Koνσόλες 7ης Γενιάς

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
telamonas.stokos είπε:
Δεν ξερω αν ανηκω στις "αλλες κατηγοριες ανθρωπων" (ωραιος!!) αλλα δεν θελω να αλλαξω τη προικα μου (και να πληρωσω και 2 πεθερες ακομα) για να παιξω καινουργιας (??) σχεδιασης και τεχνολογιας παιχνιδια και να κανω τη PSony και M$ μαγκες με δανεικα. Ας το κανουν τα fan boys τους.
Λες κι εσύ δεν είσαι fan boy κανενός :tease:

Ας αφήσουμε τα μίση και ας πιάσουμε επιτέλους το gam*** (gaming).

Επειδή ούτε η S ούτε η N αλλά ούτε και η MS, δεν έχουν στο μυαλό τους τον Έλληνα καταναλωτή όταν φτιάχνουν κάτι (σιγά την αγορά πια), αλλά και για να επανέλθει η όλη RETRO διάθεση που έχουμε σαν παρέα, επιτρέψτε μου να γράψω αυτολεξή τα λόγια ενός καλού φίλου σε αδελφό site:

ΦΑΝΜΠΟΙΖ (όλοι σας...)
Να τι θα κάνω εγώ αντί για όλες τις σαχλαμάρες που κάθεστε και γράφετε:

Όταν βγουν όλα αυτά τα super duper next gen hardware που θα ψήνουν και καφέ, θα δώσω τα 250 ευρώ που κάνει το φτηνότερο της γκάμας και θα αγοράσω τα εξής, μια και θα είναι πλέον retro/on the way out: XBox (100) + PS2 (100) + Gamecube (50). Μετά με τα 70 ευρώ που θα κάνει κάθε νέο "next gen" παιχνίδι, θα αγοράζω 7 από τα παλιότερα αυθεντικά σε προσφορά ή used. Στο κόστος 3 νέων παιχνιδιών θα έχω καμμιά 20ρια από τα καλύτερα παιχνίδια της κάθε προηγούμενης κονσόλας, οπότε μάλλον καλύπτω τις gaming ανάγκες μου για την επόμενη πενταετία. Το συνολικό κόστος του κόλπου θα είναι μάλλον λιγότερο από ότι ζητάει η Sony για την νέα της μ@λ@κί@ και σαν gaming value θα είναι ΠΟΛΥ ανώτερο!

Kthnxbye fanboiz Razz

Keep it retro!
Τάδε έφη γιατρός :thumb: :thumb:

Από όσο γνωρίζω ήδη έχει πραγματοποιήσει κατά τα 2/3 το όλο project και βρίσκεται σχετικά μέσα στο αρχικό budget... :thumb: :thumb:

ρωτήστε τον ίδιο...

Για αυτό και εγώ θα λιώσω με το Dreamcast για καμιά τριετία.

Am I Retro enought?

Η αγορα μιας κονσολας στο launch-day ειναι πολυ ομορφο συναισθημα :)

Πρωτοανακαλυπτεις το μηχανακι μονος σου (η κονσερβα ειναι παντα ξενερωτη!),μιλας με αλλους early adopters,ενθουσιαζεσαι κουτουλουπου κουτουλουπου

Να προσθεσω οτι ολες οι κονσολες σπανε κατα μεσο ορο σε 5 μηνες οποτε το "δωρεαν" αρχιζουν πριν τα 5 χρονια ;)

PS3 και τα μυαλά στα κάγκελα!!! μπράβο στη sony για τη φανταστική κονσόλα που είναι bug-free!!! να πως θα απολαύσετε τα next gen games!

“CheapAssGamer and TheManRoom have also reported odd instances of HDMI failure with certain brands of HDTV sets, where the HDMI handshaking fails to establish the proper connection and the display goes blank”

“The PS3's one severe issue is its lack of upscaling -- already a nagging issue for those who had been looking forward to enhanced PS1, PS2 and DVD playback, but now seen as a bigger issue for those who do not have 720p-capable HDTVs”

από το άρθρο

http://ps3.ign.com/articles/746/746492p1.html

Η δεύτερη σελίδα είναι όλα τα λεφτά!

Έχεις hd-tv? Ε μην ορκίζεσαι και ότι είναι συμβατή με το ps3....

xalia είπε:
Έχεις hd-tv? Ε μην ορκίζεσαι και ότι είναι συμβατή με το ps3....
Η ανάξια τηλεόραση σου φταίει, που δεν είναι ικανή να υποδεχτεί το μεγαλείο της Sony!!!

By the way, μπας και είναι και τίποτα Sony Bravia ανάμεσα στις προβληματικές; :diablotin:

Όντας (πολύ) φανατικός φίλος των rpg και ειδικά του Final Fantasy η επιλογή μου είναι σίγουρα το PS3. Κάποια μικροπροβληματάκια που υπήρξαν ήδη διορθώθηκαν με νέο firmware και μέχρι να έρθει Ευρώπη θα έχουν εξαληφθεί όλα.

Αν μου το επιτρέψει το βαλάντιο ίσως να πάρω μία ακόμη αλλά είναι μάλλον απίθανο. Το σκευτόμουν λίγο γιατί το PS3 δεν θα έχει βγει εδώ τα Χριστούγεννα. Ίσως κριθεί από τις τιμές των 360 και Wii αυτή την περίοδο.

Το 360 μάλλον δεν θα δώσει τίποτα παραπάνω από το PS3 και για online gaming δεν ενδιαφέρομαι καθόλου.

Όσο για το Wii θεωρώ κάπως χαζό να ξαναγοράσω το μετριότατο GameCube σε νέο μικρότερο κουτί. Ο τρόπος χειρισμού που πάει να λανσάρει φαίνεται αρκετά χαζός και η υπηρεσία κατεβάσματος παλιών παιχνιδιών άχρηστη καθώς δεν νομίζω να θέλει κανείς να πληρώσει για να ξαναγοράσει παιχνίδια που είτε έχει ήδη είτε υπάρχουν σε καλές retro συλλογές.

belmont για δώσε κάνα link για το θέμα firmware και διόρθωσις προβλημάτων...

στο link που έδωσα ποιο πάνω το μόνο firmware update που αναφέρει είναι για τη συμβατότητα των ps1-ps2 games και ότι θα βγει στο μέλλον! Για το θέμα των hd-tv και συμβατότητα λέει ότι το πρόβλημα δε μπορεί να λυθεί με firmware update...

Βασικά αναφερόμουν μόνο στο πρόβλημα της ασυμβατότητας με παλιά παιχνίδια. Θα αρχίσουν να κυκλοφορούν και διορθώσεις για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα, είναι προφανές. Ιδού η 1η διόρθωση:

Some problems, including those for Ace Combat 5, Oz, SOCOM and so forth, were fixed with the System 1.10 update. Sony still lists those problems in the database.
Για το θέμα για τις οθόνες δεν με νοιάζει γιατί δεν έχω HDTV και ούτε πρόκειται να πάρω.

This 1080i-only problem is most often found in CRT HDTVs, with some older models of HDTVs also only equipped with 1080i.
Αφού το πρόβλημα είναι με τις παλιές μέχρι να πάρω θα έχει λυθεί.

Αλλά και να πάρω Σόνυ θα είναι οπότε εξ'ορισμού θα το φροντήσει η ίδια η εταιρία να μην υπάρχει πρόβλημα.

Πάντοτε όλα τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού ήταν Σόνυ και αποδήχτηκαν σκυλιά με όλη τη σημασία της λέξεως.

3 τηλεοράσεις,1 στερεοφωνικό,1 μόνιτορ υπολογιστή,Playstation,Playstation 2,PSP όλα έχουν υποστεί εξαντλητικότατη χρήση και το μόνο που χάλασε ήταν το PS1 που πόσες ώρες Final Fantasy θα άντεγε το καημένο (6 χρόνια δούλεψε απίστευτα πολύ)

belmont: Οθόνες -TV και monitor- και εγώ μόνο Sony φανατικά, αλλά μην ξεχνάς ότι τα drives της Sony είναι Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΑ. Όχι μόνο αυτά που έβαζε στα PS1/PS2 και ήταν πάντοτε η κύρια πηγή προβλημάτων τους αλλά και τα PC drives (μετριότατα!) και τα desktop DVD players (αισχρά).

Έκανα και εγώ το τραγικό λάθος να αγοράσω ένα πανάκριβο Sony combo (400 euros plz) και είχε προβλήματα σχεδόν διαρκώς από την πρώτη μέρα. Με δυσκολίες ενίοτε να παίξει ακόμα και originals. Σε αντίγραφα δεν το συζητάμε, μόνο σε Taiyo Yuden discs και με αρκετή προσευχή πριν να βάλεις την ταινία. Φυσικά μιλάμε για δισκάκια με ελάχιστα C1 και καθόλου C2 errors. Προσωπικό μου συμπέρασμα ότι δεν έχει κανένα απολύτως error correction και γιαυτό ενώ παίζει κανονικά παίρνει φρίκες σε τυχαία σημεία που δεν είναι ποτέ τα ίδια. Αφού κρατήθηκα με το στανιό και δεν το πέταξα από το παράθυρο, τελικά αγόρασα ένα BlueSky κινέζικο από το σουπερμάρκετ με 29.90 ευρώ που παίζει τα ΠΑΝΤΑ! Φυσικά αυτό το @$!$DVD είναι και το τελευταίο Sony drive που μπήκε ever σε αυτό το σπίτι.

*Καλες τηλεορασεις εβγαζε παντως....

Παντως για Hi-Fi καταστασεις, ηταν παντα no-go

*Παρατηρουνται και πολλα defective PS3 που ειναι λογικο οταν εχεις cutting-edge-tech και βιασυνη να βγαλεις κομματια.

*Ελπιζω να μην φτασει τον αριθμο των σκαρτων 360 (που ηταν παρα πολλα).

(εικαζω πως τα 360 που κατασκευαστηκαν πριν το launch πρεπει να συναρμολογηθηκαν στο γονατο...)

*Το εκνευριστικο με το PS3 scaler (εκτος των αλλων) ειναι πως απο οτι λενε τα παλια παιχνιδια τα παιζεις αναγαστικα 480i αλλα δεν μπορεσα τελικα να κατασταλαξω διοτι ακουγονται μυρια πραγματα για το ζητημα...

Και τι μας νοιάζει στην τελική.

Όντως η Sony ήταν κορυφή στις τηλεοράσεις αλλά αυτό αποτελεί παρελθόν μια και ήδη έχει ανακοινωθεί η έξοδός της από τον τομέα αυτό.

Όσο για τα προβλήματα του PS3 και πάλι θα δείξουν οι προσεχείς ημέρες, μια και κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο. Το καλό με την κονσόλα είναι ότι η συναρμολόγησή της είναι εξαιρετικά απλή και modular με αποτέλεσμα να μπορεί εύκολα όποιος έχει τεχνικές γνώσεις να την ανοίξει και να κάνει οτιδήποτε θελήσει, με αντίθεση το PS2 αλλά και πολλά μηχανάκια της Nintendo που για να τα ανοίξεις και μόνο πρέπει να προμηθευτείς ειδικό κατσαβίδι......

Πάντως η Sony την δωρεάν διαφήμισή της την έκανε και με το παραπάνω στην Αμερική με όλα τα ευτράπελα που ακολούθησαν την πρώτη μέρα διάθεσης της κονσόλας.

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4984

Φαινεται οτι τα online-update που ειναι της μοδας :P να κανουν οι εταιρειες στις κονσολες εχουν και περιεργα αποτελεσματα.

Μετα τα τελευταια update πολλα 360 και Wii brick-αριστηκαν (ελληνιστι τα τιναξανε...)

η Ν τα αντικαθιστά δωρεάν σε 3 εργάσιμες

και η MS αλλα το ολο θεμα ειναι οτι βγαινουν σημαντικα πραγματα ψιλο-ατεσταριστα το οποιο ειναι απο σοβαρο εως απαραδεκτο...

Το να αφήνουν σημαντικά πράγματα ατεστάριστα όπως λες δυστυχώς είναι πλέον καθεστώς και στο hardware και στο software!

Για μένα αυτό είναι άλλος ένας λόγος να είμαι λίγο οπισθοδρομικός, ας κάνουν άλλοι το alpha και το beta testing της κάθε Microsoft/Nintendo/Sony/whatever!

Όταν τελικά αγοράσω μετά από κάμποσο καιρό, θα είναι πλέον χωρίς σημαντικά προβλήματα. ;)

Σωστός ο maddog....

Και θα κάνεις το gama testing απρόσκοπτα πλέον ;)

Πίσω
Μπλουζα