Wally είπε:
...και στα carts που ειχαν αλλο μισο SNES μεσα χαχαχαχαχαχα
Ναι, εκεί παίχτηκε αρκετό απο το "παιχνίδι", αν σκεφτεί κανείς οτι Yoshi's Island, Mario Kart, Pilotwings, Starwing και άλλοι πρωτοκλασσάτοι τίτλοι που σπρώξανε το Snes, ήταν μισο-βασισμένοι στα έξτρα chipsets των carts.
Πάντως ακόμη και έτσι, το Mega Drive φάνηκε σκληρό καρύδι, και κόντραρε μέχρι τέλους το Snes. Είχε το edge του "blast processing" lol, αν και η ταχύτητά του ήταν τόσο καλή που το πήγε μακρύτερα απο όσο θα περίμενε και η ίδια η Sega, γιάυτό το κάνανε και frankenstein που λέει ο Getta, και του μπιφτεκώσανε πάνω 32Χ και Mega CD.
Ο 68000 λοιπόν, αυτή η θρυλική cpu που φορέθηκε σε θρυλικά μηχανήματα, όπως η Amiga και το Neo Geo (Άντε και τα πΑΤARIα και τα Apple και πολλά arcades), έσπρωξε μέχρι τέλους και το Mega Drive. Εντάξει εννοείται οτι υπήρχαν και τα custom chips, απλώς λέμε.
Στην εποχή τους, εγώ είχα το Snes, και ενώ έπαιζα συχνά σε φίλους με MD, τότε το Snes μου φαινόταν ανώτερο σε όλα. Και δικαιολογημένα γιατί ακόμα και απλά παιχνίδια όπως το Super Tennis ή το World League Basketball ήταν άκρως εντυπωσιακά για την περίοδο.
Τώρα πια, για να είμαι ειλικρινής, πιο συχνά ανάβω το Mega Drive. Δεν ξέρω γιατί, είναι ο FM ήχος που μου σκάει όλες τις ευαίσθητες ρετρο-χορδές, είναι το γκάζι που μου βγάζει όλο το σύνολο, ακόμα και η ίδια η κονσόλα, έχει ας πούμε fader, εγώ σαν ηχολήπτης και μουσικός πορωνομαι μόνο που το αγγίζω για να αυξομειώσω την ένταση ! Και τα παιχνίδια, έχουν ένα περίεργο γκάζι, μια τρομερη απόκριση που δεν μου βγάζει το snes. Ακόμα και σε ψιλομάπα παιχνίδια, το γκάζι και τα distorted fm πίου-πίου, χλάτσ-μπόινγκ, με κρατάνε στην τσίτα, ενώ ας πούμε ενα μάπα παιχνίδι στο snes, δεν με κρατάει καθόλου και για τίποτα.
Τελικά λοιπόν, μετά απο όλα αυτά τα χρόνια έχω καταλήξει να θεωρώ καλύτερο το MD, επι συνόλου. Δηλαδή, fun factor, design κονσόλας, χειρηστήριο (ναι προτιμώ λιγότερα πλήκτρα), library (επι συνόλου λέμε), game cases (δείχνουν καλύτερα στο ράφι και αντέχουν σε αντίθεση με τα χαρτόκουτα του Snes), αντοχή στο χρόνο
Φυσικά το Snes το γουστάρω επίσης, αλλα μόνο για τα παιχνίδια που πραγματικά μου αρέσουν και θα ξαναπαίξω, τα οποία μπορεί να είναι καλύτερα απο όλα του Mega Drive, είναι όμως πολύ λίγότερα απο τα κάμποσα που θα ξαναβάλω στο MD (εχμ, ελπίζω να καταλάβατε γιατί όπως το έγραψα ουτε εγώ κατάλαβα τι λέω)
Υ.Γ Τίποτα απο τα δύο δεν συγκρίνεται με την Amiga
(όχι, εντάξει, καλοκαιρινό flame-ατάκι, σας αγαπώ και τους κονσολάδες)