Italodisco κομμάτια με μελαγχολικό ήχο.

Οχι. Περνα από το ταμείο! :p

Να ρε ένα παράδειγμα:

Εχει μελαγχολική μουσική. Οταν το ακούς, σου'ρχεται στο μυαλό ένας χωρισμός, μια κακή στιγμή, ένας τσακωμός!

Αλλο παράδειγμα, τρανό:

Από τα αγαπημένα μου...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμμ, τωρα ειναι που μπερδευτηκα τελειως. Θα ελεγα οτι αστειευεσαι για το song for denise αλλα δεν εχεις smilie.

Τι σου φανηκε μελαγχολικο απο το κομματι? Ο στιχος?? :xm:
 
Εχεις δίκιο για το song of denise. Μονο το πιάνο είναι λίγο μελαγχολικό. Πες ότι δεν το είπα. Για τα άλλα που έβαλα, τί γνώμη έχεις όμως;
 
Rygar είπε:
Δε γίνεται αλλο! Σταματώ εδώ. Εχω βάλει ένα σωρό παραδείγματα κομματιών, πόσο να το εξηγήσω. :( :(
Τα παραδείγματα είναι άκυρα καθώς κανένα από τα κομμάτια που αναφέρεις δεν είναι italo disco.

Επίσης η έννοια του μελαγχολικού διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Η άποψη της μουσικής και τα συναισθήματα που μπορεί να σου προκαλέσει ένα κομμάτι δεν σημαίνει ότι θα το βιώσει κ ο άλλος που θα το ακούσει. Έχει να κάνει με την διάθεσή σου όταν το πρωτοάκουσες, την παρέα που είχες, ότι είχες βιώσει πριν το ακούσεις και με τις καταστάσεις που το συσχετίζεις.

Γι'αυτό και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης στα παραπάνω κομμάτια. Και κανένα από αυτά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κοψοφλεβίτικο ή μελαγχολικό παρά μερικά μόνο στοιχεία του. Σε μερικά είναι οι στίχοι, σε άλλα είναι η μελωδία και τα keyboards, στα υπόλοιπα οι αναμνήσεις όταν το άκουγες.

Επίσης η italo disco έχει τόσα παρακλάδια που είναι αδύνατο να κατατάξεις ένα κομμάτι στην κατηγορία αυτή. Είναι τόσα πολλά στοιχεία ανακατεμένα από διαφορετικές κουλτούρες κυρίως Ιταλία και Ισπανία και υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι ο προάγγελος της σημερινής ηλεκτρονικής μουσικής που χαρακτηριζόταν από keyboards, samples με διαστημικά effects της τότε εποχής.

H ανάπτυξή της δεν έγινε από την Ιταλία όπως πιστεύουν μερικοί αλλά από την Γερμανία. Η Ιταλία προώθησε σημαντικά την disco με την CARRERE αλλά όχι την italo disco όπως η Γερμανική ZYX. Όσο για το computer guy και το across the moon είναι τα χαρακτηριστικότερα κομμάτια με μελαγχολικό ήχο και synthesizers και τα κλασσικότερα κομμάτια italo disco (spacey ήχοι,

μελωδικά synthesizers, δυνατά drums που παραπέμπουν σε funk και vocoder samples).

Το i like chopin δεν είναι italo disco. Είναι καθαρή disco.. Όπως οι boney m, gang bang κτλ. Μην μπερδευόμαστε και ας αποδεχόμαστε μερικά πραγματάκια αν δεν γνωρίζουμε καν τα είδη μουσικής.

PS: Τα παραπάνω ενημερωτικά και χωρίς διάθεση φαγωμάρας ε; ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΟΚ, πάσο. Σου προτείνω να γράψεις ένα αφιέρωμα στην Italodisco*, τί είναι τί δεν είναι, για να μάθουμε όλοι. Μέχρι τότε όμως, ας συνεχίσουμε με το θρεντ και υπόσχομαι να μην ξαναεπέμβω. Και κακώς που το κάνω δηλαδή. Θα αλλάξω και τον τίτλο του θρεντ σε (Italo)disco, για να τα περιλαμβάνει όλα.

*Δε σε ειρωνεύομαι, έτσι; Online και χωρίς να έχω γνωρίσει κάποιον από κοντά, ποτέ δεν τον ειρωνεύομαι. Αμα πιστεύεις ότι έχεις τις γνώσεις, σε προκαλώ(με την καλή έννοια) να γράψεις ένα αφιέρωμα. Και να το συζητήσουμε εκεί.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι γιατί όχι. Αν και θέλει αρκετό ψάξιμο θα το σκαλίσω ώστε να γίνει περιεκτικότατο. Η μουσική είναι μεγάλο θέμα και όλα τα αφιερώματα πάντα θα έχουν κενά. Θα το πιάσουμε από την αρχή και θα καταλήξουμε στα "italo disco" της σημερινής ηλεκτρονικής μας computerized εποχής. ;)
 
Εγώ πάντως στο Wikipedia ψιλομπερδεύτηκα λίγο. Αλλά είναι μεγάλη κουβέντα και ας μην το συνεχίσουμε εδώ, θα βγούμε εντελώς οφτοπικ, οκ; Εχεις όλο το χρόνο πάντως. ;)
 
Έχεις δίκιο Rygar, δεν διάβασα όλη τη φράση είναι χαζοχαρούμενο. σόρρυ άμα θέλεις αφαίρεσέ το.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σαφως και δεν το κάνω. Δεν είναι και της αρμοδιότητάς μου άλλωστε.
 
Rygar είπε:
Καταπληκτικό Ντίνο! Καταπληκτικό!!!! Γνωρίζω το τραγούδι ως άκουσμα αλλά μέχρι εκεί, τίποτα περισσότερο. Ενας λόγος που άνοιξα τα θρεντάκια αυτά με τα ιταλοντίσκο θέματα, ήταν μπας και βοηθηθώ και εμπλουτίσω τη συλλογή μου. ;)
Τον τελευταίο χρόνο ανακάλυψα και εγώ ποιοι το λένε...
 
Rygar είπε:
Εχεις δίκιο για το song of denise. Μονο το πιάνο είναι λίγο μελαγχολικό. Πες ότι δεν το είπα. Για τα άλλα που έβαλα, τί γνώμη έχεις όμως;
Ναι, τα βρισκω καπως μελαγχολικα, με εξαιρεση ισως το unexpected lovers.

Θα συμφωνησω επισης οτι η wikipedia φαινεται αρκετα πιο inclusive οσο αφορα το τι θεωρειται italo.

Αν και προσωπικα θεωρω οτι αυτη η μανια με τις ταμπελες δεν εξυπηρετει πουθενα, το επερχομενο αφιερωμα, αν τελικα τα καταφερει ο vangel σιγουρα θα εχει ενδιαφερον.
 
Συνεχίζω.

Το φοβερό και τρομερικό και θεικό Marinero από Lucia. Δεν έχω ΥΤ εδώ, οπότε κάποιο παληκάρι ας με κάνει quote βάζοντας και το λινκ. Αφιερωμένο ειδικά στον vangel:)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ξέρω. Θα το ακούσω το βράδι. Αμα είναι ρεμιξ, δε θα είμαι. :p
 
spyros_s είπε:
θα συμφωνήσω με τον cultila...@rygar: Μπορεί να μην γνωρίζω ιταλικά οπότε δεν θα κρίνω τον στοίχο του κομματιού που πόσταρε ο krios όμως πρόκειται για τρομερό τραγούδι της δεκαετίας που ενώ γνώριζα δεν ήξερα τον τραγουδιστή....πλέον ξέρω και αποτελεί ήδη κομμάτι της συλλογής μου...ευχαριστώ Κριέ!
Τελικά ήταν λάθος που το έβαλα όμως να που βγήκε και κάτι καλό. Μόνο ο Rygar δεν μου το συγχωρεί... (η Κριός και όχι ο Κριός ;) )
 
Ισως καποια στιγμη να πρεπει να ενεργοποιησουμε την εμφανιση του Φυλλου κατω απο το αωαταρ...
 
krios είπε:
Τελικά ήταν λάθος που το έβαλα όμως να που βγήκε και κάτι καλό. Μόνο ο Rygar δεν μου το συγχωρεί... (η Κριός και όχι ο Κριός ;) )

Ελα ρεεεε, με συγχωρείς, δεν είμαι τέτοιος :cry: :cry: :cry:
 
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=CqgWynH5A-M]YouTube - Den Harrow - Don't break my heart

Μήπως εννοείτε κάτι τέτοιο; Είναι απ' τα πολύ αγαπημένα μου και πολύ μελαγχολικό!

Καταπληκτικό θέμα Rygar, πάντα τέτοια!

Να συμπληρώσω, με το Stay των Blue Nile, deep blue!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=bev4H57si2E]YouTube - The Blue Nile - Stay
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα