To OpenGL είναι μια εναλλακτική μηχανή γραφικών ανοιχτού κώδικα, για την οποία μπορείς να διαβάσεις χοντρικά στην Wikipedia ή εναλλακτικά να σε διαφωτίσει περισσότερο ένας εκ των φίλτατων Shock ή Telamon οι οποίοι γνωρίζουν το θέμα σε βάθοςAardvark είπε:Γραψε και καμμια εντυπωση ντε ,ας πουμε το Νο3 ακουγεται ενδιαφερον ,αν ηξερα τι ειναι. :xm: :shake:
Αφου τα λεει αναλυτικα ,εδω καταλαβα εγω.keeper7k είπε:To OpenGL είναι μια εναλλακτική μηχανή γραφικών ανοιχτού κώδικα, για την οποία μπορείς να διαβάσεις χοντρικά στην Wikipedia ή εναλλακτικά να σε διαφωτίσει περισσότερο ένας εκ των φίλτατων Shock ή Telamon οι οποίοι γνωρίζουν το θέμα σε βάθος![]()
Πολλά απο τα αγαπημένα μας παιχνίδια της περασμένης δεκαετίας ήταν βασισμένα σε αυτή την τεχνολογία και στα XP απλώς δεν υπάρχει τρόπος να παίξουν χωρίς να φαίνονται ... χάλια (στην καλύτερη).
Μια (ελλειπή) λίστα με παιχνίδια OpenGL βρήκα εδώ. Δες αν κάποιο σου θυμίζει κάτι και αν ναι τότε ... βούρ στον πατσά (AKA emulator)
Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Όλες οι κάρτες γραφικών υποστηρίζουν OpenGL και τρέχουν τα παιχνίδια με OpenGL κανονικότατα και φαίνονται μια χαρά. Μάλιστα πολλά φαίνονται καλύτερα από τότε γιατί μπορείς να τα παίξεις σε μεγαλύτερες αναλύσεις, με περισσότερα frames και με antialiasing και anisotropic filtering στα τέρματα. Δηλαδή το Doom 3, το Quake IV, το Prey, το Quake Wars και πολλά άλλα παιχνίδια που χρησιμοποιούν OpenGL δεν τρέχουν στα XP; To Maya και όλα τα άλλα προγράμματα 3D γραφικών που χρησιμοποιούν OpenGL δεν τρέχουν;keeper7k είπε:To OpenGL είναι μια εναλλακτική μηχανή γραφικών ανοιχτού κώδικα, για την οποία μπορείς να διαβάσεις χοντρικά στην Wikipedia ή εναλλακτικά να σε διαφωτίσει περισσότερο ένας εκ των φίλτατων Shock ή Telamon οι οποίοι γνωρίζουν το θέμα σε βάθος![]()
Πολλά απο τα αγαπημένα μας παιχνίδια της περασμένης δεκαετίας ήταν βασισμένα σε αυτή την τεχνολογία και στα XP απλώς δεν υπάρχει τρόπος να παίξουν χωρίς να φαίνονται ... χάλια (στην καλύτερη).
Μια (ελλειπή) λίστα με παιχνίδια OpenGL βρήκα εδώ. Δες αν κάποιο σου θυμίζει κάτι και αν ναι τότε ... βούρ στον πατσά (AKA emulator)
Leon είπε:Δηλαδή το Doom 3, το Quake IV, το Prey, το Quake Wars και πολλά άλλα παιχνίδια που χρησιμοποιούν OpenGL δεν τρέχουν στα XP; To Maya και όλα τα άλλα προγράμματα 3D γραφικών που χρησιμοποιούν OpenGL δεν τρέχουν;
Εν ολίγοις ισχυρίζεσαι οτι τα παιχνίδια που αναφέρεις είναι της περασμένης δεκαετίας.keeper7k είπε:Πολλά απο τα αγαπημένα μας παιχνίδια της περασμένης δεκαετίας ήταν βασισμένα σε αυτή την τεχνολογία και στα XP απλώς δεν υπάρχει τρόπος να παίξουν χωρίς να φαίνονται ... χάλια (στην καλύτερη).
Ακριβώς σε αυτά αναφερόμουν κι επειδή δεν έχω καλή γνώση του θέματος πέταξα στο μπαλάκι στον Shock ή στον Telamona να έρθουν να ρίξουν περισσότερο φώς στην υπόθεση. Τελικά βρέθηκε κι άλλος που ήξερε παραπάνω πράγματα και μας διαφώτισε (εσύ δηλαδή).Leon είπε:O Keeper7k αναφερόταν στα παιχνίδια που χρησιμοποιούσαν OpenGL. Φίλε Keeper7k μου έδωσες την εντύπωση ότι εννοούσες ότι το OpenGL δεν υπάρχει πια και ότι δεν υποστηρίζεται από τα XP, αν παρανόησα λάθος μου. To Glide είναι άλλη ιστορία.
Κοινώς ναι μεν παίζει , αλλα ... πώς παίζει :shake:The video drivers on the Windows XP CD-ROM (That are installed by default) do not support any form of hardware accelerated OpenGL, so even if your card does, games will fail to run until you install an updated driver from your video cards manufacturer. What would happen in this case would be the game might spot the software mode OpenGL renderer that ships as part of Windows (for certain Screensavers, not suitable to run hardware accelerated OpenGL) and attempt to use it which would bring up the opengl sub system load failures type errors which often appear on the Windows XP Games newsgroup.
Έτσι είναι αλλά το Glide είναι πάρα πολύ περιορισμένο ώστε να μπορεί να "μπει" ολόκληρο στο hardware. Αλλά υποστηρίζει περιορισμένες αναλύσεις και μόνο 16 bit colour depth γραφικά.manos426f είπε:Μα και το Glide ήταν (υπο)μέρος του OpenGL,αν δε κάνω λάθος.
Τότε ναι, όχι πια. Από τότε έχει πατσαριστεί και τρέχει σε OpenGL πολύ καλύτερα. To Planet Quake έχει patches για το Quake II. Από ότι θυμάμαι υπάρχει και μια έκδοση που βελτιώνει πολύ τη μηχανή γραφικών θα το ψάξω και θα επανέλθω.Το Quake 2 λοιπόν,σε glide mode είναι καλύτερο από οτιδήποτε άλλο...
Αυτό ΔΕΝ το ήξερα,αν ισχύει μπορεί και να μη χρειάζεται μια Voodoo πλέον για να βλέπεις το Quake σε όλο του το μεγαλείο..Leon είπε:Από ότι θυμάμαι υπάρχει και μια έκδοση που βελτιώνει πολύ τη μηχανή γραφικών θα το ψάξω και θα επανέλθω.
Κι αυτό πολύ ενδιαφέρον !Leon είπε:Το ίδιο ισχύει και για άλλα παιχνίδια που τότε ήταν καλύτερα με Voodoo. Έχουν πατσαριστεί (καμιά καλύτερη λέξη στα Ελληνικά υπάρχεικαι τρέχουν καλύτερα με Direct3D ή OpenGL.
Γι' αυτό λέω κι εγώ,καλύτερα να έχεις τη Voodoo και καθάρισες !Leon είπε:Πάντως το VirtualPC δεν βοηθά καθόλου στην περίπτωση που ένα game θέλει Glide. Αν δεν έχεις Voodoo θέλεις Glide Wrapper.
Έχω την αρχική έκδοση,δεν ήξερα για την 3.2 που λες...Leon είπε:Φίλε Μάνο δεν χρειάζεσαι την βελτιωμένη έκδοση για να το δεις καλύτερα. Η επίσημη τελευταία έκδοση 3.2 τρέχει σε XP με μοντέρνα κάρτα γραφικών καλύτερα από το να χρησιμοποιείς Voodoo. Λίστα για άλλα παιχνίδια δεν έχω, αλλά το Unreal σίγουρα και φυσικά τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν Quake I και ΙΙ engines.
Δεν το έχω δοκιμάσει,θα το δω για να συγκρίνω...Leon είπε:Γενικά η Voodoo είναι άχρηστη τη σήμερον ημέρα. Γιατί να περιοριστείς σε ανάλυση 640x480, 16 bit χρώμα και 30 fps; Αν δεν υπάρχει patch βάζεις Glide Wrapper και καθάρισες.
Εδώ διαφωνώ καθέτως πάντως,ειδικά στο τελευταίο...Leon είπε:Τη Voodoo κράτα τη για μουσειακό είδος ή πούλα τη σε κανένα συλλέκτη. (Εγώ σε συλλέκτη...σκουπιδιών την είχα δώσει και μάλιστα τσάμπα).
keeper7k είπε:To OpenGL είναι μια εναλλακτική μηχανή γραφικών ανοιχτού κώδικα, για την οποία μπορείς να διαβάσεις χοντρικά στην Wikipedia ή εναλλακτικά να σε διαφωτίσει περισσότερο ένας εκ των φίλτατων Shock ή Telamon οι οποίοι γνωρίζουν το θέμα σε βάθος![]()