MAME arcade cabinet ερωτήσεις

dkssprs

RetroActive
Joined
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
588
Αντιδράσεις
311
ΑΝ είναι δυνατόν!!!! Τέτοια καντεμιά ΠΟΥΘΕΝΑ.

Warth πραγματικά ευχομαι να μην μου συμβεί κάτι ανάλογο γιατί δεν ξέρω ΤΙ θα την πληρώσει.

Και εγώ παλεύω να τελειώσω την δική μου με νύχια και με δόντια για να είναι έτοιμη τα χριστούγεννα , κλείνω τα αυτιά μου στην γλυκιά φωνή της συζύγου "Πάλι με αυτό ασχολήσε......τσου τσου τσου....."

Αισθάνομαι σαν το Chevy Chase στις χριστουγεννιάτικες ταινίες που προσπαθεί μόνος του και όλα είναι εναντίον του.....
 

subzero79

RetroWannaBe
Joined
21 Νοέ 2010
Μηνύματα
102
Αντιδράσεις
0
αντε με το καλο να την χαρεις κι εσυ
 

Razzmatazz

RetroN00b
Joined
2 Δεκ 2015
Μηνύματα
2
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα σας, καινούργιος στο Forum και στο hobby είπα και εγω να ξεκινήσω την κατασκεύη μιας καμπινας στα πρότυπα της Project Mame του Konig (http://www.koenigs.dk/mame/eng/stepprojectmame.htm) με Retropie. Θα ήθελα να σας κάνω κανα 2 ερωτησούλες γιατί δεν έχω χρήμα για πέταμα και θέλω να μειώσω το badget, Αλλά να μην κοπανάω το κεφάλι μου για την ποιότητα των υλικών. Έχω βρεί απο Ελλάδα Ζippyy Joystick στα 12? . Στην σελίδα λέει οτι είναι 4-way αλλά στο manual Που έχουν στην ίδια σελίδα λέει οτι είναι 8-way. Ξέρει κάποιος απο εσάς τι απο τα 2 ισχύει? Πήρα τηλέφωνο αλλά δεν ήταν σίγουροι και οι ίδιοι! Επίσης λόγω οικονομίας δεν θα ήθελα να αγοράσω το Ipac2 και θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου προτείνατε κάποιο Usb encoder για 2 άτομα (2 μοχλους 14 πληκτρα) που να μην θέλει να έχεις πτυχίο απο το MIT για να το κάνεις να δουλέψει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

subzero79

RetroWannaBe
Joined
21 Νοέ 2010
Μηνύματα
102
Αντιδράσεις
0
κοιτα να δεις επειδη εγω εχω κατασκυασει την καμπινα που βλεπις στα σχεδια ειναι καλυτερα να παρεις μια ετοιμη απο μεταλλο πλαστικο η οποια θα σ ερθει γυρω στα 3 εκατοσταρικα με οθονη και ολα(στο λεω γιατι το κοστος κατασκευης σαν καμπινα με ολα ξεπερασε τα 550 ευρω,με οθονη ηχεια κτλ)τωρα για usb encoder τσεκαρε αυτο

http://www.ebay.com/itm/Arcade-DIY-Parts-2x-USB-Encoder-To-PC-2x-Joystick-20x-Push-Button-For-MAME-/191756798771?hash=item2ca5988b33:g:pw4AAMXQlgtS-W~9
 

geoanas

Commodore Vampire
Διαχειριστές
Joined
14 Ιαν 2006
Μηνύματα
2.225
Αντιδράσεις
271
Γεια σου βρε subzero γίγαντα ! Πάλι έπεσες μέσα με τα shift ... ;)

wrathchild_78 τι να πω...τέτοια γκαντεμιά...Τέλος πάντων, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις και πάλι ! Well Done !
 

Razzmatazz

RetroN00b
Joined
2 Δεκ 2015
Μηνύματα
2
Αντιδράσεις
0
Καμπίνα με 16mm MDF κόστισε 55? για τα ξύλα και τις βίδες. Την έκοψα και συναρμολόγησα μόνος μου (Σχεδόν έτοιμη είναι το βάψιμο έμεινε) . Οθόνη έχω, χρώματα έχω, ηχεία μόνταρα 2 παλια απο PC, Raspberry έχω. Σύνολο 65? με τους καφέδες! Άλλα 20-30? για το plexiglass (λάμπα για την μαρκίζα θα βάλω καμια φθηνιάρικη) και είμαι οκ! Επειδή είμαι φτωχούλης διαθέτω άλλα 30? για 2 Joystick και το πολύ άλλα 40? για controller και πλήκτρα! Αν εξαιρέσεις τα αυτοκόλλητα που δεν έχω χρήματα να βάλω ακόμα μου έχει βγεί πολυ πολυ φθηνότερα απο να αγοράσω έτοιμη καμπίνα. Ασε που οι ώρες που χάλασα μου έχουν δώσει απίστευτη χαρά!!!!
 

subzero79

RetroWannaBe
Joined
21 Νοέ 2010
Μηνύματα
102
Αντιδράσεις
0
κοντρα πλακε θαλασσης

αρκειντ μονιτορ χανταρεξ

στοθκαρισμα βελατουρα πιανο μπλακ

μοχλοι κουμπια ενκοντερ

υπολογιστης τελευταιας κοπης

5.1 ηχοσυσστημα λοτζιτεκ

πιστολια σπιννερ

τρακμπολ

ροδες μεταφορας

κυκλωμα αυτοματου ανοιγματος με ρελεδες και επιτηρηση υπερφορτωσης
 

wrathchild_78

Retro Member
Joined
26 Mαϊ 2015
Μηνύματα
163
Αντιδράσεις
7
τελικα δεν κρατηθηκα και παρηγγειλα καινουρια πραγματα για τον Η/Υ του πρωτου ηλεκτρονικου.

AMD A4 series 6300

ASUS A88XM-E

Kingston 4 GB

τιμη 130 ευρω ολα

και η εκπληξη:

Scythe ninja cpu cooler που ειχα στον AMD Phenom II X4 955 πριν 6-7 χρονια και μπηκε τελεια και στο FΜ2+ socket του νεου επεξεργαστη!!! Τελεια ψυξη και αθορυβος....

Προς το παρων ολα ειναι λιγο χυμα μεσα γιατι ολο κατι χαλουσε αλλα τωρα θα φτιαχτει οπως πρεπει και θα τακτοποιηθουν ομορφα.

DSC04172.jpg

Φορτωσα Windows XP και ολα τα προγραμματακια και πλεον αρχισαμε με τον μικρο να παιζουμε και παλι, αυτη τη φορα σε νεα αξιοπιστη πλατφορμα!!

Και ενα βιντεακι:

http://vid17.photobucket.com/albums/b99/wrathchild_78/MAME%20Cabinet/00331_zpsvtiwruqj.mp4

Συντομα θα ανεβασω και ενα που να δειχνει το φουλ boot process μεχρι που φτανεις να παιξεις

DSC04151.jpg

DSC04152.jpg

DSC04169.jpg

DSC04170.jpg

DSC04171.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.652
Αντιδράσεις
1.278
wrathchild_78 επόμενο πρότζεκτ: τιμονιέρα για τον πιτσιρικά :D :D :D

Yγ. Να δω εγώ πότε θα αξιωθώ να καθαρίσω λίγο τη δική μου καμπίνα...
 

telonio

Retro PaTRi@RcH
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
4.179
Αντιδράσεις
1.668
Πάντως το παλιά παιχνίδια του mame, παίζουν άνετα και σε celeron. Εκτός βέβαια και αν έχεις στην καμπίνα και κάποιον άλλο πιο απαιτητικό emulator.

Για θύμισέ μου, τηλεόραση είναι αυτή; Με ποιό τρόπο σύνδεσες τη vga του pc με αυτή;
 

wrathchild_78

Retro Member
Joined
26 Mαϊ 2015
Μηνύματα
163
Αντιδράσεις
7
ναι παιζουν και σε παλιο hardware αλλα βαρεθηκα να μου χαλανε συνεχεια οι Η/Υ και να με πηγαινουν πισω. Εχω εξαιρετικα λιγο χρονο στη διαθεση μου και θελω οταν κανω κατι να μενει και να δουλευει, οχι να πρεπει να το ξανακανω μετα απο 1-2 μηνες.

Ασε που τωρα που ανοιγω μαγαζι με επισκευες, θελω να εχω ενα ηλεκτρονικο 100% αξιοπιστο που να μπει στην εισοδο για να κολλανε ολοι και να φερω κοσμο.

Στην καμπινα εχω AMSTRAD emulator και DOS Box για καποια πολυ συγκεκριμενα παιχνιδια.

Η καρτα γραφικων ειναι μια ΑΤΙ 4650 που εχει γινει hack το BIOS για να βγαζει 15Ηζ απο το boot μεχρι και πριν δεις επιφανεια εργασιας. Μετα αναλαμβανει το soft15Hz.

Το μονιτορ ειναι αυθεντικο arcade 15hz monitor ιταλικης κατασκευης και η πλακετα ελληνικη. Απο πανω απο τη μητρικη εφευγαν 5 καλωδια και πηγαιναν στην καλωδιωση JAMMA. Τα κοψαμε με ενα φιλο ηλεκτρονικο και εφαρμοζοντας το παρακατω σχεδιαγραμμα, μετατρεψαμε την μια ακρη στο κλασικο βυσμα VGA που εχουν οι περισσοτερες καρτες γραφικων και απλα κουμπωσε στην 4650 μου. Κατευθειαν!! Χωρις ενισχυτη σηματος ή μετατροπεα....

DSC03480.jpg

20150716_132329.jpg

20150716_134542.jpg

20150716_134547.jpg

DSC03478.jpg

DSC03482.jpg

DSC03510.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

wrathchild_78

Retro Member
Joined
26 Mαϊ 2015
Μηνύματα
163
Αντιδράσεις
7
αν σκασει καποιος τοτε θα αλλαχτουν. Μεχρι τοτε οσο κρατησει.
 

dkssprs

RetroActive
Joined
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
588
Αντιδράσεις
311
Η οθόνη της καμπίνας σου είναι όλα τα λεφτά!!!! Άντε να την ετοιμάσεις να την χαίρεσαι.

Εγώ αύριο κάνω μια τακτοποίηση των καλωδίων και είμαι έτοιμος!
 

wrathchild_78

Retro Member
Joined
26 Mαϊ 2015
Μηνύματα
163
Αντιδράσεις
7
γιατι πιστευεις οτι ειναι τοσο καλη περιπτωση; Για να ειμαι ειλικρινης, η Philips CRT TV απο το δευτερο ηλεκτρονικο μου που εχω σχεδον τελειωσει, δειχνει αρκετα καλυτερα τα χρωματα και σαν στησιμο/ρυθμισεις ηταν 100 φορες πιο ευκολο απ'οτι αυτο που επρεπε να συνδυασω τοσα πραγματα για να παιξει σωστα.
 

nikosmimosa

RetroWannaBe
Joined
21 Νοέ 2009
Μηνύματα
63
Αντιδράσεις
0
ο πιτσιρικας ξεκινησε με υγιεις βασεις,του ευχομαι τα καλυτερα,οταν κατεβει πατρα τον περιμενει κερασμενο ενοειται το θρυλικο segarally.
 

wrathchild_78

Retro Member
Joined
26 Mαϊ 2015
Μηνύματα
163
Αντιδράσεις
7
χαχα ειναι λιγο κολλημενος με αυτοκινητακια και οδηγηση. Τον εχω επηρεασει και εγω φυσικα σε αυτο...ελπιζω για καλο
 

subzero79

RetroWannaBe
Joined
21 Νοέ 2010
Μηνύματα
102
Αντιδράσεις
0
αν εχεις θεμα και σ σκασουν μ την στελενεις και στην επισκευαζω η σ στελνω μια ετοιμη με φρεσκα υλικα
 

wrathchild_78

Retro Member
Joined
26 Mαϊ 2015
Μηνύματα
163
Αντιδράσεις
7
ναι θα το κανω αν και θα προσπαθησω μονος μου πρωτα. Σε ευχαριστω οπως και να'χει
 
Μπλουζα