Emulation vs. the Real Thing

Emulation vs. the Real Thing

  • Emulation

    Ψηφοφορίες: 3 42,9%
  • Real Thing

    Ψηφοφορίες: 4 57,1%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    7
Eγω παντως καθε μερα φιλε metalcandyman λιωνω στο παιχνιδι με mame-snes-nes-megadrive κλπ στην crt μου.Μια μαγεια τα retrogames.Ουτε με φιλτρα ασχολουμαι ουτε με ρυθμισεις.Δεν χρειαζεται στις crt που παιζω.Aνοιγω την τηλεοραση και παιζω.Πριν λιγο επαιζα και τερματισα για χιλιοστη φορα τα outrun - final fight - cadillacs and dinosaurs στο mame και προχωρησα αρκετα το alisia dragoon στο mega drive...Δεν χορταινω retro gaming στις crt τηλεορασεις μου.
Ωραιος τοτε φιλαρακι σε χαιρομαι μακαρι και γω να ειχα τοσο ελευθερο χρονο :thumbup:
 
Ε ναι το θεμα ειναι να παιζουμε retro παιχνιδια και οπου αρεσει στον καθενα.Αλλος παιζει με ενα ματσο pixels αλλος με crt φιλτρα η bilinear filtering αλλος σε crt τηλεορασεις κλπ.
Εγω το θεμα της εικονας των ρετρο παιχνιδιων το εχω λυσει οποτε μονο retro gaming τωρα.Θυμαμαι το 2013-14 καθε μερα αντι να παιζω παιχνιδια αλλαζα συνεχεια ρυθμισεις στο hlsl , να ψαχνω για νεα φιλτρα και να κανω την lcd οθονη με το ζορι crt οθονη.
Mηνες και μηνες δεν επαιζα λογο εικονας.Ηθελα μια πιστη απεικονιση crt τηλεορασης στην hd.Aντε να δοκιμαζω νεες ρυθμισεις,φιλτρα και να βγαζουν και καποια νεα και παλι κατι να λειπει και αντε να ξαναρυθμιζω και τα ιδια και τα ιδια.
Απ το να το κανω αυτο για ολη μου την ζωη μεχρι να γερασω χωρις να παιζω retro gaming προσπαθωντας να κανω την lcd μια τελεια crt πηρα πραγματικες crt τηλεορασεις και ησυχασα.
Ειχα σιχαθει τα φιλτρα.Φιλτρα για το ενα φιλτρα για το αλλο,για snes για mame για nes κλπ.Πονοκεφαλος με ειχε πιασει...Ακομα και σημερα που ποσταρουν και τα παιδια φιλτρα δεν φτανουν το αποτελεσμα μιας καλης crt και η κινηση παραμενει θολη στις hd στα retrogames.

Και δεν μου εφτανε ο πονοκεφαλος με τα φιλτρα!!μετα αντε να φτιαξω την εικονα στις πραγματικες κονσολες για την hd.

Το ιδιο πραγμα σαν τα φιλτρα και για τις κανονικες κονσολες για τις hd τηλεορασεις.Αντε παρε το retrotink x2 (100 ευρω αν δεν κανω λαθος) η το framemeister (300-400 ευρω  περιπου) η ειδικο hdmi upscaler η τον upscaler ossc η τα ειδικα καλωδια rgb  η να συνδεσεις retrotink x2 με ossc η να παρεις το ultra hdmi n64 με 400 ευρω  η τον καινουργιο upscaler hdmi του n64 και να βγαζουνε συνεχεια νεο καλυτερο μοντελο για ακομα καλυτερη εικονα και δεν ξερω και γω ποσα εχουν βγαλει για extra rgb κλπ κλπ και σταματημο δεν εχει
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
η πλάκα είναι ότι κι εγώ έχω CRT τηλεόραση αλλά δεν την χρησιμοποιώ πλέον... Είναι λίγο τεράστια και θέλει 2 άτομα να την μεταφέρουν και δεν μπορώ πλέον να την έχω στο δωμάτιο με το PC. Θα ήθελα να συνδέσω κάπως το PC στο κοντινό μέλλον με την τηλεόραση αυτή αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ, δεν ξέρω τι κάρτα γραφικών θέλει ή τι software. Παίζει με αυτήν που έχω (GTX 1060) να μην μπορείς να πετύχεις την κανονική low res ανάλυση που χρειάζεται.

