Microsoft offers web browser choice to IE users

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας dadmin
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Wally είπε:
Και ο FF σε ενα μονοπωλιο στοχευει. Ουτε αυτος ακολουθει τα προτυπα, εχει εμμισθους developers και "ινστιτουτο" με πολλα φραγκα απο πισω.
Ευτυχως η υπαρξη των κατα πολυ ανωτερων Opera και Chrome θα τους κλεισει (ελπιζω) το δρομο...

Wally είπε:
Ηρακλη ποιος νομιζεις οτι ειναι ο λογος που ο FF δεν συμβαδιζει με τα HTML προτυπα?
Θα διαφωνήσω. Σπάνια έχω δεί σε CSS, html, JS κώδικα comment να λέει

/*This part is for Firefox compatibility*/, σε IE όμως; ΑΠΕΙΡΕΣ φορές...

Δεν θεοποιώ τον firefox. Αναγνωρίζω όμως ότι αυτός ήταν που έφερε τους "εναλλακτικούς" browsers κοντά στο "mainstream" κοινό και αυτός ήταν που ταρακούνησε την MS.

... και αυτά τα λέει κάποιος που είναι φανατικός opera user και έχει opera από τότε που τα μισά websites στο internet δεν πάιζαν σωστά με αυτόν...

Το γεγονός ότι έχουμε σήμερα δωρεάν browsers, το χρωστάμε εν μέρει στην MS, διότi... ...η Netscape λάου λάου το πήγαινε να κάνει τον Navigator εμπορικό, μη δωρεάν πρόγραμμα.
Το οτι εχεις δηλαδη σημερα Openoffice το χρωστας στην m$ που πουλαει το Microsoft Office Professional 2007 Ελληνικό 700 ευρω ? ;)

Ηρακλη ποιος νομιζεις οτι ειναι ο λογος που ο FF δεν συμβαδιζει με τα HTML προτυπα?
Πανο, μπερδευεις τα προτυπα με τα browser tests.

H html επισημα ειναι στην 4.01 - και η Χ(ml)HTML στην 1.1 και υποστηριζονται πληρως απο τον Firefox. Που ειναι και ο πρωτος browser που υποστηριξε τα νεα tags της html5. To ιδιο συμβαινει και με την CSS (2.0 και 2.1).

Αν το μετρο συγκρισης σου ειναι το acid 3 στο οποιο ο Firefox βγαζει 93% και οχι 100% τοτε κοιτας το δεντρο και χανεις το δασος. Δυστυχως εδω και χρονια - ολες οι τροποποιησεις που χρειαζεται ενα site για να ειναι 100% valid με τα προτυπα, αφορουν αποκλειστικα τον ΙΕ.

Μα τα γραφόμενά μου δεν λένε αυτό και βέβαια...

...δεν θέλω να αφήσω να εννοηθεί ότι η Microsoft, είναι η μητέρα του δωρεάν λογισμικού.

Με τις πρακτικές της όμως για την μονοπώληση των λειτουργικών στα PC, έχουμε σήμερα δωρεάν firewall, antivirus, instant messaging, browsing και τόσα άλλα που μας κάνουν τη ζωή εύκολη και το γεγονός ότι όλα αυτά απαιτούν Genuine Windows Authentication, μιλάει από μόνο του...

Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση με τον Navigator, που όχι μόνο είχε μονοπωλήσει τους browsers, αλλά ζητούσε και αμοιβή χρήσης, ήταν κάτι θετικό και αποδεκτό.

Επιπλέον όσον αφορά τα πρότυπα, εμένα ως τελικό χρήστη καθόλου δεν με ενδιαφέρουν. Ας καθίσει εν τέλει ο web developer να κάνει τον κώδικά του συμβατό, με παραπάνω από ένα πρότυπα.Πληρώνεται για αυτή τη δουλειά η κάθε εταιρία web development και αν δεν της αρέσει, ας ασχοληθεί με το χονδρεμπόριο λαχανικών.

Μήπως το ίδιο δεν συμβαίνει με το απείρως πολυπλοκότερο multiplaform game development; Εκεί γιατί δεν διαμαρτυρόμαστε απαιτώντας ένα πρότυπο που να ακολουθούν όλοι; Είναι δυνατόν να είναι αυτό κριτήριο για να χρησιμοποιήσω εγώ μία τεχνολογία; Δηλαδή θα είναι ευχάριστο αν για παράδειγμα επικρατήσει το DirectX ως ενιαίο πρότυπο; DirectX στο PC, directX στην κονσόλα, directX στο κινητό και πάει λέγοντας, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται το 10% του κάθε μηχανήματος με το 90% να θυσιάζεται στον βωμό των ενιαίων προτύπων και της συμβατότητας.Μα χρήστης είμαι εγώ που πληρώνω και αδρά μάλιστα, για να δω το προϊόν που αγόρασα να αποδίδει τα μέγιστα, δεν είμαι developer να μετρώ τις εργατοώρες και τα ποσοστά κερδών επί των πωλήσεων...

Και τελικά είδαμε όλοι πως της πέρασε της MS με την απόκλιση εκ των προτύπων.Μια χαρά λειτουργεί η συντριπτική πλειοψηφία των ιστοτόπων, με όλους τους browsers.

Paspartoo είπε:
Το οτι εχεις δηλαδη σημερα Openoffice το χρωστας στην m$ που πουλαει το Microsoft Office Professional 2007 Ελληνικό 700 ευρω ? ;)
Ηρακλή με μία λέξη νάι,η sun το έκανε non comercial το πακέτο όταν είχε φάει τη σκόνή της Μ$,θυμαμαι χαρακτηριστικά το είχε ανακοινώσει σε μία έκθεση στο las vegas,είχε "ντυσει" ένα ξενοδoχείο με μία διαφήμιση που έγραφε "sun doesn't want your money".Εξάλου ποιός ο λόγος να δώσεις δώρεάν μία σουίτα εφαρμογων που πρίν ήταν διαθέσιμη ώς εμπορική?Μόνο τα έξοδα για έρευνα και ανάπτιξη που είχε,έμπενε μέσα.Long live open office :)

πραγματικά θα ήθελα να συνεχίσουμε αυτο το τοπικ όταν η xhtml θα τα έχει κάνω όλα "οπα" στο web

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μα τα γραφόμενά μου δεν λένε αυτό και βέβαια... ...δεν θέλω να αφήσω να εννοηθεί ότι η Microsoft, είναι η μητέρα του δωρεάν λογισμικού.
Εννοειται πως δεν ειπες αυτο Ace - απλα σαν αφορμη το χρησιμοποιησα για να πω για το OpenOffice :)

Ηρακλή με μία λέξη νάι,η sun το έκανε non comercial το πακέτο όταν είχε φάει τη σκόνή της Μ$
Ναι αλλα το OpenOffice ειναι μια μακροχρονη ιστορια που ξεκιναει απο το 1984 περιπου (StarWriter). H StarDivision το κυκλοφορουσε ηδη δωρεαν - οταν το απεκτησε η SUN το 1999 με σκοπο να το δινει επι πληρωμη - αλλα οντως μεσα σε ενα χρονο το παρατησε και αυτη και το "ανοιξε" για να το συνεχισουν αλλοι.
Τωρα οσον αφορα το "δωρεαν" του ΙΕ - πρεπει να συνυπολογισουμε την απιστευτη κινηση της m$ το 1995 - οταν προσπαθησε μεσω των windows95 και του MSN - να κανει πραξη την αποκλειστικη προσβαση των χρηστων του λειτουργικου της στο internet μεσω του MSN - προκειται για μια απο τις μεγαλυτερες και πιο φιλοδοξες κινησεις στην ιστορια του επιχειρηματικου κοσμου - η οποια αν πετυχαινε θα ημασταν σημερα χρηστες του internet μονο μεσω του MSN portal (!!!)

Γιαυτο και υπηρχε "ενσωματομενος" και δωρεαν ο IE, γιαυτο και δεν μπορουσε να "βγει". γιαυτο και η m$ ηταν αρνητικη σε καθε ιδεα και απαιτηση των 3ων κατασκευαστων για υποστηριξη κλπ κλπ.

Ευτυχως για ολους μας - δεν τα καταφερε - και σημερα εστω και με καθυστερηση 15 ετων - θα αναγκαστει να δειξει ενα αλλο προσωπο - τουλαχιστον στην (πιο προβληματισμενη) Ευρωπη.

Καλά θα ήταν να μην μπερδεύουμε το "δωρεάν" με το "ήδη πληρωμένο". Ο IE είναι τόσο δωρεάν όσο και τα "150000 δωρεάν λεπτά ομιλίας με πάγιο μόνο 500 ευρώ το μήνα" στις εταιρίες κινητής.

Ace είπε:
Μετά από κρίσιμη ενημέρωση, στις πληροφορίες της οποίας δηλώνεται κιόλας ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί άπαξ και εγκατασταθεί, όλο κι όλο, εμφανίζεται ένα παράθυρο με δύο links:
Το ένα προς την βοήθεια της MS και το άλλο σε μία σελίδα με links προς τα εγκαταστάσιμα .exe και πληροφορίες για όλους τους γνωστούς browsers...

Για όσους θέλουν ν'απαλλαγούν από τον βραχνά του browserchoice υπάρχει ένα κλειδί της registry το οποίο όχι μόνο αφαιρεί τη συντόμευση από την επιφάνεια εργασίας αλλά εμποδίζει παράλληλα την εμφάνιση αυτού του ενοχλητικού pop-up κάθε φορά που κάνετε logon. Έτσι δεν χρειάζεται να απεγκαταστήσετε το "browser ballot" από το λειτουργικό.

Επίσης υπάρχει κι ένα άλλο κλειδί του μητρώου που επαναφέρει το browser ballot στις αρχικές του ρυθμίσεις.

Για να κατεβάσετε τα κλειδιά της registry για την απόκρυψη και την εμφάνιση του browser ballot κάντε κλικ στο παρακάτω URL:

http://patch-info.de/IE/Downloads/BrowserBallot_KB976002.zip

(ΥΓ. Μπορεί το post να είναι μια απάντηση σ'ένα θέμα που άνοιξε πριν αρκετούς μήνες, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος για ν' ανακουφιστούν οι χρήστες των Windows από το άκρως ενοχλητικό ballot screen.)

Paspartoo είπε:
Περασαν και 15 χρονια βεβαια...

Πηγη
Εννοείς δηλαδή ότι το ballot screen ήταν ότι καλύτερο σε σχέση με το να χρησιμοποιήσεις τον explorer για να κατεβάσεις τον browser της αρεσκείας σου;

Please!

Αν και τέτοιες χαριτομενίες τις γκρινιάζουν οι λινουξάδες, γιατί δεν το έκαναν καλύτερα με bat file με FTP να γουστάρει ο νέος γιούζερ;

smashingcomputer.gif
smashingcomputer.gif
smashingcomputer.gif

Words fail me...

Τώρα να μου πεις, και οι της κομμισιόν μέση χρήστες είναι..

Τι καλύτερο θα μπορούσαν να σκεφτούν;

Ελπίζω στην επόμενη έκδοση των windows να βάλουν και ballot screen για το λειτουργικό που θες να βάλεις στο πισί σου.:Ρ

Saulot είπε:
Συγγνώμη ρε Σάου; Ποια η διαφορά δηλαδή;

Αν ξέρεις τον ΦΦ ή τον όπερα ή τον κρομ θα σε βοηθήσει ή θα είναι πιο "δίκαιο" το ballot screen?

status είπε:
Ελπίζω στην επόμενη έκδοση των windows να βάλουν και ballot screen για το λειτουργικό που θες να βάλεις στο πισί σου.:Ρ
Φίλε status, ballot screen για την εγκατάσταση των OSes της αρεσκείας μας στα Windows 8 το βλέπω μάλλον απίθανο. :coolglasses:

Ήδη έχουμε ένα για τους Web browsers και για την ώρα μας είναι αρκετό. Ο χρόνος θα δείξει.

Δεν πήγαινε σε σενα το post status, με πρόλαβες!!!

