Original arcade καμπινες να σου πεφτουν τα σαγονια....και γιατι δεν τις ειδαμε ποτε?

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας spineshankd
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

spineshankd

RetroWannaBe
Αντιδράσεις
0
εδω και καιρο εχει πεσει το ματι μου σε ενα αμερικανικο site που ιδιωτες ανεβαζουν τις συλλογες τους απο καμπινες και πραγματικα εχω παθει σοκ...

ενω πολλα απο αυτα τα παιχνιδια μπορει να μην ειναι τα αγαπημενα(και καποια ομολογω πως δεν τα εχω ακουσει ποτε) σαν καμπινες ειναι εργα τεχνης.

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως καμμια απο αυτες δεν ηρθε Ελλαδα αυτουσια παρα μονο σε πλακετες προσαρμοσμενες σε made in Greece καμπινες,

και απο την αλλη παιχνιδια σαν το NBA JAM και TEKKEN,KOF κλπ να ερθουνε οπως ακριβως φτιαχτηκαν απο την εταιρια παραγωγης.

Σιγουρα εχει να κανει με το κοστος και με την ευκολια αλλαγης των παιχνιδιων ανα καιρους χωρις να αλλαζει η καμπινα αλλα κατι αντιστοιχο δεν γινοτανε και με τα φλιπερ? και θυμαμαι μαγαζια τα οποια ειχανε ουκ ολιγα...

Η απαντηση μπορει να ειναι ευκολη αλλα το να βλεπεις κατι τετοιο

http://www.coinopspace.com/photo/williams-fire-pinball-head-right-side?context=latest#!/photo/ms-pacman-front?context=latest

και τελικα να παιζεις σε κατι τετοιο,

εχει μια καποια διαφορα ε...!

Οποιος θελει να ανατρεξει στις φωτο του σαιτ και να δει τι εχουνε οι αμερικανοι στα γκαραζ και στα σπιτια τους ας παρει και ενα υπογλωσσιο πρωτα :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξεθάβω thread από το 2013.

Καμπίνες που δεν είδαμε σε Ελληνική-αρπαχτή ήταν καμπίνες που ήταν τεχνικά δύσκολες. Όπως το Operation Wolf που είχε το ψεύτικο πολυβόλο και τα shooting games όπως House of the dead επειδή είχαν lightgun. Είδαμε και τραγελαφικές μόντες όπως το tehkan world cup soccer που έβαλαν joystick ενώ ήταν το γνήσιο με trackball. Επίσης και στο Cabal είχαν βάλει joystick ενώ ήταν επίσης με trackball. Όπως και το Rampart είχε κανονικά trackball και. Βέβαια, είδα δει κάποτε και την απόλυτη καγκουριά, το arkanoid με joystick ενώ κανονικά είναι με spinner.

To Tehkan World Cup Soccer αγαπήθηκε τόσο πολύ στην Ελλάδα επειδή ακριβώς είχε joystick!!!

Μαζί με το Cabal είναι οι μοναδικές καμπίνες που έμειναν στην ιστορία για την τραγελαφική (αλλά ουσιαστική) μόντα τους

475959530_1049687140524009_1160662524946509880_n.jpg

Προσωπικά το παραπάνω ποδοσφαιράκι το ευχαριστήθηκα σε ένα ψιλικατζίδικο :devilfinger: :clap:

Για αυτό με το joystick βάζεις 20 γκολ σε κάθε αγώνα. Με το trackball ζήτημα ήταν να φτάσεις στην μικρή περιοχή της αντίπαλης ομάδας.

Η πιο extreme καμπινα που ειχα παιξει, ήταν αυτή του afterburner και την ειχα πετύχει καπου στο Ν.Κόσμο, σε μεγάλο "ουφαδικο".

Το 1991 είχα παίξει το outrun στην αυθεντική του καμπίνα και το είχα ξαναβρει σε διαφορετική καμπινα χρόνια μετά (όταν ειχα ήδη playstation το 1996) σε μαγαζί με arcades που είχε το outrun σε καμπίνα ολόμαυρη τύπου νανάκι με τιμόνι χωρίς κάποιο logo της sega πανω.

Τελευταία φορά που είχα δει το outrun σε αυθεντική καμπίνα ήταν το 2001 σε ferry boat στο ρίο αντιρριο και δεν είχα χάσει την ευκαιρία να ξαναπαίξω αυτή την παιχνιδαρα.Τότε περίμενα πως και πως και το μαγευτικό shenmue 2 στο dreamcast που θα είχε μέσα στο παιχνίδι και το outrun και το after burner.

Οσον αφορά τις αυθεντικές καμπίνες που είχα βρει σε αλλά arcades ήταν πιο λίγες μέχρι τα μέσα των 90s οπως πχ το 1993 το enduro racer που ανέβαινα πάνω στην μηχανή της αυθεντικής καμπίνας μετά το1994 - 95 θυμάμαι τα mortal kombat 1 - revolution x - nba jam και στην συνέχεια τα επόμενα χρόνια περισσότερες αυθεντικές καμπίνες με τα sega rally 1,2 - scud race - daytona usa 1-2 κλπ.

Πάντως σχεδόν ολα τα 2d παιχνίδια που είχα παίξει στα arcades εκτος λίγων εξαιρέσεων όπως το mortal kombat ήταν σε καμπίνες νανάκια.

Ξεθάβω thread από το 2013.

Καμπίνες που δεν είδαμε σε Ελληνική-αρπαχτή ήταν καμπίνες που ήταν τεχνικά δύσκολες. Όπως το Operation Wolf που είχε το ψεύτικο πολυβόλο και τα shooting games όπως House of the dead επειδή είχαν lightgun. Είδαμε και τραγελαφικές μόντες όπως το tehkan world cup soccer που έβαλαν joystick ενώ ήταν το γνήσιο με trackball. Επίσης και στο Cabal είχαν βάλει joystick ενώ ήταν επίσης με trackball. Όπως και το Rampart είχε κανονικά trackball και. Βέβαια, είδα δει κάποτε και την απόλυτη καγκουριά, το arkanoid με joystick ενώ κανονικά είναι με spinner.
Eγώ πάντως στο ξεχασμένο απο τον θεό χωριό μου την δεκαετία του 80/90 είδα το Operation Wolf με όπλο και το Arkanoid με spinner.

Aλλά όχι, trackball δεν είδα ποτέ. Αν και από ότι έχω διαβάσει, μάλλον δεν έχασα τίποτα.

Δεκ. 80 ό,τι είχα παίξει ήταν όντως σε custom καμπίνα, με εξαίρεση τα Pole Position, Outrun και Hangon, που είχα τα τιμόνια. Όμως, το 89 ή 90 άνοιξε στη γειτονιά μου ένα μεγάλο ουφάδικο του οποίου ιδιοκτήτης, αν δεν κάνω λάθος, ήταν ο καταστηματάρχης του Mr. Computer. Εκεί είχε πολλά με τις πραγματικές τους καμπίνες. Ενδεικτικά, Operation Wolf με το Uzi, Thunderblade με την περιστρεφόμενη καρέκλα, Galaxy Force με ολόκληρο ούφο στο κέντρο του μαγαζιού, κι άλλα πολλά. Τα πιο νορμάλ παιχνίδια, όπως πχ Shinobi, R-Type, κτλ νομίζω είχαν custom καμπίνες, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ σίγουρα.
Επίσης, γύρω στο 91-92 στο γνωστό επί της Κάνιγγος, είχα παίξει Super Monaco GP στην καμπίνα του (έμπαινες μέσα και η αίσθηση ήταν ακριβώς σαν να οδηγείς καρτ). Λίγο αργότερα αυτός είχε και Virtuality, αλλά τα είχα κόψει τα ηλεκτρονικά τότε και δεν το είχα παίξει (μου έχει μείνει απωθημένο αυτό).

Πίσω
Μπλουζα