Locke O Σούπερμαν - Locke the Superman (1984)

Χάρη στο Retromaniax και ειδικά στον Dominion, ξαναβρήκα αυτό το φανταστικό παιδικό που το είχα για χαμένο. Αγόρασα και το dvd. Είναι πραγματικά υπέροχο απ'όλες τις πλευρές, έχει καλή σκηνοθεσία, ατμόσφαιρα, σενάριο, ωραία ανάπτυξη χαρακτήρων και απρόβλεπτο φινάλε. Δεν περίμενα τόσο καλή δουλειά για ένα παιδικό.
 
Ε το "παιδικό" σε εισαγωγικά... Η ταινία δεν είναι για μικρές ηλικίες... :)
 
Mandrake είπε:
Ε το "παιδικό" σε εισαγωγικά... Η ταινία δεν είναι για μικρές ηλικίες... :)
Και όμως εγώ θυμάμαι που το είχα δεί όταν ήμουν 7-8 χρονών και το είχα λατρέψει. Ήταν το πρώτο κινούμενο σχέδιο που είδα με Psychic Powers και το νοίκιαζα συνέχεια απο το Βίντεο Κλάμπ δίπλα απο το δημοτικό σχολείο μου και το έβλεπα ξανά και ξανά.
 
Είναι σίγουρα βαρύ για πολύ μικρά παιδιά, κυρίως με τη βία που δείχνει και με το πως πετάγονται τα αίματα. Πιστεύω ότι είναι για μία ηλικία και πάνω, ας πούμε 10-11 χρονών. Το καλό με τα κινούμενα σχέδια ήταν ότι, εμένα τουλάχιστον όταν έβλεπαν οι γονείς μου ότι τα παρακολουθώ, δεν έδιναν σημασία, γιατί έπαιρναν ως δεδομένο ότι είναι αθώα και αγγελικά και δεν έπεφτε απαγόρευση :cool: Αν ο Locke ήταν ταινία με κανονικούς ηθοποιούς, σιγά μη με άφηναν να το δω τότε.
 
[edit] Λυπάμαι tonidemis αλλά υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα οπότε τα Links αφαιρέθηκαν [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
υπάρχει και το πρώτο τεύχος του manga μεταφρασμένος στα Αγγλικα για οποιον ενδιαφέρεται, από τους 37 τόμους. Ειχαν κυκλοφορήσει οι πρώτοι 10 στα πολωνικά παλιά

Blazing Tiger o τίτλος
 
Καλησπέρα σας.

Αναζητώ τον τίτλο μιας ταινίας anime, την οποία παρακολούθησα σε βιντεοκασέτα τη δεκαετία του 1980 (δεν θυμάμαι την ακριβή χρονιά).

Δυστυχώς όσο και να προσπάθησα, το μόνο που μπορώ να επαναφέρω στη μνήμη μου από την ταινία, είναι μία και μοναδική σκηνή.

Σε ένα δωμάτιο με υπολογιστές, ένα ρομπότ το οποίο ομοιάζει με Dalek (της γνωστής τηλεοπτικής σειράς Dr. Who) τραυματίζει θανάσιμα έναν άντρα, ο οποίος έχει μαύρα, μακριά μαλλιά (όχι όμως πολύ μακριά) και πιθανόν φοράει κάπα, τρυπώντας τον με δύο καρφιά που βγάζει από το "σώμα του".

Στη συνέχεια, τα καρφιά ξαναμπαίνουν στις υποδοχές του ρομπότ, αυτό φεύγει και ο τραυματισμένος άντρας σέρνεται προς την πόρτα όπου βρισκόταν άλλος ένας άντρας και του πιάνει το χέρι και αρχίζει να του μεταδίδει ένα μήνυμα τηλεπαθητικά.
 
01j8q.jpg


Τωρα διαβάζω το πρώτοτυπο, οσο μπορω να καταλάβω δηλαδη και ειμαι στον τέταρτο τομο
Η ταινια καλυπτει το δευτερο τομο. Αν και καναν καποιες αλλαγες στο τελος που δεν μου αρεσαν. Πχ εκείνη η ξανθια στο τελος
την αναγκάζουν σε ολικη διαγραφή των ικανοτήτων της αλλα και της μνημης της δείχνοντας τον Λοκ σα την τελευταία της ανάμνηση στο καρε
.

Στην ταινία αντίθετα τη βγαζει καθαρη. Και οχι μονο αυτο, την εμφανιζουν αργότερα στο Lord Leon ενω εκει κανονικα εμφανιζεται ο φιλος του Λοκ στην ταινια, μεγαλυτερος σε ηλικια

η αγγλικη μεταγλωττιση ηταν παραγωγής του ιαπωνικού στούντιο που βασιζομενο στην εμπειρία του με τις γνωστές παιδικες σειρες στη διεθνη αγορα, ηθελε να στοχεύσει τις μεγαλύτερες ηλικιες,αλλα δεν στεφθηκε με επιτυχία και βρεθηκε στην αφάνεια η ταινια εκτος Ιαπωνιας.

Γενικα το βρίσκω ενδιαφέρον μιας και επιτρεπει η πλοκη με τον αθανατο χαρακτηρα Λοκ διαφορετικες ιστοριες που καλύπτουν εκατονταδες χρονια.
 
Λοκ ο Σούπερμαν (Locke the superman 1984)
 
Είχε πράσινα μαλλιά όχι μαύρα
 
Κορυφαίο και καθόλου παιδικό!
 
Ναι, αυτή ήταν η ταινία!

Locke the Superman.

Τελικά η σκηνή που είχα στο μυαλό μου εδώ και ~32 χρόνια, ήταν στην πραγματικότητα δύο διαφορετικές σκηνές, που λανθασμένα τις είχα συνδέσει σε μία. Με το που την είδα ολόκληρη την ταινία, ήλθαν στο μυαλό μου και άλλες γνώριμες σκηνές.

Απίστευτο....απλά απίστευτο!

Σας ευχαριστώ θερμά!
 
Πίσω
Μπλουζα