Και το δικό μου καράβι έχει την ίδια ταυτότητα και δεξιότερα γράφει Made in Spain.Kambia είπε:Playmolover δεν ξερω. Το σίγουρο είναι οτι δεν άλλαξε ποτέ χρώμα Σημερα έψαξα να βρω κωδικό πάνω στο καράβι. Αυτό που βρήκα ήταν
Playmobil system, Geobra 1978
Tα δε playmobil στα πόδια τους γράφουν LYRA Geobra (το είχα πάρει μεσα 10ετιας 80 5000 δρχ)
Αυτό που λες για τα μαλλιά ότι έμπαιναν και έβγαιναν χωρίς να χαλάσει η φιγούρα ούτε που το θυμάμαι. Όσο αναφορά για τα lyra δεύτερης γενιάς μην ξύνεις πληγές. . .thebest20 είπε:Σας είχε τύχει ποτέ κάτι εντελώς περίεργο όταν αγοράζατε playmobil?Εμένα μου είχε τύχει (κυρίως σε Lyra δεύτερης γενιάς) εκτός από ότι διέφεραν τα χρώματα,να μην έχει ποτέ κοριτσάκια (αν και τα έδειχνε έξω στο κουτί).Επίσης πολλές φορές να λείπει κάποιο ανθρωπάκι ή εξάρτημα ,ή ακόμα να βρω διαλυμένο ανθρωπάκι.Μου είχε τύχει επίσης,τα μάτια του και το στόμα του να ξεβάφουν (μερικά Lyra δεύτερης γενιάς είχαν ζωγραφισμένα τα μάτια και το στόμα τους,και όχι σκαλισμένα όπως τα άλλα).Διαφορές έχω βρει και μεταξύ 2 ίδιων set geobra (στο ένα,τα μαλλιά του κοριτσιού ήταν κολλημένα,και μόλις τα έβγαζες χαλούσε η φιγούρα,και στο άλλο έβγαιναν κανονικά).Πίσω από το κεφάλι των παιδιών υπήρχε κάτι καφέ σαν χείλη,που μόνο όσα είχαν αυτό,γινόταν να τους αλλάξεις μαλλιά.Αλλά σε sets δεκαετίας 80 που είχα πάρει από αποθήκες παιχνιδιών (που είχαν ξεμείνει),τα μαλλιά των παιδιών δεν έβγαιναν,ή χαλούσε η φιγούρα.
Ναι,στα παιδάκια...στους μεγάλους έβγαιναν και συνεχίζουν να βγαίνουν κανονικά τα μαλλιά,και να μπαίνουν σε όλα τα κεφάλια (πχ τα μαλλιά του πιανίστα τα είχα βάλει σε γυναίκα,επειδή ήταν μακριά).Γενικά άλλαζα πολύ συχνά μαλλιά...προτιμούσα ξανθά μαλλιά,σε όλη την οικογένεια.and1 είπε:Αυτό που λες για τα μαλλιά ότι έμπαιναν και έβγαιναν χωρίς να χαλάσει η φιγούρα ούτε που το θυμάμαι. Όσο αναφορά για τα lyra δεύτερης γενιάς μην ξύνεις πληγές. . .
Πλέον όλα τα playmobil που έρχονται κατευθείαν από την Geobra έχουν στο κουτί και Ελληνικά. Οι τιμές είναι ελάχιστα πιο φτηνές σε Γερμανία και Αυστρία (γι' αυτές τις χώρες μπορώ να σου πω μόνο) αλλά δεν έχω επισημάνει διαφορά να κυμαίνεται πάνω από ένα ευρώ.and1 είπε:Η φάση ειναι οτι έχω δει πολλα set στο net που έχουν και ελληνικούς χαρακτηρους στο πίσω μέρος του κουτιού όπως την λέξη "περιεχομενο" και τις οδηγίες για το αν κάποιο κομματι ειναι ελλατωματικο. . . κλπ αλλα ποτε δεν τα ειδα σε κάποιο ραφι καταστήματος εδω στην Ελλαδα.παραξενο παντως γιατι νομιζω πως θα επρεπε να υπάρχουν
απο τιμες τι παιζει?πιο φθηνα στις άλλες χωρες η μια απο τα ιδια? α και φανταζομαι απο ποικιλια αλλο τιποτα ε?