Locke O Σούπερμαν - Locke the Superman (1984)

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
525
Locke the Superman, μια μoναδική ταινία (προσοχή..βγήκε στους κινηματογράφους της Ιαπωνίας σαν ταινία και όχι πρώτα σε vhs όπως τα O.A.V. ή σαν τηλεοπτική σειρά) επιστημονικής φαντασίας παραγωγής 1984 της εταιρίας Nippon Αnimation. Βασήζεται σε ένα μελλοντολογικό manga της δεκαετίας του 1960 με πρωταγωνιστή έναν νεαρό βοσκό τον Locke με E.S.P. δυνάμεις (καθώς και πράσινα μαλλιά). Στην Ελλάδα βγήκε σε 2 βερσιόν (από άλλη εταιρία η κάθε μια). Η μια εκδοχή είναι η ελληνική μεταγλώτα σε 2 κασσέτες (η οποία είναι άθλια). Η άλλη εταιρία την έβγαλε στην αγγλική μεταγλώτα σε ένα μέρος αλλά και η αγγλική είναι το ίδιο χάλια. Εδώ και κάμποσα χρόνια έχει κυκλοφορήσει σε dvd στο εξωτερικό. Aκολούθησε μια σειρά ταινιών OAV (original animation video) κατευθείαν σε βιντεοκασσέτα τέλη δεκαετίας 1980. Εδώ παραθέτω το 1 από τα 2 εξώφυλλα της ελληνικής εκδοχής.

copyofscan00142uj.jpg
 
Το είχα δει μικρός και είχα πάθει πλάκα !

ΠΟΥ ΚΑΛΟ !!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βοήθεια για γιαπωνέζικο cartoon [Locke the Superman]

ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟ SITE ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΧΟΝΤΡΗ ΠΛΑΚΑ.ΗΔΗ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ(ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΤΟ 1978).ΕΨΑΧΝΑ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΠςΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΟ ΟΜΝΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΦΟΡΘΜ(ΩΟΥΑΓΕΡΣ).ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΙΕΣ,ΠΙΕΣ,ΠΙΕΣ ΤΗΣ ΤΑΡΑΧΗΣ ΤΟ ΚΡΑΣΙ.ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΥΨΩΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΛΟΚ? ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑ ΣΤΗΝ TV100 ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1989 Η ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ
 
Μια παραπομπή για τον φίλο STORMWITCH το thread για το Locke έχει κάτι μήνους που το έχω ανεβάσει EΔΩ

(Για να μην διαφημίζουμε μόνο το wikipedia αλλά και τα εγχώρια προιόντα βλέπε retromaniax ;) )
 
Καλώς ήρθες STORMWITCH στην παρέα μας και καλές αναμνήσεις..Μια παράκληση που θα σου κάνω αν μπορείς γράφε με μικρά!! :)
 
[edit]This video contains content from Moonscoop, who has blocked it in your country on copyright grounds. [edit]

Mηπως εννοεις αυτο :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επιτελους και μετα απο υποδειξη της Candy βρηκα τον τιτλο της καταπληκτικης αυτης ταινιας! Dominion εισαι φαινομενο!

Θυμαμαι οτι την ειχα δει μικρη και ειχα φοβηθει πολυ, αλλα μου αρεσε τρομερα. Ο Locke παρα μα παρα πολυ τρομακτικος, ειδικα αυτα τα ματια του!!! Την ελληνικη μεταγλωττιση την εβαζαν τα πειρατικα ιδιωτικα καναλια. Δεν την ειχα δει ποτε απο την αρχη :( Θυμαμαι ομως το τελος, αλλα δεν κανω spoiler.

Σιγουρα υπαρχει σε DVD? Eχω ψαξει σε amazon, hmv, play.com και δεν υπαρχει τιποτα :icon_cry: Μονο μια VHS βρηκα στο αμερικανικο amazon:whothehell:
 
To εξωφυλο της video κασσετας πιο πανω εχει διευθυνσεις και τηλεφωνα απο τους εχοντες τα δικαιωματα στην Ελλαδα. Παρτους κανα τηλεφωνο απο Δευτερα, ποιος ξερει κατι θα υπαρχει.
 
Το βλέπω πολύ χλωμό να υπάρχει ακόμα η εταιρία αυτή.

Πάντως είχε κυκλοφορήσει και μερικά "διαμάντια" από τον χώρο του φανταστικού.

Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να είχε φέρει στη χώρα μας τα DAWN OF THE MUMMIES και NIGHTMARE CITY
 
[edit] Είναι copyrighted [edit] Στην προηγουμενη συναντηση των ρετρομανιακων, ειχα πρηξει τους υπολοιπους γιατι κανεις δεν το θυμοταν, εκτος απο την Candy :biglaugh:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Domniki είπε:
Στην προηγουμενη συναντηση των ρετρομανιακων, ειχα πρηξει τους υπολοιπους γιατι κανεις δεν το θυμοταν, εκτος απο την Candy :biglaugh:
Ε, μην κλέβεις !

Και εγώ το θυμόμουν ! :)
 
το εψαχνα και εγω το βρηκα σε ενα videoclub τις Κορινθου

[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Locke the superman

Aυτό και ήταν παιδικό προχωρημένο για την ελλάδα!!Απορώ πως το προβάλανε κιόλας!!!Πολύ αίμα για παιδικό!!!Αν θυμάστε ήταν ένα παιδί και είχε super δυνάμεις και τον φώναζαν LOCKE ο SUPERMAN ήταν πολύ "περικλοκο" το story για την ηλικία που ήμουν τότε αλλα θυμάμαι αρκετές εικόνες και στιγμιότυπα!!!Το θυμάστε???

[video=youtube;i_uiQ-vMp8c]




A780-14.jpg

locke1.jpg

Locke_the_Superman_Mirror_Ring_DVD_cover.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σπουδαία ταινία κινουμένων σχεδίων!! Ήταν σκοτεινή και είχε αρκετή βία! Δεν ξέρω αν ενδύκνειται για πολύ πιτσιρικάδες αν κι εγώ μικρός την είχα δει και μάλιστα νοικιάσει κάπου 4-5 φορές!
 
To θυμάμαι. Πράγματι ήταν "προχωρημένο". Πολύ αίμα και ολίγον γυμνό.
 
γενικα οι γιαπωνεζοι δε φοβουνται στα anime να προβαλλουν τετοιες ιστοριες.
 
Πίσω
Μπλουζα