Playmobil

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας akmakas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
thebest20 είπε:
Ναι,στα παιδάκια...στους μεγάλους έβγαιναν και συνεχίζουν να βγαίνουν κανονικά τα μαλλιά,και να μπαίνουν σε όλα τα κεφάλια (πχ τα μαλλιά του πιανίστα τα είχα βάλει σε γυναίκα,επειδή ήταν μακριά).Γενικά άλλαζα πολύ συχνά μαλλιά...προτιμούσα ξανθά μαλλιά,σε όλη την οικογένεια.
Δεν είχες βγάλει ποτέ μαλλιά από παιδακια ή από μεγάλους,πιστεύοντας πχ ότι πηγαίνουν καλύτερα τα ξανθά σε μια φιγούρα?

Στα μωράκια και στα παιδάκια lyra-geobra ως τις αρχές του 90 χαλούσαν τα μαλλιά όταν τα έβγαζα (στα μωράκια και πιο μετά),και ήταν βλακεία,μετά η φιγούρα ήταν για πέταμα...μόνο όσα είχαν αυτό το καφέ σαν χείλος πίσω από το κεφάλι δεν χαλούσαν.Αλλά και πάλι δεν ήταν εύκολο να ξεχωρίσω ποια μαλλιά έβγαιναν και ποια όχι,εκτός κι αν προσπαθούσα να τα βγάλω από το κάτω μέρος του κεφαλιού,με φόρα προς τα πάνω

Αν τα εβγαζα λεει?μαρτυρια περνουσαν στα χερια μου αλλα μετα απο καποια φαση ηθελα οι φιγούρες μ να ειναι οπως τις αγοραζα

Σε παιδάκια της LYRA είχες προσέξει ότι πίσω είχαν κάτι σαν στρογγυλό που έμπαινε μέσα στο κεφάλι?Σε αυτά,σπάνια έβγαινε με προσοχή.Τις περισσότερες φορές χαλούσαν.Αυτό με το καφέ χείλος το θυμάσαι για τα πιο εξελιγμένα παιδάκια της Geobra?Αλήθεια,γιατί έβγαιναν τόσο διαφορετικά,και δεν έβγαιναν μια και καλή με αυτό το καφέ χείλος,ώστε να αλλάζαμε τα μαλλιά τους,χωρίς να χαλάνε!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
thebest20 είπε:
Σε παιδάκια της LYRA είχες προσέξει ότι πίσω είχαν κάτι σαν στρογγυλό που έμπαινε μέσα στο κεφάλι?Σε αυτά,σπάνια έβγαινε με προσοχή.Τις περισσότερες φορές χαλούσαν.Αυτό με το καφέ χείλος το θυμάσαι για τα πιο εξελιγμένα παιδάκια της Geobra?Αλήθεια,γιατί έβγαιναν τόσο διαφορετικά,και δεν έβγαιναν μια και καλή με αυτό το καφέ χείλος,ώστε να αλλάζαμε τα μαλλιά τους,χωρίς να χαλάνε!

δε θυμάμαι ρε συ να βγαινουν τα μαλλιά απο τα παιδακια μ' ευκολια όπως λες. μια φορα ειχα δοκιμασει να τα βγάλω αλλα το μόνο που κατάφερα ήταν να χαλάσω την φιγούρα.

thebest20 είπε:
Κι εγώ,τα μόνα καινούρια sets που έχω δει σε καταστήματα εδώ είναι το νέο παιδικό δωμάτιο του μοντέρνου σπιτιού,το πιάνο από το γάμο και το superset που είχα πριν λίγες μέρες με 118?

super set με 118??πολυ ακριβα!τα super set που εχω δει εχουν 25?

μήπως ήταν κάτι άλλο?

Το super set το λέω,επειδή ήταν τεράστιο!Το set περιείχε 2 ελικόπτερα και 3 οχήματα,σε τεράστιο κουτί!Δεν το έχω δει σε κανέναν κατάλογο!

Όσο για τα παιδάκια,δοκίμασε να βγάλεις τα μαλλιά από ένα παιδάκι με ξανθά μαλλιά!Σίγουρα ξαναμπαίνουν,τα ξανθά μαλλιά!

