Playmobil: Διοράματα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας stayros
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μαλιστα!

ΟΚ σε ευχαριστω για την απαντηση Ναταλι μου! :flower:

Σταματαμε εδω για να μην το "ξεχειλωσουμε" αλλο. ;)

Tη μεταμεσονύχτια καλημέρα μου σε όλους!

Χθες το απόγευμα επικοινώνησα με το φίλο μου τον angel_grig και μιλήσαμε για τα διοράματα του Σταύρου. Έμεινα πολύ εντυπωσιασμένος γιατί αυτές οι εικόνες με γύρισαν σε "άλλες εποχές" και με γέμισαν με στιγμές ξεγνοιασιάς και παιδικής αθωότητας. Ο φίλος μου, μου είπε και για τη φωτογραφική μηχανή του Σταύρου. Δεν είναι καθόλου άσχημη. Βγάζει καλές φωτογραφίες, άλλα είναι πολύ απλή στη χρήση γεγονός που αποτρέπει πειραματισμούς με χειροκίνητες ρυθμίσεις. Όλα τα κάνει η μηχανούλα. Το ISO της δεν ξεπερνάει τα 1000 και σε ευαισθησία από 400 και πάνω, με μη επαρκή φωτισμό του χώρου, η μηχανή βγάζει πολύ κόκκο. Μια λύση είναι είτε το φλας, είτε καλύτερος περιφερειακός φωτισμός που όμως χαλάει όλη τη μαγεία του μισοσκότεινου σκηνικού. Μια άλλη λύση είναι οι μεγάλες ταχύτητες πάνω σε τρίποδα με μικρό όμως ISO για να έχουμε και φυσικό φωτισμό και ελάχιστο κόκκο όμως η μηχανή δεν έχει ρύθμιση μακράς λήψης Β, οπότε ο χρόνος που δίνει αυτόματα η μηχανή, μετρώντας τον φωτισμό του χώρου, στο κλείστρο μπορεί να είναι αρκετά μικρός οπότε οι φωτογραφίες να βγαίνουν υποφωτισμένες. Επίσης η μηχανή δεν διαθέτει τηλεχειρισμό ή καλώδιο κλεισίματος του κλείστρου οπότε οι φωτογραφίες κινδυνεύουν να βγουν κουνημένες μόνο με την επαφή του δακτύλου στο κουμπί της φωτογραφικής. Πάντως υπάρχει μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε όλα τα διοράματα σε εξαιρετική ποιότητα. Όταν με το καλό ξελασπώσω από τις εξεταστικές γύρω στις 4 του Φεβρουαρίου θα έρθω Αθήνα (από Πάτρα που είμαι) και θα φέρω την δική μου Nikon D7000. Έχω τρίποδο και όλα τα καλούδια οπότε κανονίζουμε ή να έρθω εγώ ή να δώσω τη φωτογραφική στο Γρηγόρη και να τη δώσει στο Σταύρο για να βγάλει τις φωτογραφίες που θέλει, γρήγορα, ποιοτικά και εύκολα. Μπορεί να μην έχω τα χρυσά χέρια του φίλου μου που σώζουν ανθρώπινες ζωές, ΚΑΤ και gamegears συν τοις άλλοις, άλλα θα συνδράμω τη κοινότητα με όποιο τρόπο αυτό είναι δυνατόν.

Καλησπέρα κ από μένα :D Βρίσκω άκρως ενδιαφέροντα όλα αυτά κ προσωπικά θα μου άρεσε να υπάρχει ένα τέτοιο θέμα/ κατηγορία ώστε να μάθουμε κ εμεις οι απλοί θνητοί που λέει κ ο Spybil τι παίζει με όλα αυτά. Στο μέλλον θα ήθελα να κάνω κάτι ανάλογο κ απ' ότι κατάλαβα έχεις αρκετές γνώσεις γύρω από το θέμα.Πραγματικά οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν καλοδεχούμενη ;)

grigorios1972 είπε:
Tη μεταμεσονύχτια καλημέρα μου σε όλους!
Χθες το απόγευμα επικοινώνησα με το φίλο μου τον angel_grig και μιλήσαμε για τα διοράματα του Σταύρου. Έμεινα πολύ εντυπωσιασμένος γιατί αυτές οι εικόνες με γύρισαν σε "άλλες εποχές" και με γέμισαν με στιγμές ξεγνοιασιάς και παιδικής αθωότητας. Ο φίλος μου, μου είπε και για τη φωτογραφική μηχανή του Σταύρου. Δεν είναι καθόλου άσχημη. Βγάζει καλές φωτογραφίες, άλλα είναι πολύ απλή στη χρήση γεγονός που αποτρέπει πειραματισμούς με χειροκίνητες ρυθμίσεις. Όλα τα κάνει η μηχανούλα. Το ISO της δεν ξεπερνάει τα 1000 και σε ευαισθησία από 400 και πάνω, με μη επαρκή φωτισμό του χώρου, η μηχανή βγάζει πολύ κόκκο. Μια λύση είναι είτε το φλας, είτε καλύτερος περιφερειακός φωτισμός που όμως χαλάει όλη τη μαγεία του μισοσκότεινου σκηνικού. Μια άλλη λύση είναι οι μεγάλες ταχύτητες πάνω σε τρίποδα με μικρό όμως ISO για να έχουμε και φυσικό φωτισμό και ελάχιστο κόκκο όμως η μηχανή δεν έχει ρύθμιση μακράς λήψης Β, οπότε ο χρόνος που δίνει αυτόματα η μηχανή, μετρώντας τον φωτισμό του χώρου, στο κλείστρο μπορεί να είναι αρκετά μικρός οπότε οι φωτογραφίες να βγαίνουν υποφωτισμένες. Επίσης η μηχανή δεν διαθέτει τηλεχειρισμό ή καλώδιο κλεισίματος του κλείστρου οπότε οι φωτογραφίες κινδυνεύουν να βγουν κουνημένες μόνο με την επαφή του δακτύλου στο κουμπί της φωτογραφικής. Πάντως υπάρχει μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε όλα τα διοράματα σε εξαιρετική ποιότητα. Όταν με το καλό ξελασπώσω από τις εξεταστικές γύρω στις 4 του Φεβρουαρίου θα έρθω Αθήνα (από Πάτρα που είμαι) και θα φέρω την δική μου Nikon D7000. Έχω τρίποδο και όλα τα καλούδια οπότε κανονίζουμε ή να έρθω εγώ ή να δώσω τη φωτογραφική στο Γρηγόρη και να τη δώσει στο Σταύρο για να βγάλει τις φωτογραφίες που θέλει, γρήγορα, ποιοτικά και εύκολα. Μπορεί να μην έχω τα χρυσά χέρια του φίλου μου που σώζουν ανθρώπινες ζωές, ΚΑΤ και gamegears συν τοις άλλοις, άλλα θα συνδράμω τη κοινότητα με όποιο τρόπο αυτό είναι δυνατόν.
Φιλε Γρηγορη...

Καταρχας σε ευχαριστω για τις τεχνικες πληροφοριες περι της μηχανης μου! :)

Η αληθεια ειναι οτι ειναι παλιο μοντελο και εχει περιορισμενες δυνατοτητες... :( ...αλλα δεν με πτοει καθολου! :)

Στο ζουμι τωρα...

Μετα απο τις σχετικες συμβουλες απο τον συνονοματο σου (και κοινου μας φιλου) Γρηγορη και της admin μας (Kambia),εκανα μερικες μικρες ρυθμισεις

στην μηχανη μου και το αποτελεσμα ηταν πολυ καλυτερο απο πριν. :D

Ενταξει...δεν ειμαι και ο Πικασο των φωτογραφιων Η' να το θεσω καλυτερα ο Βαν Γκονγκ της φωτογραφισης αλλα κατι κουτσοκαταφερα να τραβηξω...:biglaugh:

Τωρα,οσον αφορα τα περι "δανεισμου" της μηχανης σου ωστε να ξαναφωτογραφισω τα διοραματα...θα σε στεναχωρησω...

Τα διοραματα τα εστηνα,τα φωτογραφιζα και τα ξεστηνα και αυτο λογω ελλειψης χωρου... :( ...οποτε ειναι λιγο δυσκολο να ξανα κανω το ολο εγχειρημα απο την αρχη.Σε ευχαριστω πολυ παντως για την ευγενικη σου προθεση! :thumb:

Ζητω συγνωμη αν βγηκα off topic...:[ ....αλλα θα το θεωρουσα

το λιγοτερο αγενεια εκ μερους μου αν δεν απαντουσα

σε ενα τοσο πληροφοριακο ποστ.

Ευχαριστω! :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τέλεια! Περιμένουμε τότε φωτογραφίες από ακόμα περισσότερα διοράματα στο άμεσο μέλλον!!!! :)

Τέλεια! Περιμένουμε τότε φωτογραφίες από ακόμα περισσότερα διοράματα στο άμεσο μέλλον!!!! :)

ρε τι γίνεται στον κόσμο...

:wait2:

για το photoshop σας έχει μιλήσει κανείς ??? :D :D:D

PAPPOYS είπε:
ρε τι γίνεται στον κόσμο...:wait2:

για το photoshop σας έχει μιλήσει κανείς ??? :D :D:D
Off topic mode on

Αλλη χαρη εχει να "παιζεις" με τον φωτισμο,

να πειραματιζεσαι και να δημιουργησεις κατι πιο αληθοφανες

απο το να φτιαξεις κατι εντελως "ψευτικο".:wink:

Τα υπολοιπα...pm me. ;)

Off topic mode off

and1 είπε:
Ξέρω κάποια που θα πετάξει απο την χαρά της αν το δει :D

Ονόματα δε λέμε :P

stayros είπε:
H αληθεια ειναι οτι την συγκεκριμενη σκεφτομουν οταν το εφτιαχνα! :)
Η συγκεκριμένη σ' ευχαριστεί πολύ! #)

Είναι πανέμορφο και προσωπικά μ' άρεσε η μούμια δίπλα στο λαπιτόπι! :flower:

Βολτα στην Αγρια Δυση με τρενο!!! :D

Από το ισπανικό playmoTV, ένα βιντεάκι για το πώς κατασκευάζουμε ένα μικρό διόραμα (2 Χ 1 μ.)

Αν γνωρίζετε ισπανικά, ακόμα καλύτερα (εγώ κατάλαβα μερικά πράγματα μόνο). Βλέπεται ευχάριστα πάντως !

Στο τέλος μιλάνε και οι ίδιοι οι κατασκευαστές για τα διοράματά τους.

Το καλυτερο διοραμα απο ολο το βιντεο ηταν...το μελαχρινο!!!!! :diablotin: :diablotin:

Το poster κι ενα μικρο sneak peek απο

το επερχομενο διοραμα μου. :)

Περισσοτερα σε λιγες μερες...
attachment.php

attachment.php

Που οδηγει αυτη η σκαλα;:what:

attachment.php

Αντε τωρα εγω μετα απο τα παρακατω που εγιναν στη Γαλλια

το Σ/Κ που μας περασε,να παρουσιασω διοραμα... :precry:

Le pilliers de la terre

Ville western

Maisons mediavales

Le mariage pour tous

Chantier fret

Batailles navales(Απο Ελληνες! :D )

Belle epoque

Incas

Forteresse

Fort Navajo

Στο δευτερο και στο τελευταιο link, δειξτε κατανοηση παρακαλω σε μια ψυχη αν τεζαρει....:biglaugh:

Νομίζω θα πρέπει Σταύρο να κάνεις λίγη χαμαλοδουλίτσα παραπάνω...

Εδώ και κάποιον καιρό για να δούμε άλμπουμ στο tricorne καμιά φορά μας λέει ότι πρέπει να είμαστε registered (εμένα τουλάχιστον με θέλει signed in για να τα βλέπω όλα) και δεν ξέρω αν είναι όλοι οι εδώ χρήστες... :wait2:

Στο τελευταίο θα έχουμε όντως... εγκεφαλικά !!! Μου άρεσε και αυτό με τους τύπους που χτίζουν... Δεν το 'χεις βάλει :(

Ναι για να τα δεις πρέπει να είσαι μέλος

Yπέροχα !!

Εδώ πότε θα κάνουμε κάτι ανάλογο;;

Ποτέ !!!

Αφού δεν ξεκουνιέστε να φτιάξουμε ένα σύλλογο...

PAPPOYS είπε:
Νομίζω θα πρέπει Σταύρο να κάνεις λίγη χαμαλοδουλίτσα παραπάνω...

and1 είπε:
Ναι για να τα δεις πρέπει να είσαι μέλος
Πωπωπωπωπω...γκρινια... :P

Ετοιμα ειναι!:wink:

Ξαναπατηστε τα link για πλουσιο Playmobiloφθαλμολουτρο!!!! :D :D:D

Πίσω
Μπλουζα