Το ballot μονο ενοχλητικό δέν είναι, αλλα το οξύμωρο ειναι οτι αυτόν που δέν τον ενδιαφέρει το ballot γιατι ξέρει ήδη τους browsers, δεν θα τον βοηθήσει η λύση του sparkle γιατι θα την ξερει ήδη, ή μπορει να κάνει search στο google.

sparklingeagle είπε:
Φίλε status, ballot screen για την εγκατάσταση των OSes της αρεσκείας μας στα Windows 8 το βλέπω μάλλον απίθανο. :coolglasses:
Ήδη έχουμε ένα για τους Web browsers και για την ώρα μας είναι αρκετό. Ο χρόνος θα δείξει.
Ναι κάτι τέτοιο φαντάζομαι, και θα απαιτήσω (αν ακουστεί κάτι σχετικό) να μπει και στο AOS 4.1 και ας μην τρέχει σε πισί..

Δηλαδή οι προχώ χρήστες εδώ πέρα, μετά το φορμάτ περιμένετε καρτερικά το ballot ή ανοίγεται τον explorer και κατεβάζεται τον φυλομετριτή που σας βολεύει;

@Saulot non taken anyway:D

Εννοείς δηλαδή ότι το ballot screen ήταν ότι καλύτερο σε σχέση με το να χρησιμοποιήσεις τον explorer για να κατεβάσεις τον browser της αρεσκείας σου;
Please!
Δηλαδη αυτο καταλαβες οτι ειναι το αντικειμενο του thread ?

Saulot είπε:
Δεν πήγαινε σε σενα το post status, με πρόλαβες!!!Το ballot μονο ενοχλητικό δέν είναι, αλλα το οξύμωρο ειναι οτι αυτόν που δέν τον ενδιαφέρει το ballot γιατι ξέρει ήδη τους browsers, δεν θα τον βοηθήσει η λύση του sparkle γιατι θα την ξερει ήδη, ή μπορει να κάνει search στο google.
Ναι βρε αδελφέ αλλά ο Χ χρήστης ξέρεις έναν Ψ χρήστη που ξέρει +1 πράγματα απ αυτόν..

Paspartoo είπε:
Δηλαδη αυτο καταλαβες οτι ειναι το αντικειμενο του thread ?
Όχι από το thread, από το πόρισμα της κομμισιόν.

Εσύ θεωρείς ΄ότι είναι μια νίκη υπέρ του ανοιχτού λογισμικού επειδή έχει μερικούς ανοιχτούς browsers?

Εσύ θεωρείς ΄ότι είναι μια νίκη υπέρ του ανοιχτού λογισμικού επειδή έχει μερικούς ανοιχτούς browsers?
Οχι βεβαια - απλα λεω οτι ειναι μια νικη δικια σου - ως χρηστης των windows - εστω και τρελα καθυστερημενη. Ουτε ο ελευθερος κωδικας, ουτε το gnu, ουτε εγω, εχουμε καμια σχεση με την αποφαση της κομμισιον.

Για την ιστορία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαίτησε από την M$ να αφαιρέσει τόσο τον Internet Explorer όσο και τον Media Player από τα Windows. Κατηγόρησε τον γίγαντα του Redmond για μονοπωλιακές πρακτικές ύστερα από σχετική καταγγελία της RealNetworks για αθέμιτο ανταγωνισμό με αποτέλεσμα η Microsoft να φάει ένα γερό πρόστιμο.

Μόνο που στην περίπτωση του Media Player δεν κυκλοφόρησε (τουλάχιστον για την ώρα) ένα ballot screen το οποίο θα επέτρεπε στους χρήστες των Windows να εγκαταστήσουν άλλο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων (π.χ. QuickTime Player, DiVX Plus, RealPlayer, iTunes κ.ά.). Ίσως η Microsoft υποχρεωθεί να κυκλοφορήσει ballot screen για τους media players στο μέλλον.

Εγώ πάντως έχω να πω το εξής. Αν κάτι είναι καλό και γίνει γνωστό, ο τελικός χρήστης αργά ή γρήγορα θα το χρησιμοποιήσει. Γνωρίζω πολλούς απο τον επαγγελματικό χώρο και μη, οι οποίοι αν και επιφανειακοί χρήστες γενικά χρησιμοποιούν εναλλακτικούς browsers και τις περισσότερες φορές το κάνουν και μόνοι τους.

Τώρα ακόμα και στην περίπτωση των χρηστών που θεωρούν τον Η/Υ σαν οποιαδήποτε άλλη οικιακή ή μη συσκευή (θα την βάλουν στην πρίζα και θα παίξει), γνώμη μου είναι ότι και να τους βγάλεις το ballot το πιο πιθανό είναι να το κοιτάνε σαν χάνοι και να πατήσουν απλώς το next, οπότε θα επιλέξουν το default που ως δια μαγείας θα είναι ο IE. :D :D

Οι επιφανειακοί χρήστες θα πάρουν το μηχάνημα έτοιμο, στημένο και με τον οποιοδήποτε browser έτοιμο για χρήση.

Οι επιφανειακοί χρήστες θα σε βρίσουν γιατί τους έβγαλες το Google από home page και δεν ξέρουν που να γράψουν το www.iamakanatomainstreamer.gtr και θα σε πάρουν τηλέφωνο ρίχνοντας θρησκευτικά.

Οι επιφανειακοί χρήστες θα πάρουν κουμπιούτερ για να βρουν γκόμενα στο facebook, θα σε φωνάξουν να τους κάνεις λογαριασμό εκεί, και αν πας μετά από κανένα χρόνο να τους σενιάρεις το μηχάνημα θα δεις ότι όλο το shovelware που είχε πάνω είναι ακόμα εκεί, και θα έχουν κολλήσει ένα σωρό ζωύφια, οι ίδιοι θα εκπλήσσονται αφού "πρόσεχαν" και "είχαν αντιβιρούς πάνω" μόνο που το "αντιβιρούς" είχε λήξει 60 μέρες από την αγορά του μηχανήματος και δεν καταλάβαιναν τίποτε.

Μετά λέμε για επιλογή browser και ballot screen. Ballotιά στο κεφάλι τους χρειάζονται, όχι κάτι διαφορετικό.

Βέβαια όλα τα παραπάνω ισχύουν για τη μεγάλη μερίδα των "....." που ενώ σε καλούν να τους σενιάρεις το σαράβαλό τους έχουν και άποψη για το τι κάνεις και πως το κάνεις.

- "Α, πριν την εικονίτσα εκείνη την είχε κάτω, δεν τη θέλω εκεί" .

Άντε βάλε μυαλό σε χρήστη που σου πετάει τέτοια ατάκα. Μετά πες του ότι υπάρχει ο Opera και o Chrome.

sparklingeagle είπε:
Μόνο που στην περίπτωση του Media Player δεν κυκλοφόρησε (τουλάχιστον για την ώρα) ένα ballot screen το οποίο θα επέτρεπε στους χρήστες των Windows να εγκαταστήσουν άλλο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων (π.χ. QuickTime Player, DiVX Plus, RealPlayer, iTunes κ.ά.). Ίσως η Microsoft υποχρεωθεί να κυκλοφορήσει ballot screen για τους media players στο μέλλον.

Μου προκαλει ιδιαιτερη εντυπωση η επιλογη σου για ενναλακτικους Media Players.

Γενικα οι χρηστες windows (και εγω μεσα σ'αυτους οταν ημουν τετοιος) πασχουν οσον αφορα την ενναλακτικοτητα, ξερουν 5 προγραμματα, 1 για καθε δουλεια, και παθαινουν αμοκ οταν καποιος (συνηθως linuxας) του προτεινει κατι που θα τους κανει τη δουλεια αλλα με πλεονεκτιματα.

Αυτος ο μονομερισμος, προκαλει και την δικαιολογια της πειρατειας ονταν καποιος εχει πειρατικο Photoshop για δουλειες που κανεις και με το msPaint, ολοι εχουν πειρατικο ms Office για να γραφουν τη λιστα του σουπερ μαρκετ. και adobe acrobat για να σωζουν interactive pdfs.

Η αποτυχια του ballot ειναι στον προσεγμενο σχεδιασμο του απο την MS (οσο πιο βαρετο γινεται ) σε αντιθεση με την ενσωματωμενη διαφημηση για τα προιοντα της MS με χρωματακια, φοινικες και γκομενες.

Πίσω
Μπλουζα