και να ηθελα δε μπορω... βλεπεις ολα τα παιδακια playmobil βρισκονται σε καποια χωματερη εκτος απο ενα το οποιο εχει γλιτωσει και το εχω στο πειρατικο καραβι μιας και που ηταν απο το set αυτο αλλα ειναι αγορακι

Αυτό το set το βρήκα 10?

http://www.amazon.fr/Playmobil-4244-Pharaon-et-char/dp/B0014BN3IK

και αυτό 12? στο βιβλιοπωλείο

http://www.amazon.co.uk/Playmobil-4245-Egyptian-Soldiers/dp/B0014BN3KI

αλλά το άλλο με τα ελικόπτερα δεν το βρίσκω πουθενά!Θα ξαναπεράσω από το βιβλιοπωλείο,να δω τι κωδικό έχει

στο site των playmobil αν πάτε Ελλάδα,έχει online τον κατάλογο του 2010 σε flash file...πολύ μικρή ποικιλία!Έχουν καταργήσει τα περισσότερα δωμάτια από το βασιλικό παλάτι...επίσης έχουν βάλει το νέο μοντέρνο σπίτι με τα νέα δωμάτια,καταργώντας τα παλιά και ακόμα έχουν ενσωματώσει τα νέα sets με το γάμο στη σειρά του νεοκλασικού.

Τέλος έχουν προσθέσει το σχολείο...ενώ στο νοσοκομείο έχουν μόνο το κτίριο με τα έπιπλα και extra ένα ακόμα set με δωμάτιο,καταργώντας το οδοντιατρείο,την παιδίατρο κλπ.

playmobil 4244.jpg

playmobil 4245.jpg

πολυ καλη τιμη αν σκεφτεις οτι το στα καταστηματα το ενα εχει 15 ευρω και το αλλο 13 ευρω.όσο αναφορά για τον καταλογο παρατηρησα οτι υπαρχουν διαφορες σε σχέση με τις άλλες χώρες (τι παραξενο?)ασε που τα μικρα κουτακια δηλ τα special τα ξαναβγάζουν μετα απο χρονια. το κοριτσακι με τα λαγουδακια (κωδικο δεν θυμαμαι)το ειχα πάρει το 95 και ειδα οτι θα ξανακυκλοφορησει τον Αυγουστο αν θυμαμαι καλα.αυτο ειναι πολυ καλο γιατι υπαρχουν καποια παλια κομματια τα οποια ειναι πολυ καλυτερα σε σχεση με αυτα που κυκλοφορουν τωρα

thebest20 είπε:
Αυτό το set το βρήκα 10?http://www.amazon.fr/Playmobil-4244-Pharaon-et-char/dp/B0014BN3IK

και αυτό 12? στο βιβλιοπωλείο

http://www.amazon.co.uk/Playmobil-4245-Egyptian-Soldiers/dp/B0014BN3KI

αλλά το άλλο με τα ελικόπτερα δεν το βρίσκω πουθενά!Θα ξαναπεράσω από το βιβλιοπωλείο,να δω τι κωδικό έχει

στο site των playmobil αν πάτε Ελλάδα,έχει online τον κατάλογο του 2010 σε flash file...πολύ μικρή ποικιλία!Έχουν καταργήσει τα περισσότερα δωμάτια από το βασιλικό παλάτι...επίσης έχουν βάλει το νέο μοντέρνο σπίτι με τα νέα δωμάτια,καταργώντας τα παλιά και ακόμα έχουν ενσωματώσει τα νέα sets με το γάμο στη σειρά του νεοκλασικού.

Τέλος έχουν προσθέσει το σχολείο...ενώ στο νοσοκομείο έχουν μόνο το κτίριο με τα έπιπλα και extra ένα ακόμα set με δωμάτιο,καταργώντας το οδοντιατρείο,την παιδίατρο κλπ.

τον ειδα τον καταλογο κ παρατηρησα οτι υπαρχουν διαφορες σε σχέση με τις άλλες χώρες (τι παραξενο?)ασε που τα μικρα κουτακια δηλ τα special τα ξαναβγάζουν μετα απο χρονια. το κοριτσακι με τα λαγουδακια (κωδικο δεν θυμαμαι)το ειχα πάρει το ΄95 και ειδα οτι θα ξανακυκλοφορησει τον Αυγουστο αν θυμαμαι καλα.αυτο ειναι πολυ καλο γιατι υπαρχουν καποια παλια κομματια τα οποια ειναι πολυ καλυτερα σε σχεση με αυτα που κυκλοφορουν τωρα

Και είναι και πολύ ακριβά!Στη Γερμανία λογικά πρέπει να είναι πιο φθηνά!Είδα και τα καινούρια που βγήκαν στην Ιταλία,και εκεί είναι πιο φαρμακείο οι τιμές!Γενικά μου το έχουν πει ότι στην Ιταλία είναι πιο ακριβά.

Το καλό είναι ότι επανακυκλοφορούν μερικά παλιά μικρά sets στην Ελλάδα!Το κακό,ότι είναι μικρή ποικιλία,αλλά βγαίνουν και σε περιορισμένα κομμάτια,ώστε να εξαντλούνται!Πλέον δεν υπάρχουν τα παλιά δωμάτια στα σπίτια,αλλά και τα περισσότερα δωμάτια του παλατιού έχουν καταργηθεί.

Τώρα που είδατε και άλλοι τον Κατάλογο 2010 και κάποια σχόλια δικά μου: θεωρώ ότι είναι από τους φτωχότερους ever. Από τα καινούργια η Χώρα των δράκων αλλά και το Πλοίο φάντασμα δεν μου άρεσαν καθόλου και τα θεωρώ ότι απομακρύνονται από τη μέχρι τώρα φιλοσοφία των Playmobil. Τα παλαιότερα set είναι απογυμνωμένα και δεν κατανοώ τη φιλοσοφία του να αφαιρούν για παράδειγμα το βαγόνι από το τσίρκο ή το περίπτερο του γάμου και να τα περνάνε κατευθείαν στον κατάλογο εξαρτημάτων, αντί να επανακυκλοφορήσουν παλαιότερα κομμάτια. Τόσα υπάρχουν και το βασικότερο τόσα ψάχνουμε όλοι μας!!

thebest20 είπε:
Το super set το λέω,επειδή ήταν τεράστιο!Το set περιείχε 2 ελικόπτερα και 3 οχήματα,σε τεράστιο κουτί!Δεν το έχω δει σε κανέναν κατάλογο!
Όσο για τα παιδάκια,δοκίμασε να βγάλεις τα μαλλιά από ένα παιδάκι με ξανθά μαλλιά!Σίγουρα ξαναμπαίνουν,τα ξανθά μαλλιά!
Το συγκεκριμένο δέν το έχω δει. Έχω δει ένα άλλο της αστυνομίας με ελικόπτερο, βάρκα και κάποια άλλα, που κυκλοφορούσε μέχρι το καλοκαίρι και κόστιζε 60€. Πολύ καλή τιμή.

Πάντως και εδώ κυκλοφορούν κομμάτια που δεν υπάρχουν στους επίσημους καταλόγους, όπως η πλήρης Παιδική Χαρά στα 40€ ή

το Τσίρκο στα 70€

φιλε Spybil συμφωνω απολυτα με αυτα που λες. Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανουν αυτο. Καταρχας υπαρχουν τοσα ωραια κομματια απο το παρελθον και ειδικα απο τον καταλογο εξαρτηματων και αντι να κοιταξουν να τα επανακυκλοφορησουν καθονται κ βγαζουν βλακειες. Όσο αναφορα για τους πειρατες φαντασμα νομιζω πως θα επρεπε να το ξανασκεφτουν πολυ σοβαρα για να τα βγαλουν στην αγορα.αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι η κλασικη περούκα που με αυτη μαθαμε τα playmobil τινει να εξαφανιστει...ελαχιστα playmobil φέρουν αυτη την περουκα για μαλλια.τωρα υπαρχει μεγαλη ποικιλια στα μαλλια και δυστυχως

οι περισσοτερες ειναι αισχος.

Η παιδική χαρά πολύ καλή τιμή αλλά δεν την έχω δει σε κανένα μαγαζί.Το άλλο αν δεν κάνω λάθος υπήρχε πριν 2 χρόνια σε ένα βιβλιοπωλείο στα 120 euro (έκλεισε πριν λίγο καιρό το βιβλιοπωλείο)!Πάντως μου είχε κάνει εντύπωση που ήταν τόσο ακριβό!Και ναι,το set που λέτε πάνω της αστυνομίας πρέπει να είναι αυτό που είδα με τα 118?.Αν γίνεται να έχω photo για αυτό!!!Αλλά έχω την εντύπωση πως έχει 2 ελικόπτερα,και βάρκα,και αυτοκίνητα!

