To menu είναι θέμα γούστου κυρίως. Εγώ έχω συνηθίσει Hyperspin και δεν μπορώ να το αλλάξω εύκολα, παρόλο που το Big Box έχει παραπάνω πράγματα (αλλά είναι και λίγο πιο αργό). Το RetroArch το χρησιμοποιώ σαν emulator στην ουσία, δηλαδή ανοίγω Hyperspin και μόλις διαλέξω ένα παιχνίδι παίζει με retroarch.Ερώτηση εκτός από το ότι παίζει βίντεο κλπ σε κάθε σύστημα/ρομ ποιο είναι το όφελος να δουλεύεις big box αντί πχ retroarch; Και το retroarch φτιάχνει playlists με εξώφυλλα και screenshots.
Αυτο ειναι το κανονικο post του τασου διαβαζοντας ομως πισω απο της λεξεις που μονο εγω φυσικα εχω το χαρισμα να το κανω το πραγματικο post του τασου ειναι το παρακατω.Παλεύω να στήσω το Emulationstation (το launcher που χρησιμοποιούν στο Retropie του Raspberry) αλλά στο PC. Αυτό που μου αρέσει πολύ σε αυτο το frontend είναι τα πολλά διαφορετικά menu themes που το αλλάζουν τελείως. Είδα ότι υπάρχει και στο PC και είπα να το στήσω κι εκει να το έχω σαν επιλογή. .
Παλεύω να στήσω το Emulationstation (το launcher που χρησιμοποιούν στο Retropie του Raspberry) αλλά στο PC. Αυτό που μου αρέσει πολύ σε αυτο το frontend είναι τα πολλά διαφορετικά menu themes που το αλλάζουν τελείως. Είδα ότι υπάρχει και στο PC και είπα να το στήσω κι εκει να το έχω σαν επιλογή. Δυστυχώς το community για την PC έκδοση είναι ανύπαρκτο και ότι ψάχνεις το βρίσκεις για το Retropie όπου υπάρχουν πολλές διαφορές στο πως αντιμετωπίζεις διάφορα θέματα.
Eπίσης είναι ότι χειρότερο έχω συναντήσει σε θέμα στησίματος από την αρχή. Φαντάσου ότι δεν μπορείς καν να δώσεις έναν default φάκελο για τα media ώστε τα roms που θες (πχ του NES) να βλέπουν τον φάκελο NES videos για παράδειγμα. Οτι πιο απλό δηλαδή και δεν μπορείς να το κάνεις. Πρέπει να δώσεις το path σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και γράφεται στο xml του metadata. Αν θες πολλά μαζί θα πρέπει αναγκαστικά να κάνεις scrap και να και να κατεβάζεις τα media files, ασχετα αν τα εχεις ήδη ή όχι. Δηλαδή πραγματικά, δεν ξέρω τι κάπνιζε αυτός που το έφτιαξε...
Ευγε τεκνο μου αξιοςΠάντως το καθήκον μου σαν gamer το κάνω. Έφαγα 100 ώρες στο Subnautica και τώρα λιώνω DOOM Eternal.