Nέος νόμος για πειρατεία

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Paratrooper-7
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Τωρα αν δει καποιος ολοκληρη ταινεια στο youtube χωρις να την κατεβασει εννοειται δεν ξερω τι συνεπειες θα εχει απο τον νομο. Πολλα γραφονται καθε μερα.

Θα τρώμε εμείς το πρόστιμο και το YT όχι που το ανέβασε! Ικανούς τους έχω.. :icon_lol:

Θα τρώμε εμείς το πρόστιμο και το YT όχι που το ανέβασε! Ικανούς τους έχω.. :icon_lol:
Θελω να δω τι αποφασεις θα παρουν οταν μαθουν ποσοι ελληνες gamers εχουν παιξει mame - arcades emulator η εχουν κατεβασει πολλα roms για εκει γιατι λιγα ειναι τα παιχνιδια που μπορουν οι retro gamers να εχουν νομιμα. Ειναι ακριβως λες και κατεβασαν και εχουν στην κατοχη τους πειρατικα παιχνιδια. Δεν αλλαζει κατι.

Ψαξιμο και εκει για βρουν ολους τους ελληνες που κατεβασαν τα roms του mame emulator που δεν επιτρεπεται ωστε να οδηγηθουν ενωπιον της ελληνικης δικαιοσυνης ωστε να πληρωσουν για τις πραξεις τους. Mε προστιμο :fafoutis:

Υπαρχουν ομως και καποιοι που κατεβασαν και για snes - nes και αλλες ρετρο κονσολες. Δεν ξερω ποιο θα ειναι το τιμημα για αυτους αν θα την γλιτωσουν μονο με προστιμα και δικαστηρια. Λογικα προστιμο. Για να δουμε τι θα γινει γιατι οπως πολυ σωστα εγραψες ικανοι ειναι για κατι τετοια.

Τελευταία επεξεργασία:
Mια απορια, βρε παιδια. Απο το κομπιουτερ μου εχω προσβαση στο ΕRTFLIX, απο την τηλεοραση μου, μπορω?
Τωρα για τις διαφορες εφαρμογες για Netflix, Nova, Cosmote κτλ, προσωπικα βρισκω τις συλλογες τους μικρες για συνδρομη 10-15Ε τον μηνα, δεν επιτρεπουν download και πανω απ'ολα, εφ'οσον πληρωνω συνδρομη, εχω απαιτηση να βλεπω αυτο που πληρωνω και οχι διαφημησεις. Σορρυ αλλα δεν θα παρω. Η παντιερα πειρατα θα βρει τον δρομο της και παλι.

youtube διαβασα πως αν κατεβασει καποιος καποιο τραγουδι θα χρεωθει τα 750 €
μην ακούω τέτοια, έλεος, αγνόησε αυτές τις μλκ ! εργαλεία πχ yt_dl δεν είναι torrent! το ίδιο είναι αν πας και δεις το συγκεκριμένο τραγούδι στο YT

Τωρα αν δει καποιος ολοκληρη ταινεια στο youtube χωρις να την κατεβασει εννοειται δεν ξερω τι συνεπειες θα εχει απο τον νομο.
θα του τετραγωνίσουν τα @@ , απλά το ΥΤ θα κλείσει το κανάλι εκείνο ή την ταινία εκείνη, το ΥΤ δεν είναι share/download/torrent site
υποτίθεται οτι όποιος ανεβάζει κάτι είναι εντάξει με (c) και τα λοιπά , είναι κάτι που δεν θα ψάξει ένας τυχαίος χρήστης , γενικά γράφονται
και λέγονται ένα κάρο μλκ κάθε μέρα μην δίνετε σημασία

κατεβασαν και για snes - nes και αλλες ρετρο κονσολες.
ασε ρε , με την λογική αυτή να πάνε να κλείσουν το archive.org να μην πω όλα τα site με retrowarez , csdb, WOS , cpc-power και ότι άλλο
να μην πω οτι μια ωραία μέρα ολα αυτά θα πάνε σε .onion οπότε lolz

μην ακούω τέτοια, έλεος, αγνόησε αυτές τις μλκ ! εργαλεία πχ yt_dl δεν είναι torrent! το ίδιο είναι αν πας και δεις το συγκεκριμένο τραγούδι στο YT

θα του τετραγωνίσουν τα @@ , απλά το ΥΤ θα κλείσει το κανάλι εκείνο ή την ταινία εκείνη, το ΥΤ δεν είναι share/download/torrent site
υποτίθεται οτι όποιος ανεβάζει κάτι είναι εντάξει με (c) και τα λοιπά , είναι κάτι που δεν θα ψάξει ένας τυχαίος χρήστης , γενικά γράφονται
και λέγονται ένα κάρο μλκ κάθε μέρα μην δίνετε σημασία
Εγω συμφωνω με ολα οσα λες λογικη Καρτεσιους, ΑΛΛΑ μην ξεχνας που ζουμε. Ποιος θα φανταζονταν ποτε οτι θα διωκομαστε επιδει παιζαμε Age of Empires? Θα θυμαστε οι παλαιοτεροι, τα ιντερνετ καφε που ειχαν βαλει ταινιες γυρω απο τις οθονες των Η/Υ, σε ενδειξη διαμαρτιριας. Τι θα εμποδισει και παλι τους "εγκεφαλους" που αποφασιζουν να μας ξανακανουν διεθνως ρεζιλι?

Απο το κομπιουτερ μου εχω προσβαση στο ΕRTFLIX, απο την τηλεοραση μου, μπορω?

βάζεις chromecast ή κάτι συμβατό στην TV και κάνεις stream απο κινητό (android / chrome) ή PC με chrome

εχω απαιτηση να βλεπω αυτο που πληρωνω και οχι διαφημησεις

γενικώς με ad blocker καθαρίζεις, εκτός αν η διαφήμιση είναι 'ενωσωματωμένη' στην ταινία, έχω amazon prime, έχει διαφημίσεις στις ταινίες αλλά με το ad guard extension δεν βλέπω καμία απο αυτές! (δυστυχώς το ublock origin δεν παίζει πια εκεί, το ublock origins ειναι για τα μπάζα δεν υποστηρίζει custom filters)

Τελευταία επεξεργασία:
Ο Βαμβακουλας :biglaugh: κάτι μας λέει.. ψέματα είναι μην τα πιστεύετε.

Εννοείται ότι σε βρίσκουν και δεν υπάρχει αυτό που λέει ο Βαμβακουλας!

Εξάλλου υπάρχει χρόνια αυτός ο νόμος στο εξωτερικό και τα ξέρουν όλα αυτά με τα VPN και τις οποίες ρυθμίσεις στους browsers όπως αυτές που λέει ο Βαμβακουλας. Δεν γλυτώνεις και αυτοί που θα το κάνουν ξέρουν ότι στο τέλος του μήνα θα έχουν πρόστιμο.

Στο μεταξύ διαβάστε και αυτό.

Τελευταία επεξεργασία:
Καταρχάς να πω ότι δεν ξέρω ακριβώς τον τρόπο που "σε βρίσκουν" οπότε πάω με την λογική.

Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να ελέγξουν όλο τον κόσμο και όλα τα πιθανά sites, files και torrents που υπάρχουν. Μιλάμε για εκατομμύρια περιπτώσεις. Ακόμα και στο εξωτερικό δεν γίνεται έτσι, πάνε στοχευμένα σε συγκεκριμένα sites/torrents ή φτιάχνουν δικά τους για να παγιδέψουν κόσμο. Επίσης πάνε και στα σίγουρα, σε περιπτώσεις δηλαδή που δεν θα χάσουν τον χρόνο τους. Οπότε συνήθως κοιτάνε τις "βαριές" περιπτώσεις, κάποιον που όχι μόνο κατεβάζει αβέρτα αλλά κάνει και upload ή έχει δικό του site κλπ.

Δεν υπάρχει ο χρόνος, το προσωπικό και το budget για να παρακολουθούν όλο τον κόσμο και όλα τα ip για το τι κάνει ο καθένας. Ούτε πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει αυτοματοποιημένο σύστημα που να το κάνει αυτό (ειδικά στην Ελλάδα) γιατί μετά θα πρέπει να ελέγχονται όλα τα καταγεγραμμένα και λογικά θα παράγονται πολλά εκατομμύρια.

Θεωρώ ότι θα πάνε κι εδώ στοχευμένα, πχ Nova/Cosmote streaming εφόσον για αυτούς τους νταβατζίδες βγηκε αυτός ο νόμος. Αντε και στα πιο γνωστά sites ή torrentάδικα να πιάσουν μερικούς θαμώνες. Τώρα αν εσύ κατεβάσεις κάτι από ένα ξεχασμένο Ρώσικο forum που έχει ένα link σε ένα τυχαίο post, δεν νομίζω να σε δει κανένας.

Πάντως αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ούτε Opera ούτε VPN δεν βοηθάνε. Το μόνο που βοηθάει είναι το Tor Browser αλλά και αυτό για να μπορει να έχει την ασφάλεια που έχει θα έχει άλλα θέματα πχ δεν λειτουργούν όλες οι σελίδες σωστά, είναι πιο αργό και δεν προστατεύει τα torrents.

Mια απορια, βρε παιδια. Απο το κομπιουτερ μου εχω προσβαση στο ΕRTFLIX, απο την τηλεοραση μου, μπορω?
Οι περισσότερες TVs έχουν ERTFLIX app πλέον, η δικιά σου δεν έχει ή δεν το έχεις ψάξει?

μεχρι και απο το youtube διαβασα πως αν κατεβασει καποιος καποιο τραγουδι θα χρεωθει τα 750 €
Που το διάβασες αυτό? Λογικά σε κάποιο social media post?

Bάλε μόνο την απλή λογική. Το Youtube δεν είναι πλατφόρμα πειρατικού υλικού. Η ίδια η Google είναι υπεύθυνη γι αυτό και φιλτράρει όλα τα videos αναλόγως.

Στο Youtube μπαίνει όλος ο κόσμος απλά για να χαζέψει videos. Δεν μπαίνει με σκοπό την πειρατεία. Τώρα αν κάποιο video ξεφύγει από τα φίλτρα της Google, πχ κάποια ολόκληρη ταινία, είναι πολύ εύκολο κάποιος απλά να πέσει τυχαία σε αυτήν. Δεν μπορεί γνωρίζει όμως αν αυτό το video είναι παράνομο ή όχι, είναι στο Youtube οπότε είναι OK όπως όλα τα άλλα, του το έβγαλε στα recommended ή στο search.

Δεν μπορει ο καθένας λοιπόν να είναι υπευθυνος για το τι ανεβαίνει στο Youtube που ουσιαστικά πλέον θεωρείται social media site. Δηλαδή μπαίνει όλος ο κόσμος, οι περισσότεροι άσχετοι. Από που και ως που η μάνα μου πχ, που με το ζόρι έμαθε να χειριζεται το mouse και μπάινει στο Youtube να δει συνταγες ή σκηνές από Ελληνικες σειρες μπορει να γνωρίζει αν καποιο video που δει είναι "πειρατικό" και δεν έπρεπε να κανει κλικ?

Οκ, στην Ελλάδα είμαστε και ξέρω ότι δεν υπάρχει λογική σε κάποια πράγματα αλλά αυτό το σενάριο είναι απλά τρελό. Σκέψου μόνο την φασαρία, το κράξιμο και το μπαχαλο που θα γίνει αν ο κάθε τυχαίος που βλέπει ένα τυχαίο video τρώει και τυχαίο πρόστιμο.

Πάντως αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ούτε Opera ούτε VPN δεν βοηθάνε. Το μόνο που βοηθάει είναι το Tor Browser
ναι λύσεις υπάρχουν, μπορεί κανείς να κάνει πιο περίπλοκα τα πράγματα, έχει online seeders , ή με χρήση VPS ( σε server πχ Ρωσία) και απο εκεί με SFTP στο PC σου..
εδω κατέβαζα warez 90ς μέσω BBS με ftp -> email (uuencoded) τι λέμε τώρα... απλά όπως τα λες

ή φτιάχνουν δικά τους για να παγιδέψουν κόσμο.

είμαι σίγουρος γι' αυτο και μάλλον έχουν κάνει συμφωνίες με πειρατικά sites, μίλαγα μερικές μέρες πριν με ενα φίλο , μου είπε γνωστό ελληνικό site με ηχοβιβλία του έστειλε mail αν θέλει να συνεχίσει την πρόσβαση του εκεί να του στείλει στοιχεία του όπως ονομ/νυμο, κινητό τηλ και ... ημ γεννήσεως... ρε αν είναι δυνατόν... είπα στον φίλο ούτε κατά ιδέα να μην κλικάρει στην σελίδα εκείνη, πάει και το scene έχει γεμίσει τρωκτικά

Καταρχάς να πω ότι δεν ξέρω ακριβώς τον τρόπο που "σε βρίσκουν" οπότε πάω με την λογική.

Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να ελέγξουν όλο τον κόσμο και όλα τα πιθανά sites, files και torrents που υπάρχουν. Μιλάμε για εκατομμύρια περιπτώσεις. Ακόμα και στο εξωτερικό δεν γίνεται έτσι, πάνε στοχευμένα σε συγκεκριμένα sites/torrents ή φτιάχνουν δικά τους για να παγιδέψουν κόσμο. Επίσης πάνε και στα σίγουρα, σε περιπτώσεις δηλαδή που δεν θα χάσουν τον χρόνο τους. Οπότε συνήθως κοιτάνε τις "βαριές" περιπτώσεις, κάποιον που όχι μόνο κατεβάζει αβέρτα αλλά κάνει και upload ή έχει δικό του site κλπ.

Δεν υπάρχει ο χρόνος, το προσωπικό και το budget για να παρακολουθούν όλο τον κόσμο και όλα τα ip για το τι κάνει ο καθένας. Ούτε πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει αυτοματοποιημένο σύστημα που να το κάνει αυτό (ειδικά στην Ελλάδα) γιατί μετά θα πρέπει να ελέγχονται όλα τα καταγεγραμμένα και λογικά θα παράγονται πολλά εκατομμύρια.

Δεν ξέρω φίλε πως σε βρίσκουν πάντως χθές που πήγα να πληρώσω ένα λογαριασμό σε κατάστημα γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών ένα παλικάρι μπροστά απο μένα πήρε το ραβασάκι και ρωτούσε που και πως να πληρώσει το πρόστιμο που του ήρθε και ο υπάλληλος του είπε ότι φαίνεται στην δήλωση του ηλεκτρονικά και ότι εκεί πληρώνεται και όχι στην γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Μου έκανε εντύπωση πάντως το παλικάρι γιατί ήταν γεμάτος χαρά και με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και με έκανε να γελάσω και εγώ γιατί ήταν ακριβώς η προσωποποίηση (της ανδρικής βερσιόν) του " Είναι κεφατος γυρίζει απο του Βερόπουλου"!! :biglaugh:

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μάλλον το όλο πράγμα λειτουργεί πολύ καλά και ότι θα πρέπει να το είχαν σχεδιάσει πολύ καιρό πριν για να ξεκινήσει απο την πρώτη μέρα κιόλας της ψήφισης του περιβόητου νόμου.

Τελευταία επεξεργασία:
Που το διάβασες αυτό? Λογικά σε κάποιο social media post?

Bάλε μόνο την απλή λογική. Το Youtube δεν είναι πλατφόρμα πειρατικού υλικού. Η ίδια η Google είναι υπεύθυνη γι αυτό και φιλτράρει όλα τα videos αναλόγως.

Στο Youtube μπαίνει όλος ο κόσμος απλά για να χαζέψει videos. Δεν μπαίνει με σκοπό την πειρατεία. Τώρα αν κάποιο video ξεφύγει από τα φίλτρα της Google, πχ κάποια ολόκληρη ταινία, είναι πολύ εύκολο κάποιος απλά να πέσει τυχαία σε αυτήν. Δεν μπορεί γνωρίζει όμως αν αυτό το video είναι παράνομο ή όχι, είναι στο Youtube οπότε είναι OK όπως όλα τα άλλα, του το έβγαλε στα recommended ή στο search.

Δεν μπορει ο καθένας λοιπόν να είναι υπευθυνος για το τι ανεβαίνει στο Youtube που ουσιαστικά πλέον θεωρείται social media site. Δηλαδή μπαίνει όλος ο κόσμος, οι περισσότεροι άσχετοι. Από που και ως που η μάνα μου πχ, που με το ζόρι έμαθε να χειριζεται το mouse και μπάινει στο Youtube να δει συνταγες ή σκηνές από Ελληνικες σειρες μπορει να γνωρίζει αν καποιο video που δει είναι "πειρατικό" και δεν έπρεπε να κανει κλικ?

Οκ, στην Ελλάδα είμαστε και ξέρω ότι δεν υπάρχει λογική σε κάποια πράγματα αλλά αυτό το σενάριο είναι απλά τρελό. Σκέψου μόνο την φασαρία, το κράξιμο και το μπαχαλο που θα γίνει αν ο κάθε τυχαίος που βλέπει ένα τυχαίο video τρώει και τυχαίο πρόστιμο.

Ναι στο facebook και υποτιθεται απο ψαγμενους πανω σε αυτο το θεμα. Εννοειται πολυ σωστος οπως τα γραφεις και εγω ετσι το βλεπω αλλα ισως πανε με την λογικη του οτι βρισκομαστε στο Ελλαδισταν οπου η λεξη αχταρμας εκφραζει απολυτα την λεξη λογικη.

Παντως οσον αφορα τα vpn με βαση τον νεο νομο δεν θα επρεπε να ειναι και αυτα παρανομα στην ελλαδα?? με την λογικη αφου βαζει καποιος VPN φορωντας δηλαδη μια ηλεκτρονικη full face κουκουλα με τρυπες μονο στα ματια για να μπει στο internet ωστε μην τον γνωριζει κανενας ουτε και ο νεος νομος δεν θα επρεπε να εστιασουν στον εντοπισμο αυτων?

Μια βοηθεια θα ηταν η σημανση στις ιστοσελιδες παντως οσον αφορα το προστιμο κατι ενα site που να τις γραφει αναλυτικα ολες ωστε να εχουμε μια πληρες εικονα και να ειμαστε κομπλε αλλα ποιος θα κατσει να ασχοληθει στο ελλαδισταν?

Τελευταία επεξεργασία:
ουτε και ο νεος νομος δεν θα επρεπε να εστιασουν στον εντοπισμο αυτων?

για ποιό λόγο ; εμπρος στον δρόμο που χάραξε η β.κορεα, κίνα, πακιστάν...

δεν είναι μόνο η ανωνυμία βασικός λόγος χρήσης VPN

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μάλλον το όλο πράγμα λειτουργεί πολύ καλά και ότι θα πρέπει να το είχαν σχεδιάσει πολύ καιρό πριν για να ξεκινήσει απο την πρώτη μέρα κιόλας της ψήφισης του περιβόητου νόμου.
deep packet inspection μάλλον , περίεργο ; οχι δα...
bonus: https://iknowwhatyoudownload.com/en/peer
για τσέκαρε random IPs να δεις τι/αν κατεβάζουν με torrent.

Πίσω
Μπλουζα