Γι αυτό ήμουν ευχαριστημένος με το CRT PC monitor. Με αυτό είχα λύσει το πρόβλημα του motion blur και είχε και την "λάμψη" μιας CRT. Απλώς είχα το θέμα ότι δεν μπορούσα να πάω κάτω από 640x480 αλλά αυτό το έλυνα με έναν απλό shader και έτσι ήμουν πολύ κοντά σε μία CRT TV. Δυστυχώς όλα τα CRT monitors που πέσανε στα χέρια μου έχουν πλέον διάφορα προβλήματα γιατί είναι στα τελευταία τους και έτσι σταμάτησα να τα χρησιμοποιώ και αυτά.

Πάντως παρόλο που μπορώ να συνδέσω τις αυθεντικές κονσόλες μου στην TV αυτήν και να παίζω δεν θα το έκανα ποτέ. Γιατί είναι όλες PAL. Οπως και όλα τα παιχνίδια που έχω. Θα πρέπει να μπλέκω με αντάπτορες και mods, η να αγοράσω άλλες κονσόλες και να ξαναγοράζω τα παιχνίδια σε NTSC. Οπότε είναι και αυτό ένας (ακριβός) πονοκέφαλος. Και στην τελική, προτιμώ να παίζω σε σύγχρονη οθόνη ακόμα και χωρίς φίλτρα παρά με PAL versions. Οτι χειρότερο έχει βγάλει το gaming.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως παρόλο που μπορώ να συνδέσω τις αυθεντικές κονσόλες μου στην TV αυτήν και να παίζω δεν θα το έκανα ποτέ. Γιατί είναι όλες PAL. Οπως και όλα τα παιχνίδια που έχω. Θα πρέπει να μπλέκω με αντάπτορες και mods, η να αγοράσω άλλες κονσόλες και να ξαναγοράζω τα παιχνίδια σε NTSC. Οπότε είναι και αυτό ένας (ακριβός) πονοκέφαλος. Και στην τελική, προτιμώ να παίζω σε σύγχρονη οθόνη ακόμα και χωρίς φίλτρα παρά με PAL versions. Οτι χειρότερο έχει βγάλει το gaming.
Εδω η εικονα απ το αυθεντικο pal version nes στην lcd και crt

2 απο lcd

/monthly_2018_10/1669090030_mario1.thumb.JPG.f3b3ef57a0e0f6116979835bf3766656.JPG

/monthly_2018_10/168489895_mario2.thumb.JPG.cefcd6a4664befff5836432a910386cd.JPG

και 2 απο crt τηλεοραση

/monthly_2018_10/1929362212_mario3.thumb.png.bd7bd30f334051209531755bce486a54.png

/monthly_2018_10/1724775863_mario4.thumb.png.522232c9a1ad14e7f24c4ccc2b6a0ccd.png

Για μενα 21"crt ειναι οτι πρεπει στα ρετρο.Σε crt με το καλωδιο vga to scart rgb 15khz το δωρεαν προγραμμα soft15khz winxp και την συμβατη καρτα ειναι πανευκολο.1 λεπτο μου πηρε το πολυ για να συνδεσω τον υπολογιστη στην crt τηλεοραση για 15khz..Ρυθμιζεις και 1-2 λεπτακια το mame απο πριν και τις κονσολες και ολα ετοιμα για αυθεντικη απεικονιση.Δεν ξανακανεις τιποτα αλλο.

Για pc monitors απ οτι βλεπω εχουν βγει ρυθμισεις retroarch για 240p σε 31 khz αλλα δεν το εχω ψαξει να δω τι και πως

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχώς από ότι διαβάζω θες παλιά κάρτα γραφικών και Windows XP για το soft15khz.

Αρα ένα δεύτερο PC για αυτόν τον σκοπό μόνο.

Η λύση του RetroArch + PC Monitor φαίνεται πιο καλή.
 
Ναι βλεπεις ποια ειναι η καλυτερη λυση..Εγω ειμαι πολυ απαιτητικος με την εικονα στα ρετρο.Θελω ακριβως την εικονα που ειχα στα arcades και στην crt τοτε.Τιποτα λιγοτερο.
Αν εισαι ευχαριστημενος με τα φιλτρα και δεν σε ενοχλει κατι στην εικονα των ρετρο μεινε ετσι.Ειναι και λιγο δυσκολο αυτη την εποχη να βρεθουν pc crt monitors η καλες crt τηλεορασεις με λιγες ωρες λειτουργιας για να μην εχουν πεσει σε αποδοση και να μην παρουσιασουν καποια βλαβη συντομα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν είναι ότι είμαι 100% ευχαριστημένος, απλά έχω βολευτεί σε μία μέση λύση στο θέμα της εικόνας με τα μέσα που μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτήν την στιγμή. Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο μέχρι να βρω μεγαλύτερο χώρο και κάποιο CRT monitor χωρίς προβλήματα. Και σίγουρα με ενοχλούν κάποια πράγματα (κυρίως το motion blur και όχι μόνο στα retro, πρέπει να τρέχει κάτι στα 120fps και πάνω για να καθαρίσει).

Από input lag ευτυχώς δεν έχω θέμα με το 240hz monitor που χρησιμοποιώ πλέον. Καμία σχέση με την 60hz HD τηλεόραση, ακόμα και με το Game Mode ενεργοποιημένο. Νομίζω το input lag είναι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στις σύγχρονες οθόνες γιατί επηρεάζουν αρνητικά το gameplay.
 
Για να δεις εικόνα από το pc στην crt τηλεόραση, ναι θέλει παλιά κάρτα γραφικών αλλά παίζει και με 7 64bit. Τουλάχιστο η τελευταία εικόνα που είδα σε crt ήταν από windows 7 64bit και μια ati hd 3450.
 
Η με ενα τετοιο μηχανακι που εχω δοκιμασει σε 3 CRT τηλεορασεις και δεν με εχει απογοητευσει ως τωρα.
 
Real thing αφού τα έχουμε, τα παίζουμε κιόλας. Ό,τι δεν υπάρχει σε emu φυσικά μέχρι να αγοραστεί (όποτε γίνει αυτό). Δυστυχώς δεν έχω CRT και δεν έχω και χώρο για να βάλω μια μεγάλη. Γι'αυτό ψάχνω μια μικρούλα έστω για να λέω πως έχω κάτι.
 
Δυστυχώς δεν έχω CRT και δεν έχω και χώρο για να βάλω μια μεγάλη. Γι'αυτό ψάχνω μια μικρούλα έστω για να λέω πως έχω κάτι.
Για μενα τα ρετρο ΔΕΝ χρειαζονται πολυ μεγαλες οθονες.Μια CRT τηλεοραση 21" εχει μεγαλη οθονη οτι πρεπει για ρετρο με ωραιες scanlines.14" τηλεοραση crt ειναι μια καλη επιλογη αν υπαρχει πολυ λιγος χωρος.Μax μεγεθος οθονης στα ρετρο οριακα μεχρι 29" γιατι μετα και οι scanlines φαινονται τεραστιες και η λεπτομερεια στα ρετρο παιχνιδια δεν χρειαζεται πολυ μεγαλη οθονη.

Δυστυχως ομως για τους retrogamers η τεχνολογια της crt τηλεορασης ειναι παρελθον και θελει ψαξιμο απο αγγελιες - γνωστους μηπως βρεθει καποια καλη crt με λιγες ωρες λειτουργιας στις ιντσες που θελουμε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμφωνω απολυτα σε ολα τα παραπανω και μπορει να μην εχω θεμα με το πως φαινονται τα παιχνιδια απο παλαιοτερες κονσολες σε συγχρονες τηλεορασεις αλλα αν μπορουσα θα της ειχα ολες σε crt τηλεορασεις.Οι 14αρες ειναι καλες αλλα δεν ειναι για μεγαλη αποσταση γιατι δεν βλεπεις τιποτα ειδικα εγω που εχω τρελα με τα rpgs οταν επαιζα στην 14αρα rpgs σε nes η snes ημουνα κοντα σχετικα για να διαβαζω τους διαλογους γιατι απο μακρια βρωμα η δουλεια.Αργοτερα στην 21 ιντσων τηλεοραση ολα ηταν μια χαρα πολυ καλυτερα απο την 14αρα φυσικα και για μενα ειναι το ιδανικο μεγεθος.Παντως και σε μεγαλη τηλεοραση crt απολαυση ηταν το παιξιμο ειχαμε μια Siemens bildmeister FC και ενα τριψηφιο νουμερο διπλα που δεν το θυμαμαι με πορτακι κατω δεξια που ειχε τα κουμπακια μεσα και τηλεκοντρολ φυσικα και πρεπει να ηταν 27αρα αν θυμαμαι καλα.Επειδη την ειχαμε στο καθιστικο ομως δεν ηθελε η μανα μου να εχω κονσολα εκει με τα καλωδια μεσα στα ποδια της οπως ελεγε οποτε σπανια επαιζα εκει.Οταν ομως επαιζα πραγματικα ηταν απολαυση.Καπου την εχω στην αποθηκη την τηλοραση αυτη σε καποιο κουτι απλα μετα απο παρα πολλα χρονια και χιλιαδες ωρες λειτουργιας αν θυμαμαι καλα ειχε ανοιξει η οθονη για παραδειγμα απο το σημα του mega μονο το ga φαινοταν κατα τα αλλα ομως η οθονη της ηταν μια χαρα.

Οταν αποφασισω να διαμορφωσω ενα δωματιο οπως το θελω σιγουρα θα βαλω crt μεσα με κονσολες γιατι εχω και πολλες επιλογες τηλεορασεων και απο θεμα χωρου δεν εχω προβλημα.Εχω δυο 14αρες μαρκα μεκαψες PRINCESS το ονομα τους αλλα η μαγκια ειναι μεσα τους γιατι ανταλακτικα οπως και οθονη τα παντα ειναι PHILIPS απλα φτιαχνονται στην τουρκια λογο χαμηλου κοστους οπως με ειχε πει καποτε φιλος ηλεκτρονικος.Απο κει και περα εχω την αγαπημενη μου 21 ιντσων μαρκας TENSAI που την εχω λιωσει απο την δεκαετια του 90 μεχρι και σημερα και η οθονη της παραμενει σε τελεια κατασταση και μετα εχω αλλες δυο μια 24αρα και μια 27αρα η μια ολοκαινουργια με ουτε 10 ωρες λειτουργιας και η αλλη σχεδον καινουργια.Οταν λοιπον φτιαξω ενα δωματιο οπως το θελω θα βαλω μια απο ολες αυτες εκει μεσα οχι της 14αρες και απο κατω θα βαλω ολες της αγαπημενες μου ρετροκονσολες.
 
Οταν ομως επαιζα πραγματικα ηταν απολαυση.Καπου την εχω στην αποθηκη την τηλοραση αυτη σε καποιο κουτι απλα μετα απο παρα πολλα χρονια και χιλιαδες ωρες λειτουργιας αν θυμαμαι καλα ειχε ανοιξει η οθονη για παραδειγμα απο το σημα του mega μονο το ga φαινοταν κατα τα αλλα ομως η οθονη της ηταν μια χαρα.
Aυτο συνηθως στις crt τηλεορασεις διορθωνεται ευκολα απ το service menu της τηλεορασης μεσω τηλεκοντρολ αν γνωριζει καποιος ποιες ρυθμισεις θα αλλαξει.Δεν ξερω ομως αν ισχυει για ολες τις crt τηλεορασεις.

Οταν αποφασισω να διαμορφωσω ενα δωματιο οπως το θελω σιγουρα θα βαλω crt μεσα με κονσολες γιατι εχω και πολλες επιλογες τηλεορασεων και απο θεμα χωρου δεν εχω προβλημα.Εχω δυο 14αρες μαρκα μεκαψες PRINCESS το ονομα τους αλλα η μαγκια ειναι μεσα τους γιατι ανταλακτικα οπως και οθονη τα παντα ειναι PHILIPS απλα φτιαχνονται στην τουρκια λογο χαμηλου κοστους οπως με ειχε πει καποτε φιλος ηλεκτρονικος.Απο κει και περα εχω την αγαπημενη μου 21 ιντσων μαρκας TENSAI που την εχω λιωσει απο την δεκαετια του 90 μεχρι και σημερα και η οθονη της παραμενει σε τελεια κατασταση και μετα εχω αλλες δυο μια 24αρα και μια 27αρα η μια ολοκαινουργια με ουτε 10 ωρες λειτουργιας και η αλλη σχεδον καινουργια.Οταν λοιπον φτιαξω ενα δωματιο οπως το θελω θα βαλω μια απο ολες αυτες εκει μεσα οχι της 14αρες και απο κατω θα βαλω ολες της αγαπημενες μου ρετροκονσολες.
Super!!!Θα εχεις ακριβως την ιδια εικονα που ειχες την δεκαετια του 90 απ τις ιδιες τηλεορασεις!!!Εχεις  και 21" και την 27" που ειχατε στο καθιστικο και δυο σχεδον καινουργιες crt 24" - 27"...Ποιο καλυτερα δεν γινεται!!Για να δουμε ποια θα επιλεξεις?
 
Στο 50-50 ειμαι φιλος οποτε η θα βαλω την 24αρα η την 27αρα που πραγματικα η μια ειναι του κουτιου αθικτη και η αλλη ουτε 10 ωρες λειτουργιας δεν εχει.Η 21 ιντσων χθες που την εβλεπα με φαινοταν καπως μικρη λες και συνηθισε το ματι μου απο της μεγαλητερες της συγχρονες οποτε δυσκολα να καταληξω σε αυτη οποτε μια απο της αλλες δυο που ειναι και καινουργιες θα βαλω.Οσο για την siemens που ανεφερα που ειχαμε στο καθηστικο με το προβλημα μπρει να διορθωνεται και με τον τροπο που λες πραγματικα δεν εχω ιδεα γιαυτοτο πραγμα.Απλα φιλος μου ηλεκτρονικος που εχει μαγαζι θυμαμαι καποτε με ειχε πει πως ενας πυκνωτης ειναι το προβλημα μια αλαγη θελει και ξανα καινουργια θα γινει οσον αφορα το πρτοβλημα αυτο.Αμα με πιασει η ορεξη καμια μερα θα την φορτωσω στο αμαξι και θα του την παω να την φτιαξει.
 
Όταν λέω μικρούλα εννοώ από 10'' και κάτω. Για τόσο μικρό χώρο μιλάμε, δυστυχώς.
 
Εγώ μια 14ρα Sony trinitron έχω και πάνω της είναι το Wii και δείχνει τούμπανο με scart rgb καλώδιο. Emulation Nes, snes, MD, master system, pc engine, mame και τα λοιπά σε κανονικές αναλύσεις . Χώρος δεν υπάρχει ούτε για καρφίτσα, παίζουν και μια 32ρα lcd και μια 24ρα lcd ακόμα σε άλλο δωμάτιο. Δεν έχω θέμα και με RetroArch, με τα τελευταία shaders δείχνει απίστευτα καλά σε lcd. Σε 19ρι μόνιτορ lcd 4:3 μάρκα Dell που διαθέτω μπορει να δείχνει και καλύτερα από την trinitron ( και μεγαλύτερη εικόνα) και έχει και φοβερά χρώματα αυτό το μόνιτορ).
 
Εγώ έχω στο σαλόνι μία μεγάλη 25 ή 27 ιντσών Sony Trinitron, τις κλασσικές γκρίζες. Αυτήν την απέκτησα πριν από 3-4 χρόνια. Δυστηχώς είναι πολύ κουραστική οταν βάζω N64 ή το παλιό XBOX. Η εικόνα είναι καθαρή και δεν υπάρχει motion blur φυσικά, όμως τα scanlines είναι πολύ έντονα και τρεμοπαίζουν. Με αποτέλεσμα να είναι κάπως ενοχλητικό. Ειδικά το XBOX (που μάλιστα συνδέω με RGB καλώδιο) δεν βλέπεται, όταν βάλω να παίξω πχ το Outrun 2006 αυτό που βλέπω είναι έντονες οριζόντιες γραμμές και από πίσω pixels. Οταν βάζω την PC έκδοση στην HD νιώθω μία ανακούφιση.

Αμα βάλω emulators από το XBOX και παίξω MAME ή παλιότερες κονσόλες με 2D γραφικά η εικόνα είναι πιο καλή.

Δεν θυμάμαι να έπαιζα έτσι τα games σε κάτι άλλες πιο παλιές CRT που είχα την εποχή των κονσολών αυτών πάντως. Θα μου είχαν βγει τα μάτια μέχρι σήμερα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ έχω στο σαλόνι μία μεγάλη 25 ή 27 ιντσών Sony Trinitron, τις κλασσικές γκρίζες. Αυτήν την απέκτησα πριν από 3-4 χρόνια. Δυστηχώς είναι πολύ κουραστική οταν βάζω N64 ή το παλιό XBOX. Η εικόνα είναι καθαρή και δεν υπάρχει motion blur φυσικά, όμως τα scanlines είναι πολύ έντονα και τρεμοπαίζουν. Με αποτέλεσμα να είναι κάπως ενοχλητικό. Ειδικά το XBOX (που μάλιστα συνδέω με RGB καλώδιο) δεν βλέπεται, όταν βάλω να παίξω πχ το Outrun 2006 αυτό που βλέπω είναι έντονες οριζόντιες γραμμές και από πίσω pixels. Οταν βάζω την PC έκδοση στην HD νιώθω μία ανακούφιση.
Παιζουν ρολο οι ιντσες και η ποιοτητα της τηλεορασης.Ειδικα σε κατι μεγαλες flat sony  crt οθονες που εχω δει οι scanlines φαινοταν οντως πολυ εντονα για αυτο εγραψα και παραπανω στο ποστ 21" crt ειναι οτι πρεπει.Αλλα στις πιο παλιες 27-28" με καμπυλη στην οθονη δεν θυμαμαι οι scanlines να φαινοταν τοσο εντονα οσο στις μεγαλες flat sony crt που εχω δει.Στις philips 21" που εχω φαινονται λιγοτερο εντονα οι scanlines (σε σημεια με υψηλο contrast) απ την sony 21" αλλα και στις 2 περιπτωσεις δειχνουν φοβερα στα παιχνιδια.

Εγω το outrun 2 στο xbox με composite μια χαρα το βλεπω στην 21" flat  sony crt μου και ξεκουραστα στο ματι.Δεν τρεμοπαιζει κατι.Απ τις κονσολες παλι η εικονα που εχω ειναι φοβερη στις 21" και με τελειες scanlines.Με rgb scart απ το pc ειναι κρυσταλλο.
Και παλια στην μεγαλη 28" philips που ειχαμε στο σαλονι δεν θυμαμαι να τρεμοπαιζει η οθονη στο outrun 2.Μην εχει και καποιο προβλημα η τηλεοραση σου η το συγκεκριμενο μοντελο δειχνει ετσι στο συγκεκριμενο παιχνιδι.

Σε σχεση με παλαιοτερα μοντελα τηλεορασεων crt οι flat crt sony οσες εχω δει εχουν πιο καθαρη εικονα.Στην flat sony κατεβαζω την καθαροτητα για να δειχνει οπως η παλια τα παλια 2d παιχνιδια.

Το outrun 2 - 2006 παιζεται ενταξει και στην crt και στην hd.Προτιμω στην crt μου.Στα παλια 2d ομως τα crt φιλτρα του retroarch στις hd  δεν εχουν φτασει....σε καμια περιπτωση....το αποτελεσμα που βλεπω στην crt μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στα παλιά 2D ναι. Οποιαδήποτε CRT είναι καλύτερη από ότι φίλτρα. Αυτό νομίζω το έχουμε ήδη θεμελιώσει.

Και στα low res 3D (PS1/N64) είναι καλύτερες οι CRT, με μικρότερη όμως διαφορά εφόσον έχεις καλώδια της προκοπής για να τα συνδέσεις με HD. Πχ κάποιο modded Ν64 με HDMI.

Το θέμα είναι οι κονσόλες που βγήκαν αργότερα και είχαν 3D γραφικά σε μέση ανάλυση (480), και δεν ήταν ούτε low res (240) αλλά ούτε και HD (720 και πάνω). Μιλάω δηλαδή για PS2/GC/XBOX.

Σύνδεσα πχ το XBOX με καλώδιο component στην HD και βλέπω περισσότερη πληροφορία από ότι στην CRT. Ειδικά στο Outrun αλλά και στο Rallisport 2 βλέπω καλύτερα τα backgrounds στο βάθος ενώ στην CRT κούραζαν πολύ και δεν μπορούσα να ξεχωρίσω πολλά πράγματα (Δεν είναι τυχαίο που είναι racing και τα δύο, όπου τα backgrounds δεν τα βλέπεις για πολύ ώρα). Σίγουρα η καθαρότητα στην κίνηση λείπει όπως πάντα αλλά αφού δεν είναι 2D scrolling δεν κάνει τόσο μπαμ και βλέπω τα παιχνίδια καλύτερα γενικά. Βοηθάει βέβαια και το component που μου δίνει 480 progressive. Αμα είχα απλό composite θα φαινόταν πιο χάλια στην HD ενώ στην CRT θα παλευόταν καλύτερα με αυτό το καλώδιο.

Αλλά για μένα: ΧΒΟΧ Component+HD > ΧΒΟΧ RGB+CRT.
 
Στα PS2/GC/XBOX ναι συμφωνω οτι μπορεις να παιξεις μια χαρα τα παιχνιδια τους και στις hd οθονες με το καταλληλο καλωδιο.Μεχρι και στα 2d στο ps2 οπως πχ στην συλλογη capcom classics collection εχουν βαλει φιλτρο θολουρας σαν το φιλτρο bilinear filtering στο mame που το βαζουμε για τις οθονες hd.Δεν εχουν την αυθεντικη απεικονιση των arcades.

Το dreamcast το προτιμω μονο στην crt μου με rgb scart.Η εικονα ειναι ωραια λαμπερη στην crt και καθαρη οσο πρεπει για τα παιχνιδια της κονσολας. Στο xbox μονο το outrun 2 αν θα παιξω (σπανια να το συνδεσω).Στο PS2 slim παιζω παιχνιδια απ το PS1 και απο παιχνιδια του PS2 μονο το virtua fighter 4 καμια φορα.Στο GC μου αρεσουν τα resident evil - fzero gx.

Περισσοτερα παιχνιδια παιζω απο dreamcast και κατω οπως mame - snes - nes - mega drive - n64 κλπ για μενα ειναι οτι καλυτερο.Τα εχω τερματισει 100αδες 1000αδες φορες και δεν τα εχω βαρεθει καθολου.Και εκατομμυρια φορες να τα τερματισω και παλι δεν θα τα βαρεθω.Για μενα αυτα τα παιχνιδια εχουν απιστευτη αντοχη στον χρονο.Δεν υπαρχουν.

Στο xbox 360 ουτε που θυμαμαι ποτε επαιξα σε αυτο τελευταια φορα.Αν και εχω πολλα παιχνιδια σε αυτο δεν παιζω κανενα.PS3 και καινουργιες κονσολες δεν εχω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα