Kouvalias [Κουβαλιάς]

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.785
Αντιδράσεις
4.254
Θυμαστε τα ξυλινα Ελληνικα παιχνιδια Kouvalias?

Τα ειχα εντοπισει πριν μερικους μηνες σε ενα παιχνιδαδικο.

Ιδου και καποιες κακες φωτο (απο κινητο)

fetch


fetch


fetch


Eιδα επισης οτι το toysmouseum.gr εχει καλη φωτογραφικη αναφορα

Ξερει κανεις τι απεγινε η συγκεκριμενη εταιρεια?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το συγκεκριμένο μου λέει κάτι!Νομίζω τα παιχνίδια αυτά απευθύνονται κυρίως σε παιδιά μέχρι 3 χρονών,επειδή είναι μεγάλα και δεν υπάρχει πρόβλημα να καταπιούν κάτι!
 
Βρήκα ΚΟΥΒΑΛΙΑΣ ΥΟ-ΥΟ...... Ξύλινο..!
 
ξυλινα ελληνικα kouvalias

θα ηθελα να μιλησουμε σχετικα με τα ξυλινα του κουβαλια .ηταν κατι παιχνιδια τρομερης αισθητικης ακομα και για σημερα .Ο κουβαλιας ηταν απο τους πρωτους κατασκευαστες παιχνιδιων μετα το 40 και εφτιαχνε ξυλινα προσχολικης ηλικιας μερικα απο τα πιο γνωστα του κομματια ειναι το παπουτσι του μπαλωματη (αρκετα σπανιο )ο μουσικο μανιταρι και διαφορα ζωακια.

θα στειλω μερικα απο την συλλογη μου
 
Αυτό που ξέρω και θα ήθελα να συμπληρώσω είναι το ότι τα παιχνίδια του Κουβαλιά ήταν περιφρονημένα από το ελληνικό κοινό. Δε συνέβαινε το ίδιο όμως και στο εξωτερικό, όπου τα ξύλινα αυτά παιχνίδια εκτιμήθηκαν ιδιαιτέρως. Η επιτυχία τους στο εξωτερικό έγινε αιτία να γίνουν γνωστά και να αγαπηθούν από τα ελληνόπουλα. Έτσι μπήκαν σε πολλά σπίτια και πολλά νηπιαγωγεία. Σας επισυνάπτω δύο παιχνίδια που έχω και μετρούν πολλά χρόνια ζωής....Αν και τα βασανίσαμε αρκετα-η αδερφή μου, ο αδερφός μου κι εγώ-άντεξαν μέχρι σήμερα, για να παίζει και η κόρη μου! :)

DSCN3162.jpg

Ενημερωτικά αναφέρω ότι κυκλοφορούν ακόμη και δεν έχει αλλιωθεί το ύφος και το στυλ τους!

Παρακαλώ θερμά, αν εντοπίσει κανείς το ορθογώνιο, πολύχρωμο ρολόι που κυκλοφορούσε παλιά, ας με ενημερώσει!! ;)

DSCN3147.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό που ξέρω και θα ήθελα να συμπληρώσω είναι το ότι τα παιχνίδια του Κουβαλιά ήταν περιφρονημένα από το ελληνικό κοινό. Δε συνέβαινε το ίδιο όμως και στο εξωτερικό, όπου τα ξύλινα αυτά παιχνίδια εκτιμήθηκαν ιδιαιτέρως. Η επιτυχία τους στο εξωτερικό έγινε αιτία να γίνουν γνωστά και να αγαπηθούν από τα ελληνόπουλα. Έτσι μπήκαν σε πολλά σπίτια και πολλά νηπιαγωγεία. Σας επισυνάπτω δύο παιχνίδια που έχω και μετρούν πολλά χρόνια ζωής....Αν και τα βασανίσαμε αρκετα-η αδερφή μου, ο αδερφός μου κι εγώ-άντεξαν μέχρι σήμερα, για να παίζει και η κόρη μου!<img src="images/smilies/tinysmile_grin_t.png" alt="" title="Smile" smilieid="104" class="inlineimg" border="0"><br><img src="attachment.php?attachmentid=0&stc=1" attachmentid="0" alt="" id="vbattach_0" class="previewthumb"><img style="margin: 1px;" src="attachment.php?attachmentid=34782&stc=1" attachmentid="34782" alt="" id="vbattach_34782" class="previewthumb"><img style="margin: 1px;" src="attachment.php?attachmentid=34783&stc=1" attachmentid="34783" alt="" id="vbattach_34783" class="previewthumb"><br>Ενημερωτικά αναφέρω ότι κυκλοφορούν ακόμη και δεν έχει αλλιωθεί το ύφος και το στυλ τους!<br>Παρακαλώ θερμά, αν εντοπίσει κανείς το ορθογώνιο, πολύχρωμο ρολόι που κυκλοφορούσε παλιά, ας με ενημερώσει!!<img src="images/smilies/tinysmile_twink_t.png" alt="" title="Wink" smilieid="298" class="inlineimg" border="0"><br>
 
Εχω και εγω ενα που το παιζει η μικρη θα ανεβασω φωτο. Εξαιρετικη ποιοτητα! Ειναι μπλε με κιτρινες ροδες και ειναι ενα σκυλακι. Ειναι πολυ γυαλιστερο και δεν χαλαει με τιποτα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να το και το παιχνιδακι που λεω, τελικα ειναι ελεφαντακι!δυστηχως εμαθα πως εκλεισε το εργοστασιο.

DSC00737.jpg

DSC00736.jpg

\῎᾽῎῎.jpg
 
επιτελους βρηκα λιγο χρονο .....χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους ......αυτο ειναι ενα κομματι της συλλογης μου απο κουβαλια.....ευχομαι να σας αρεσουν ......

P1010341.jpg
 
Τimehunt έχεις συνδυάσει την απόλυτη αθωότητα(Κουβαλιάς) με την εξωγήινη βία (Μικροναύτες)..!! Αυτό θα πει φαντασία..!!!! Πολύ τακτοποιημένα και πολύ ομορφα τα εχεις τοποθετήσει..!!!! Πως να μην σου ανέβει η διάθεση στο δωμάτιό σου όταν είσαι μέσα στο χρώμα..!!!!! ;) :p
 
ενδιαφερον το σχολιο μακ ντακ :D :D:D;)........χεχεχεχεχε ....ειναι καποια που αρεσουν σε μενα και ειναι και καποια που τα χαιρονται ολοι :flower: .....ευχομαι να καταλαβαινεις γιατι ψηφησα τον κουβαλια ως τον αγαπημενο κατασκευαστη παιχνιδιων... ;) ;) ;)

ναι ειναι αληθεια οτι διμιουργουν τρομερη διαθεση σε ενα χωρο...
 
Βλέποντας τις φωτογραφίες από το toysmuseum θυμήθηκα ότι κάποτε είχα παίξει με τον ξύλινο γρύλλο! Επίσης, ήθελα να ρωτήσω, timehunter, αυτή η μπότα η ξύλινη μήπως είχε κανονικές τρύπες όπως τα παπούτσια και ένα κορδόνι παπουτσιού; Μια παρόμοια μπότα είχαμε στον παιδικό σταθμό, ήταν ξύλινη και έπρεπε να περάσεις το κορδόνι από τις τρύπες και να δέσεις τη μπότα. Ήταν, λογικά, εκπαιδευτικό, για να μάθουν τα παιδιά να δένουν τα κορδόνια τους από τη μία, αλλά και να μάθουν να χρησιμοποιούν τα χέρια τους από την άλλη.
 
αυτη η μποτα ειναι το μουσικο παπουτσι ειναι ενα παπουτσι το οποιο ειναι μετταλοφωνο και οπως το τραβας ειναι ενα σφυρακι το οποιο χτυπαει τα μεταλλα και παιζει φιγκαρο ................
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Φαίνεται εξαιρετικό σαν παιχνίδι!
 
Δεν θα σε συγχωρήσω ποτέ που δεν ψήφησες την Εl Greco... :nono: :mad::mad: :bash: :bash: :bash: Αλλά είσαι αμετανόητος Κουβαλιοκατακτητής, οπότε και σε συγχωρώ..!! :baby2:
 
εχω και γω τις αδυναμιες μου .........λιγο πολυ ειμαστε ξεμωραμενοι.......
 
Εντελώς ξεμωραμένοι θα έλεγα-αν κρίνω από τον εαυτό μου-κάθε μέρα και χειρότερα! :D :D:D

Έχω καταλήξει να βλέπω στον ύπνο μου ότι ανακαλύπτω παιχνίδια!!! Δεν ξέρω κατά πόσο δικαιολογείται στην ηλικία μου! :p

Τα κομμάτια που μας έδειξες timehunter δεν τα έχω ξαναδει-εκτός από το παπούτσι! Δε θυμόμουν όμως ότι ήταν μεταλλόφωνο! Σ' ευχαριστούμε που μοιράστηκες τα παιχνίδια σου μαζί μας! Περιμένουμε κι άλλες αναλυτικές!!!!
 
timehunter πολυ ομορφη η συλλογη σου!!!!!!!ευχαριστουμε πολυ για τη φωτογραφια :) :)

ηθελα να ρωτησω κατι:διπλα απ το παπουτσι ειναι ενα μανιταρι μεγαλο με 2 μικροτερα;αν ναι,κατι μου θυμιζει..δεν αποκλειεται να το ειχα κι εγω αυτο το παιχνιδι
 
Δηλαδη αν καταλαβα το ελεφαντακι ειναι πλεον συλλεκτικο και να μην το δινω στην μικρη μην το διαλυσει? Παντως ολα τα παιχνιδαδικα στο Ηρακλειο Κρητης πουλανε ακομα τα παιχνιδια της εταιριας αν και μου ειπαν πως εκλεισε. Οχι αποθηκες, κανονικα μαγαζια μαλιστα ενα ειχε σχεδον δυο τοιχους γεματους (τουλαχιστον το καλοκαιρι μεχρι Σεπτεμβρη που εφυγα).
 
Τα συγκεκριμενα δεν γνωριζω αν ειναι Κουβαλιας

αλλα επειδη δεν αναφερονται σε καποιο αλλο

θρεντ ξυλινα παιχνιδια ειπα να τα ποσταρω εδω. :)

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα