mario kart 64

θανος

RetroJunkie™
Joined
18 Αύγ 2009
Μηνύματα
2.242
Αντιδράσεις
606
αγαπημενος τιτλος εχουμε ξενυχτησει παιζοντας ειδικα την πιστα με την λεωφορω που εκανες ελιγμους αναμεσα σε νταλικες ειχαμε ακι διαφορα κολπα για της πιστες
 
Αυτο που μου εχει μεινει εμενα ειναι το φοβερό soundtrack. Ειδικά η μουσική των credits παιζει να ειναι η πιο καλή που έχω ακούσει σε τερματισμό γενικότερα.

Τι κρίμα που τα πιο καινουρια Mario Kart στα CG/Wii δεν ακολούθησαν το παράδειγμα.
 
Πολλές ώρες καψίματος με άλλα τρία άτομα. Τι να πω?? Το απόλυτο παιχνίδι για multiplayer.... όταν ασχολείσαι με έναν τίτλο άπειρες ώρες τότε αυτό κάτι σημαίνει, το παιχνίδι έχει ποιότητα. Η ποιότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που λείπει από τη μεγάλη πλειοψηφία των σημερινών παιχνιδιών για να μην πω όλων. Ασχολήθηκα λίγο με το Mario Kart Wii αλλά έπειτα από 30 λεπτά βαρεμάρας το αποσύνδεσα για να συνδέσω το Nintendo 64 στην τηλεόραση να ανέβει λίγο η αδρεναλίνη. Ακόμη και ο εξάδελφός μου, 8 ετών, προτιμά να παίζει Nintendo 64 ή ακόμη και παιχνίδια στο Snes από το "άχρωμο" Wii.
 
Το Mario Kart 64 το είχα αρχικά νοικιάσει από ένα γειτονικό video club. Γενικά δεν μου άρεσαν τότε τα παιχνίδια racing, ωστόσο το συγκεκριμένο παιχνίδι μου άρεσε αρκετά, ειδικά όταν είχα πρωτο δει την πίστα του Bowser... Λίγο πριν το επιστρέψω τερμάτισα το παιχνίδι στα 150CC και είδα του τίλους τέλους με την εκπληκτική μουσική! Το επέστρεψα και δυο μέρες μετά το αγόρασα καινούριο. Είχα μαγευτεί! Το καλύτερο της σειράς και όχι από άποψη νοσταλγίας.
 
το καλυτερο ηταν να πετας κεραυνο σε οσους προσπαθουσαν να περασουν την γεφυρα στον βασιλικο αυτοκινητοδρομο και να πεφτουν ολοι στην θαλασσα μαλιστα θυμαμαι μια φορα που ειχα ξεφυγει απ την πορεια πηγα στο καστρο του μαριο απ το super mario 64 και εφτασα μεχρι την πορτα αλλα δυστυχως δεν σε εβαζε μεσα
 
Linkmastersword είπε:
To καλύτερο της σειράς.
Eγώ φίλε μου θεωρώ πως το καλύτερο μέχρι στιγμής είναι αυτό του NDS.
To Mario Kart 64 ήταν το πρώτο τρισδιάστατο και ήταν πραγματικά υπέροχο. Δεν χόρταινες να το βλέπεις. Αλλά αρέσει σε αρκετούς γιατί πιστεύω πως αποτέλεσε γνωριμία με το franscise (like me).

Η πλάκα που έπεφτε με τους φίλους δεν λεγόταν...ποιος δεν γέλαγε όταν ενώ εφτανε στη γραμμή του τερματισμού συνοδευόμενο απο αρκετά πειραχτηκά σχόλια, "έτρωγε" ενα κεραυνό και τερμάτιζε τελικά απο τους τελευταίους; :p

Στο Wii νομίζω στράβωσε η φάση...Χάλασαν κάποια χαρακτηριστικά, έβαλαν τους μωρουδίστικους χαρακτήρες (έλεος) αλλα οκ κακό δεν το έλεγες. Πάντως σήμερα το Mario Kart 64, θαρρώ πως είναι δύσκολο να παιχτεί απο κάποιον (λόγω παλαιότητας) έχοντας παιξει ήδη μεταγενέστερα της σειράς. Ας ελπίσουμε σε κάτι ολοένα και καλύτερο στο μέλλον.
 
