Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι το Retro PC και όλο το υλικό που είναι εγκατεστημένο. Πραγματικά, ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ όγκος δουλειάς. Μόνο που εδώ δεν μιλάμε για DosBox setup με χιλιάδες παιχνίδια που μπορείς να κάνεις backup κάπου αλλού και μετά να κάνεις copy paste όπου χρειαστεί, προσέχοντας μόνο να είναι ίδιο το path... Εδώ μιλάμε για εγκατεστημένα, installed games. Οπότε η ερώτησή μου είναι η εξής: Τι μέτρα έχεις πάρει σε περίπτωση που γίνει η ζημιά?
Εγώ χρειάστηκε να κάνω ξανά install τα Windows στο μηχάνημά μου ύστερα από 6 χρόνια ομαλής λειτουργίας και τώρα προσπαθώ να ξαναβάλω ότι είχα. Βεβαία είχα προετοιμαστεί καλά για κάτι τέτοιο. Η συλλογή μου από Emulators και Dos Games (DosBox) είναι εγκατεστημένα σε ξεχωριστό δίσκο (2 φορές σε 2 δίσκους για να είμαι ήσυχος) και το μόνο που είχα να κάνω ήταν να να αλλάξω το γράμμα του δίσκου (πχ G: ) και όλα δουλεύουν όπως πριν με τα configurations που είχα κλπ. Μέχρι και τα shortcuts είχα έτοιμα. Επιπλέον, πολλά προγράμματα τα είχα σε portable μορφή. Tέλος, είχα γύρω στα 80 PC games εγκατεστημένα στα Windows σε ξεχωριστό δίσκο και αυτά (οπότε δεν τα έσβησα) και τα μισά δουλεύουν χωρίς reinstall οπότε πρέπει να κάνω install τα υπόλοιπα.
Ακόμα όμως και με όλα αυτά τα "shortcuts" ο όγκος δουλειάς είναι μεγάλος. 3 μέρες τώρα αυτό κάνω βασικά και προσπαθώ να τα κάνω έτσι ώστε την επόμενη φορά να χρειάζεται λιγότερος χρόνος (Να κάνω backup το σύστημα των Windows που δεν έκανα ποτέ για διάφορους λόγους, πιο πολλά portable προγράμματα, portable εκδόσεις παιχνιδιών που θέλουν re-install κλπ).
Και επιστρέφω στην ερώτηση... Τι γίνεται αν κλατάρει ο δίσκος σου ή απλά τα Windows? Τι Backup έχεις κάνει και τι πρόγραμμα έχεις χρησιμοποιήσει?