Το λογότυπο system το είχαν τα περισσότερα διεθνή sets εκείνης της εποχής,αλλά και τα ελληνικά LYRA sets που ήταν ακριβώς ίδια με τα διεθνή!System είχε να κάνει με τον τρόπο που συνδέονταν τα κομμάτια (κάστρα κλπ),αλλά επικράτησε να υπάρχει ως λογότυπο και στα μικρά sets (για λόγους που δεν γνωρίζω).Τώρα ο τρόπος σύνδεσης των κομματιών είναι System X (από το 1999 και μετά.τα κομμάτια ενώνονται με κίτρινες και κόκκινες "βίδες" - με εξαίρεση το νεοκλασικό 5301 και κάποιες επανακυκλοφορίες παλιότερων sets).
Νέο exclusive set (5990) στα 50 euro
Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα,στα 45 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επίσης ένα άλλο exclusive είναι νέο ολόκληρο σχολείο,με λεωφορείο (κωδικός 5989),σε οικονομική τιμή (σύμφωνα με το playmofriends.com)
Ευχαριστώ! Ήξερα ότι ήταν κοινότυπη η ερώτηση αλλά μου βγήκε αυθόρμητα... #)
Ανυπομονώ για τον καινούριο κατάλογο. Προς το παρόν προσανατολίζομαι στα χριστουγεννιάτικα πάλι. Το είδατε αυτό με τον Σαν Νίκολας και τη βάρκα του που θα βγει;; Κορυφαίο!
Για τα ημερολόγια τι γνώμη έχετε; Δεν έχω πάρει ποτέ αλλά λέω να πάρω τώρα. Η αλήθεια είναι ότι δε μ' αρέσει το χάρτινο μέρος..
Από τα ημερολόγια αξίζει μόνο το μουσείο με την κλοπή!Ο βασιλικός γάμος,αν και ωραίο,υπάρχουν οι φιγούρες και τα εξαρτήματα και σε άλλα sets (οι φιγούρες όχι ακριβώς ίδιες αλλά παρόμοιες).Το συγκεκριμένο εδώ κοστίζει 22 ευρώ,πολύ ακριβό,ενώ στη Γερμανία κάπου στα 15.Γενικά σε άλλα set δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή!
Το νέο σχολείο κυκλοφορεί στην Ελλάδα,στα 45 ευρώ!Είναι μίξη του αμερικάνικου set 5940 (σχολικό λεωφορείο + 3 από τις 4 φιγούρες) όπως επίσης περιέχει και την επίπλωση του 5971.Το κτίριο είναι μόνο εντελώς νέο,παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε για το ζωολογικό κήπο,αλλά με άλλα χρώματα.
Πράγματι, πολύ αμερικάνικο.. Και το κτίριο δε μου αρέσει καθόλου. Πολύ μικρό και άχαρο για σχολείο. Θα μείνω με τις αναμνήσεις των παλιών από δω και πέρα μάλλον...
Ελα να δώσουμε μια πραγματική νότα μαγείας playmobil...δύο πολύ σπάνια σέτ που απόκτησα το σκ που μας πέρασε απο το ταξίδι μου στο εξωτερικό(γι αυτό έχασα τη ρετροσυναντηση της Θεσσαλονίκης,ελπίζω να με συγχωρέσετε.)απολαύστε το θέαμα.πιστεύω οτι η εικόνα μιλάει απο μόνη της
Το συγκεκριμένο είναι από τα τελευταία sets που βγήκαν από τη LYRA!Ο κατάλογος βέβαια το έχει στα International sets!Εσύ το βρήκες στην έκδοση της Geobra,προφανώς 2 περιπτώσεις υπάρχουν,είτε να επανακυκλοφόρησε από τη Geobra όταν έκλεισε η LYRA,είτε να το έφεραν οι ίδιοι από εξωτερικό!
Ναταλι μου απλα το λεει για να μην χασει τη συλλεκτικοτητα του!
Αλλα απο την αλλη κριμα δεν ειναι να μενει και στο κουτι;
Αλλωστε γι αυτο δεν προωριζονται τα Playmobil;
PAPPOYS είπε:
Κι εγώ υπέρ του ανοίγματος είμαι... Του ανοίγματος, του παιχν... του στησίματος ήθελα να πω, του "ξεστησίματος" και πάλι μέσα στο κουτί ! Καλορίζικο !!!
με γεια το νεο σου αποκτημα Σταυρο!!!!! καθε φορα που κανεις βολτα ολο και κατι ωραιο βρισκεις να μας παρουσιασεις!!!συμφωνω κι εγω: το κουτι πρεπει να ανοιχτει!!! περιμενουμε να δουμε κι αυτες τις φιγουρες σε καποιο απ τα επομενα διοραματα σου