Εγω δεν εχω κανενα
Σερφαρω συνεχεια και παντου. Και ομως δεν κολλαω τιποτε.
Αν θες να εχεις καθαρο μηχανημα:
1 - προσεχεις που μπαινεις (η εστω πως μπαινεις). Αν θες να μπεις σε τσοντοsite η να κατεβασεις cracks καντο απο virtual machine στημενο μονο γι αυτο το σκοπο. Το ιδιο ισχυει και για νεα προγραμματα που δεν εχω ξαναδει. Και καθαρο να ειναι γιατι να ταλαιπωρησω το συστημα με ενα ακομα install/uninstall τη στιγμη που μπορει να το αντικρυσω και να ειναι τοσο μαπα που θα φυγει οπως ηρθε, η να το θελω για μια χρηση μονο
2 - Δεν τρεχεις administrator για κανενα λογο εκτος απο εγκατασταση προγραμματων η παραμετροποιηση συστηματος. Ομολογουμενως δεν ειναι το πιο ευκολο πραγμα στα windows αλλα με τη σωστη εκπαιδευση γινεται. Ας μην θεωρουμε πλεον οτι τα windows τα τρεχουν μονο ασχετοι και γι αυτο δεν εχουν δυνατοτητες (και ειναι ευκολα 8)). Αν κατσεις να τα μελετησεις μπορεις να τα κλειδωσεις οσο θες. Ασφαλεια και βολικοτητα ειναι εχουν ανταγωνιστικη σχεση. Τουλαχιστον στα vista/7 εχουν γινει καποια βηματα για τη βολικοτητα, αν και το UAC δεν ειναι αρκετο κατα τη γνωμη μου. Παλι καλυτερα user account.
To malware bytes που τρεχω καθε μηνα (δεν ειναι antivirus να μου ρημαζει τα resources

) συνεχεια καθαρο με βγαζει.
Διαφωνω γενικως με το concept των antivirus, τα οποια θεωρω τον λαθος τροπο αντιμετωπισης του προβληματος. Για να κανω μια αναλογια, μας εχουν περασει την ιδεα οτι για να προστατεψουμε το σπιτι μας πρεπει οπωςδηποτε να προσλαβουμε φρουρο εξω απο την πορτα, χωρις κανεις να αναφερει οτι οι πορτες κλειδωνουν!
Παλιοτερα, με τα win9x και το dos που ολοι ηταν αναγκαστικα σαν administrators το antivirus ειναι νοημα. Τωρα πια τουλαχιστον δεν ειναι απαραιτητο (για να μην πω αχρηστο και γινω ακραιος). Καμια μεθοδος δεν ειναι 100% ασφαλης αλλα εχει επικρατησει αυτη η τρομολαγνεια με τους ιους αποκλειστικα και μονο για να πουλανε οι εταιριες τα σκουπιδια τους.