Playmobil

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας akmakas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Το λογότυπο system το είχαν τα περισσότερα διεθνή sets εκείνης της εποχής,αλλά και τα ελληνικά LYRA sets που ήταν ακριβώς ίδια με τα διεθνή!System είχε να κάνει με τον τρόπο που συνδέονταν τα κομμάτια (κάστρα κλπ),αλλά επικράτησε να υπάρχει ως λογότυπο και στα μικρά sets (για λόγους που δεν γνωρίζω).Τώρα ο τρόπος σύνδεσης των κομματιών είναι System X (από το 1999 και μετά.τα κομμάτια ενώνονται με κίτρινες και κόκκινες "βίδες" - με εξαίρεση το νεοκλασικό 5301 και κάποιες επανακυκλοφορίες παλιότερων sets).

Νέο exclusive set (5990) στα 50 euro

1681_0.jpg

Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα,στα 45 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επίσης ένα άλλο exclusive είναι νέο ολόκληρο σχολείο,με λεωφορείο (κωδικός 5989),σε οικονομική τιμή (σύμφωνα με το playmofriends.com)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
#) :angry: #)

Ευχαριστώ! Ήξερα ότι ήταν κοινότυπη η ερώτηση αλλά μου βγήκε αυθόρμητα... #)

Ανυπομονώ για τον καινούριο κατάλογο. Προς το παρόν προσανατολίζομαι στα χριστουγεννιάτικα πάλι. Το είδατε αυτό με τον Σαν Νίκολας και τη βάρκα του που θα βγει;; Κορυφαίο!

Για τα ημερολόγια τι γνώμη έχετε; Δεν έχω πάρει ποτέ αλλά λέω να πάρω τώρα. Η αλήθεια είναι ότι δε μ' αρέσει το χάρτινο μέρος..

Από τα ημερολόγια αξίζει μόνο το μουσείο με την κλοπή!Ο βασιλικός γάμος,αν και ωραίο,υπάρχουν οι φιγούρες και τα εξαρτήματα και σε άλλα sets (οι φιγούρες όχι ακριβώς ίδιες αλλά παρόμοιες).Το συγκεκριμένο εδώ κοστίζει 22 ευρώ,πολύ ακριβό,ενώ στη Γερμανία κάπου στα 15.Γενικά σε άλλα set δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή!

Κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα το 5990,στα 45 ευρώ

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το νέο σχολείο κυκλοφορεί στην Ελλάδα,στα 45 ευρώ!Είναι μίξη του αμερικάνικου set 5940 (σχολικό λεωφορείο + 3 από τις 4 φιγούρες) όπως επίσης περιέχει και την επίπλωση του 5971.Το κτίριο είναι μόνο εντελώς νέο,παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε για το ζωολογικό κήπο,αλλά με άλλα χρώματα.

Προβολή συνημμένου 59327 Προβολή συνημμένου 59328

Πράγματι, πολύ αμερικάνικο.. Και το κτίριο δε μου αρέσει καθόλου. Πολύ μικρό και άχαρο για σχολείο. Θα μείνω με τις αναμνήσεις των παλιών από δω και πέρα μάλλον... :)

Νέα sets θα έρθουν μέσα στο 2013-2014.

Προβολή συνημμένου 59417

Προβολή συνημμένου 59418

Προβολή συνημμένου 59419

Προβολή συνημμένου 59420

Προβολή συνημμένου 59421

Προβολή συνημμένου 59422

Προβολή συνημμένου 59423

Προβολή συνημμένου 59424

Προβολή συνημμένου 59425

Προβολή συνημμένου 59426

Προβολή συνημμένου 59427

Προβολή συνημμένου 59428

Προβολή συνημμένου 59429

Προβολή συνημμένου 59430

Τέλεια είναι!Λατρεύω Figures 4,5 όπως επίσης και τα Specials,και το σπιτάκι εξοχής και το camping!!!!!!!!

ps : Αν μπορούσατε να τα συγχωνεύσετε όλα σε ένα post (επειδή δεν μου επιτρέπει να κάνω attach πάνω από 7-8 αρχεία)

Ελα να δώσουμε μια πραγματική νότα μαγείας playmobil...δύο πολύ σπάνια σέτ που απόκτησα το σκ που μας πέρασε απο το ταξίδι μου στο εξωτερικό(γι αυτό έχασα τη ρετροσυναντηση της Θεσσαλονίκης,ελπίζω να με συγχωρέσετε.)απολαύστε το θέαμα.DSC00767.jpgπιστεύω οτι η εικόνα μιλάει απο μόνη της

@Giannis: Ήταν για καλό σκοπό (και πανέμορφο απ΄ ότι βλέπω!), οπότε χαλάλι! Θα έχουμε κι άλλες συναντήσεις! :)

Σημερα το πρωι μιας και βαριομουν σπιτι ειπα να κανω καμια βολτα για ρετροανακαλυψεις...

Ο δρομος μου λοιπον με εβγαλε σε ενα βιβλιοπωλειο καπου προς τα βορειοανατολικα προαστεια

της Αθηνας.Απ'εξω φαινοταν ενα κοινο βιβλιοπωλειο οπως ολα,ομως μου τραβηξε την προσοχη η βιτρινα

του παταριου που ειχε,τοσο που μονολογουσα: "λες;...A μπα...Ας ρωτησω δεν χανω τιποτα..."

Μπηκα μεσα και ρωτησα αν υπαρχουν playmobil...

Τι αλλο θα μπορουσα να ρωτησω...:biglaugh:

Η υπαλληλος με οδηγησε στο παταρι και στα ραφια που ειχαν playmobil

ρωτωντας με αν θελω βοηθεια απαντησα "οχι,τα καταφερνω" .

Μερικα λεπτα αργοτερα παθαινω ενα μινι καψιμο :burn: με αυτο που ειδα...

Ενα ξεχασμενο/σκονισμενο μπλε κουτι με διαφορετικο το λογοτυπο και την κοψια

απο τα καινουργια σετ.Το τραβαω και οριστε τι αντικρισα και μου ηρθε κεραμιδα... :brick:

Ενα 3198 του 1986!!!!!!!!!:animeek::animeek::animeek::animeek::animeek:

attachment.php

Το πηρα χωρις να το πολυσκεφτω.

Γυρνοντας σπιτι και ψαχνοντας το στον καταλογο Playmobil Collector 1974-2009

διαπιστωσα οτι ειναι ενα σπανιο σετ που ειχε βγει μονο ως export exlusive!!!

Και για του λογου το αληθες...

attachment.php

attachment.php

Ελπιζω να σας αρεσει το νεο ρετροαποκτημα μου! :D

Μαλλον θα πρεπει να κανω πιο συχνα ρετροσπορ...:biglaugh:

Σταύρο καλορίζικο το καινούριο εκπληκτικό απόκτημα.ειδες όταν κάνεις κατδρομικές παντα κάτι βρίσκεις...κρίμα να το ανοιξεις

Το συγκεκριμένο είναι από τα τελευταία sets που βγήκαν από τη LYRA!Ο κατάλογος βέβαια το έχει στα International sets!Εσύ το βρήκες στην έκδοση της Geobra,προφανώς 2 περιπτώσεις υπάρχουν,είτε να επανακυκλοφόρησε από τη Geobra όταν έκλεισε η LYRA,είτε να το έφεραν οι ίδιοι από εξωτερικό!

Κι εγώ υπέρ του ανοίγματος είμαι... Του ανοίγματος, του παιχν... του στησίματος ήθελα να πω,

του "ξεστησίματος" και πάλι μέσα στο κουτί ! Καλορίζικο !!!

με γεια το νεο σου αποκτημα Σταυρο!!!!! καθε φορα που κανεις βολτα ολο και κατι ωραιο βρισκεις να μας παρουσιασεις!!!

συμφωνω κι εγω: το κουτι πρεπει να ανοιχτει!!! περιμενουμε να δουμε κι αυτες τις φιγουρες σε καποιο απ τα επομενα διοραματα σου :)

Kambia είπε:
Γιατί να μην το ανοίξει?Ο κατάλογός του μέσα (αν έχει) έχει κάτι το διαφορετικό?
Ναταλι μου απλα το λεει για να μην χασει τη συλλεκτικοτητα του! ;)

Αλλα απο την αλλη κριμα δεν ειναι να μενει και στο κουτι;

Αλλωστε γι αυτο δεν προωριζονται τα Playmobil;

PAPPOYS είπε:
Κι εγώ υπέρ του ανοίγματος είμαι... Του ανοίγματος, του παιχν... του στησίματος ήθελα να πω, του "ξεστησίματος" και πάλι μέσα στο κουτί ! Καλορίζικο !!!
Μην βαζεις φωτιες ρε συ Γιαννη... :diablotin:

katerinak είπε:
με γεια το νεο σου αποκτημα Σταυρο!!!!! καθε φορα που κανεις βολτα ολο και κατι ωραιο βρισκεις να μας παρουσιασεις!!!συμφωνω κι εγω: το κουτι πρεπει να ανοιχτει!!! περιμενουμε να δουμε κι αυτες τις φιγουρες σε καποιο απ τα επομενα διοραματα σου :)
Ευχαριστω πολυ Κατερινα μου! :flower:

Και απ'οτι βλεπω οι πιο πολλοι θελετε να το ανοιξω...

Με πεισατε... :D

Ά-νοι-ξέ-το.. Α-νο-ιξέ-το!!

Καλορίζικο!

giannislarisa είπε:
ΔΟΛΟΦΟΝΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ωπα ρε Γιαννη...βαστα! Δεν σκοτωσα κανεναν!

Εσυ γουσταρεις να τα βρισκεις και να τα κρατας στα κουτια για να μη χασουν τη συλλεκτικοτητα τους.

Εγω απο την αλλη γουσταρω την ολη διαδικασια του ανοιγματος,της συναρμολογησης και της φωτογραφισης.

Δεν βλεπω κατι το κακο σε ολη αυτη την διαδικασια.

Δηλαδη επειδη δεν το κρατησα στο κουτι παει να πει οτι δεν ειμαι συλλεκτης;

Δηλαδη με αυτη την λογικη που λες κανονικα δεν θα μπορουσαμε να απολαυσουμε ουτε αυτα αλλα ουτε και αυτο εδω

που εστησε ο κος Βαγγοπουλος στο "THE MALL".

Ο οποιος ο ανθρωπος ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους συλλεκτες Playmobil στην Ελλαδα και εχει αψογη συνεργασια με την Playmobil Hellas.

Αλλωστε αυτη ειναι και η μαγεια,η χαρα και η διασκεδαση με το να ασχολεισαι με τα Playmobil να δημιουργεις...με μονο οριο την φαντασια!

Και να μην ξεχναμε οτι προκειται και οτι μιλαμε για ενα παιχνιδι...που κατα 95% απευθυνεται σε παιδια!!!

Αλλο τωρα αν καθενας το βλεπει οπως γουσταρει και θελει.

Αυτα τα ολιγα ειχα να πω.

Πίσω
Μπλουζα