Hobby Basic, ένας μικρός διερμηνευτής για την κονσόλα των Windows

To Lime Rick είναι ένα μικρό παιχνίδι παζλ γραμμένο στην Hobby BASIC έκδοση 2.2.8.

Για να περάσεις τα επίπεδα, πρέπει να χρησιμοποιήσεις λογική σκέψη και να σχεδιάσεις τις κινήσεις σου εκ των προτέρων.

Το Lime Rick είναι επανέκδοση ενός παιχνιδιού φτιαγμένου με PuzzleScript.

Ο πηγαίος κώδικας του παιχνιδιού βρίσκεται στο φάκελο: EXAMPLES\GAMES\WIN10\LIMERICK.BAS.

Hobby BASIC Windows Console screenshot.

Hobby-BASIC-Lime-Rick-Puzzle-Windows10-Console.png

LIMERICK.gif

Have fun with Hobby BASIC.

Το coffee project της ημέρας έχει τίτλο: The Art Of Cloning.

Πρόκειται για ένα παζλ μονής οθόνης φτιαγμένο στην PuzzleScript.
Αν και απλοϊκό στην πρώτη ματιά, κρύβει μια έξυπνη ιδέα και με δυσκόλεψε ευχάριστα μέχρι να το λύσω.

Μπορείτε να το παίξετε online εδώ.

Έκανα ένα μικρό remake του στην Hobby BASIC, απλώς για την άσκηση και την απόλαυση της μεταφοράς (source).

Hobby BASIC Windows Console screenshot.

1747746175052.png

45f13378f02acf2d2583d91fac32e729.gif

Have fun with Hobby BASIC.

Μετά από 4 χρόνια που το κανάλι μου ήταν ανενεργό, ανέβασα ένα νέο βίντεο στο YouTube, όπου παρουσιάζω τα παραδείγματα της Hobby BASIC να τρέχουν στην κονσόλα των Windows 10. Ελπίζω να σας φανεί ενδιαφέρον! Δείτε το εδώ.

Μετά από 4 χρόνια που το κανάλι μου ήταν ανενεργό, ανέβασα ένα νέο βίντεο στο YouTube, όπου παρουσιάζω τα παραδείγματα της Hobby BASIC να τρέχουν στην κονσόλα των Windows 10. Ελπίζω να σας φανεί ενδιαφέρον! Δείτε το εδώ.
Πες μου, οτι δεν προγραμματιζεις στο Notepad++ και μαλιστα με proportional font... :) :lol:

Τα πάντα στο Notepad++ εδώ και χρόνια, κανένα fancy IDE.
BASIC, ASM, C/C++, HTML, ό,τι θες.

Το font που βλέπεις (Verdana), δεν το αλλάζω.
Δεν μπορώ να γράψω κώδικα με άλλο (και πίστεψέ με, έχω προσπαθήσει).

Indentations; Κανόνες; Όχι για μένα.
Είμαι old school — και έτσι δουλεύω από πάντα.

Τα πάντα στο Notepad++ εδώ και χρόνια, κανένα fancy IDE.
BASIC, ASM, C/C++, HTML, ό,τι θες.

Το font που βλέπεις (Verdana), δεν το αλλάζω.
Δεν μπορώ να γράψω κώδικα με άλλο (και πίστεψέ με, έχω προσπαθήσει).

Indentations; Κανόνες; Όχι για μένα.
Είμαι old school — και έτσι δουλεύω από πάντα.
Kαθως εβλεπα το video, με επιασε το OCD μου... και ηθελα να κλικαρω, να αλλαξω τις ρυθμισεις του Notepad++... εστω... βαλε ενα monospace font... :lol:

Να σου πω την αλήθεια, ποτέ δεν μπόρεσα να δουλέψω με monospace γραμματοσειρές. Δεν μου κάθονται καλά στο μάτι, δεν με βοηθούν να συγκεντρωθώ.

Π.χ. ο FASM έχει το δικό του μικρό, ελαφρύ IDE που αρκετοί το χρησιμοποιούν. Εγώ ποτέ. Ένας λόγος είναι τα fonts. Προτιμώ να δουλεύω με αυτά που με κάνουν να νιώθω άνετα και παραγωγικά.

Και πιστεύω δεν είμαι ο μόνος, αλλά και άλλοι προτιμούν proportional fonts. Δεν είναι παράλογο, έχει επιχειρήματα υπέρ.

Όπως και τα χρώματα: Άλλοι θέλουν dark φόντο. Εγώ δεν το αντέχω, δεν μπορώ να γράψω ούτε γραμμή έτσι.

Άλλοι δεν μπορούν χωρίς autocomplete (κυρίως πιο νέα παιδιά). Εμένα με κουράζει. Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να το απενεργοποιήσω.

Έχω μάθει να δουλεύω με έναν τρόπο που με βοηθάει να σκέφτομαι καθαρά και να είναι αποδοτικός, δεν βλέπω λόγο να τον αλλάξω.

Για εμένα, ένα απλό, καθαρό περιβάλλον χωρίς παρεμβολές είναι το καλύτερο εργαλείο. Και το Notepad++ είναι ακριβώς αυτό.

Να σου πω την αλήθεια, ποτέ δεν μπόρεσα να δουλέψω με monospace γραμματοσειρές. Δεν μου κάθονται καλά στο μάτι, δεν με βοηθούν να συγκεντρωθώ.

Π.χ. ο FASM έχει το δικό του μικρό, ελαφρύ IDE που αρκετοί το χρησιμοποιούν. Εγώ ποτέ. Ένας λόγος είναι τα fonts. Προτιμώ να δουλεύω με αυτά που με κάνουν να νιώθω άνετα και παραγωγικά.

Και πιστεύω δεν είμαι ο μόνος, αλλά και άλλοι προτιμούν proportional fonts. Δεν είναι παράλογο, έχει επιχειρήματα υπέρ.

Όπως και τα χρώματα: Άλλοι θέλουν dark φόντο. Εγώ δεν το αντέχω, δεν μπορώ να γράψω ούτε γραμμή έτσι.

Άλλοι δεν μπορούν χωρίς autocomplete (κυρίως πιο νέα παιδιά). Εμένα με κουράζει. Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να το απενεργοποιήσω.

Έχω μάθει να δουλεύω με έναν τρόπο που με βοηθάει να σκέφτομαι καθαρά και να είναι αποδοτικός, δεν βλέπω λόγο να τον αλλάξω.

Για εμένα, ένα απλό, καθαρό περιβάλλον χωρίς παρεμβολές είναι το καλύτερο εργαλείο. Και το Notepad++ είναι ακριβώς αυτό.
Eννοειται... καθενας οπως βολευεται... και εγω προσωπικα, χρησιμοποιω τον Geany, αλλα με dark theme και monospace font. Autocomplete και τετοια δεν εχει...

Για να δουμε τους νεους, που ολοι χρησιμοποιουν VSCode, Cursor κα. ολα με ΑΙ, και ενα σωρο addons... αμα τους δωσεις κανα notepad, θα ξερουν να γραψουν εστω μια γραμμη κωδικα; :lol:

DEBUG.EXE, ASM και DOS... Αν τα θυμάσαι, τίποτα μετά δεν σου φαίνεται δύσκολο – ούτε το να φτιάξεις διαστημόπλοιο! :lol:

Για να δουμε τους νεους, που ολοι χρησιμοποιουν VSCode, Cursor κα. ολα με ΑΙ, και ενα σωρο addons... αμα τους δωσεις κανα notepad, θα ξερουν να γραψουν εστω μια γραμμη κωδικα; :lol:
Άσε τώρα, γιατί ανοίγεις κουβέντα που θα με φορτώσει. Είναι σαν να προσπαθείς να μάθεις προγραμματισμό παρακολουθώντας video στο youtube. Δεν γίνεται ρε φίλε πως να το κάνουμε, απλά δεν γίνεται...

Πίσω
Μπλουζα