Nintendo και smartphone gaming

Ημουνα καθετος στο θεμα NINTENDO και smartphones γιατι ειχα ενα σκεπτικο στο μυαλο μου που τελικα ηταν διαφορετικο απο ολα αυτα που ανακοινωσε η NINTENDO σε συνεργασια με την DeNa αλλα και με πολλες και διαφορες πληροφοριες που ερχονται απο επισης πολλες και διαφορες πηγες.Τωρα ομως πιστευω πως αυτη η κινηση ειναι εξαιρετικη και στρατηγικης σημασιας γιατι πρωτον μιλαμε για την NINTENDO που μπορει να σβησει σε θεμα παιχνιδων κλπ οποιαδηποτε απο ολες αυτες της σαβουρες που κυκλοφορουν στα smartphones εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων αλλα και θα βαλει ενα τεραστιο ακαθι τι αγκαθι δηλαδη ολοκληρο ακοντιο θα καρφωσει στα πλευρα ολων αυτων των εταιριων που κυκλοφορυν τα παιχνιδια τους στα smartphones.H συνεργασια με την DeNA ειναι απλα τεραστια γιατι μιλαμε για εναν γιγαντα του mobile gaming στην ιαπωνια που ιδρυθηκε το 1999 και ασχοληθηκε με Mobile auction και υπηρεσιες online μεχρι που το 2010 εξαγωρασε την αμερικανικη ngmoco και ξεκινησε την λειτουργια του mobage ενος Mobile games social network και δεν εφταναν ολα αυτα αλλα το 2012 εκλεισε συμφωνια με την Disney για μεταφορα των χαρακτηρων και των franchise της στα mobile games.Ενα μικρο παραδειγμα για την δουλεια τους ειναι η μεταφορα του παιχνιδιου του γνωστου Peter Molyneux ''Godus'' σε ios και android.Για να καταλαβει κανεις το μεγεθος της συμφωνιας και ποσο σοβαρο ειναι το θεμα αναμεσα σε NINTENDO και DeNa η πρωτη αγορασε το 10% των μετοχων της δευτερης και ειναι ο δευτερος πιο ισχυρος μετοχος στην εταιρια.

Ενα σημειο που με ενοχλουσε ηταν το γεγονος πως δεν ειχε διευκρηνιστη αν η DeNa θα φτιαχνει παιχνιδια με τους χαρακτηρες και τα franchise της NINTENDO αλλα και αν δουμε γνωστα παιχνιδια της NINTENDO οπως Zelda,metroid Κλπ σε smartphones συνεχειες δηλαδη των γνωστων παιχνιδιων της.Tελικα με νεες δηγλωσεις o iwata ξεκαθαρισε τα πραγματα και εβαλε τελος στα σεναρια καθως οπως δηλωσε τα παιχνιδια θα τα φτιαχνει η NINTENDO και οχι η DeNa απλα θα επωφεληθουν απο την τεχνογνωσια του δικτυου της DeNa.Eπισης ο iwata δηλωσε πως τα παιχνιδια που θα κυκλοφορησουν στα κινητα δεν θα εχουν καμια σχεση με συνεχειες γνωστων franchise αλλα θα ειναι κατι το διαφορετικο που θα βαζει οσους τα παιξουν στον κοσμο της NINTENDO ωστε μετα να προβουν στην αγορα καποιας οικιακης η φορητης κονσολας της εταιριας.Με συμπληρωματικες δηλωσεις ο iwata για να τονιση πως δεν εχουν σκοπο να φερουν παιχνιδια απο της κονσολες στα κινητα ειπε πως αυτο μπορει να ηταν καταστροφικο και πως δεν εχουν σκοπο να να κανουν κακο στα IP τους αλλα και στην γενικοτερη εικονα της εταιριας.Επισης για τον θρυλικο shigeru miyamoto ειπε πως δεν ασχοληθει με το mobile gaming αλλα θα παραμηνει στης κονσολες της εταιριας και στα παιχνιδια που δουλευει τωρα αλλα και στο μελον.

Γιαυτο λοιπον δεν υπαρχει καμια ανησυχια στους οπαδους της NINTENDO που θα κυκλοφορει παιχνιδια και στα smartphones ισα ισα που ειναι μια πολυ καλη εξελιξη που θα αποφερει τεραστιο κερδος στην εταιρια και οπου κερδος βαλτε ανπτυξη κλπ που ειναι καλο για ολους τους gamers αλλα και θα σαρωσει μια αγορα οπως της ιαπωνιας που το εχει ριξει στης φορητες κονσολες και στο mobile gaming.Eτσι λοιπον μετα το 3DS που σαρωνει σειρα θα παρουν σιγα σιγα και τα παιχνιδια της NINTENDO στα κινητα και το παρτυ τωρα ξεκιναει.
 
metalcandyman είπε:
Επισης για τον θρυλικο shigeru miyamoto ειπε πως δεν ασχοληθει με το mobile gaming αλλα θα παραμηνει στης κονσολες της εταιριας και στα παιχνιδια που δουλευει τωρα αλλα και στο μελον.
Nα και κάτι καλό. Όχι ότι θα είχα πρόβλημα με τον Miyamoto να ασχολιόταν με τα mobile games αλλά βλέποντας άλλους θρυλικούς δημιουργούς video games όπως τον Yuji Naka και τον Hironobu Sakaguchi ν' αφοσιώνονται στην smartphone αγορά φτιάχνοντας casual σαχλαμάρες, είναι καλό να βλέπεις έναν παλιό δημιουργό να αντιστέκεται στην μόδα των smartphone games.
 
Σαρωνει η Νιντεντο στα κινητα.



Miitomo-Google-Play.jpg


Miitomo-iOS.jpg
 
Από θέμα downloads καλά τα πάει. Αλλά δεν μας έχουν πει ακόμα αν βγάζουν λεφτά από το εν λόγω application αν κι είναι νωρίς ακόμα να κρίνουμε. Πάντως τ' ότι βρίσκεται στην Νο1 θέση ξεπερνώντας το Puzzle&Dragons με τ' οποίο εδώ και χρόνια γίνεται χαμός στην Ιαπωνία είναι θετικό. Και μιλάμε απλά για ένα social media application. Φαντάσου δηλαδή τι θα γίνει όταν θα βγάλει και παιχνίδια.
 
Καλό για την εταιρία. Χαίρομαι για τους εργαζόμενους, καθώς και για τους μετόχους.

Ωστόσο εγώ προσωπικά δεν έχω μετοχές, ούτε δουλεύω εκεί, οπότε δεν με αφορά. Eμένα σαν gamer με ενδιαφέρει μόνο να βγάζει καλά παιχνίδια όπως με είχε συνηθίσει παλιότερα. Αν τελικά δει ότι την συμφέρει να ρίξει το βάρος εκεί, well, υπάρχουν και άλλοι developers για να με εξυπηρετήσουν.
 
Imgema είπε:
Καλό για την εταιρία. Χαίρομαι για τους εργαζόμενους, καθώς και για τους μετόχους..
...καθως και για τους fanboys ,θα προσεθετα.. :diablotin:
 
Η Nintendo εκανε ΕΝΑ καλο. Tα Game & Watch. Ειναι και τα μονα παιχνιδια που μπορουν να παιχτουν σε κινητο. Αν τα βγαλει στα Stores θα @@ στο φραγκο.

Eχουν βγει απο κατι Ρωσσους μερικα και τα εχω αγορασει απνευστι.

Στο RetroArch δυσκολευουν τη ζωη του κοσμου αφου δεν υπαρχει τροπος στο Android build να σεταρεις τα overlays και να βαλεις μονο τα κουμπια που χρειαζονται
 
Τα G&W περα απο τα original μασινια τους μπορουν να παιχτουν εξισου καλα μονο στο DS.
 
LifeBoat με σταυρο σε 4:3???
 
16:9 δεν είναι? Δεν το χω και μπρος μου και ο σταυρός από τον "αέρα" των touchpad ε..είναι καλυτερος.
 
Aardvark είπε:
Τα G&W περα απο τα original μασινια τους μπορουν να παιχτουν εξισου καλα μονο στο DS.
Έχουν βγει μερικά G&W παιχνίδια για DS είτε ως reward games για μέλη του ιαπωνικού Club Nintendo είτε ως DSiWare games. Επίσης υπάρχουν κι οι συλλογές Game&Watch Gallery για Gameboy Color και Gameboy Advance.

Imgema είπε:
Καλό για την εταιρία. Χαίρομαι για τους εργαζόμενους, καθώς και για τους μετόχους.
Ωστόσο εγώ προσωπικά δεν έχω μετοχές, ούτε δουλεύω εκεί, οπότε δεν με αφορά. Eμένα σαν gamer με ενδιαφέρει μόνο να βγάζει καλά παιχνίδια όπως με είχε συνηθίσει παλιότερα. Αν τελικά δει ότι την συμφέρει να ρίξει το βάρος εκεί, well, υπάρχουν και άλλοι developers για να με εξυπηρετήσουν.
Για να βγάζει καλά παιχνίδια μια εταιρεία θα πρέπει να τα πηγαίνει καλά οικονομικά. Είδαμε σε τι κατάντια έχουν φτάσει πλέον αρκετές ιαπωνικές εταιρείες όπως η Sega, SNK Playmore και Konami που επικεντρώνονται σε σαβούρες για smartphones (αν κι η Sega συνεχίζει να βγάζει και παιχνίδια για κονσόλες και PC).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To Miitomo ξεπερασε τα 3.000.000 παγκοσμιως οπως ανακοινωσε η NINTENDO Of America και μαλιστα η εφαρμογη ειναι το πιο πολυκατεβασμενο παιχνιδι για iphone και ipad.Εξαιρετικα νεα σε παρα πολυ συντομο χρονικο διαστημα για το φρεσκο mobile τμημα της NINTENDO.
 
Καλά και αυτό είναι μόνο η αρχή, θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις εφαρμογές μέχρι τέλη Μαρτίου 2017. Η Nintendo πολύ έξυπνα θα χρησιμοποιήσει τις smart devices για την προώθηση των μελλοντικών της συστημάτων. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.
 
Αν έβγαινε και για Ελλάδα καλά θα ήταν.
 
Μπορεί να δουλέψει κανονικά και στην Ελλάδα, κάνοντας κάποιες μικρές «παρακάμψεις».

Ακόμα και αν δεν εμφανίζεται το Miitomo στο Playstore, αν έχεις Android κινητό, μπορείς να κατεβάσεις το εκτελέσιμο της εφαρμογής σε μορφή apk και να το «τρέξεις» χειροκίνητα.

Αρχικά, πας απο το κινητό στις «Ρυθμίσεις Προγραμματιστή» και τικάρεις την επιλογή «Να επιτρέπονται πλαστές τοποθεσίες».

Κατόπιν κατεβάζεις το apk της εφαρμογής (εγώ το βρήκα εδώ: http://www.apkmirror.com/apk/nintendo-co-ltd/miitomo/miitomo-1-1-2-release/miitomo-1-1-2-android-apk-download/) το περνάς στο κινητό και το «τρέχεις». Κάνει κάποια ώρα για να εγκατασταθεί και μετά ξεκινάει ζητώντας να κάνεις της αρχικές ρυθμίσεις.

Ανοίγω παρένθεση εδώ και σημειώνω κάτι που εμένα με παίδεψε αρκετά Αν έχεις NintendoID, μπορείς αν θες, να κάνεις εισαγωγή -την πρώτη φορά που θα τρέξεις την εφαρμογή- ως χαρακτήρα στο Miitomo, το ηδη υπάρχων Μii που χρησιμοποιείς.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως... Πριν ξεκινήσεις την όλη διαδικασία (πριν ακόμα και την εγκατάσταση του Miitomo), πρέπει να έχεις πάει μέσω της κονσόλας, στις ρυθμίσεις του Mii το οποίο χρησιμοποιείς ως avatar και να έχεις επιλέξει να επιτρέπεται η αντιγραφή του. Αν δεν το έχεις κάνει, δεν θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις εκ των υστέρων στο Miitomo. (τουλάχιστον όχι χωρίς να χρειαστεί να κάνεις ολόκληρη διαδικασία τύπου unlink του λογαριασμού και ιστορίες για αγρίους δηλ.). Τέλος παρένθεσης.

Απο εκεί και πέρα, θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ, να πας στην σελίδα https://my.nintendo.com και να να κάνεις νέα εγγραφή ή να συσχετίσεις τον λογαριασμό NintendoID που ήδη έχεις με την καινούρια υπηρεσία, ώστε να μπορείς να κάνεις χρήση των loyalty πόντων που δικαιούσαι απο αγορές παιχνιδιών και χρήση του Miitomo (Το My Nintendo, είναι το καινούριο πρόγραμμα ανταμοιβής που αντικατέστησε το παλιό Club Nintendo)

Δεύτερη παρένθεση για να διευκρινίσω το εξής. Ακόμα και αν το Club Nintendo δεν είχε ποτέ υποστήριξη για Ελλάδα, απο τότε που πήρα το 3DS (2012), είχα φτιάξει λογαριασμό, δηλώνοντας ψευδώς ως έδρα το Hν. Βασίλειο. (Προκειμένου να πάρω δωρεάν ενα παιχνίδι που έδινε τότε δώρο σε όσους έκαναν εγγραφή καινούριου 3ds στο Club Nintendo. Είχα και ένα φίλο που σπούδαζε εκεί, οπότε είχα βάλει την διεύθυνση του και κάτι άλλα δωράκια που δικαιούμουν απο πόντους που συμπλήρωνα αγοράζοντας παιχνίδια και συσκευές, μου τα έφερνε αυτός.) Γραφω τα παραπάνω για να σημειώσω οτι στις συσκευές που έχω (όπως και στο My Nintendo), έχω δηλώσει ως region το Ην. Βασίλειο. Oπότε, σε περίπτωση που δηλωθεί άλλη περιοχή στην οποία δεν υποστηρίζεται επίσημα το My Nintendo (π.χ Ελλάδα), μου είναι άγνωστο αν η διαδικασία που περιγράφω λειτουργήσει κανονικά. Τέλος δεύτερης παρένθεσης.

