manos426f είπε:
Nότη ομολογώ πως σε βρίσκω απόλυτο άνευ λόγου.
Άλλωστε εσύ γνωρίζεις καλύτερα από πολλούς ότι χρειάζονται τόσο τα sites,όσο και τα έντυπα κι ότι ο πλουραλισμός απόψεων μόνο κακό δε κάνει.
Επίσης γνωρίζεις ότι δεν είναι όλα αποκλειστικά και μόνο θέμα χρόνου παρουσίασης μιας είδησης,ενός παιχνιδιού ή του νεοκυκλοφορηθέντος hardware.Αν ήταν έτσι,σαφώς και θα είχαν κλείσει
άπαντα τα σχετικά έντυπα.
Ο αναγνώστης συχνότατα διαβάζει κάτι επειδή θέλει να διαβάσει τον Νότη,τον Μάνο ή τον οποιοδήποτε άλλο,καθώς κάτι έχει εντοπίσει σε αυτόν και στο κριτήριό του,που του αρέσει.Λογικό δεν είναι;
Αυτό έκανα κι εγώ χρόνια ολόκληρα άλλωστε,αυτό κάνω και με οποιοδήποτε περιοδικό συνεχίζω να αγοράζω.
Βέβαια εμένα προσωπικά το συνεχές κλείσιμο περιοδικών με στεναχωρεί και για έναν επιπλέον λόγο,καθώς συνεχίζω να είμαι από εκείνους τους πεισματάρηδες που δε θέλουν να συμφιλιωθούν με τη νέα εποχή,που θεωρητικά ανήκει στα e-mags,κι εξακολουθώ να προτιμώ το χαρτί....
Μάνο, καταρχάς νομίζω πως με παρεξήγησες αν κατάλαβες αυτό που νομίζω πως κατάλαβες από τη φράση στην παρένθεση... Μάλλον πέτυχες την εταιρεία, αλλά όχι και το έντυπο που είχα στο μυαλό μου... (σκέψου λίγο πιο "ευρέως" σε ό,τι έχει να κάνει με την Πληροφορική...
). Από εκεί και πέρα, αναφερόμουν προφανώς και σε άλλα ελληνικά έντυπα (αυτή τη φορά και στον πιο "στενό" χώρο των videogames) που έχουν ήδη κλείσει (πρόσφατα και μη) και κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είχαν κλείσει προ πολλού (και αυτό βέβαια έχει να κάνει κυρίως με την ποιότητά τους και όχι με την φύση τους, αφού το ίδιο θα μπορούσα να ισχυριστώ π.χ. και για sites κ.λπ.). Για αυτό σου λέω, με παρεξήγησες αν νόμιζες αυτό που νομίζω ότι νόμιζες...
Από εκεί και πέρα, προσωπικά πιστεύω πως φυσικά και υπάρχει χώρος τόσο για τα έντυπα όσο και για τα ηλεκτρονικά μέσα στον χώρο μας, αρκεί τα πρώτα να κατανοήσουν πως πρέπει να αλλάξουν ύφος και ίσως και λόγο ύπαρξης, αν θέλουν να επιβιώσουν. Το πιο προφανές, είναι πως πρέπει να καταλάβουν πως δεν έχουν πλέον σχεδόν καθόλου ενημερωτικό/ειδησεογραφικό χαρακτήρα (εκεί κόλλαγε το
"...σε ένα χώρο όπως αυτός των videogames που αν μια είδηση τη δημοσιεύσεις με δυο ώρες καθυστέρηση τελείωσες"), άρα πρέπει να προσαρμοστούν καταλλήλως. Περισσότερη άποψη, περισσότερα αποκλειστικά θέματα που δεν μπορούν να βρεθούν αλλού, διαχρονικά άρθρα (π.χ. ρετρο αφιερώματα) κ.λπ. Φυσικά δεν ανακαλύπτω τον τροχό, τα ίδια συζητάμε όλοι εδώ και κάτι λιγότερο από μια δεκαετία που βρίσκομαι στον χώρο, τόσο στο έντυπο όσο και στο ηλεκτρονικό κομμάτι...
Για αυτό και επιβιώνουν έντυπα όπως τα retro gamer, EDGE, gamesTM κ.λπ. αν και ακόμα και για αυτά (κυρίως για τα δυο τελευταία, το RG ανήκει σε εντελώς άλλη κατηγορία) δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά αν θα βρίσκονται ακόμα ανάμεσά μας σε 3-4 χρόνια ή αν θα έχουν κάποιου άλλου είδους μορφή...
//Αν θεωρηθεί πως το θέμα της κουβέντας ξεφεύγει επειδή δεν αναφερόμαστε πλέον αποκλειστικά στο Gamepro, μήπως θα ήταν προτιμότερο να ανοίξουμε νέο topic;
//Επειδή είναι πολύ πρόσφατο, μόλις προχθές, με αφορμή το κλείσιμο του Gamepro, του ελληνικού PC World κ.λπ. ο Κηπουρόπουλος αφιέρωσε κάποιες σελίδες στο
blog του σε ακριβώς αυτό το θέμα. Αν και δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ απαραίτητα με όλα όσα γράφει, τόσο το κείμενο όσο και τα σχόλια από κάτω προσφέρουν αν μη τι άλλο τροφή για σκέψη...