Launchers (Hyperspin, LaunchBox κτλ)

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.326
Αντιδράσεις
1.341
--ΕΚΑΝΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΟΥ RETROARCH

Δεν μπορώ να βρω αρκετά media για Amstrad όμως. Από τα 3000+ roms στο database έχω καταφέρει να μαζέψω μόνο 300 κάτι videos και πες άλλα τόσα snapshots για να γεμίσω όσα κενά. Και λιγότερο από τα μισά boxart. Γενικά τα home computers είναι λειψά σε αυτό το θέμα αλλά ο Amstrad είναι λες και δεν ασχολήθηκαν καθόλου.

Πρέπει να φτιάξω ένα database με τα 300 καλύτερα παιχνίδια, όπως έκανα με τον Spectrum για τον ίδιο λόγο, αλλά βαριέμαι. O C64 έχει καλύτερη κάλυψη. Ισως γιατί οι Αμερικάνοι τον γνωρίζουν καλύτερα.

Σκέφτομαι να πληρώσω για access στον FTP και να συμπληρώσω όλα τα κενά μου ή να έχω να διαλέξω από διάφορα styles και όχι μόνο ότι βρίσκω στο Emumovies Sync ή γενικά στο internet δεξιά και αριστερά. Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει και αν όντως έχει παραπάνω από ότι μπορείς να βρεις δωρεάν αν ψάξεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η γνωμη μου:

Στα home micros, αν χρησιμοποιεις LaunchBox, Hyperspin κτλ δεν πολυ-εχει νοημα να βαλεις 7500 games για καθε home micro. Δεν θα βρεις πληρες artwork για τα περισσοτερα - C64, Atari 8bit ειναι σε καλη μοιρα - στα υπολοιπα ειναι απο μετρια (Amiga,Spectrum κτλ) εως τραγικη (C16,X68000,BBC κτλ)

Στα μη-CD κονσολικα βαζω full set.

Σε home micros και CD κονσολικα κανω επιλογη (και οπου εχω fullset τα τρεχω με dedicated emulators).

Μια εξαιρεση ειναι η Amiga επειδη χρησιμοποιω το pack του DamienD που τα εχει ολα preconfigured οποτε την εχωσα ολη στο Launchbox
 
Ναι, κάπως έτσι το κάνω κι εγώ μέχρι στιγμής.

Για τα full sets χρησιμοποιώ QuickPlay που μοιάζει με το MAME και είναι πολύ γρήγορο. Μιλάμε για πραγματικά full sets όμως με όλα τα regions, prototypes, unreleased κλπ, δηλαδή Goodmerged και no-intro sets. Εκεί έχεις πχ 2000+ roms στο SNES και όχι καμιά 800αριά που έχει η Hyperlist (που είναι μόνο ότι έχει κυκλοφορήσει σε Αμερική πχ). Στον C64 υπάρχουν 18.000 roms (!) εκεί, και το πιο κουφό είναι ότι τότε είχα βρει και ένα πακέτο goodmerged snapshots που καλύπτει και τα 18.000 roms! (Στο QuickPlay έχεις Snapshots όπως και στο MAME).

Στο Hyperspin/Launchbox παίζω μόνο με τις hyperlist προφανώς αφού και τα media σύμφωνα με αυτές τα μαζεύουν. Αλλά ακόμα κι έτσι, οι hyperlists κάποιων home έχουν πολύ λίγα media.

Κονσόλες και Amiga, C64 και MSX1/2 είναι μια χαρά στο θέμα media. Νομίζω Amiga έχω το set που μου έδωσες εσύ και απλά αντικατέστησα κάποια snaps με όσα videos υπήρχαν στο emumovies sync και στον 8TB hyperspin δίσκο που νταντεύω. Και έχω και όλα τα wheels. Για Atari ST βρήκα ένα σουλουπωμένο pack με 300 roms+media, καλό είναι για αρχή. Spectrum έφτιαξα δικό μου pack. Atari 8bit δεν έχω φτιάξει ακόμα και πέρα από αυτά δεν με ενδιαφέρει κανένα άλλο home.

Απλά δεν έχω ιδέα από την βιβλιοθήκη του Amstrad. Υπάρχει καμιά καλή λίστα με καμιά 300αριά-400αριά καλά παιχνίδια να επικεντρωθώ εκεί?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πέρα από το αίσθημα πληρότητας που ικανοποιεί η ύπαρξη των full sets, πιάνω τον εαυτό μου να χάνεται μέσα στους ατέλειωτους τίτλους και να μην παίζω στο τέλος τίποτα...
 
Μιας και πιασαμε το θεμα των επιλεκτικων συλλογων.

Ενα πραγμα που με βολευει στο LaunchBox ειναι η επιλογη να ερχονται τα Favorites πρωτα. Υποθετω οτι αναλογη επιελογη υπαρχει και στα αλλα Launchers.

Αυτο ειναι πολυ χρησιμο στα home micros.

Πχ εχεις στον C64 καμια 1300αρια διαλεγμενα παιχνιδια αλλα θες πχ να εχεις το Neutron, το Relentless,το Delta, το Armalyte, το Sam's Journey κτλ κτλ κτλ κτλ ευκολα προσβασιμα διοτι αποκλειεται να τα θυμασαι να τα ψαξεις.

Το ιδιο και με τον Spectrum, τον Amstrad, τα A8, τα MSX, τον ST, την Amiga κτλ που εχουν μεγαλες βιβλιοθηκες.

To μεγα θεμα στα home, οσο ειλεκτικη και να ειναι η συλλογη, ειναι το ελλειπεστατο artwork...
 
Στο Hyperspin απλά πατάς το κουμπί που έχεις δώσει για favorites και σου τα δείχνει. Δεν είμαι σίγουρος αν έχει να σου τα δείχνει από την αρχή.

Επίσης έχει και το "Genres" κουμπί που αρχικά το είχαν βάλει για να ξεχωρίζεις τα είδη παιχνιδιών στο MAME. Και είχαν φτιάξει κάτι XML που ήταν χωρισμένα σε genres. Οπότε πάταγες το κουμπί αυτό και σου έβγαζε λίστα με racing, fighting, platform, κλπ. Ομως αυτήν την δυνατότητα μπορείς να την εκμεταλλευτείς για να φτιάξεις τα δικά σου "genres" με ένα tool που φτιάξανε. Πχ εγώ στο MAME τα έχω χωρίσει σε χρονολογίες (αφού η πληροφορία υπάρχει στο XML). Πατάω το κουμπί και μου βγάζει λίστα με τις χρονολογίες που θέλω, πχ από 1975 μέχρι 2008. Πατάω σε μία και μου δείχνει μόνο τα παιχνίδια που βγήκαν τότε.

Το κακό που παρατήρησα και στα Hyperspin XML αλλά περισσότερο στο Launchbox είναι ότι υπάρχει πολύ λανθασμένη πληροφορία. Δηλαδή πολλές φορές οι χρονολογία είναι λάθος άλλες φορές ο developer είναι άλλος και στην περίπτωση του Launchbox με τα description βλέπεις πχ ένα Batman παιχνίδι σε ένα σύστημα και σου δείχνει το description ενός άλλου παιχνιδιού από άλλο σύστημα η καμιά φορά μπορεί να δεις description για τον Batman γενικά από Wikipedia.

Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που χρησιμοποιώ το Launchbox σαν δευτερεύον σύστημα γιατί τέτοια λάθη είναι πάρα πολύ συχνά εκεί. Στο Hyperspin είναι πιο σπάνια, δεν υπάρχει description που το θεωρώ αχρείαστο και εξάλλου το μόνο σύστημα που με νοιάζει για τις χρονολογίες είναι το MAME που για αυτό παίρνουν πληροφορία από το ήδη υπάρχον official database του MAME που δεν έχει τέτοια λάθη.

Το Launbox έχει και άλλα κακά που μου την έσπαγαν όταν ακόμα το παρακολουθούσα και δεν ξέρω αν τα έχουν διορθώσει πλέον (είχα σταματήσει στην έκδοση 8.3). Οπως το ότι ονομάζει τα media αλαν ντάλον και όχι μόνο αυτό αλλά σου χαλάει και αυτά που έχεις ήδη, οπότε θες media μονο για το Launchbox ξεχωριστά. Επίσης το Search function είναι λειψό. Θα μπορούσε να είναι ένα φοβερό εργαλείο για τύπους σαν εμάς που κάνουμε hoarding roms αλλά πολλές φορές είναι άχρηστο. Και αυτό γιατί δεν έχει options, filters κλπ. Είναι ένα απλό search που ψάχνει λέξεις. Εψαχνα πχ για όλα τα παιχνίδια DOOM και μου έβγαζε μέσα Doomstay, τίτλους με "of Doom" στο τέλος η ακόμα και άσχετους τίτλους που το όνομα του developer είχε μέσα την λέξη. Η έψαχνα για όλα τα Sonic και μου έβγαλε όλη την λίστα παιχνιδιών του 3DO. Γιατί λέγεται PanaSONIC. Get it?

Αυτό που με εκνεύρισε πιο πολυ από όλα ήταν που έφτιαξα ένα ticket για να διορθωθεί αυτό και μετά από κάτι μήνες έγινε complete και εγώ όλο χαρά πήγα να το τεστάρω και δεν είδα καμία διαφορά. Και όταν ρώτησα που είναι τα search options μου απάντησαν ότι υπάρχει κάτι "παρόμοιο" στο paid version του προγράμματος αλλά το θέμα είναι ότι δεν ήταν αυτό που ζήτησα στο ticket αλλά κάτι παρόμοιο που δεν θυμάμαι ακριβώς τι ήταν, πάντως για search δεν έκανε. Δεν είμαι entitled, δεν απαιτώ από τον dev να μου φτιάξει κάτι, αλλά μην κλείνεις το ticket ρε φίλε για να μην φαίνεται ότι έχεις πολλά. Αν δεν θες να το φτιάξεις μην το φτιάξεις αλλά μην λες ότι το έφτιαξες για να μας πεις ότι το πρόγραμμά σου τα έχει όλα και συμφέρει.

Και τώρα διαπίστωσα ότι το post μου μετατράπηκε σε Launchbox rant... στο topic του καημένου RetroArch που δεν φταίει σε τίποτα :p

1@Wally[/USER] Πάντως μιας και το χρησιμοποιείς, θα ήθελα να μου πεις αν αυτά διορθώθηκαν. Ειδικά το θέμα του search. Αν ναι, σκέφτομαι να επιστρέψω και να του δώσω μια ευκαιρία ακόμα.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κι εγώ έχω κάπου 400 images spectrum και άλλα τόσα amstrad και C64 και πολλές φορές χάνομαι και λέω τώρα ποιο παιχνίδι είναι αυτό η ποιο είναι ένα άλλο που έπαιζα πριν 2-3 μήνες (δεν θες να ψάχνεις σε 400 ρομς). Δηλαδή αν υπήρχε ένας εύκολος τρόπος να βάλεις artwork, εξώφυλλα, screenshots κλπ θα ήταν ότι καλύτερο αλλά όχι σε φάση να κάτσω να βάζω τώρα 1000 εξώφυλλα με το χέρι edit. Κάτι παρόμοιο όπως έκανε παλιά το dfend reloaded που παταγες ένα κουμπί και σου κατέβαζε artwork κλπ από το moby games.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η μητερα των προβληματων για το artwork και τα info των home micros παιχνιδιων ειναι η δυσκολη ταυτοποιηση και η τεραστια πειρατεια οταν κυκλοφορησαν. Δεκαδες εκδοσεις, με δεκαδες cracks, trainers, ηλιθια ονοματολογια, αθλια σκανς. Αυτο ειναι που αποπροσανατολιζει τους διαφορους scrappers.

Το Launchbox εχει την LaunchDB η οποια feed-αρεται απο καμμενους χρηστες και ΠΙΣΤΕΥΩ οτι εχει καλυτερο artwork υλικο απο τα emumovies (τα οποια ΝΟΜΙΖΩ οτι εχουν αραξει σε παλια σκανς), πλουσια βαση πληροφοριων, realtime ratings κτλ

Παραδειγμα, προσεθετα χτες καποια CPC παιχνιδια που υπεδειξε ο 1@Leon[/USER] και στο import (που το βαζω να ψαχνει και LaunchDB και Emumovies), στα περισσοτερα παιχνιδια εβρισκε ενα artwork στο Emumovies και καμια δεκαρια στο Launch DB.

1@Shinobi[/USER] Αυτο ειναι το καλο των Launchers πχ LaunchBox: Με το import των roms ψαχνει μονο του για art και info. Επισης με το Favorites δεν χανεσαι μεσα στα χιλιαδες παιχνιδια. Εχει επισης καμια εικοσαρια+ τροπους on the fly group-αρισματος που διευκολυνει ακομα περισσοτερα τα πραγματα. Σου δινει τρελη ελαστικοτητα στη χρηση διαφορων emulators.  Βαλε οτι υπαρχει ενας τυπας που οντως κανει δουλεια και μια μεγαλη κοινοτητα απο πισω με μεγαλο καψιμο. :)

Ολα αυτα εχουν το ποθητο αποτελεσμα: εχεις εναν δισκο που σε οποια Windows και να τα βαλεις, παιζεις (αρκει να κανεις mount τον δισκο με συγκεκριμενο γραμμα..πχ L:) - ομοιως με Hyperspin και λοιπους Launchers. Φρικη να εγκαθιστας Windows και να χανεις τη μιση δουλεια!

Οντως το Search ειναι με keyword (θα κοιταξω περαιτερω αν υπαρχει κατι)

Το μονο μου παραπονο με το Launchbox ειναι οτι αργει να φορτωσει στην αρχη. Θα μεταβω σε SSD οταν πεσουν λιγο οι τιμες να δω τι ψαρια θα πιασω.

Ναι, εχω μεγαλο κολλημα με το Launchbox.

Θα μεταφερω τα ποστς...

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tο Launchbox βελτιώθηκε πολύ όταν μπήκε το "launch with" που πατάς δεξί κλικ και διαλέγεις τον emulator που θες να τρέξεις, oπως και στο αγαπημένο μου Quickplay δηλαδή. Δικό μου ticket ήταν και αυτό :p

Στο Big Box mode έχει την δυνατότητα open with? Αυτό είναι κάτι που λείπει από το Hyperspin καθώς τρέχει μόνο τον "default emulator" που έχεις δώσει μέσω Rocketlauncher. Στο Rocketlauncher έχει open with αλλά αυτό είναι desktop πρόγραμμα, δεν έχει δικό του couch mode.

Το άλλο πολύ καλό που έχει το Launchbox είναι η δυνατότητα να σου δείχνει όλα τα games μαζεμένα από όλα τα συστήματα μέσω της λίστας "All". Αυτό δεν το έχει κανένα άλλο από αυτά που χρησιμοποιώ. Και εκεί είναι που χρησιμεύει το search. Κάνεις μια ψακτική σε αυτήν την λίστα και βρίσκεις όλα τα ports ενός τίτλου από όλα τα συστήματα που έχεις βάλει. Ειναι ίσως η καλύτερη δυνατότητα του LB για μένα και γι αυτό είναι κρίμα που το search function από μόνο του είναι λειψό.

Ενα άλλο πράγμα που ποτέ δεν το κατάλαβα είναι που αφαιρέσανε το "export" option. Σε πιο παλιές εκδόσεις είχες την δυνατότητα να διαλέξεις ένα σύστημα που έφτιαξες και να το κάνεις όλο export σε ένα αρχείο, με όλα τα artwork και τα roms που είναι συνδεδεμένα. Εγώ το χρησιμοποιούσα για να μπορώ να ξεχωρίζω τα roms που έβαλα στο LΒ αφού τα τραβούσα από διάφορα full sets δεξιά και αριστερά. Και έτσι έφτιαχνα ένα πακετάκι με τα roms και τα media που χρησιμοποιούνταν, χωρίς leftovers. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ακύρωσαν αυτήν την δυνατότητα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχει Open With και στο BigBox.

Βολικα και τα Load/Pause/Exit Screens για να μπορεις να διαβαζεις manuals κτλ

Για το Export, η επιλογη Android Export νομιζω θα σε βολεψει μια χαρα

Θα κυνηγσω και εγω για ενα καλυτερο Search
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αμα φτιάξουν ένα καλό search function με μπόλικα options και filters θα απογειωθεί το πρόγραμμα για μένα.

Αμα φτιάξει κανα topic ή ticket για αυτό κάντο ένα link εδω πέρα αν θες.
 
Έκανα ένα update τo LB από την έκδοση 8.3 στην 10.1 και τελικά είναι χειρότερη.

Αν και έχουν διορθωθεί τα lag spikes της παλιάς έκδοσης που κάνει ακόμα και όταν είναι idle, καθώς και το να αλλάζεις σύστημα είναι ένα κλικ ποιο γρήγορο, το γενικό performance του φορτώματος των εικόνων είναι χάλια. Ακόμα και όταν έχει κανει cache όλες τις εικόνες (που εγώ τις κάνω cache σε RAMDISK, οπότε 10 φορές πιο γρήγορα και από SSD) όταν πιάνω την μπάρα και πάω πάνω κάτω να κάνω browse τα games γρήγορα, όλο το πρόγραμμα σέρνεται αφού δεν μπορεί να φορτώσει τις εικόνες αρκετά γρήγορα και μοιάζει σαν να τις ξανα φορτώνει. Και την ώρα που το κάνει αυτό laggάρει πολύ στο scrolling λες και πάει στα 5 fps... Αυτά σε υπολογιστή i5 4670.

H παλιά έκδοση δεν το έχει αυτό το θέμα. Μπορώ να κάνω γρήγορο browse ακόμα και όταν βλέπω όλα τα games (μιλάμε για χιλιάδες) χωρίς lag στο scrolling και οι εικόνες κάνουν load σχεδόν αμέσως εφόσον είναι cached. Ενώ στο καινούριο το scroll laggαρει ακόμα και όταν είμαι σε ένα σύστημα με μόνο καμιά 200αριά εικόνες.

Συν το ότι το καινούριο interface είναι κακάσχημο σε σχέση με το παλιό, με πολλές μεγάλες άδειες επιφάνειες που τρώνε τσάμπα χώρο και τα έξτρα πλαίσια γύρω από τα boxart χωρίς λόγο.

Κρίμα πάντως, έχει γίνει πολύ κακό στην χρήση ως desktop πρόγραμμα που εκεί θέλω ταχύτητα. Οπότε θα μείνω στο παλιό που έχει λιγότερα προβλήματα. Για το BigBox δεν ξέρω, λογικά θα είναι καλύτερο εκεί για να αρέσει σε τόσους.
 
Πως να μην lagαρει, τα πιο πολλά από αυτά τα προγράμματα είναι γραμμένα σε java δηλαδή φεξε μου και γλίστρησα. Ότι έχω δει γραμμένο σε αυτή την γλώσσα είναι παρόμοια φάση, lag και άγιος ο θεός.
 
C# ειναι το Launchbox

Τωρα για τις εικονες, δεν παρατηρω κατι που να μου δημιουργει θεμα (περα απο την αργη εκκινηση). Δεν ξερω πως μπορει να ειναι "νερακι", οταν εχει να κουνησει 2000 png. Στα Windows αν βαλεις πρεπισκοπηση φωτογραφιων και σκρολαρεις γρηγορα, παλι τρως lag.

Εγω δεν βολταρω πολυ μεσα στις συλλογες. Χρησιμοποιων πολυ τα πολλα Groupings και το Search.

Λαβε υποψιν οτι το Launchbox ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, κατα μεγαλο ποσοστο, ειναι εργαλειο στησιματος του BigBox
 
C# ειναι το Launchbox

Τωρα για τις εικονες, δεν παρατηρω κατι που να μου δημιουργει θεμα (περα απο την αργη εκκινηση). Δεν ξερω πως μπορει να ειναι "νερακι", οταν εχει να κουνησει 2000 png.
Η έκδοση 8.3  (που ήταν νομίζω η τελευταία με το παλιό interface) με την cache στην RAM Disk είναι νεράκι στο σύστημά μου πάντως. Ακόμα και όταν κουνάω 12.000+ εικόνες στην λίστα "All".

Κάτι πάει στραβά με το νέο graphics interface.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ισως εννοεις πολυ "βιαιο" σκρολαρισμα?

Στο συστημα μου (Core Quad του 2008 - αρχαιο σε σχεση με το δικο σου) και με το Launchbox επιτηδες στημενο σε δισκο 5400rpm (ηθελα να οριστικοποιησω καπως το setup και να μην χασω τιποτα κατα τη διαρκεια, με προοπτικη να παω σε πιο γρηγορες λυσεις οταν φτασω σε ικανοποιητικο σταδιο - που θεωρω οτι εφτασα) με το ρολαρισμα του mouse  wheel δεν εχω lag σε συλλογες με 1500+ png (και με χρηση αρκετα heavy skin - Neon Deluxe)

Group και Search σφαιρα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν λέω με το ρολάρισμα του wheel. Αυτό είναι πολύ αργο. Λέω όταν πιάνεις την scroll bar δεξιά με το mouse και το κουνάς πάνω κάτω. Να έχεις πχ 300-400 παιχνίδια και να θες να πας γρήγορα στον πάτο της λίστας για να παίξεις το Zool ξέρω γω που είναι το τελευταίο γράμμα.
 
Σε αυτό το launchbox δουλευει gamepad? Για καναπεδατο gaming δηλαδή γιατί αυτή είναι η ουσία σε τέτοια προγράμματα.
 
Για καναπε προτιμας BigBox. To Launchbox ειναι πιο πολυ desktop εφαρμογη.
 
Το project LaunchBox το εχω ψιλοτελειωσει.
Ο,τι artwork, manual, soundtrack, video, clear logo, info κτλ μπορουσα να βρω...τα βρηκα.
Οσο περισσοτερο RetroArch (δυο μαλιστα) μπορουσα να χρησιμοποιησω, χρησιμοποιησα.
Είναι απόλυτα portable.

Αρκετα βασανισα τον 5400rpm δισκο. Συντομα θα παει σε εναν γρηγορο δισκο για να ανασαινει καλυτερα μαζι με μια αναβαθμιση του PC (μετα απο αρκετοοοο καιρο)

Ενα λιγο ασχημα συμπιεσμενο video για μια πολυ συντομη βολτα στο LaunchBox μου, δυστυχως χωρις gameplay διοτι για καποιο λογο σταματα το capturing οταν ξεκιναει το RetroArch - χρησιμοποιω αυτο των Windows και δεν ηξερα μετα και πως να το σταματησω χαχαχαχα.

Δεν φαινονται και οι shaders δηλαδη.

Καπου προς το τελος, βαρεθηκα και το πηγα πιο γρηγορα.

Καπου δειχνω και τα RetroAchievements.

Πουθενα δεν χρησιμοποιω το πληκτρολογιο

Ξεχασα επισης να δειξω την OCR μεταφραση, Soundtracks και το NetPlay. Αλλη φορα.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα