Το ζήτημα είναι άλλο. Μια σειρά σχεδόν 30 ετών έχει αρκετά επεισόδια που θα μπορούσαν να γυριστούν και σήμερα Και προσφέρουν άφθονες στιγμές γέλιου, Ενώ πολλά από αυτά δεν είναι δεμένα με την επικαιρότητα της εποχής. Αγαπημένο μου είναι Το 15ο, το χριστουγεννιάτικο και εκείνο που πάνε εκδρομή στο βουνό. Έπονται ο Γάλλος, ο λαϊκός διευθυντής, ο Κοντογιαννίδης, Η κατάληψη και το ταξίδι του Γιάννη στην Αίγυπτο. Εντωμεταξύ τώρα που το σκέφτομαι είναι και πολλά άλλα...Πραγματικά λίγες Ελληνικές σειρές τις βλέπει κάποιος με ενδιαφέρον 30 χρόνια μετά.
Τα άλλα δύο μεγάλα σήριαλ του mega, οι τρεις χάριτες και το ρετιρέ έχουν αρκετά στοιχεία ρετρό. Η γιαγιά μου Και εγώ εύκολα μπορούσαμε να βλέπουμε τις τρεις χάριτες και το ρετιρέ τη δεκαετία του 90 αλλά πολύ δύσκολα μπορώ να τα δω σήμερα. Θέλω να πω ότι τα δύο αυτά σήριαλ γραφόταν για τους τις μεγαλύτερους της εποχής εκείνης. Μια γυναίκα 70 χρονών τότε εύκολα μπορούσε να καταλάβει γιατί συζούν οι τρεις αδερφές και σε τι καταστάσεις μπλεκουν, όπως επίσης και το τι ήθελε να πει ο Δαλιανίδης. Δύσκολα όμως μπορούσε να καταλάβει το προχώ χιούμορ των απαράδεκτων.
Αλήθεια τώρα που το σκέφτομαι πότε θα ξεκινήσει να προβάλει το ρετιρέ το mega;