Κλείνοντας, ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό (http://www.nintendolife.com/news/2016/03/guide_getting_started_with_my_nintendo), ο οποίος εξηγεί λεπτομερώς την «οικονομία» του νέου συστήματος, θα μπορέσεις να κάνεις τα πρώτα βήματα στο κόσμο του Mittomo και του My Nintendo κερδίζοντας πόντους, φίλους και γιατί όχι- ώρες διασκέδασης.
 
Mario στο IPHONE ,Pokemon GO στο I-Watch.

[video=youtube_share;yoUVzO8bnuU]

Android στο μελλον.
 
Ενταξει! Σαν παιχνιδι δεν λεει και τιποτα να πω την αληθεια...

Παντως καλο ειναι να υπαρχουν συνεργασιες να μαθαινει και νεος κοσμος τα Nintendo games.
 
Χειροκροτάνε για μία τελείως απλοποιημένη έκδοση του Mario platforming όπου απλά κάνεις tap στο σωστό timing. Πιο απλοποιημένο δεν γίνεται, μέχρι και οι γορίλες στους ζωολογικούς κήπους να μπορούν να το παίξουν.

Εγώ χειροκροτούσα όταν βγήκε το Mario 64 και μπορούσες να έχεις πλήρη έλεγχο του χαρακτήρα σε 3D περιβάλλοντα που σε προσκαλούσαν να τα εξερευνήσεις.

Μάλλον τελικά δεν έχει σημασία καν το παιχνίδι, απλά να βγει ο Mario σε IOS και ας είναι ότι να ναι, εμείς θα χειροκροτήσουμε γιατί δεν έχουμε καθόλου standards.
 
8 η ωρα και η παρουσιαση των νεων iphone 7 και iphone 7 plus ξεκινα η αιθουσα τιγκαρισμενη και δισεκατομμυρια κοσμος καρφωμενος στης οθονες του να δει τα νεα smartphones του αυτοκρατορα και πλανηταρχη που λεγεται apple και πριν καλα καλα δειξουν της νεες συσεκυες σκαει μυτη ο παντα γελαστος shigeru miyamoto με μια εικονα του mario στην τεραστια οθονη πισω του και για μια στιγμη πιανεις τον εαυτο σου να αναρωτιεται αν παρακολουθεις μια παρουσιαση της NINTENDO και οχι της apple και δεν φτανει αυτο αλλα στα καπακια παρουσιαζεται και η εκδοση του pokemon go για το apple watch.

Oποιος δεν εχει παρει χαμπαρι ποσο απιστευτο και σημαντικο ηταν αυτο σημερα που εγινε για την NINTENDO ας κατσει να το σκεφτει καλητερα γιατι εγω βαριεμαι να κατσω να το αναλυσω.Μιλαμε για συνεργασια βομβα μιλαμε για κοπητριο ευρω,γιεν και δολαριων μιλαμε για ανοδο της μετοχης 18% μεσα σε 10 λεπτα και μιλαμε για φοβερα στρατηγικη κινηση γιατι και παιχνιδι με τον mario βγαζει στα smartphones πρωτα στο ios αλλα και απο την αλλη δεν ξευτυλιζει τα παιχνιδια τους και τους χαρακτηρες της γιατι πολυ απλα δεν μιλαμε για κανονικο super mario παιχνιδι αλλα για ενα παιχνιδι στα προτυπα του πολυ καλου rayman jungle run.

Mπραβο και ξανα μπραβο στην NINTENDO ολες οι κινησεις της μετα την Wii U εποχη ειναι εξαιρετικες και για να ολοκληρωθει τελεια ολο αυτο ας ανακοινωση και στο TGS το NX να γινει χαμος.
 
Imgema είπε:
Χειροκροτάνε για μία τελείως απλοποιημένη έκδοση του Mario platforming όπου απλά κάνεις tap στο σωστό timing. Πιο απλοποιημένο δεν γίνεται, μέχρι και οι γορίλες στους ζωολογικούς κήπους να μπορούν να το παίξουν.
Και έξυνα το κεφάλι μου για να φανταστώ πως στο καλό παίζουν το mario στο smartphone.
 
Πίσω
Μπλουζα