Και τα μαλλιά τα καινούρια μάλλον τα έχουν για να μην μπαίνουν καπέλα

(από τη μία για να μην έχουμε μικροεξαρτήματα,ώστε να μη χάνονται...από την άλλη,για να μειώνεται το κόστος)

Το ίδιο και με τους γιακάδες και αυτά που πάνε στο λαιμό...τώρα είναι κολλημένα για να μη βγαίνουν.

Επίσης από το νεοκλασσικό έχουν μειώσει τα έπιπλα και έχουν αυξήσει τις τιμές (το σαλόνι είναι σε πολύ μικρό κουτί στα 27? και έχουν αφαιρέσει τη βιβλιοθήκη και την πολυθρόνα,σε σχέση με το set του 1990)

Ακόμα και οι επεκτάσεις είναι πλέον περιττές (στο νεοκλασσικό,στο μοντέρνο σπίτι και στο νοσοκομείο)...καθώς τα έπιπλα είναι κανονισμένα να χωράνε ίσα ίσα,αλλά να μένει και χώρος!Ίσως στο σχολείο είναι απαραίτητη η επέκταση (για να μπει η καντίνα,και το set με το μάθημα γεωμετρίας),αλλά αν θέλει κάποιος βρίσκει χώρο!

Ελπίζω μόνο να κρατήσουν τα ίδια sets και σε 10 χρόνια,και να μην τα μειώσουν!

ναι ομως κοψε απο 'δω κοψε απο 'κει τα 'καναν πολυ αισχος. ειπαμε να εξελιχθουν οχι να γινουν τερατα. θεωρω απαραδεκτη την τελευταια σειρα με τους πειρατες(κ οχι μονο). Αν εξερέσεις ενα με δυο κομματια ολα τα άλλα ειναι για πεταμα. Αυτο το πραγμα να τους βαφουν τοοοοοσο πολυ και να τους κανουν μανικια και κοντα παντελονακια ειναι ελεηνο και απορω ποιος τους ειπε οτι ειναι ωραια αυτη η εικονα.....

Καλά δεν μιλάμε για το νεοκλασικό. Απλώς έχει ελάχιστη σχέση με το πρωτότυπο της σειράς του 1900. Πρόσφατα διαπίστωσα ότι δεν έχει εσωτερική σκάλα για επικοινωνία μεταξύ των ορόφων. Μόνο στον extra όροφο προβλέπεται σκάλα, αλλά κι αυτή αλλαγμένη χρωματικά σε σχέση με το παλιό.

Ως προς το Τσίρκο 4093, αν αυτό βρήκες στα 120?, μιλάμε για κοφτήριο!

Αυτό το Τσίρκο κυκλοφορεί (όπου έχουν ξεμείνει κάποια κομμάτια) με αυτή την τιμή:

Το μεγάλο set με το ελικόπτερο κ.τ.λ., αν μπορέσω θα το φωτογραφίσω σε όποιο κατάστημα το εντοπίσω.

ναι ομως κοψε απο 'δω κοψε απο 'κει τα 'καναν πολυ αισχος. ειπαμε να εξελιχθουν οχι να γινουν τερατα. θεωρω απαραδεκτη την τελευταια σειρα με τους πειρατες(κ οχι μονο). Αν εξερέσεις ενα με δυο κομματια ολα τα άλλα ειναι για πεταμα. Αυτο το πραγμα να τους βαφουν τοοοοοσο πολυ και να τους κανουν μανικια και κοντα παντελονακια ειναι ελεηνο και απορω ποιος τους ειπε οτι ειναι ωραια αυτη η εικονα.....

Spybil είπε:

Το μεγάλο set με το ελικόπτερο κ.τ.λ., αν μπορέσω θα το φωτογραφίσω σε όποιο κατάστημα το εντοπίσω.
Όχι δεν είναι το τσίρκο αυτό που είδα με 120?,έχω την εντύπωση πως είναι το άλλο.Το βιβλιοπωλείο που το πουλούσε έκλεισε πριν λίγο καιρό.

Το set με τα ελικόπτερα το είδα σε άλλο βιβλιοπωλείο!Γενικά θεωρώ πολύ τσιμπημένες τις τιμές που έχουν τα συνοικιακά καταστήματα.

Παρεμπιτπόντως έχω εντοπίσει αυτό

στα 110 Ευρώ. Δεν είναι άκρως τσιμπιμένο;

Ναι πολύ ακριβό....ξεχωριστά να τα πάρεις από το playmobil fanpark πιο φθηνά έρχεται...η άμαξα 9,90? το γραφείο του Σερίφη 25? (αν και έχει το καινούριο και όχι το συγκεκριμένο) και η σκηνή 18? (αν και είναι τσιμπημένη τιμή)...το πολύ πολύ παίρνεις και 2-3 φιγούρες ινδιάνους και το συμπληρώνεις.Εγώ από αυτό το set έχω το γραφείο του Σερίφη της Lyra,με μία παρόμοια άμαξα,και μερικές σκηνές πλαστικές της Lyra,δηλαδή παρόμοια.

Απλά το συγκεκριμένο είναι τσιμπημένο επειδή είναι επετειακό (είχε βγει το 2004 για τα 30 χρόνια) και επίσης έχει παλιές φιγούρες και sets,που δεν γυρίζουν τα χεράκια κλπ

Μερικά κομμάτια από τον κατάλογο 2010 δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα...οι γοργόνες,το σαφάρι στην άγρια δύση και μερικά κομμάτια του κάστρου κυκλοφορούν αυτό το μήνα,ενώ το σχολείο κυκλοφορεί τον Ιούνιο 2010 και ένα χριστουγεννιάτικο set θα βγει το Σεπτέμβριο του 2010.Ωραία τα έχει ο κατάλογος πάντως,από την άποψη ότι μπορείς να τα δεις με zoom...το στάβλο τον έχει σε 2 διαφορετικές σελίδες και είναι ακριβώς ίδιο set.

Παρα πολυ ακριβο! Το γραφειο του Σεριφη μαζι με το Σαλουν, το ινδιανικο χωριο και το ξενοδοχειο μου τα χε παρει η μητερα μου στα γεννεθλια μου το 1986 4000 δρχ. Το θυμαμαι γιατ ημουν στο τσακ να παρω το καραβι που εκανε 6000, αλλα αφενως ειδα την μητερα μου να σφιγγεται και αφετερου βρηκα λογικο το επιχειρημα της πως θα εχω περισσοτερα να παιζω απο ενα καραβι χωρις τποτα αλλο (ειχα ηδη αρκετους καουμπουδες, ινδιανους και ιππικο)

Εχω επισης 2 αμαξες (πολλα τα ειχαμε διπλα γιατι μας επαιρναν τα ιδια με τον αδερφο μου). Ο οδηγος φοραγε καπελο σαν του σεριφη στην φωτο αλλα κιτρινο και ηταν μπλε με ξανθα μαλλια. Αν διακρινω καλα στην φωτο ο σεριφης εχει την παλια θηκη για τα πιστολια, η οποια περαν του οτι ηταν πολυ πιο ρεαλιστικη, κρατουσε καλα σφηνωμενα τα πιστολια αντιθετα με αυτες των ανανεωμενων του 90. Μονο μειονεκτημα ηταν πως με την πολυχρονη χρηση (αλλα μιλαμε να το ξεσκισεις) μπορει να κοβοταν σε ενα σημειο.

Πολύ φθηνά 4000 δρχ για τόσα πολλά!Αλλά άλλη αξία είχαν τότε...εγώ περίπου 12000 δρχ είχα πάρει γύρω στο 94 (προφανώς όταν έκλειναν τα 20 χρόνια τα playmobil) ένα set με 3 κουτιά κολλημένα σε διάφανη ζελατίνα από το praktiker που είχε saloon,τράπεζα κι άλλο ένα μαζί (νομίζω τροχόσπιτο).Ήταν τα Lyra δεύτερης γενιάς.Και το γραφείο του Σερίφη το έχω (γύρω στις 4.000 πρέπει να κόστιζε τότε)

Τώρα πλέον δεν υπάρχει ποικιλία...έχει καταργηθεί το Saloon και όλα τα υπόλοιπα.Μόνο το γραφείο του Σερίφη (σε άλλη version) το δίνουν με παραγγελία από το playmobil fanpark

Πίσω
Μπλουζα