Πολύ καλή ιδέα αλλά φοβάμαι πως δεν ασχολούνται πολλοί εδώ με game dev.makis είπε:Τι θα λεγατε για ενα sub forum που να ασχολεται με game development? Tutorials, Game making tools , snippets κλπ? Νομιζω οτι ειναι κατι επικοδομητικο και θα συνεισφερει στην ισχνη Ελληνικη game development scene.
Κάτι τέτοιο θα είχε νόημα μόνο αν αφορούσε παλιά μηχανήματα. Για σύγχρονα μηχανήματα θα σου πρότεινα το http://www.coder.grmakis είπε:Τι θα λεγατε για ενα sub forum που να ασχολεται με game development? Tutorials, Game making tools , snippets κλπ? Νομιζω οτι ειναι κατι επικοδομητικο και θα συνεισφερει στην ισχνη Ελληνικη game development scene.
Μια πολύ καλή και γρήγορη σχετικά λύση είναι το Gamemaker. Και έχει και αρκετά tutorials.Πολύ καλή ιδέα αλλά φοβάμαι πως δεν ασχολούνται πολλοί εδώ με game dev.Εγω θέλω να ασχοληθώ πάντως μιας και έχω το hardware αλλά μου λείπει η γνώση...
Ναι, δεν θες να ακούσεις τη γνώμη μου για το gamemaker κτλ.. Τώρα αν νομίζεις ότι έχουν μειωθεί οι γνώσεις που χρειάζονται.. μάλλον κάνεις λάθος. Πρέπει να μάθεις direct X ή opengl για παράδειγμα.makis είπε:Νομιζω οτι ειναι το καταλληλο μερος για ενα τετοιο forum. Οι περισσοτεροι users ειναι παλιες καραβανες οποτε και γνωσεις θα εχουν μερικοι αλλα και προσγειωμενοι στην Γη θα ειναι, δεν θα θελουν να φτιαξουν με δυο γραμμες κωδικα ενα WOW killer! Με την πληθωρα των development tools που υπαρχουν οι γνωσεις που απαιτουνται εχουν μειωθει δραματικα. Μιλαω παντα σε συγκριση με C++ κλπ. Ειναι πολυ ποιο ευκολο για εναν αρχαριο να δημιουργησει ενα παιχνιδακι με το Gamemaker,Construct κλπ.
Thanks...θα το τσεκάρω!Captain Kal είπε:Μια πολύ καλή και γρήγορη σχετικά λύση είναι το Gamemaker. Και έχει και αρκετά tutorials.
Αν μιλάμε για XBOX 360 είναι εύκολο. ΧΝΑ game dev. Αν μιλάμε για άλλες κονσόλες, ειδικά τις 16-bit, θα πρέπει να αρχίσεις με τα βασικά, memory maps και asm.pitsunami είπε:Thanks...θα το τσεκάρω!Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως κονσολοhomebrew!![]()