Kαλλιτεχνικό Καφενείο (1986 ΕΡΤ)

Ευχαριστούμε πολύ Κατερίνα για τις όμορφες φωτογραφίες από τα παρασκήνια της εκπομπής. Βλέποντας τις θυμάμαι πόσο σημαντικοί άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο πέρασαν από εκεί.
 
Πράγματι πέρασαν πάρα πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι (σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί) απο το Καλλιτεχνικό καφενείο.... Ευτυχώς που υπάρχουν και οι φωτογραφίες για να μας θυμίσουν κάτι απο αυτές τις αξιόλογες εκπομπές που είχε τότε η κρατική τηλεόραση αλλά και άνθρωποι σαν την Κατερίνα που κάνει ότι μπορεί για να μας θυμίσει τα παλιά.....
 
Άλλο ένα video από το Καλλιτεχνικό καφενείο με καλεσμένο τον Γιάννη Πάριο, όπου ερμηνεύει το πασίγνωστο "Τώρα πια" του κορυφαίου σε πωλήσεις ομώνυμου δίσκου (1976). Στίχοι: Πυθαγόρας, μουσική: Alain Barriere (

 
Ένα ακόμα video με τον Γιάννη Πάριο με το πασίγνωστο "Εγώ κι εσύ ερωτευμένοι", μια δική του δουλειά από τον δίσκο "Πιστός" (1988). Θα ήθελα από κάποιον να αναγνωρίσει αν μπορεί την κοπέλα που του κάνει δεύτερες φωνές.

 
Τάσο δεν νομίζω ότι είναι η Αγγελική Γαΐτη, βρήκα μια φωτογραφία της αλλά και σε ένα video από συναυλία του Δημήτρη Λάγιου που είδα απέχει πάρα πολύ από την κοπέλα του Καλλιτεχνικού Καφενείου.

 


GAITI.jpg
 
βΑπόψε στις 20.00 η ΕΡΤ2 θα μας κάνει ένα πολύ όμορφο δώρο! Θα προβληθεί η εκπομπή με καλεσμένους τη Βούλα Ζουμπουλάκη και τον Δημήτρη Μυράτ , σαν αφιέρωμα στη Βούλα Ζουμπουλάκη που κηδεύεται σήμερα...Μακάρι κάποια στιγμή να δείξει και τις υπόλοιπες με τη σειρά!
 
Υπέροχο νέο, αγαπητέ Αντώνη, ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
 
27.jpg
27.jpg
 
Ένα αφιέρωμα στην εκπομπή, μέσα από τη στήλη μου...http://www.musiccorner.gr/aspromavra-ki-egchroma-kallitechniko-kafenio-134447/
 
Από εκπομπή του 1986 ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδάει το τραγούδι "το πανόραμα αρχίζει" σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στοίχους Κώστα Βίβρβου. Το βίντεο πρόερχεται από το κανάλι του Θέμη Ανδρεάδη στο yutube.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αποσπασμα απο το εορταστικο Καλλιτεχνικο Καφενειο της ΕΡΤ
[edit] Dead link [edit]

που μεταδοθηκε 01 Ιανουαριου 1988
 
Μια ακόμα φωτογραφία από επεισόδιο της σειράς. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Κώστας Φέρρης, Μίμης Πλέσσας, η πρώτη κοπέλλα κάνει δεύτερες φωνές στον Πάριο, δεν γνωρίζω την επόμενη κοπέλλα και τον κύριο, Βασίλης Τσιβιλίκας, Στέλιος Ζαφειρίου. Καθιστοί από αριστερά: Γιάννης Πάριος, Λευτέρης Χαψιάδης, Σπύρος Γιατράς. Πηγή.

parios.jpg
 
Στον αρχειακό τόπο της ΕΡΤ έχουν αναρτηθεί όπως έχω δει τουλάχιστον 4 (ολοκληρωμένα) επεισόδια του Καλλιτεχνικού Καφενείου, ένα εκ των οποίων είναι αυτό της παραμονής Πρωτοχρονιάς 1987. Αντιγράφω από την περιγραφή:

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο (31/12/1986) της σειράς « ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ» οι οικοδεσπότες του καφενείου ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΦΕΡΡΗΣ και ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΒΙΛΙΚΑΣ υποδέχονται εκλεκτή παρέα καλλιτεχνών σε ένα εορταστικό πρόγραμμα για την Πρωτοχρονιά του 1987. Στη συντροφιά των καλεσμένων συγκαταλέγονται εκπρόσωποι από το χώρο του θεάτρου, του χορού, του τραγουδιού, της λογοτεχνίας και των εικαστικών τεχνών. Ανάμεσά τους οι: ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΕΛΣΑ ΒΕΡΓΗ, ΦΑΝΗΣ ΧΗΝΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΔΡΕΒΙΩΤΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ, ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΝΟΝΙΚΑ ΓΑΛΗΝΕΑ, ΑΝΝΑ ΚΑΛΟΥΤΑ, ΣΠΕΡΑΝΤΖΑ ΒΡΑΝΑ, ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΡΤΗΣ, ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΛΒΑ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΝΟΡΑ ΒΑΛΣΑΜΗ. Οι φιλοξενούμενοι μιλούν για την καλλιτεχνική τους δράση κατά την τηλεοπτική και θεατρική σεζόν 1986-1987 και εύχονται ο καθένας χωριστά για τον καινούριο χρόνο. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια δημοφιλείς ηθοποιοί αλλά και τραγουδιστές όπως, ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ, η ΔΟΥΚΙΣΣΑ, ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, η ΕΛΠΙΔΑ, ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΛΗΣ και ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Χορεύει το μπαλέτο του ΝΤΙΝΟΥ ΨΑΡΕΛΗ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι πολύ όμορφες αυτές εκπομπές έχουν από καιρό ψηφιοποιηθεί και μάλλον ήρθε ο καιρός να βγουν από το συρτάρι! Ελπίζω όλες...Τη Δευτέρα 02/12 στις 09.30 η ΕΡΤ2 θα δείξει την 1η εκπομπή οπότε μάλλον ξεκινάει η προβολή των εκπομπών , ελπίζω καθημερινά...
 
Οι πολύ όμορφες αυτές εκπομπές έχουν από καιρό ψηφιοποιηθεί και μάλλον ήρθε ο καιρός να βγουν από το συρτάρι! Ελπίζω όλες...Τη Δευτέρα 02/12 στις 09.30 η ΕΡΤ2 θα δείξει την 1η εκπομπή οπότε μάλλον ξεκινάει η προβολή των εκπομπών , ελπίζω καθημερινά...
Καλησπερα μηπως ξερεις αν θα ξαναρχισει παλι απο την ερτ το καλλιτεχνικο καφενειο?
 
Καλησπερα μηπως ξερεις αν θα ξαναρχισει παλι απο την ερτ το καλλιτεχνικο καφενειο?
δυστυχώς το έκοψαν απότομα , δε ξέρω αν συνεχίσει , μακάρι , τα γνωστά της ΕΡΤ...
 
Ο εξαίρετος σκηνοθέτης Γρηγόρης Γρηγορίου μιλάει στον Κώστα Φέρρη και στο Καλλιτεχνικό Καφενείο το 1985.

 
Πίσω
Μπλουζα