To κακο με το MΚ 64 ειναι οτι καποιες πιστες παραείναι μεγάλες χωρίς κατι ιδιαιτερο να δεις, πχ η πίστα του Wario και η Rainbow Road, η οποια ειναι η πιο βαρετη εκδοχή αφου παντου υπάρχουν προστατευτικά για να μην πεφτεις. Σαν level design, η έκδοση του DS είναι η καλύτερη πιστεύω. Αλλά στην μουσική το MK 64 και το Super Mario Kart ειναι αξεπέραστα.

Θεωρώ το MK64 και το MK DS τα καλύτερα Mario kart. Το MK DS εχει καλύτερο design αλλά δεν έχει τοσο καλή μουσική και έχει τα καταραμένα blue shells. Παντως το πρώτο που έπαιξα ήταν το Super Mario Kart, το 92. Από αυτό μόνο η μουσική μου αρεσει πια. θεωρώ την έκδοση του Wii την χειρότερη, με την έκδοση του GC να ακολουθει από κοντά. Στο ΜΚ wii, μονο οι 2-3 τελευταιες πίστες μου άρεσαν. Η μουσική είναι τελειως "generic" λες και ακους απλά κατι χαζους ήχους. Το όλο θέμα με τα μωράκια και τα Miis στην πίστα του Mall δεν θέλω καν να το σχολιάσω.

Τελος να πώ ότι αυτό που κατέστρεφει τελειως τα Mario Kart τελευταια, ειναι τα Blue Shell και η συχνότητά τους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εγω θυμαμαι οτι για 2 η παραπανω παικτες υπηρχε η επιλογη battle οπου ειχε ο καθενας απο 3 μπαλονια και προσπαθουσαν να διωξουν ο ενας τα μπαλονια του αλλου
 
geo2004z είπε:
Πολλές ώρες καψίματος με άλλα τρία άτομα. Τι να πω?? Το απόλυτο παιχνίδι για multiplayer.... όταν ασχολείσαι με έναν τίτλο άπειρες ώρες τότε αυτό κάτι σημαίνει, το παιχνίδι έχει ποιότητα. Η ποιότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που λείπει από τη μεγάλη πλειοψηφία των σημερινών παιχνιδιών για να μην πω όλων. Ασχολήθηκα λίγο με το Mario Kart Wii αλλά έπειτα από 30 λεπτά βαρεμάρας το αποσύνδεσα για να συνδέσω το Nintendo 64 στην τηλεόραση να ανέβει λίγο η αδρεναλίνη. Ακόμη και ο εξάδελφός μου, 8 ετών, προτιμά να παίζει Nintendo 64 ή ακόμη και παιχνίδια στο Snes από το "άχρωμο" Wii.
Το Mario KART 64 ήταν πολύ arcade!Δεν χρειαζόταν καθόλου ικανότητα!Στο Wii πρέπει να εξασκηθείς πολύ για να μπορείς να κερδίσεις.Επίσης το θέμα<<ποιοτικός τίτλος>>είναι πολύ υποκειμενικό καθώς εγώ έχω 1600+ ώρες στο Mario Kart Wii και μόλις 200-300στο Mario Kart 64!Αυτό τι σημαίνει?Ότι το Mario Kart 64 δεν είναι ποιοτικός τίτλος?Για την εποχή του ήταν πολύ καλό αλλά πλέον θεωρείται ξεπερασμένο καθώς έχει ελάχιστες επιλογές!Γενικά η σειρά Mario Kart θεωρείται μια από τις καλύτερες όλων των εποχών
 
Και εγώ είμαι της άποψης ότι το Mario Kart Wii είναι ένας πολύ ποιοτικός τίτλος. Είναι λίγο αργό σαν racer, αλλά έχει πολλές επιλογές και χρειάζεσαι πραγματικά skill για να τερματίσεις από τους πρώτους.

Το Mario Kart 64, παραταύτα έχει ορισμένες ωραίες στιγμές, κυρίως για ρετρό λόγους. Κρίμα, που έχω χάσει την κασέτα. Ευκαιρία, να το παραγγείλω απο ebay.
 
Τέσσερα χειριστήρια, τρεις ακόμη φίλοι και καλοκαιρινά ξενύχτια με mario kart! Αυτές είναι οι αναμνήσεις μου από αυτό το εξαιρετικό παιχνίδι... Ώρες ατελείωτες "καψίματος"... Πέρα από το multiplayer (που ήταν φυσικά και το δυνατό σημείο του τίτλου) άξιζε για κάποιον να ασχοληθεί με το time trial! Θυμάμαι να προσπαθώ για τον καλύτερο χρόνο σε κάθε πίστα και να συγκρίνουμε με φίλους τους χρόνους μας! Το παιχνίδι είχε ακόμη και ghost ώστε να ανταγωνίζεσαι τις προηγούμενες επιδόσεις σου! Εξαιρετική πίστα για time trial ήταν η mario raceway (με το κλασσικό πλέον bug όπου πέρναγες μέσα από τον τοίχο κερδίζοντας μισή αγωνιστική πίστα!!!). Και μια ερώτηση: πόσοι άραγε ήξεραν το κόλπο να αποφεύγεις να βγεις εκτός πορείας από τις μπανάνες ακόμη και αν τις είχες πατήσει;; :p
 
το θυμαμαι αυτο με της μπανανες επρεπε να πατησεις το b οσο πιο γρηγορα και ετσι παταγε φρενο και γλυτωνες την τουμπα επισης θυμαμαι στο koopa troopa beach ειχε μια ραμπα που αν καταφερνες εμπαινες σε μια σπηλια και εκοβες δρομο
 
Σωστός! Για να περάσεις την ράμπα στην koopa troopa beach έπρεπε οπωσδήποτε να είχες μανιτάρι επιτάχυνσης... Κέρδισες χρόνο και δρόμο... Ειδικά στο time trial ήταν ό,τι έπρεπε!
 
Το καλύτερο mario kart για να παίζεις μαζί με παρέα! Είχε ένα μαγαζί δίπλα στο λύκειο μου με κονσόλες, όπου πλήρωνες 200 δρχ για να παίξεις ένα τέταρτο! Αν έπαιζες τετραπλό όμως έπαιζες μία ώρα! Η ιδανική προσφορά για το mario kart! Εκεί έγιναν αμέτρητα τουρνουα mario kart, με το που τελείωνε το σχολείο, ειδικά της παρασκευές, τρέχαμε να αρχίσουμε τις ομηρικές μας κόντρες!

Αυτό που ξεχωρίζει το kart 64 από τα μεταγενέστερα παιχνίδια της σειράς, ήταν πως ξεχώριζε τους <<επαγκελματίες>> παίχτες από τους <<ερασιτέχνες>>! Μπορεί να μην ήθελε τόσο οδηγική ικανότητα όσο άλλα παιχνίδια της σειράς(drifting κτλ), αλλά είχε δωράκια που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν με στρατηγική και κοψίματα που ήθελαν πραγματική μαεστρία για να τα πάρεις ! Πολλά από αυτά ήταν bugs του παιχνίδιού! Για παράδειγμα: Στη wario stadium μπορούσες να γλιτώσεις τη μιση πίστα από την εκκίνηση κιολλας (πηδώντας αριστερά τη κατάλληλη στιγμή), ενώ στη rainbow road, είχε ένα σημείο που πηδούσες στο κενό αλλά αντί να χάσεις έπεφτες σε κατώτερο σημείο της πίστας και γλίτωνες το μισό δρόμο!

Ακόμα τα δώρα μπορούσαν να φέρουν τα πάνω - κάτω σε κάθε αναμέτρηση με σωστή χρήση! Τύχαινες έναν κεραυνό και περίμενες να τον χρησιμοποιήσεις τη ώρα που οι πρώτοι πρέπει να πηδήξουν μια ράμπα, ωστε να τους ρίξεις στο κενό και να χάσουν έξτρα χρόνο! Και εκεί που ήσουν έτοιμος να τους καταστρέψεις, τύχαινε ο άλλος ένα φαντασματάκι και σου το έκλεβε μέσα από τα χέρια! Αν τύχαινες ένα αστεράκι, περίμενες να το πατήσεις τη κατάλληλη στιγμή, ώστε να κόψεις δρόμο μέσα από τα χωράφια!

Πολύ γέλιο και πολλά πειράγματα! Ειδικά για πρωτιές που τις έκλεβες στη γραμμά του τερματισμού!

Το battle ήταν εξίσου διασκεδαστικό! Μονομαχίες μέχρι τελική πτώσης και το highlight: Οταν έχανες όλα τα μπαλόνια σου, μεταμορφωνόσουν σε βομβα με ρόδες που ενώ δεν μπορούσε πια να κερδίσει, μπορούσε να κρίνει τον νικητή!

Υ.Γ: Στη peach beach, μπορούσες να πάρεις το κόψιμο και χωρίς μανιταράκι! Ηθελε μεγάλη ταχύτητα και να πατήσεις το πήδημα τη κατάλληλη στιγμή! Δυσκολο να το πετύχεις, αλλά στις λεπτομέρειες κρίνεται ο νικητή σε αυτό το παιχνίδι με σπουδαίο multiplayer!
 
παιδια θυμαμαι μια φορα ειχα βγει τεταρτος οταν λοιπον γινοταν η απονομη οι αλλοι επαιρναν τα κυπελλα και εμενα με πηγε απο αλλο δρομο οπου πηρα μια βομβα ηταν πολυα στειο μια φορα το χα κανει και επιτιδες για να το ξαναδω
 
θανοε είπε:
παιδια θυμαμαι μια φορα ειχα βγει τεταρτος οταν λοιπον γινοταν η απονομη οι αλλοι επαιρναν τα κυπελλα και εμενα με πηγε απο αλλο δρομο οπου πηρα μια βομβα ηταν πολυα στειο μια φορα το χα κανει και επιτιδες για να το ξαναδω

xaxaxa!!! Θυμάμαι πάντα τον αδερφό μου να πηγαίνει από αυτό το δρόμο ενώ εγώ ήμουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Μπορεί να μην ακολουθεί τον τέταρτο η κάμερα όταν ένας παίκτης ευρίσκεται στο βάθρο αλλά την ώρα που γυρνά ο κάμεραμαν φαίνεται στο βάθος. Όντως, πολύ αστεία σκηνή από τη Nintendo!! :bow:
 
dominator1985 είπε:
Σωστός! Για να περάσεις την ράμπα στην koopa troopa beach έπρεπε οπωσδήποτε να είχες μανιτάρι επιτάχυνσης... Κέρδισες χρόνο και δρόμο... Ειδικά στο time trial ήταν ό,τι έπρεπε!
Θυμάμαι όταν είχα τερματίσει το παιχνίδι σε όλα τα κυβικά και ξεκλειδώθηκαν τα κύπελα με τις αντεστραμμένες πίστες ήμουν σίγουρος ότι για να κόψεις δρόμο θα έπρεπε να μπείς από τον καταρράκτη και να βγεις από τη ράμπα. Είχαν όμως αλλάξει ελαφρώς την πίστα για να μην μπορείς να κόψεις τόσο εύκολα δρόμο.

Επίσης συμφωνώ οτι δεν ήταν απαραίτητο το μανιτάρι, με συγχρονισμένο άλμα έμπαινες άνετα. ;)
 
Το Mario Kart 64 ειναι συνωνυμο του "rubber band A.I"...
 
(Το δημοψηφισμα για ισοβιο ban του Wally απο τα Nintendo sections εχει ξεκινησει - μπειτε στη κληρωση για μια σπανια (?) φωτο απο τα καμμενα 360 του προαναφερθεντος χρηστη)

Και που το ξερεις ρε συ Πανο ? το επαιζες στο Mega Drive ? :D
 
Πίσω
Μπλουζα