Ερώτηση εκτός από το ότι παίζει βίντεο κλπ σε κάθε σύστημα/ρομ ποιο είναι το όφελος να δουλεύεις big box αντί πχ retroarch; Και το retroarch φτιάχνει playlists με εξώφυλλα και screenshots.
To menu είναι θέμα γούστου κυρίως. Εγώ έχω συνηθίσει Hyperspin και δεν μπορώ να το αλλάξω εύκολα, παρόλο που το Big Box έχει παραπάνω πράγματα (αλλά είναι και λίγο πιο αργό). Το RetroArch το χρησιμοποιώ σαν emulator στην ουσία, δηλαδή ανοίγω Hyperspin και μόλις διαλέξω ένα παιχνίδι παίζει με retroarch.
Πέρα από αυτό, δεν ξέρω κατα πόσο ολοκληρωμένο είναι το RetroArch όσον αφορά database info. Εγώ πχ βρήκα τρόπο στο Hyperspin να κατηγοριοποιώ τα παιχνίδια σύμφωνα με την χρονιά που βγήκαν, που είναι και αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο γιατί μου αρέσει να συγκρίνω τα παιχνίδια μεταξύ τους ενώ συνυπήρχαν (κυρίως σε arcades και κονσόλες που κράτησαν χρόνια) και να βλέπω και την εξέλιξη με τον χρόνο. Υπάρχουν πολλά ολοκληρωμένα xml ήδη για hyperspin που έχουν αυτήν την πληροφορία συν άλλες όπως πχ "genres" και έτσι δεν χρειάζεται να τα φτιάχνω μόνος μου, το μόνο που κάνω είναι να διορθώνω τυχόν λάθη αν δεν βαριέμαι. Και το Big Box έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες κατηγοριοποίησης των παιχνιδιών φανταζομαι αφού σίγουρα έχει την μεγαλύτερη και πιο ανανεωμένη database αυτήν την στιγμή (χρησιμοποιώ το LaunchBox σαν desktop frontend και βλέπω πως έχει πολύ πράμα).
Αλλά και τα video previews είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Επίσης έχει και τα themes, κάθε παιχνίδι μπορεί να έχει το δικό του full screen theme με δικά του backgrounds και άλλα στοιχεία, όχι μόνο video και box art. Το MAME έχει ήδη themes για χιλιάδες games. Ενα ακόμα πράγμα που μου αρέσει στο Hyperspin είναι το attract mode, δηλαδή το αφήνεις μονο του και αυτό αλλάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι τυχαία και σου δείχνει τα themes και τα previews οπότε είναι ωραίο να το έχεις και σαν background με ήχο ενώ κάνεις άλλες δουλειές πχ, σου δίνει μία ατμόσφαιρα arcade room. Έξαλλου το Hyperspin φτιάχτηκε με την ιδέα να μπαίνει σε καμπίνες και έχουν δώσει έμφαση σε αυτό.