My SNES Games Collection.

1.Super Mario All-Stars

2.Super Mario Kart

3.Starwing

4.Pilotwings
 
Koιταχτε παιδια τι μου ηρθε σημερα απο ταχυδρομείο! Αμφιλεγόμενος Castlevania τιτλος για πολλους αλλα για μενα προσωπικα που ειμαι hardcore retro gamer το γούσταρα τρομερά το παιχνιδι γι'αυτο και το απέκτησα χωρις δευτερη σκεψη! Castlevania vampire's kiss λοιπον για το SNES, περιμενω τα σχόλια σας!!

DSCN0389.jpg
 
Γιατι ρε συ Γιαννη αμφιλεγομενος τιτλος? Απλα δεν ηταν πολυ διαδεδομενο, κατα τα αλλα ηταν castlevania.
 
Αμφιλεγόμενος για το λογο του οτι μετα το Super Castlevania IV οι φαν της σειράς ειχαν πολυ υψηλές προσδοκίες σχετικά με τον επομενο τίτλο Castlevania στο SNES.. Οταν βγηκε το Vampire's kiss (Dracula X) σχεδον ολοι "στράβωσαν", αν το δει ομως καποιος σαν stand alone τιτλο και αγνοήσει οτι προκειται για μια ετεροχρονισμένα πετσοκομένη βερσιόν του Rondo of blood τοτε ολα καλα.. Το παιχνιδι εχει πληθωρικό σχεδιασμό επιπέδων, πανέμορφη μουσική αλλα ο χειρισμός ειναι που χαντακώνει το τιτλο, ακαμπτος ως προς τα physics του χαρακτηρα (οταν εισαι στον "αερα" μετα απο αλμα δε μπορεις να στρέψεις το χαρακτηρα στην αντιθετη μεριά) και φυσικα το μαστίγιο δεν εχει τη δυνατοτητα να χτυπάει σε διαφορετικές οριζοντιακές κατευθήνσεις (σε αντιθεση με το Castlevania IV)
 
Πολυ καλα τα λεει ο γιαννης και εχει δικειο για το αμφιλεγομενο.To castlevania vampire's kiss η Dracula X ειναι ειναι απλα ενα πολυ μετριο παιχνιδι που θα ειναι παντα στην σκια του εκπληκτικου castlevania Rondo of blood.Εχει την ιδια ιστορια και την ιδια πλοκη αλλα με τραστιες διαφορες οπως ειναι τα πιο χαμηλης ποιοτητας γραφικα αλλα με καποια συν χαρις το mode 7,οι εντελως αλαγμενες πιστες και διαφορετικες διαδρομες που εχει το Rondo of blood αλλα και η επιλογη να μπορουμε να παιξουμε και ως Maria το παιχνιδι.Αν ειχε αλλο ονομα το συγκεκριμενο παιχνιδι και δεν ειχε καμια σχεση με το Rondo of blood θα ηταν μια χαρα παιχνιδι αλλα δυστηχως στη συγκριση ειναι πολυ ''λιγο''.

Το original castlevania rondo of blood υπαρχει στην Virtual console του Wii και αν δεν το εχει παιξει καποιος ας φροντισει να το κανει αν εχει Wii γιατι ειναι ενα απο τα 4,5 κορυφαια castlevania.

Αναλυτικο review και πληροφοριες εχω γραψει παλαιοτερα εδω http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?23533-Castlevania-Rondo-Of-Blood-%28Review%29-Dracula-X-%28Vampire-s-Kiss%29-mini-review&highlight=castlevania+rondo+blood
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μετα απο ενα μακροχρόνιο "σαφάρι" ρετρο-αναζήτησης σε συνδιασμό με μια κυριολεκτικά άψογη συνεργασία με ενα απο τα πιο εκλεκτά μέλη του φόρουμ (το Μike) απέκτησα με 25 ευρω το σπάνιο μεγάλο πακέτο του "Super Metroid" που περιλαμβάνει εκτος απο το κυρίως παιχνίδι κι ενα πολύχρωμο οδηγό στρατηγικής 72 σελίδων.. (Δειτε photo απο κατω) Γενικά το τελευταίο 10μηνο και ειδικά το περασμένο καλοκαίρι ειχα αρκετά μεγάλη ρέντα σε ρετρο αποκτήματα που κατα κυριο λογο βοήθησαν και καποια άτυπα "donations" απο φίλους και γνωστους που ετυχε να δω στις διακοπές οπου μου πάσαραν οσα παλια games δεν ηθελαν (κυρίως απο NES, SNES και N64) και πλεον μπορω να πω οτι εχω ολα οσα ηθελα ν'αποκτησω για το κλείσιμο της συλλογης μου!

DSCN1373.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραίος Jackie!!!

Είσαι σίγουρος όμως ότι ο οδηγός είναι 72σέλιδος? έχω την εντύπωση ότι έχει λιγότερες σελίδες ο γερμανικός οδηγός από ότι ο αγγλικός...
 
geo2004z είπε:
Ωραίος Jackie!!!
Είσαι σίγουρος όμως ότι ο οδηγός είναι 72σέλιδος? έχω την εντύπωση ότι έχει λιγότερες σελίδες ο γερμανικός οδηγός από ότι ο αγγλικός...
Ναι ειναι 72 σελίδες ο οδηγός, θεωρω οτι σε συγκριση με τον αγγλικό ειναι κλάσεις ανώτερος αφου περιλαμβάνει πλούσια σκίτσα σε καθε κεφάλαιο που απουσιάζουν εντελώς απο τον αντίστοιχο αγγλικό!
 
Καλό διάβασμα!! Από γερμανικά πως πας :) ?
 
Jackie dragon είπε:
Ναι ειναι 72 σελίδες ο οδηγός, θεωρω οτι σε συγκριση με τον αγγλικό ειναι κλάσεις ανώτερος αφου περιλαμβάνει πλούσια σκίτσα σε καθε κεφάλαιο που απουσιάζουν εντελώς απο τον αντίστοιχο αγγλικό!
Όλοι οι Γερμανικοί οδηγοί είναι επίσημοι της Νιντέντο και για αυτό είναι καλλίτεροι από τους Αμερικανικούς και τους Αγγλικούς. Αν παρατηρήσεις οι Αμερικανικοί οδηγοί είναι από περιοδικά, της Prima κυρίως ενώ οι Αγγλικοί φαίνεται να μην έχουν την επίσημη άδεια της Νιντέντο. Για αυτό και οι άγγλοι δανείζονται αρκετά συχνά τους Αμερικανικούς οδηγούς στα παιγνίδια τους και αγοράζουμε το DK Country 2 πχ με PAL κουτί και κασετάκι ενώ NTSC οδηγό στρατηγικής....
 
Και εδω το αποκλειστικο φωτορεπορταζ της αποκτησης του Super Metroid (ναι με 25 ευρω), πατηστε επανω να δειτε σε μεγαλο μεγεθος

Προβολή συνημμένου 104701

http://www.retromaniax.gr/vb/album.php?albumid=1955&attachmentid=104368

Προβολή συνημμένου 104702

http://www.retromaniax.gr/vb/album.php?albumid=1955&attachmentid=104369

Προβολή συνημμένου 104703

http://www.retromaniax.gr/vb/album.php?albumid=1955&attachmentid=104370

Το παιχνιδι ειναι "NOS" απο μαγαζι, αλλα δυστυχως ειχε μεινει πολυ καιρο στο ραφι, διπλα απο αλλα παιχνιδια, και απο το βαλε-βγαλε εχει καποιες εξωτερικες φθορες. Εσωτερικα ομως ειναι καινουργιο, με το παιχνιδι να ειναι σε σακουλακι κτλ.

Με τον Jackie Dragon ειμαστε πολλα χρονια φιλοι, και εχουμε ασχοληθει με την αναζητηση ρετρο και τον χαβαλε που εχει αυτο το εγχειρημα.

Οποτε ενα καινουργιο Super Metroid στην τιμη των 25 ευρω ειναι κατι λογικο απο τη γνωριμια μας.

DSC02258.jpg

DSC02259.jpg

DSC02260.jpg
 
Αυτά είναι ! Και στο μεγάλο του το κουτάκι, τσίλικο ! Και φυσικά για την συναλλαγή, ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη ρομαντικοί ρετροκυνηγοί που δεν κάνουν δολλάρια τα μάτια τους με κάθε "υπερσπάνιο" παιχνίδι. Πιο σπάνιο πράγμα απο την κοινή αγάπη και το ενδιαφέρον μεταξύ φίλων δεν υπάρχει.
 
Πολυ ενδιαφερουσες πληροφοριες Geo για τους γερμανικούς οδηγους στρατηγικης σε σχεση με τους αντιστοιχους αμερικανικους/αγγλικους! Ετσι εξηγειται λοιπον η διαφορα τους! Παντως οσο αφορα το μεγαλο πακέτο Super Metroid θεωρω οτι εμφανισιακά τουλάχιστον ειναι πολυ πιο ωραίο με το κόκκινο περίγραμμα της αγγλικής έκδοσης! Απο γερμανικά δε τα παω καλα (Αν και τα 4 πρωτα χρόνια της ζωης μου τα έζησα στη Γερμανια, τα εχω ξεχάσει εντελως..) οποτε το μονο που θα χαιρομαι απο τον οδηγο στρατηγικης θα ειναι τα πληθωρικά σχέδια!
 
Μου ήρθε σήμερα απο το ταχυδρομείο το Turtles in time (παραγγελία απο ebay) Το παιχνίδι δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφου πρόκειται για ενα απο τα καλύτερα brawl/ beat em' up της κονσόλας με εφάμιλλη μεταφορά απο την αντίστοιχη έκδοση arcade.. Με το που το ανέβασα σπίτι το έβαλα και το έλιωσα μεχρι το τερματισμό.. Let's kick sell!

DSCN1438.jpg
 
Πολύ καλό το TINT, καλό κάψιμο αν και κάηκες ήδη από ότι κατάλαβα.... :p
 
Πραγματικά τρομερό παιχνίδι. Πάρε κι ένα αντάπτορα για τετραπλό και λιώστε το...
 
Έχω την εντύπωση ότι το Super Metroid στο μεγάλο κουτί με τον οδηγό στρατηγικής έχει κυκλοφορήσει ευρέως στην χώρα μας.

Τουλάχιστον το 2004 που το αγόρασα εγώ από γνωστό μαγαζί στην Χαλκοκονδύλη με videogames είχε καμιά 10ριά στο ράφι και το είχα πάρει (αν θυμάμαι καλά) 10 ευρώ.

Tότε δεν ήξερα τι αγόραζα, αλλιώς θα τα είχα πάρει όλα :banghead:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα