Προσωπικές εντυπώσεις για τα Nintendo games που έχουν βγει ως τώρα για smartphones:
1) Super Mario Run:
Εξαιρετικό παιχνίδι που μεταφέρει τέλεια το πνεύμα της σειρά ακόμα και στην απλουστευμένη, casual εκδοχή του με gameplay και χειρισμό ιδανικό για τα smartphones. Μερικοί ίσως βρουν υπερβολική την τιμή του για παιχνίδι τέτοιου στυλ αλλά πιστέψτε με, αξίζει τα λεφτά του κι έχει εξαιρετικό replay value. To μόνο, μεγάλο μείον του είναι ότι απαιτεί να είσαι συνδεδεμένος στο internet, ένα μέτρο τ' οποίο έγινε προφανώς για ν' αντιμετωπιστεί η πειρατεία.
2) Fire Emblem Heroes:
Το εν λόγω παιχνίδι ήταν τεράστια έκπληξη για τους εξής λόγους:
- Κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο από τα άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με Fire Emblem όσο κι από οπαδούς της σειράς.
- Για tactical rpg είναι αρκετά fast-paced κι ιδανικό για pick and play διασκέδαση
- Παρόλο που δεν είναι τόση δημοφιλής όσο το Super Mario Run και το Animal Crossing, απέφερε τα περισσότερα κέρδη
- Το freemium μοντέλο του είναι υπερβολικά γενναιόδωρο με αποτέλεσμα να το διασκεδάζεις δίχως να χρειαστείς να ξοδέψεις δεκάρα
3) Animal Crossing Pocket Camp:
Λόγω του στυλ του παιχνιδιού (casual life simulator), η μεταφορά του σε smartphones είναι λογική ιδανική. Όπως και στην περίπτωση του Fire Emblem, το Pocket Camp εντυπωσίασε νέους και παλιούς fans. Μαζί με το Super Mario Run, το Animal Crossing Pocket Camp είναι από τα λίγα παιχνίδια που έχω ακόμα εγκαταστημένα στο κινητό μου.
4) Pokemon GO:
Σαν ιδέα ήταν εκπληκτικό. Στην πράξη όμως; Απογοήτευση λόγω του προβληματικού του gameplay τ' οποίο δεν βελτιώθηκε ούτε στις μετέπειτα αναβαθμίσεις του. Ως εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη όταν πρωτοβγήκε το παιχνίδι κι είχε φάση που όλος ο κόσμος ασχολιόταν μαζί του και του έδινε κίνητρο για ατελείωτους ποδαρόδρομους. Μετά όμως από μερικούς μήνες που πέρασε η μόδα του και το βαρέθηκε ο περισσότερος κόσμος, χάθηκε κι η μισή μαγεία του. Προσωπικά συνέχιζα να το παίζω (σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς όμως) για μερικούς μήνες ακόμα και στο τέλος το διέγραψα επειδή εξαντλήθηκε η υπομονή μου με τον σπαστικό, ηλίθιο χειρισμό του. Κι όταν ξαναδοκίμασα να το ξαναπαίξω, το διέγραψα αμέσως επειδή μου έβγαζε σφάλμα ότι δεν εντοπίζει το GPS και δεν ξανασχολήθηκα.
Τώρα για το Mario Kart που θα βγει στα smartphones έχω τις αμφιβολίες μου επειδή τα smartphones προσωπικά δεν με βολεύουν καθόλου για racing games. To σίγουρο είναι ότι θα κερδίσει το casual κοινό, ειδικά άμα είναι free2play. Για το core κοινό δεν ξέρω.
Πάντως μ' ενδιαφέρει αρκετά ένα νέο IP που θα βγάλει η Nintendo σε συνεργασία με την Cygames: