[Hardware] Netusbee

Το ότι είναι στη διαδικασία να το κατασκευάσει ο Lotharek αποτελεί από μόνο του εγγύηση.
 
Ειμαι στη λίστα του ;) . Δεν ξέρω βεβαια πόσο (ή πώς) θα το χρησιμοποιήσω :D
 
Καλημερα!!!! χαθηκαμε! τι εγινε εδω? και εγω θελω!!!!
 
Παιδιά για ρίξτε μια ματιά εδώ, έχουμε εξελίξεις...
 
Παρελήφθη. Αλλα βαργιέμαι ν'ασχοληθώ :D .
 
Βαργιέμαι για ριβγιού. Σίγιου! :p

Ακομα σφραγισμένο το'χω. Ουτε καν μπηκα στο γκόπο. Το ΣΚ αυτό είμαι απασχολημενος, ίσως το επόμενο ή το μεθεπόμενο, δεν ξερω, θα δω. Μεχρι τότε όλο και καποιος αλλος θα'χει παραλαβει, δε μπορεί να είμαι ο μόνος μουρλός. :D
 
Rygar είπε:
(...)δε μπορεί να είμαι ο μόνος μουρλός. :D
Απάρεντλυ, γιου άρ!

Άντε βρες λίγο χρόνο κι ασχολήσου!.... Είμαι πολύ περίεργη να δω πώς δουλεύει ετούτο!.....
 
Το συνδέεις στο πλάι, ανάβεις το σύστημα, τρώς 5-6 βόμβες μεχρι να μπουτάρει το ST, μπουτάρει καποια στιγμή και μετά ξενυχτάς σε 5-6 φόρουμς για να βρεις τον εναν και μοναδικό που το κατάφερε να δουλέψει αφου έκαψε 2 τροφοδοτικά :D .

Νταξει θα το δω ρε συ.
 
καλημερα!!! περιμενουμε δοκιμη και φωτος! α υπαρχει τροπος με καλωδιο αν εχει να μπει καπως αλλιως στο πλαι? εχω κολλητα αριστερα μια tv 32" και δεν εχω καθολου χωρου για μετακινησεις και δεν χωραει να μπει στον ST μου!!!
 
Οχι. Πρέπει να μπει στο πλάι :D .
 
Πρέπει να μου βρεις τροπο! εισαι μαστορας σε αυτα...
 
Οι διαστάσεις είναι πολύ μικρές, σίγουρα μπορείς να βρεις μερικά εκατοστά. Αν πάλι όχι, τότε υπάρχει τρόπος με καλώδιο, νομίζω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλωδιοταινία από 5 1/4 floppy αλλά είναι μανίκι.
 
NikiforosST είπε:
Πρέπει να μου βρεις τροπο! εισαι μαστορας σε αυτα...
Είμαι μάστορας στο να ενθουσιάζομαι, να καταξοδεύομαι, να παραλαμβάνω και να βαριέμαι ν΄ασχοληθώ. :D
 
Καλα αμα λυσω το πρόβλημα που αναφερω στο θεμα με το HDMI upscaller μπορει να παρω, προς το παρον οχι. Δυστυχως δεν υπαρχει χωρος στο γραφειο να εχω μαζι ολες τις οθονες του ST. Παλιοτερα ειχα καταφερει δικτυο με καλωδιο σειριακο null modem αλλα η ταχυτητα πολυ αργη!!! 19200 bauds αν θυμαμαι καλα πως τα λενε. Αλήθεια αυτο το Νetusb δλδ θα παιζει απο εκει το mouse κιολας και δεν θα χρειαζομαι και τον αλλον ανταπτορα που εχω απο θυρα joystick σε Ps/2 και μετα ανταπτορας σε usb? όποιος πηρε ποσο του πηγε ΜΑΖΙ με τα μεταφορικα? γιατι η τιμη στην σελιδα ειναι σχεδον 60 ευρω.http://lotharek.pl/product.php?pid=73 Δεν πιστεύω να διαβάζει και απο usbstick έτσι? :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλημέρα! μπορεί να μου απαντήσει κάποιος που το πήρε αν δουλεύει κανονικά usb mouse και τι τιμή πήγε μαζι με τα μεταφορικα? και ποσο καιρο εκανε να ερθει? ελυσα το θεμα με το HDMI upscaller thanks to Anemos και θα ήθελα να πάρω το netusbee! ευχαριστώ :) )
 
Κοίτα, ακόμα και να δουλεύει το mouse δεν θα δουλέψει με παιχνίδια. Μόνο στο GEM.
 
2 μερες ενασχόλησης χρειάστηκαν και με το παραπάνω.

Το τροφοδοτικό αν και γέρικο και κουρασμένο ανταπεξήλθε καλά, τουλάχιστον μέχρι τώρα, φτου φτου...

Κατ' αρχήν, πρέπει να ομολογήσω οτι πρώτη φορά ζήλεψα τόσο έναν STE για την δυνατότητα της εύκολης αναβάθμισης σε 4 MB, και αυτό γιατι ο ταπεινός STFM μου με 1 mb τα βρίσκει σκούρα από πολύ νωρίς... παλεύεις να σώσεις μερικά kb από την πολύτιμη RAM, μπας και πας λίγο παρακάτω :)

Λοιπόν, η συσκευή είναι καλοφτιαγμένη και διαθέτει μεταλλικό case. Το μόνο θέμα που διαπίστωσα είναι οτι "κρεμιέται" στη θύρα του υπολογιστή, δηλαδή το case δεν κουπνώνει κάπως όπως το φανταζόμουν.

Ασχολήθηκα ένα Σ/Κ και πλέον μπρορώ να συνδεθώ σε tenlet, irc, ftp, mail και web server.

Το τελευταίο με απογοήτευσε κάπως, μιας και όπως φαντάζεστε δεν έχει κανένα απολύτως νόημα παρά μόνο για να πεις οτι κατάφερα να "εμφανίσω" μια σελίδα.

Υπηρεσίες Irc και ftp έχουν ενδιαφέρον.

Μεγάλη η χαρά όταν κατάφερα να κανω επιτυχημένο ping το router μου και ακόμη μεγαλύτερη όταν κατάφερα να δω τον έξω κόσμο:animeek:

ping.jpg

ping http://www.retromaniax.gr

Για να γλυτώσετε χρόνο...

Ακολουθήστε τις οδηγίες το κατασκευαστή για το βασικό setup.

To πακέτο περιλαμβάνει το TCP stack(STinG) καθώς και κάποια εργαλεία(πχ. ping) τα οποία θα σας βοηθήσουν για την παραμετροποίηση-testing.

Από το control panel ορίστε την ip και mac address (το πως αναφέρεται στις οδηγίες)

Στη συνέχεια παραμετροποιήστε το route.tab σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες.

Το default.cfg αρχείο μποτείτε και να μην το πειράξετε για αρχή.

tcp.jpg

TCP/IP και mouse driver

Από εκεί και μετα, οι εφαρμογές που δεν θα δυσκολευτείτε να χρησιμοποιήσετε είναι: AtariIRC, AntMail, CAB, AFTP, Telnet.

Για web browser, μετά από ψάξιμο, κατέληξα πως για 1mb σύστημα το CAB είναι μονόδρομος. Να μην ξεχάσετε να αντιγράψετε το CAB.OVL αρχείο (στο ριζικό φάκελο) το οποίο είναι απαραίτητο για "σερφάρισμα", καθώς και να ορίσετε έναν cache folder από το μενού Paths.

Πολύ καλές εντυπώσεις από το AtariIRC και από το AFTP.

pic4.jpg

Για usb λειτουργία είναι πραγματικά πολύ ξεκούραστο το usb mouse. Δουλεύει χωρίς το παρμικρό πρόβλημα με τον driver για optical mouse που δίνεται, ο οποίος δεν επιβαρύνει ιδιαίτερα τη μνήμη. Και ναι, δυστυχώς ΜΟΝΟ στο gem (και monochrome games)...

pic5.jpg

Η τιμή είναι 59 euro + 8 euro τα μεταφορικά. Από την ημέρα αποστολής, ήρθε σε ακριβώς μια εβδομάδα.

Αυτή λοιπόν ήταν η δική μου εμπειρία, και ελπίζω να βοηθήσω μερικούς έστω και λίγο.

pic2.jpg

pic3..jpg
 
Ωραίος! Παρα πολύ ωραίος. Οσοι το αγοράσατε για να παίζετε παιχνίδια με οποιοδήποτε ποντίκι, επρεπε να είχατε ρωτήσει πρώτα. Ουτε το subway usb στην Α1200 παίζει τα παιχνίδια. Αλλα σίγουρα για desktop εργασίες σώζει.
 
Ούτε mouse accelerators ούτε τίποτα, το ποντίκι απλά πετάει! ... Άλλη αίσθηση...

Δεν θα πω οτι και μόνο για αυτό αξίζει τα χρήματα, αλλά σίγουρα βοηθάει πολύ...

Η πλάκα είναι αν τρέξεις κάποιο accelerator πάει σαν τρελό :)

Έχω αρχίσει και ανησυχώ λίγο για το τροφοδοτικό... θα έπρεπε?...
 
Πίσω
Μπλουζα