[Lyra] Πιγκουινοτσουλήθρες

makisimos

RetroMasteR
Joined
8 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.516
Αντιδράσεις
157
Εταιρεία: Lyra

Παιχνίδι: Πιγκουινοτσουλήθρες (PINQUIN'S holidays)

Ark: http://retrodb.gr/ark/?q=node/508

Πιστευω οτι αυτο το παιχνιδι κι αν ηταν το πιο χαρακτηριστικο της δεκαετιας του 80..!!!! Φωτογραφια του δεν ειχα δει ποτε, παρα μονο ειχα δει σε μια φωτο ενος φιλου το ιδιο το παιχνιδι..! Το κουτι του ομως δεν ειχε τυχει να πεσει στα χερια μου..!!!!

Ειναι εξαιρετικο, και αυτο το λογοτυπο της Λυρα το κανει ακομη πιο...εντυπωσιακο και συγκινητικο..!!!!!!!

Να ευχαριστησω λοιπον τον φιλο μου telios_s που μου το εμπιστευτηκε και που με σκεφτηκε μολις το βρηκε..!!!

Τωρα πια εκτος απο τις ΣΤΡΟΥΜΦΟΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ, εχω την πρωτη εκδοση του παιχνιδιου που ειναι οι ...ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ..!!!! :D :p :cool:

Το χαρακτηριστικο ειναι οτι δεν λεγεται πιγουινοτσουληθρες οπως ολοι μας το γνωριζαμε αλλα "PINQUIN'S holidays-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΟΥΣ"..!

Κατι σταν το στρουμφοτηλεφωνο δηλαδη που τεκλικα λεγοταν "Μαγικο Τηλεφωνο"..! :p

19602.jpg

Στο πορτοκαλι πλαισιο που δεν φαινονται τα γραμματα γραφει..:

"Παιδια ελατε να παιξουμε με τους φιλους μας του πιγκουινους.Πανω σε μια κυλιομενη σκαλα ανεβαινουν σε μια τσουληθρα και να τους γλιστρανε με τραγουδια και χαρες πανω στους παγους...και παλι στη σκαλα ολοι μαζι..και παλι στην τσουληθρα σ'ενα ατελειωτο παιχνιδι."

19603.jpg

Πανω στο κουτι ειχε μεινει η τιμη 1,710 δρχ

1984 made in Greece ΛΥΡΑ Α.Ε - ΑΧΑΡΝΑΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
θυμάμαι το είχε πάρει ο ξάδερφος μου χριστούγεννα , και παίζαμε ώρες ολόκληρες!!!
 
Υπέροχο παιχνίδι...Κάθε Κυριακή κρατιέμαι στο Μοναστηράκι να μην το αγοράσω απο τους πλανόδιους την απομίμηση του :) ..
 
Aν δεν κανω λαθος το πηρε το ματι μου στο Τζαμπο
 
Ναι υπαρχει το συγκεκριμενο οντως σε σημερινη εκδοση..!!!! Αυτο ομως ειναι το αυθεντικο του τοτε..!!!!!
 
Τι είχαν τραβήξει τα κακόμοιρα τα πιγκουινάκια... Περιττό να πω ότι είχαν χάσει το -λευκό-χρώμα της κοιλιάς τους (αν και αν θυμάμαι καλά, εγώ πρέπει να είχα ένα πράσινο, ένα μαύρο και δυο κόκκινα...) και τα είχα... ξεματιάσει (όχι με την έννοια των θειάδων/γιαγιάδων μας, προφανώς).

Εκτός του ότι κατά καιρούς είχε γίνει η τσουλήθρα "μπάτε σκύλοι αλέστε", από πλαστικά στρατιωτάκια μέχρι... μικρομηχανές(!), θυμάμαι ότι οι πειραματισμοί μου έφταναν μέχρι και στο σημείο να φτιάχνω αυτοσχέδια εμπόδια, αλλά και πλατφόρμες για να δω αν θα εκσφενδονιστούν από την τσουλήθρα!

Αν υπήρχε... πλαστική εκδοχή της WWF θα με είχε λιντσάρει το δίχως άλλο...
 
Χαιρομαι φιλε Γερασιμε που η μια απο τις δυο πιγκουινοτσουληθρες μου,ειναι σε καλα χερια..
 
Μακισιμε με γεια σου! Αγαπημένο παιχνίδι, αν και δεν είχα ξαναδεί το κουτί ποτέ! :p Ευχαριστούμε που μας το έδειξες! :)
 
Το παιχνίδι αυτό το είχα πετύχει στη ντουλάπα μιας ξαδέρφης μου,που τώρα είναι 40 χρονών
 
Θυμάμαι οτι το είχαν φέρει δώρο Χριστουγέννων στην αδερφή μου.

Η αλήθεια είναι οτι ποτέ δε με συγκίνησε! Ούτε εκπαιδευτικό χαρακτήρα είχε, ούτε τίποτα το δημιουργικό. Απλά άνοιγες τον διακόπτη και έβλεπες 4 πιγκουινάκια να ανεβαίνουν τις σκάλες και μετά να τσουλάνε....
 
Ένα από τα πιο αγαπημένα μου παιχνίδια!!! :D
 
Δεν το πιστεύω ότι αφού τσούλαγαν,ανέβαιναν ξανά μόνα τους!Έτσι ήταν και η στρουμφοτσουλήθρα?Δεν θυμάμαι καθόλου!
 
Πολύ ωραίο παιχνίδι, νομίζω μαζί με τους "Μικρούς ψαράδες" που διαφήμιζε ο Βουτσάς ήταν από τα δημοφιλέστερα στη δεκαετία του ' 80.
 
Eγω παλι με θυμαμαι με ολη την οικογενεια στην κουζινα του πατρικου μου στην Κεφαλλονια να καθομαστε και να χαζευουμε με τις ωρες αυτα τα πιγκουινακια να ανεβοκατεβαινουν τα σκαλοπατια και να τσουλανε και παλι απο την αρχη..!! Δεν μπορω να καταλαβω τι μας αρεσε και τι βρισκαμε σε αυτο το παιχνιδι και καθομασταν με τις ωρες, αλλα η αληθεια ειναι οτι ειχε κανει παταγο..!!

Τους μικρους ψαραδες, θυμαμαι επισης οτι μου τους ειχε φερει η νονα μου Χριστουγεννα, κι εγω το ειχα κακοδει το παιχνιδι αυτο γιατι περιμενα οτι θα μου φερει ενα αγριμι..! Και αντι για αγριμι ειδα να ξεπροβαλει η φατσα του Βουτσα..!!! Εκεινη την ημερα θυμαμαι οτι τα ψαρακια επεπλεαν μαζι μου μεσα στην μπανιερα μαζι με το παιχνιδι..!!

Γενικα ειχα την ταση οταν κατι δεν μου καθοταν καλα απο την αρχη-γιατι στο μυαλο μου ειχα φανταστει οτι αλλο παιχνιδι επρεπε να μπει στο σπιτι-το ξεπαστρευα σε χρονους ρεκορ..!!
 
Τωρα προσεξα την τιμη. Δεν ηταν φθηνο. Με τα ιδια χρηματα επαιρνες ενα μεγαλο σετ και μερικα μικρα playmobil. Οοτε καταριπτεται η θεωρεια που ειχα οτι ηταν δημοφιλες δωρο λογω της τιμης..
 
To παιχνιδι αυτο για το 1984 που βγηκε θεωρω οτι δεν ηταν και τραγικη η τιμη του μιας και αναλογη τιμη παραδευγμα για την ΒΙΒΙ ΒΟ πρεπει αν ηταν 3500 δρχ αρα σχεδον μισοτιμης..!! Παρολα αυτα σιγουρα 1710 δρχ ειναι ενα πολυ σεβαστο ποσο για το '84..!!
 
1700 δρχ πρέπει να ήταν περίπου όσο τα 15? σήμερα,εφόσον το πειρατικό καράβι των playmobil που σήμερα έχει 55? τότε είχε 6.000 δρχ.Για να μου το πάρουν οι γονείς μου,το 90 (τις στρουμφοτσουλήθρες),σε άσχετη μέρα,χωρίς να ειναι γιορτή,λογικά δεν θα ήταν και πολύ ακριβό.Εκτός αν το 90 η τιμή του είχε πέσει.
 
thebest20 είπε:
1700 δρχ πρέπει να ήταν περίπου όσο τα 15? σήμερα,εφόσον το πειρατικό καράβι των playmobil που σήμερα έχει 55? τότε είχε 6.000 δρχ.Για να μου το πάρουν οι γονείς μου,το 90 (τις στρουμφοτσουλήθρες),σε άσχετη μέρα,χωρίς να ειναι γιορτή,λογικά δεν θα ήταν και πολύ ακριβό.Εκτός αν το 90 η τιμή του είχε πέσει.
Δεν ξερω ποτε σταματησε η παραγωγη του, αλλα λογικα το 90 απλα θα πωλουνταν στοκ που ειχε ξεμεινει.

Το πειρατικο καραβι σε σχεση με τοτε εχει καλυτερη τιμη σημερα. Προφανως λογω λιγοτερου κοστους κατασκευης, εργατικων κτλ. Τα playmobil ηταν απο τα ακριβα παιχνιδια, οταν ξεφευγες απο τα μικρα σετακια. Παντως με 1700 δρχ ανετα επαιρνες το 84 ενα μεγαλο σετ των 7 + ενα μεσαιο ή μερικα μονα.

Oι κουκλες παντα ηταν φωτια και λαυρα, ισως γιαυτο παντα τα αγορια ειχαν περισσοτερα παιχνιδια :cool:
 
ευχαριστώ πολύ για τις συνημμένες φωτογραφίες, και το φοβερό topic, δεν πίστευα οτι θα ξανάβρισκα φωτογραφία αυτού του ιστορικού και αγαπημένου παιχνιδιού...
 
Πίσω
Μπλουζα