Mικρές, αθώες κι άγριες

http://90lepta.com/m692.html

μια ωραια κωμωδια οι τρελοι πολυτελειας/ εμφαση δινουμε στην Μαρινα ( ελένη Ανουσάκη) που είναι στις ομορφιες της σε αυτην την ταινια, αγρια, μικρη και αθωα όπως λέει το τοπικ και κόρη του Φωτόπουλου συν τοις άλλοις
 
H Ανουσάκη είναι βασικά ο μόνος λόγος για να δει κανείς αυτή τη ταινία. Κατά τα άλλα μάπα το καρπούζι...
 
Για μενα ως κοριτσακι ο λόγος είναι ο πανζας :D o οποιος ποτε δεν θεωρηθηκε από τους ωραιους ελληνες ισως λογω χιουμορ/στο μυαλο μου παντα τον ειχα ταιριαξει με την προκοπιου
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
πετυχα το ''αγριμι'' ολοκληρο από το ε, εξαιρετικη αναλαφρη ταινια, ολιγον bitch η ξανθια αλλα στο τελος την βαζει στην θεση της ο ανδρεας και καλα της κανει! αναρωτιομουν τι γινεται στο τελος, επιτελους το δα :)
 
παιδια μπορούμε να βρούμε το ''εχω ένα μηνα να σε δω'' από το αγριμι/ απίστευτο τραγουδι
 
http://90lepta.com/m1186.html

Ένας πλούσιος νέος ερωτεύεται και παντρεύεται μία φτωχή, ορφανή κοπέλα, που πουλάει λουλούδια, σε πείσμα των θείων του, που πιστεύουν ότι τον θέλει για τα λεφτά του.

Σημειώσεις

είναι από βιβλίο πριν γινει ταινια του χαιρόπουλου το χαμινι η αλλιως ενας ανδρας με φιλότιμο

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενα αστειο κοριτσι και η χριστινα νομιζω πως εχει πολλα απο αυτα τα χαρακτηριστικα που ζητα η μπαμπι παραπανω! Μικρη φυσικα με παρεα το γλυκο της αρκουδακι στον δρομο για τον εφοπλιστη-ραλιστα αλεκο! Με αντιπαλο την κακια , ωραια , εγωιστρια μονικα μοντελα ανερχομενη με βλεψεις να γινει κυρια εφοπλιστου αλλα φευ συγκρουεται με το καλο, αθωο κοριτσι που χει μαθει να τα βγαζει μονο του περα και παιρνει ποδι..τελικα η χριστινα αν και χορευτρια σε τσιρκο και κλωτσοσκουφι κερδιζει!
 
Να παραθέσουμε άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα του είδους: Την ταινία καλοκαιρινή φυσικα, σκάνδαλα στο νησί του έρωτα με την Γκιζέλλα Ντάλι ως ωραία και μοιραία δήθεν κόρη εφοπλιστή με το σκυλακι της και την μεγαλη ζωη για τον έρωτα στο νησί του έρωτα φυσικά! Ατίθαση, ξανθεία και όμορφη στην ανάλαφρη κομεντί που αλλο ειναι και αλλο παριστανει
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να παραθέσω άλλη μια ηρωίδα που συμμετέχει στην κατηγορία αυτή που αναζητά η Μπάμπι, την Τασία( Νάντια Χωραφά) που θέλει να την ονομάζουν Νάνσυ και πιστεύει πως είναι μια θηλυκή Πικάσσο στην ταινία η Νάνσυ την ψώνισε με τον Μιχάλη Νικολινάκο . Την έχει βάλει αρκετές φορές η ερτ , ατίθαση η Νάνσυ; ίσως τολμηρή θα την έλεγα μάλλον και ριψοκίνδυνη για την εποχή καθώς όποιον βλέπει , άγνωστο, γνωστό και της κάνει ένα κάτι, τον μπάζει σπίτι για να ικανοποιήσει το μοναχικό ψώνιο της, την ζωγραφική που και κανείς άλλος δεν πιστεύει ότι έχει ταλέντο( ούτε η γκαλερί στην Πλάκα που πηγαίνει, ούτε κανείς άλλος από φίλους και συγγενείς, ούτε ακόμα και ο άνδρας της ζωής της ο Δημήτρης) Στην αφέλεια της νομίζει πως είναι ύψιστη ιέρεια της τέχνης! Πάντως γελάς αρκετά με τις γκάφες της και την αφέλεια της , πολύ ωραία κοπέλα, ψιλόλιγνη η Χωραφα δε για την εποχή και δεν θυμάμαι να την έχω δει και σε άλλη ταινία. Η δε Αθηνα της εποχής, κομψοτέχνημα, χαιρεσαι να την βλέπεις και να περιφέρεσαι στους δρόμους της, αυτη ητανε πόλη όχι όπως κατάντησε σήμερα που δεν σου κάνει πια καρδιά. Ωραια κομεντί , περνάς καλά και ηρεμείς στο πνεύμα
 
Η ταινια εχει κατέβει από το τιουμπι αλλά ευτυχως υπάρχει το εύθυμο τραγουδάκι ακόμα! Τα βουρκωμένα πρασινα μάτια του ελληνικού σινεμά είχαν ταλέντο και στην κωμωδια στον ρολο των μικρων , αθωων ενζενι της εποχής και όχι μονο στα μελό.

 
Το κλωτσοσκουφι άφησε εποχή και ετυμολογικά είναι ενδιαφέρουσα ή σημασία του! Το κλωτσω σκουφον ήταν ομαδικό παιχνίδι των παιδιών τοτε του σχολαρχειου , ένα παιχνίδι που αν σε έπιαναν οι καθηγητές είχες αποβολη! Με τον καιρό σημαινε το κακοπαιγμενο ποδόσφαιρο το κακής ποιότητας  και αργότερα τον άνθρωπον που εμπαιζουν στις φτωχογειτονιές, τον γελοιον , ήταν όντως παρατσούκλι και όταν έγινε ή ταινία άρχισε να σημαίνει ο παράταιρος ανθρωπος, ο καταφρονεμενος. Κλωτσω ίσον στα αρχαία ελληνικά λακτιζω από εκεί βγαίνει και ή φράση πυξ- λαξ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τωρα που κοιταζω τον τιτλο του θεματος σκεφτομαι πως καλλιστα θα μπορουσε να αναφερεται σε αλλου ειδους ταινιες, αλλα δε γραφω για τετοια πραγματα εγω. :)

Φυσικα στο τελος η ερωμενη επαιρνε ποδι, μια που ο νεος και ωραιος την ειχε μονο για δισκεδαση αφου δεν ειχε γνωρισει ακομα τον μεγαλο ερωτα που θα τον οδηγουσε στο γαμο. Γιατι οσο ανωριμη και τρελη παιδουλα κι αν ηταν η κοπελα που του ειχε κλεψει την καρδια, οταν εκεινη καταλαβαινε πως ειναι αληθινα ερωτευμενη μεταμορφωνοταν σε γυναικα, ετοιμη να δεχτει και να ανταποδωσει τη φλογα της αγαπης.

Η ταση των μικρων, αθωων και αγριων κοριτσιων διηρκεσε συνολικα τεσσερα καλοκαιρια, μεχρι και το 1961, και περασε ετσι ξαφνικα οπως ηρθε, δινοντας τη θεση της σε γυναικες πιο δυναμικες, λιγοτερο αβγαλτες και σε εποχες που δεν προσταζαν πια παρομοια ηθη.

Και για να μιλησω με παραδειγματα, θα ηθελα να ανφερθω σε καποιες απο αυτες τις ταινιες:

 

Ευφημος μνεια σε δυο πολυαγαπημενες σκηνες: Η Τζενη Καρεζη στο Τρελοκοριτσο ενω ξυνει το ενα της ποδι με το αλλο την ωρα που τη φιλαει ο Κωστας Κακκαβας στο φιναλε του εργου.

Η Αλικη Βουγιουκλακη με μπεϊμπι ντολ στη Μουσιτσα σκεφτεται να αυτοκτονησει με χαπια, αλλα στο τελος μετανοιωνει και μπουκωνεται με ολες τις καραμελες και τα σοκολατακια που βρισκει στο τραπεζι.

Και μια τελευταια σημειωση: Αποψε στις 11.30 θα προβληθει υστερα απο πολλα χρονια απο το Καναλι Εψιλον Το Αγριμι, με τη Χριστινα Συλβα. Δειτε το, αν θελετε να νιωσετε τη δροσια, τη χαρη και την αθωοτητα μιας εποχης που περασε για παντα, ταξιδεψτε στο χρονο 54 καλοκαιρια πισω και τραγουδηστε τσα - τσα στην ομορφη καλοκαιρινη Αθηνα του 1960!
Βλεποντας ξανα το αγριμακι, νομιζω πως στο σημερα  με τετοια εκλυση ηθων  που ο συγχρονος νεος ανδρας θελει οικονομικα να βολευτει με οποιοδηποτε τιμημα ο νεος και ωραιος θα εμενε με την πλουσια, κακοτροπη ερωμενη ενω πασαπορτι θα εδινε στην φτωχη, αβγαλτη ομορφουλα ηρωιδα/ καλα λες μετα το 65' τα ηθη αρχίζουν να αλλάζουν επικίνδυνα και οι πιο δυναμικες γυναικες κανουν αυτες τις σχεδον παιδουλες να μοιαζουν με καρικατουρες, για το σημερα δεν το συζητω, κοροιδαρες τιποτα αλλο που περιμένουν τον πριγκηπα.Εγω παντως θελω να δω ολες τις ταινιες του καταλογου που μας παραθετεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aυτην την στιγμή ή ερτ 2 έχει τα κορίτσια της Αθηνας και είναι μία από τις ωραιότερες κωμωδίες που χω δει ποτέ

- Τι μάρκα είναι το αυτοκίνητο σας

- Καλη??

Που να σου μιλάνε για αυτοκίνητα και να μπερδεύεις τις μάρκες με Ρομεο και Ιουλιετα..Βιομηχανος ο ένας ο κυριος Τάκης και ή Ρενα κολλημένη στο savoir vivre ως κόρη πολύ πλούσιου βιομηχανου χαλυβουργιαςκαι ή φίλη της καταστηματαρχης. Όχι πια πωλητριες ρουχων

Παριστανοντας τους πλουσιους! Στις ομορφιές της ή Σονια !! 

ριψοκινδυνο να πουλάς το σπίτι σου για να ακολουθήσει πλούσιο λαιφ- σταιλ και διακοπές σε κότερα, ρούχα, μαθήματα οδηγησης.. Τα μαγιό της εποχής πολύ περιεργα, ενισχυμένα στην μέση. Οι Ελληνίδες τότε είχαν περισσότερη περιφέρεια απο τώρα.

Ο Τακης να λέει ψέματα πως έχασε τον αδερφό του για να πάρει μισθούς προκαταβολικά μιλάμε για σχεδιασμένα πράγματα.

" Oλα τα κορίτσια της Αθηνας στην ζωή έχουν κάποιο σκοπό, όλα τα κορίτσια της Αθηνας τ' αγαπώ, τ ' αγαπώ"

Ή πιο δυνατή στιγμή του έργου, όταν μεθα ή Ρενα και κλαίει και λέει αλήθειες για την ευτυχία που δεν μπορεί να αγγιξει.

Πάντως πέρασε καλά ή Ρενα από ζωή ζωαρα χα χα! Μπουζούκια, μπάνια και καντάδες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1@αριαδνη[/USER] Σκεφτομαι πως θα ηταν το θεμα μου χωρις εσενα.... :thanx2:

 
Μπαμπι ή ταινία μου θυμίζει λίγο την Παριζιανα που και ή Μπρογιερ και ο Κάρρας είναι φτωχαδακια και πάνε στην Μυκονο να κάνουν την μεγάλη ζωη?Της Ρενας της βγήκανε σε καλό τα ψέματα στο τέλος χε χε και ο κούκλος και ή ωραία ζωή και το ελληνικό καλοκαιράκι!??και τα πέντε εκατομύρια! Το κόλπο έπιασε χα χα, ε ρε να ταν ή ζωή ελληνική ταινία!!!!
 
Θα έβαζα στην αρχικη λιστα και την ελενη ( Ερρικα Μπρογιερ) της διάσημης Παριζιάννας μεταγενέστερη από ολες αυτες που αναφερουμε φυσικα. Λιγο χιπυς η Ελενιτσα , λιγο κοριτσι των λουλουδιων, του χορου, του σαματα και μεσα σε ολα αλλα εχει καποια στοιχεια ακομη αθωοτητας και αφελειας, καλοκαιρακι δε,  ωραια κορμια, ο Πουλόπουλος να τραγουδα "τρεχαντηρι  θα αρματώσω ", ο Σειλινος να χορευει , δυο ομορφα κοριτσα με μαγιο( η σταρ Ελλας Δελμουση και η Μπρογιερ) ,Μυκονος και αναδυκνειεται και η ομορφια της Ελλαδας σαν καρτ-ποσταλ. Η Ελενη σιγουρα εχει και μεγάλες διαφορες με τις προγενέστερες μιας και μιλάμε για αρχές πια 70΄ και τα κοριτσια οσο να ναι ειναι πιο ανεξάρτητα, ομως δεν παυει οταν ερωτευεται πραγματικα να κανει σαν αβγαλτο κοριτσακι και να τα πιστευει όλα. 

photo6.jpg
 
Εχουμε μιλησει για αυτην την ταινια: σκάνδαλα στο νησι του έρωτα, νομιζω οτι εντασσεται ανετα σε αυτην την κατηγορια, ολοκληρωμένη την ειδα χθες και την λατρεψα

Η Νταλι, ονομαστηκε Ελληνιδα Μπριζιτ Μπαρντο, συμφωνειτε; Μπάμπι εσυ τι λες;

Και δω πάλι εχουμε μια ξανθιά,  τολμηρη με την καλη εννοια και ωραια  μικρή που αποφασιζει να κανει την μεγάλη ζωη στην Κερκυρα και να πει πως ειναι η κόρη του εφοπλιστη Βεργή, οποτε βαζει ενα ολοκληρο σχεδιο σε δραση οταν γνωριζει εναν γοητευτικο νεαρο στο καράβι, τον Λευτερη Βουρνα που της συστηνεται ως γιος μεγαλοξενοδόχου/ ωραια τοπια της Κερκυρας ειδικα εκει που κανουν ποδηλαταδα οι δυο ερωτευμενοι και βλέπουν την κερκυρα απο υψος. Ατου της ταινιας η Γκιζελα Ντάλι με τα ωραια μαγιο της, τα μαλλια της σε κοτσιδακια, το σκυλάκι της και οι ρομαντικες καπελαδούρες και τα ψαράδικα παντελόνια της. Τα   πραγματα μπερδευονται οταν ο εφοπλιστης Βεργης κανει την εμφανιση του στο νησι Στο τέλος της ταινιας η ηθοποιος  , τραγουδα κιολας .Βρε λέτε να κανω το ιδιο να δουλεψω ενα χρονο και να παω καλοκαιρι  5 μερες σε ξενοδοχειο πεντε αστερων και να παραστησω την κόρη ενος πολύ πλουσιου ε; το ελληνικο σινεμα δινει ιδεες/ Μακαρι να ταν ετσι η ζωή μας αχχχ

α2.jpg
 
Η Νταλι, ονομαστηκε Ελληνιδα Μπριζιτ Μπαρντο, συμφωνειτε; Μπάμπι εσυ τι λες;
Την ταινια, απο οσο θυμαμαι, δεν την εχω δει. Η την ειδα και δεν την θυμαμαι. Θα την δω ομως γιατι μου αρεσουν τετοιες αναλαφρες και δροσερες.

Η Γκιζελα με τη Μπριζιτ εμοιαζαν στο στυλ. Ξανθιες και οι δυο με πολυ ωραιο και ακρως θηλυκο κορμι, ναζιαρες και γατουλες. Ειχαν ομως εντελως διαφορετικο προσωπο. Εκει δεν βρισκω καμια ομοιοτητα.
 
Δες την είναι δροσερή, ανάλαφρη, ατακαδορικη, πολύ ατακαδορικη ! Ξεχωρίζει από πολλές αλλες ακόμα και σε αυτές που υπάρχουν στην λίστα. Για το είδος της 8/10 από μένα.
 
Μπαμπι είδες την ταινία με την Νταλι; Να μου πεις γνώμη !

Βλέπω τώρα τα" ερωτικά παιχνίδια " με την χαριτωμένη Μιρκα Καλαντζοπουλου, μία ταινία που χει ακριβώς το ταμπεραμέντο του θέματος.

Ή Τζενη που αγαπά τους κύριους με τους γκριζους γκροταφους και όχι τους συνομιληκους της, οπότε ο Παντζας, νεαρος ( ήταν πολύ γοητευτικός στα νιάτα του) της παίζει διπλό παιχνίδι, ερωτευμένος μαζί της. Και μετά έρχεται το καλοκαιράκι και κρουαζιέρα στην Αιγινα με παλιά τραγούδια. Ή γυναικεία μόδα της εποχής , μαντήλι στα μαλλιά ψαράδικα ναυτικά παντελονια θαύμα την ζηλεύω !

- Ειναι μία κοπελα θαύμα σαν γατουλα

- α, γι αυτό  και  σκαρφαλώνεις και συ σαν γατος

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα