ΤΟ KILLZONE 2 ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!
Πρώτη απίστευτα θετική εντύπωση ότι παρά το μεγάλο του μέγεθος και δεν ξέρω πόσοι το κατέβαζαν ταυτόχρονα με εμένα (σίγουρα πολλοί), κατέβηκε πατητό στον δίσκο μου. Πρέπει να εξάντλησε σχεδόν όλο το διαθέσιμο bandwidth που είχα (~14Mbps), καθώς μέχρι να δω στα γρήγορα ποια ήταν τα καινούργια added στο PSN Store και να βγω, αυτό είχε τσιμπήσει ήδη ένα 17%, ενώ μέχρι να φάω κάτι στα γρήγορα στην κουζίνα και να γυρίσω, αυτό είχε κατέβει και με περίμενε (μαζί με κάτι νέα βίντεο, όχι σαν το live που για να κατεβάσω ένα demo ξοδεύω δεν ξέρω πόσες kwh). Επίσης, ταχύτατη ήταν και η εγκατάσταση του, ή έτσι μου φάνηκε γιατί παρότι βιαζόμουν να παίξω μου φάνηκε πολύ σύντομη.
Το παιχνίδι τώρα...
ΑΠΛΑ ΤΑ ΣΠΑΕΙ...
Υπέροχα γραφικά και ήχος, εφέ - textures - φωτισμοί - χρώματα όλα υπέροχα, κίνηση - AI σε υψηλά επίπεδα κλπ. Ο χειρισμός μου φάνηκε λίγο δύσχρηστος στην αρχή (συνηθισμένος από το COD) αλλά σύντομα τον συνήθισα και μέχρι να τον κάνω κτήμα μου δυστυχώς είχα τελειώσει το demo... Φτου, τόσο μικρό ήταν; Θέλω κι άλλο... Το παιχνίδι στο Normal που έρχεται είναι νομίζω εύκολο για όσους ασχολούνται με FPS/TPS, απλά για μένα πρέπει να προσαρμοστώ λίγο παραπάνω στο να "βαράω" σε ελεύθερη στόχευση (και όχι σε zoom in) και να κάνω λίγη οικονομία στις σφαίρες μου αν και υπήρχαν μπόλικα πολεμοφόδια γύρω μου.
Εντυπωσιακές οι πολλές λεπτομέρειες που υπάρχουν, όπως π.χ.: το να πυροβολείς με κάλυψη ή να πυροβολείς κάποιον από αρκετά μακριά στο κεφάλι (στο zoom μόλις που φαινόντουσαν τα μάτια του) και εκεί που λες "καθάρισα" μαζί του, βλέπεις το κράνος του να διαλύεται και αυτός μετά χωρίς κράνος πια (με το μεταλλικό υπο-κράνος) να γυρίζει προς τα σένα και να αρχίζει να σε χτυπάει ο ίδιος (όχι ότι έζησε πολύ...). Ένα όμως έχω να σου πω φίλε μου, από κοντινές αποστάσεις κανένα κράνος δεν σε σώζει...
Κάτι τέτοια παιχνίδια δίνουν ξεχωριστή πνοή στην κονσόλα της Sony και το μόνο που με προβληματίζει στο Killzone 2 (θετικά για το μέλλον), είναι οι δηλώσεις των παραγωγών του ότι έκαναν χρήση μόλις του 60% των δυνατοτήτων του PS3!!!
MUST BUY !!!