Θα μας ενδιέφερε η ιστορία σου για την γκόμενα που έβγαλες !
Εντωμεταξύ θα σας πω την δική μου ιστορία απόκτησης,
Εγώ είχα την πρώτη επαφή μου με το GB απο ένα παιδί στη γειτονιά. Μόλις το είδα , έλαμψαν τα μάτια μου. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Κοιμόμουν και το ονειρευόμουν . Μάλιστα (το θυμάμαι σα χθες) ξύπνησα ένα πρωί, και στο όνειρό μου είχα GB, και το όνειρο ήταν τόσο δυνατό που αφού ξύπνησα, άπλωσα το χέρι μου στο κομοδίνο για να το πιάσω!
μέσα σε δευτερόλεπτα ξενέρωσα!
Έπαιζα λοιπόν με το φιλαράκι που είχε το GB (με το οποίο και άρχισα να κάνω περισσότερη παρέα, γιατί άραγε) και όσο περνούσε ο καιρός εθιζόμουν. Στον εθισμό μου μάλιστα συντέλεσε και η μυθική συμπεριφορά που είχε ο φίλος μου στο GB. Ακούστε τι έκανε. Καταρχήν το διατηρούσε στο original κουτί του. Αλλά δεν το φυλούσε σπίτι του. Το έθαβε κάθε μέρα σε ένα μέρος στην αυλή του, και το ξέθαβε όταν ήθελε να παίξει!!! Καταλαβαίνετε τώρα τι hype είχα φάει.
Μετά λοιπόν απο πολλά παρακάλια (και αφού το ΑΤΑRI2600 όταν το έπαιζα έκλαιγα) έκανα τους γονείς μου να δεχθούν να μου το πάρουν. Με έναν όρο . να γράψω Μαθηματικά στις εξετάσεις 2ας Γυμνασίου (αν δεν κάνω λάθος) πάνω απο 15. ήμουν μαθητής του 13-16 . Εφικτός στόχος λέω.
Ήταν καλοκαίρι λοιπόν(στο κλείσιμο του σχολείου για το καλοκαίρι) και γυρνάω σπίτι με τα αποτελέσματα με τους βαθμούς και Μαθηματικά ειχα....... 20!!!!! Την επόμενη μέρα φεύγαμε Κρήτη για 2μηνες διακοπές ( ααα ρε εποχές) στο χωριό μας και ο πατέρας μου πριν φύγουμε θα περνούσε απο το μαγαζί να το πάρει, και μετά να περάσει απο το σπίτι να φύγουμε. Χτυπάει τηλέφωνο, και ήταν ο πατέρας μου, λέει , αγόρι μου είμαι στο μαγαζί και βλέπω κάτι παιχνιδομηχανές σαν επαγγελματικές στα γραφικά τους (επιγραμματικά έτσι μου είχε πει). Έβλεπε το MEGA DRIVE. Moυ λέει , μήπως θέλεις το Mega drive αντι του Game boy? Μέσα σε δευτερόλεπτα σκεφτόμουν ότι ΑΝ έπαιρνα το Mega Drive δεν θα μπορούσα να το πάρω μαζί μου Κρήτη και όλη η ψυχολογική μου προετοιμασία για χιλιάδες ωρες gaming στις διακοπές με έκανε να πω όχι (Στο χωριό είχαμε μια σάπια τηλεόραση ασπρόμαυρη). Οκ , μετά απο 5 λεπτά πάλι τηλέφωνο... ο πατέρας μου , λέει βλέπω εδω ένα Game Gear που είναι πολύ καλύτερο απο το Game Boy, μήπως να σου πάρω αυτό αντι του Game Boy, για να μην μου ζητάς μετά το έγχρωμο; Εεεεε λέω Το ξέρω ότι είναι καλύτερο αλλά είναι πιο ακριβό. Δεν πειράζει μου λέει, αν το θέλεις θα το πάρω. ΟΚ του λέω και τελικά κατέληξα με το Game Gear!
μου πήρε λοιπόν το Game Gear μαζί με το Columns και το Wοnder boy the dragon's trap (Το οποίο και το ξαναβγάζουν remake με φοβερα γραφικά και το περιμένω πως και πως-- αξίζει να το δείτε:
μέχρι και την original μουσικούλα απο το game gear κράτησαν )
Τέλος πάντων , δεν τρολάρω γράφοντας σε forum του Game Boy για το πως πήρα το Game Gear αλλά, παρότι το Game Gear είχε παιχνίδια που για την εποχή τους ήταν πολύ μπροστά, πάντα μερικά παιχνίδια στο Game Boy με τρέλαιναν (castlevania, super mario land 1,2, kirby, και άλλα) τελικά για ένα διάστημα το αντάλλαξα με ένα παιδί που είχε game boy και μου έφυγε η τρέλα που μου είχε μέινει άχτι. Τελικά το game gear μου κατέληξε να το ανταλλάξω μόνιμα με το mega drive του ξαδέρφου μου . Όμως, πιστεύω ότι μπορεί σαν σύνολο το game boy να είχε καλύτερα παιχνίδια στο σύνολο απο το game gear αλλά πόσα παιχνίδια θα μπορούσα να έχω τότε. Πάνω απο 10 τίτλους δεν θα είχα , αντε 15 με ανταλλαγές. Ε λοιπον 15 ΑΑΑ παιχνίδια είχε το Game Gear άνετα, και ήταν και καλύτερα σε αίσθηση λόγο του χρώματος. Οπότε πιστεύω ότι είχα κάνει την καλύτερη επιλογή.
Όπως και νάχει όμως η λαχτάρα για παιχνιδοκονσόλα που είχα για το Game Boy ήταν και η δυνατότερη που είχα ποτέ για κονσόλα. Για αυτό και μου έχει μείνει τοσο καθαρά χαραγμένη η ιστορία αυτή απόκτησης, γιατί ξεκίνησε απο την λαχτάρα του Game Boy.