Παίζω το GTA5 εδώ και 4-5 μέρες και πραγματικά έχω καεί! Το παιχνίδι είναι φοβερό αλλά θέλω να γράψω κάτι για τα γραφικά του.
Δεν έχω ξαναδεί πιο καλοσχεδιασμένη και λεπτομερή πόλη, τα γραφικά κάνουν το GTA4 (και όλα τα sandbox) να μοιάζει με παιχνίδι του PS2... Ολα είναι καλύτερα και ειδικά οι φωτισμοί και οι σκιές που στο GTA4 ήταν κουραστικά... ακόμα και το frame rate αν και όχι τέλειο μου φαίνεται λίγο βελτιωμένο.
Παρόλο που η κονσόλα κάνει render μία ολόκληρη πόλη στην οποία είσαι ελεύθερος να πας όπου θες (ακόμα και στα βουνά στον ορίζοντα!!!) τα γραφικά δεν είναι μόνο καλά "από μακριά" αλλά κάθε σημείο, κάθε σοκάκι είναι τίγκα στην λεπτομέρεια και με τρομερή γεωμετρία. Από κοντά είναι το ίδιο καλά (ή και καλύτερα) με το Max Payne 3! Το οποίο θεωρούσα από τα πιο όμορφα games στις κονσόλες και έλεγα μέσα μου "ε, λογικό να είναι τόσο ωραία αφού το παιχνίδι είναι γραμμικό, οι πίστες μικρές και σε περιορίζει". Κι όμως η Rockstar κατάφερε να μεταφέρει αυτήν την ποιότητα γραφικών/γεωμετρίας σε ένα παιχνίδι μεγέθους GTA... Πως στο καλό το κατάφερε δεν ξέρω.
Νομίζω πάντως πως δεν έχω δει πιο εντυπωσιακό παιχνίδι από αυτό, ακόμα και σε πανίσχυρο PC. Μόνο και μόνο η γεωμετρία ξεπερνάει οτιδήποτε άλλο υπάρχει μέχρι στιγμής... Αν κατάφερε κάτι τέτοιο η Rockstar σε 360/PS3 τότε τι στο καλό θα κάνει σε ένα PS4???
ΥΓ: Την θάλασσα στο παιχνίδι την έχετε δει? Εχετε δει πιο ρεαλιστική σε κανένα άλλο game?