Nintendo και smartphone gaming

Βασίλη δεν αντιλέγω ότι σαν κίνηση ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει η Nintendo. Σίγουρα θα κερδίσει πολύ χρήμα.

Απλά ανησυχώ λίγο για την ποιότητα των games. Δεν μου αρέσει η ιδέα να βγάζει περισσότερα λεφτά από παιχνιδάκια σαν αυτό αντί από τις παιχνιδάρες που βγάζει στις κονσόλες της. Δεν θα ήθελα οι προτεραιότητες της να αλλάξουν όσον αφορά την ποιότητα των games που βγάζουν γενικότερα.
 
Tα ειχα πει απο την πρωτη σελιδα οτι θα υποκυψει και θα μπει στο παιχνιδι των apps.


Ενδιαφερον εχει να δουμε τι ελεγε ο IWATA πριν μερικα χρονια.


2011

"This is absolutely not under consideration. If we did this, Nintendo would cease to be Nintendo. Having a hardware development team in-house is a major strength. It's the duty of management to make use of those strengths. It's probably the correct decision in the sense that the moment we started to release games on smartphones, we'd make profits.


However, I believe my responsibility is not to short-term profits, but to Nintendo's mid- and long-term competitive strength."



2011


"We make platforms designed to demonstrate the high value of high-quality video game software. But, there is a second, entirely different way to consider the value of software. The objective of smartphones and social networks, and the reason they were created, are not at all like ours. These platforms have no motivation to maintain the high value of video game software -- for them, content is something created by someone else.


Their goal is just to gather as much software as possible, because quantity is what makes the money flow -- the value of video game software does not matter to them."


2013


"Some say that they do not need dedicated gaming systems because they can play a number of games for free or for 85 yen each on smartphones. We believe that neither Nintendo nor dedicated gaming systems are worthy of existence unless our games give consumers unparalleled fun, which games for free or for 85 yen do not supply."
 
Imgema είπε:
Βασίλη δεν αντιλέγω ότι σαν κίνηση ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει η Nintendo. Σίγουρα θα κερδίσει πολύ χρήμα.
Απλά ανησυχώ λίγο για την ποιότητα των games. Δεν μου αρέσει η ιδέα να βγάζει περισσότερα λεφτά από παιχνιδάκια σαν αυτό αντί από τις παιχνιδάρες που βγάζει στις κονσόλες της. Δεν θα ήθελα οι προτεραιότητες της να αλλάξουν όσον αφορά την ποιότητα των games που βγάζουν γενικότερα.
Τασο η ποιοτητα των smartphone games δεν ενδιαφερει την NINTENDO και δεν τους ενδιαφερει και το mobile gaming οπως μπορει να φανταζεται καποιος αλλιως δεν θα εβγαζαν το Miitomo και το super mario run που στην ουσια ειναι αλλο ενα run παιχνιδι οπως δεκαδες αλλα απλα θα ξεσκισει γιατι πολυ απλα ειναι super mario και απο χθες εχει γινει τεραστιος ντορος με τον miyamoto στην παρουσιαση της apple.Αν ειχαν αλλες σκεψεις για το Mobile gaming θα εβγαζαν κανονικα παιχνιδια και συνεχειες των franchise της (οσο ειναι δυνατων αυτο).Και γω ειχα και εχω της ενστασεις μου για την NINTENDO και το mobile gaming τα εχω γραψει σε παλαιοτερα posts αλλα δεν ανησυχω γιατι βλεπω πως αυτο που τους νοιαζη και ειναι προτεραιοτητα τους δεν αλαζει και αυτα ειναι το hardware και software στης δικειες της κονσολες αλλα απο την αλλη σαν οπαδος αυτης της εταιριας δεν μπορω παρα να χαρω γιατι με αυτες της κινησεις της θα βγαλει πολυ χρημα και γω σαν gamer θα μπορεσω να απολαυσω περισσοτερα και καλητερα παιχνιδια οπως και μελοντικες κονσολες που θα βγαλει χαρης την επενδυση αυτων των χρηματων.Επισης κατι που ειναι εξαιρετικο και μπραβο τους ειναι πως το παιχνιδι το αγοραζεις και το εχεις κανονικοτατα και δεν ειναι free to play με μικροσυναλαγες και ολα αυτα που τα συχαινομαι και με αηδιαζουν.

Με το pokemon go με το mario τωρα στα smartphones και με το μυστηριο και τα στεγανα που εχει κρατησει τοσα χρονια για το NX ειναι σε φοβερο momentum το μονο που μενει ειναι η παρουσιαση του NX και ενα εξαμηνο μεχρι την κυκλοφορια του να φτασει το hype στο θεο γιατι οπως φαινεται η sony εχει πεσει σε μεγαλη λουμπα με το ps4 pro την στιγμη που το ps4 τα πηγαινε και τα πηγαινει εξαιρετικα.
 
To Super Mario Run συμπαθητικό δείχνει και μου θυμίζει παρόμοιο mode στο New Super Mario Bros 2 και New Super Mario Bros Wii U. Το περιμένω πως και πως για Android. Όσο αφορά για την ποιότητά του, να σημειωθεί ότι την ανάπτυξή και παραγωγή του ανέλαβαν άτομα που δουλεύουν και στην κανονική σειρά από την εποχή του NES.

Πάντως χάρη στο Pokemon G0, οι πωλήσεις του 3DS αυξήθηκαν κατά 80% την τελευταία περίοδο κι οι πωλήσεις των Pokemon games για το 3DS επίσης αυξήθηκαν κατακόρυφα. Έχω προσέξει ότι αρκετός κόσμος άρχισε να ξανασχολείται με τα Pokemon στις κονσόλες της Nintendo με αφορμή το Pokemon GO. Και με το hype που υπάρχει γύρω από το Pokemon Sun/Moon μόνο ενθαρυντικό είναι. Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με το Super Mario, με αρκετό κόσμο να σπεύσει να πάρει 3DS και Wii U για να παίξει κανονικά Super Mario games.
 
Αν αυτη ειναι μονο η αρχη κοβω στο μελλον η νιντυ να σταματησει την παραγωγη 3DS ,DS κτλ τελειως,τα handhelds της θα ειναι τα κινητα,(iphone,android) για το δρομο...για κατι καλυτερο απο κινητα με κουμπια και γραφικα για το σπιτι καναπε, κρεβατι ,αποχωρητηριο και την αυλη και ισως παραεξω θα εχει και το ΝΧ υβριδιο handheld-κονσολας.
 
Εγω πιστευω οτι τα παιχνιδια στα Smartphones ειναι το τυρακι για να μαζεψει νεους πελατες... Ετσι τα handheld δεν σταματανε (Ειτε σαν υβριδιο ειτε σαν κανονικο) εκτος αν βγαλει κινητο με χειρηστηριο οπου εκει αλλαζει το πραγμα γιατι θα μιλαμε για ενα handheld που παιρνει και τηλεφωνα.
 
Δεν ξερω αν το ΝΧ ειναι και σαν 2η δουλεια κανονικο Handheld να συντηρει και αλλο Handheld σαν το 3DS δυσκολο.
 
Να εχει δυο Handheld οχι με τιποτα... ή θα εχει το υβριδιο που θα κανει και το handheld ή θα εχει κανονικο handheld.
 
Bρε παιδιά, κι άλλες εταιρείες φτιάχνουν παιχνίδια για smartphones αλλά δεν παράτησαν το console gaming. Μην φέρνετε την καταστροφή επειδή εταιρείες σαν την Konami αφοσιώνονται στα smartphones.
 
Δεν καταλαβαινω γιατι φερνεις την καταστροφη ,εγω μιλαω για ενα project plan που θα αποφερει και κερδη και θα περιλαμβανει και Handheld μεσω του NX.


Ολοι ικανοποιημενοι.
 
Ετοιμος να σαρωσει την mobile αγορα ο νεος προεδρος..

.

Nintendo’s new president Shuntaro Furukawa certainly wants the Switch to succeed, but according to Nikkei, he is aiming at over $900 billion in smartphone game sales. “In what I can see now,” he said, “the thing I want to make the big are smartphone games.”
 
Ναι μετα την αγορα του Handheld  Gaming. :supergrin:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προσωπικές εντυπώσεις για τα Nintendo games που έχουν βγει ως τώρα για smartphones:

1) Super Mario Run:

Εξαιρετικό παιχνίδι που μεταφέρει τέλεια το πνεύμα της σειρά ακόμα και στην απλουστευμένη, casual εκδοχή του με gameplay και χειρισμό ιδανικό για τα smartphones. Μερικοί ίσως βρουν υπερβολική την τιμή του για παιχνίδι τέτοιου στυλ αλλά πιστέψτε με, αξίζει τα λεφτά του κι έχει εξαιρετικό replay value. To μόνο, μεγάλο μείον του είναι ότι απαιτεί να είσαι συνδεδεμένος στο internet, ένα μέτρο τ' οποίο έγινε προφανώς για ν' αντιμετωπιστεί η πειρατεία.

2) Fire Emblem Heroes:

Το εν λόγω παιχνίδι ήταν τεράστια έκπληξη για τους εξής λόγους:

- Κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο από τα άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με Fire Emblem όσο κι από οπαδούς της σειράς.

- Για tactical rpg είναι αρκετά fast-paced κι ιδανικό για pick and play διασκέδαση

- Παρόλο που δεν είναι τόση δημοφιλής όσο το Super Mario Run και το Animal Crossing, απέφερε τα περισσότερα κέρδη

- Το freemium μοντέλο του είναι υπερβολικά γενναιόδωρο με αποτέλεσμα να το διασκεδάζεις δίχως να χρειαστείς να ξοδέψεις δεκάρα

3) Animal Crossing Pocket Camp:

Λόγω του στυλ του παιχνιδιού (casual life simulator), η μεταφορά του σε smartphones  είναι λογική ιδανική. Όπως και στην περίπτωση του Fire Emblem, το Pocket Camp εντυπωσίασε νέους και παλιούς fans. Μαζί με το Super Mario Run, το Animal Crossing Pocket Camp είναι από τα λίγα παιχνίδια που έχω ακόμα εγκαταστημένα στο κινητό μου.

4) Pokemon GO:

Σαν ιδέα ήταν εκπληκτικό. Στην πράξη όμως; Απογοήτευση λόγω του προβληματικού του gameplay τ' οποίο δεν βελτιώθηκε ούτε στις μετέπειτα αναβαθμίσεις του. Ως εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη όταν πρωτοβγήκε το παιχνίδι κι είχε φάση που όλος ο κόσμος ασχολιόταν μαζί του και του έδινε κίνητρο για ατελείωτους ποδαρόδρομους. Μετά όμως από μερικούς μήνες που πέρασε η μόδα του και το βαρέθηκε ο περισσότερος κόσμος, χάθηκε κι η μισή μαγεία του. Προσωπικά συνέχιζα να το παίζω (σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς όμως) για μερικούς μήνες ακόμα και στο τέλος το διέγραψα επειδή εξαντλήθηκε η υπομονή μου με τον σπαστικό, ηλίθιο χειρισμό του. Κι όταν ξαναδοκίμασα να το ξαναπαίξω, το διέγραψα αμέσως επειδή μου έβγαζε σφάλμα ότι δεν εντοπίζει το GPS και δεν ξανασχολήθηκα.

Τώρα για το Mario Kart που θα βγει στα smartphones έχω τις αμφιβολίες μου επειδή τα smartphones προσωπικά δεν με βολεύουν καθόλου για racing games. To σίγουρο είναι ότι θα κερδίσει το casual κοινό, ειδικά άμα είναι free2play. Για το core κοινό δεν ξέρω.

Πάντως μ' ενδιαφέρει αρκετά ένα νέο IP που θα βγάλει η Nintendo σε συνεργασία με την Cygames:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα