dkssprs
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 347
Καλησπερα σε όλους.
Έχω ξεκινήσει εδώ και 8-9 μήνες δειλά δειλά την κατασκευή μιας νέας καμπίνας για εμένα .....εεεε για τον γίο μου ήθελα να πώ.
Όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι....
Μία μέρα του Ιούνη ανακοίνωσα στην πολυ-αγαπημένη :flower: μου σύζηγο ότι αποφάσισα να ξεκινήσω μια νέα κατασκευή ενός νέου μηχανήματος (έτσι λέει τα arcades). Και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος
- Μα καλά μου είπε δεν έχουμε το άλλο; Δεν σου φτάνει;
- Δεν είναι κατάλληλο για το παιδί.
- Ποιό παιδί; Το παιδί είναι 2,5 χρονών!!!
- Δεν είναι κατάλληλο...
- Τι εννοείς;
και ξεκιναω την επιχειρηματολογία
- Είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για το παιδί ... διότι είναι free play. Το παιδί θα μπορεί να παίζει ανεξελεγκτα χωρίς να μπορώ να το χρησιμοποιώ για την επιβράβευσή του πχ καλή συμπεριφορά, διάβασμα , να αναλαμβάνει τις ευθύνες του κτλ. Όποτε θέλει θα παίζει και όσο θέλει. Αυτά τα μηχανήματα τα αγαπήσαμε γιατί μας έτρωγαν τα όποια λεφτά είχαμε σαν παιδιά, όλο μας το χαρτζιλίκι. Προσπαθούσαμε να μην χάσουμε γιατί δεν είχαμε άλλο εικοσάρικο. Το ΤΙΜΑΓΑΜΕ το εικοσάρικο που ρίχναμε και παίζαμε με όλες μας τις αισθήσεις και τα αντανακλαστικά στο FULL. Με το free play το παιδί απλά θα βάζει 50 credits και thats it .... όλο το μεγαλείο του arcade gaming θα χαθεί. Επιπλέον μπορει να χρησιμοποιηθεί και ως κουμπαράς!!! Ε? Τι λές?
To OK δώθηκε
... και να το πάρει πίσω δεν μπορούσε
.
Ο Στοχος
Αrcade καμπίνα
- τύπου lowboy (νανάκι) για να παίζουν οι παίκτες καθιστοί
- με μικρότερο από 60cm βάθος για να μην πιάνει χώρο και να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λέξη "κουμούτσα"
- 60εκ πλάτος για άνετο διπλό
- Οθόνη 19" LCD 4:3 για να χορταίνει το μάτι και να μην ξενερώνει με ανάλυση wide μπλίαχ
- Κερματοδέκτης
- Ηχεία που να χαλάνε κόσμο CREATIVE INSPIRE T6160 5.1
- Ρύθμιση ήχου μέσω ποτενσιομέτρου
- Ανεμιστήρες με διακόπτη ON OFF για την απαγωγή της θερμότητας από το εσωτερικό της καμπίνας
- Πορτάκια , μεντεσέδες κλειδαριές ΠΑΝΤΟΥ για άνετο service και για να μην μπορεί ο μικρός να την ανοίξει
- Βαφή που να αντέχει στα χτυπηματα
- Ρόδες μεταφοράς στην πίσω πλευρά για εύκολη μετακίνηση
- Ο υπολογιστής να είναι σε ράφι που να βγαίνει και όχι μέσα σε κάποιο tower
- Κλειδοδιακόπτης απενεργοποίησης της καμπίνας.
- Χρώμα TOTAL BLACK
- Kick plate για κλωτσιές
- SECRET FREE PLAY MODE. Όταν είναι γιορτές ή πχ έχούν έρθει οι φίλοι του να μπορούν να παίζουν και χωρίς κέρματα. Μην φάμε κανα κράξιμο.
Για την ενέργοποίηση του θα πρέπει να περάσει ένας μαγνήτης από ένα συγκεκριμένο σημείο στο σώμα της καμπίνας. Με αυτό τον τρόπο οπλίζει έα ρελέ και ενεργοποιείτε το FREE PLAY BUTTON.
Το όνομα αυτής
FAMICADE
ENTERTAINMENT SYSTEM
Ο σχεδιασμός της καμπίνας κράτησε σχεδόν 2 μήνες. Έγινε από εντελώς μηδενική βάση. Όλες οι διαστάσεις επαληθέυτηκαν προκειμένου να εξασφαλιστεί πως οι παίκτες θα να είναι άνετοι πχ ύψος οθόνης , ύψος cp , θέσεις joysticks και buttons κτλ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3D MODELING
Προβολή συνημμένου 128414Προβολή συνημμένου 128415Προβολή συνημμένου 128416
Οι συνδιασμοί χρωμάτων που παρουσιασα στον μικρό προκειμένου να επιλέξει. Επέλεξε τον cp multi 2η σειρά ο 4ος.
Προβολή συνημμένου 128417
Προβολή συνημμένου 128427
Συγχωρέστε με που δεν εχω πολλές και καλές φωτογραφίες από την κατασκευή.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Προβολή συνημμένου 128424Προβολή συνημμένου 128419Προβολή συνημμένου 128421Προβολή συνημμένου 128422Προβολή συνημμένου 128423Προβολή συνημμένου 128425Προβολή συνημμένου 128426
Ελπιζω να σας αρέσει. Ο μικρός μόλις την είδε έπαθε πλάκα πάντως.
Εννοείτε όποια παρατήρηση / συμβουλή έχετε ευπρόσδεκτη.
Έχω ξεκινήσει εδώ και 8-9 μήνες δειλά δειλά την κατασκευή μιας νέας καμπίνας για εμένα .....εεεε για τον γίο μου ήθελα να πώ.
Όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι....
Μία μέρα του Ιούνη ανακοίνωσα στην πολυ-αγαπημένη :flower: μου σύζηγο ότι αποφάσισα να ξεκινήσω μια νέα κατασκευή ενός νέου μηχανήματος (έτσι λέει τα arcades). Και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος
- Μα καλά μου είπε δεν έχουμε το άλλο; Δεν σου φτάνει;
- Δεν είναι κατάλληλο για το παιδί.
- Ποιό παιδί; Το παιδί είναι 2,5 χρονών!!!
- Δεν είναι κατάλληλο...
- Τι εννοείς;
και ξεκιναω την επιχειρηματολογία
- Είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για το παιδί ... διότι είναι free play. Το παιδί θα μπορεί να παίζει ανεξελεγκτα χωρίς να μπορώ να το χρησιμοποιώ για την επιβράβευσή του πχ καλή συμπεριφορά, διάβασμα , να αναλαμβάνει τις ευθύνες του κτλ. Όποτε θέλει θα παίζει και όσο θέλει. Αυτά τα μηχανήματα τα αγαπήσαμε γιατί μας έτρωγαν τα όποια λεφτά είχαμε σαν παιδιά, όλο μας το χαρτζιλίκι. Προσπαθούσαμε να μην χάσουμε γιατί δεν είχαμε άλλο εικοσάρικο. Το ΤΙΜΑΓΑΜΕ το εικοσάρικο που ρίχναμε και παίζαμε με όλες μας τις αισθήσεις και τα αντανακλαστικά στο FULL. Με το free play το παιδί απλά θα βάζει 50 credits και thats it .... όλο το μεγαλείο του arcade gaming θα χαθεί. Επιπλέον μπορει να χρησιμοποιηθεί και ως κουμπαράς!!! Ε? Τι λές?
To OK δώθηκε

Ο Στοχος
Αrcade καμπίνα
- τύπου lowboy (νανάκι) για να παίζουν οι παίκτες καθιστοί
- με μικρότερο από 60cm βάθος για να μην πιάνει χώρο και να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λέξη "κουμούτσα"
- 60εκ πλάτος για άνετο διπλό
- Οθόνη 19" LCD 4:3 για να χορταίνει το μάτι και να μην ξενερώνει με ανάλυση wide μπλίαχ
- Κερματοδέκτης
- Ηχεία που να χαλάνε κόσμο CREATIVE INSPIRE T6160 5.1
- Ρύθμιση ήχου μέσω ποτενσιομέτρου
- Ανεμιστήρες με διακόπτη ON OFF για την απαγωγή της θερμότητας από το εσωτερικό της καμπίνας
- Πορτάκια , μεντεσέδες κλειδαριές ΠΑΝΤΟΥ για άνετο service και για να μην μπορεί ο μικρός να την ανοίξει
- Βαφή που να αντέχει στα χτυπηματα
- Ρόδες μεταφοράς στην πίσω πλευρά για εύκολη μετακίνηση
- Ο υπολογιστής να είναι σε ράφι που να βγαίνει και όχι μέσα σε κάποιο tower
- Κλειδοδιακόπτης απενεργοποίησης της καμπίνας.
- Χρώμα TOTAL BLACK
- Kick plate για κλωτσιές
- SECRET FREE PLAY MODE. Όταν είναι γιορτές ή πχ έχούν έρθει οι φίλοι του να μπορούν να παίζουν και χωρίς κέρματα. Μην φάμε κανα κράξιμο.
Για την ενέργοποίηση του θα πρέπει να περάσει ένας μαγνήτης από ένα συγκεκριμένο σημείο στο σώμα της καμπίνας. Με αυτό τον τρόπο οπλίζει έα ρελέ και ενεργοποιείτε το FREE PLAY BUTTON.
Το όνομα αυτής
FAMICADE
ENTERTAINMENT SYSTEM
Ο σχεδιασμός της καμπίνας κράτησε σχεδόν 2 μήνες. Έγινε από εντελώς μηδενική βάση. Όλες οι διαστάσεις επαληθέυτηκαν προκειμένου να εξασφαλιστεί πως οι παίκτες θα να είναι άνετοι πχ ύψος οθόνης , ύψος cp , θέσεις joysticks και buttons κτλ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3D MODELING
Προβολή συνημμένου 128414Προβολή συνημμένου 128415Προβολή συνημμένου 128416
Οι συνδιασμοί χρωμάτων που παρουσιασα στον μικρό προκειμένου να επιλέξει. Επέλεξε τον cp multi 2η σειρά ο 4ος.
Προβολή συνημμένου 128417
Προβολή συνημμένου 128427
Συγχωρέστε με που δεν εχω πολλές και καλές φωτογραφίες από την κατασκευή.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Προβολή συνημμένου 128424Προβολή συνημμένου 128419Προβολή συνημμένου 128421Προβολή συνημμένου 128422Προβολή συνημμένου 128423Προβολή συνημμένου 128425Προβολή συνημμένου 128426
Ελπιζω να σας αρέσει. Ο μικρός μόλις την είδε έπαθε πλάκα πάντως.
Εννοείτε όποια παρατήρηση / συμβουλή έχετε ευπρόσδεκτη.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: