Playmobil

Εγώ παρατήρησα ότι όσα προϊόντα στέλνονται Ελλάδα είναι πολύ πιο ακριβά από το να τα αγοράσεις εδώ.Δεν έψαξα βέβαια όλα τα playmobil του Γερμανικού ebay,αλλά τα κάστρα,το μαγικό παλάτι και τα σπίτια,τα έχουν πολύ πιο τσιμπημένα σε σχέση με την Ελλάδα...ενώ όσοι στέλνουν μόνο Γερμανία,τα έχουν πολύ φθηνά!

Επίσης όσα έχουν μια photo από το site των playmobil και καμία περιγραφή,πιθανότατα πρόκειται για απάτη.Για τα κλειστά,πρέπει τουλάχιστον να έχει φωτογραφίες του κουτιού,και για τα ανοιχτά,να έχει 3-4 photos τουλάχιστον!
 
jkhhkjj.jpg
 
Καλέ μου φίλε best, καταρχήν πρέπει να κοιτάς από που είναι κάθε φορά ο κάθε πωλητής στο ebay άσχετα αν είσαι στο Γερμανικό ή στο Γιαπωνέζικο. 80 ευρώ για μεταφορικά έχω συναντήσει και εγώ σε πωλητές στην Αμερική. Δεν σε συμφέρει με τίποτα. Πολύ καλά μεταφορικά έχουν όντως οι Γερμανοί.

Από εκεί και πέρα, αν σε ενδιαφέρει κάτι boxed, σαφώς και θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη. Εγώ συνήθως παίρνω τα κομμάτια που μου λείπουν και συναρμολογώ τα σετ που θέλω μόνος μου. Από εκεί και πέρα, αν σε ενδιαφέρει η συλλογή αυτή πολύ και μπορείς να την "χρηματοδοτήσεις" why not;

Εγώ δυστυχώς είμαι πολυσυλλεκτικό άτομο οπότε, δεν μπορώ να προσφέρω π.χ. 600 - 800 ευρώ για να πάρω στο κουτί του το παλιό κάστρο των ίπποτών. Το έχω αλλά δεν έχει κουτί....

Που να πρωτοεπενδύσω ο άνθρωπος; Σε νομίσματα, γραμματόσημα, παλιούς δίσκους, κλασικές μοτοσικλέτες, βιβλία, περιοδικά, playmobil, κονσόλες και games, παλιούς υπολογιστές;;;; Όχι πείτε μου...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Playmolover είπε:
Εγώ δυστυχώς είμαι πολυσυλλεκτικό άτομο...... Που να πρωτοεπενδύσω ο άνθρωπος; Σε νομίσματα, γραμματόσημα, παλιούς δίσκους, κλασικές μοτοσικλέτες, βιβλία, περιοδικά, playmobil, κονσόλες και games, παλιούς υπολογιστές;;;; Όχι πείτε μου...
Προς τα εκεί οδεύω κι εγώ... Αρχίζω και φοβάμαι...

Έχω αρχίσει να συλλέγω διάφορα και δεν με παίρνει... :xm:
 
Όχι,δεν ψάχνω όσα είναι σε κουτί,αλλά εχω παρατηρήσει ότι συνήθως μόνο όσα είναι boxed στέλνονται Ελλάδα.
 
Γνωρίζετε πως κυκλοφόρησε κόμικ με τίτλο "Playmobil" και στο 1ο τεύχος έδωσε δώρο 1 φιγούρα, έτσι;
 
επιτελους καταλαβα πως ανεβαζεις φωτος γρηγορα.

picture.php
picture.php


picture.php


picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν θα ετοιμάσω ένα θρεντ όπου θα μπορούμε να ανεβάζουμε τις φωτογραφίες των δικών μας playmobil όπως τα έχουμε στήσει (δλδ όχι στα κουτιά τους). Όποιος ενδιαφέρεται ας ξεκινήσει to στήσιμο και την φωτογράφιση :)

Υγ. Όσοι έχουν ποστάρει φωτογραφίες εδώ θα μεταφερθούν στο νεο θρεντ ;)
 
απιθανος σπαιμπιλ!!!!!!!!!!

καλα, ποσο χωρο εχεις ; να ερθω να παιξουμε ; χαχαχαχχαχαχαχαχ
 
@ boukitsas: Εγώ πάλι γιατί δεν έχω καταφέρει να ανεβάζω γρήγορα τις φωτο και κάνω ολόκληρη διαδικασία ανα 3. Άσε που προβάλλονται μικρές :(

@ Thebest: όλα τα κτίρια από τη μία τους πλευρά είχαν είτε έναν τέτοιο τοίχο (συνήθως στον όροφο) είτε μια τέτοια πόρτα στο ισόγειο. Και φυσικά μπορείς να τα βάλεις το ένα πάνω στο άλλο φτιάχνοντας μεσαιωνικούς ουρανοξύστες!! αλλά θα περισσέψουν όλες οι σκεπές τότε, οπότε δεν συμφέρει. Πάντως έπιπλα μπαίνουν. Τότε εγώ έβαζα και κάτι άσπρα νοσοκομειακά κρεβάτια που είχα.

Δυστυχώς και εγώ θα μείνω με τις φωτογραφίες, γιατί έπρεπε να τα μαζέψω :cry: . Επιστροφή οικογένειας γαρ. Επιφυλάσσομαι για άλλες συνθέσεις, να γεμίσουμε και το νέο θρεντ.
 
Κατάλαβα για το ισόγειο,αλλά η σκεπή δεν άνοιγε από τη μία πλευρά ώστε να είναι σαν σοφίτα και να μπαίνουν έπιπλα?

ps : Αν έχεις ράφια ή βιβλιοθήκη στο σπίτι σου και έχεις χώρο σου προτείνω να τα βάλεις εκεί!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
thebest20 είπε:
Κατάλαβα για το ισόγειο,αλλά η σκεπή δεν άνοιγε από τη μία πλευρά ώστε να είναι σαν σοφίτα και να μπαίνουν έπιπλα?
ps : Αν έχεις ράφια ή βιβλιοθήκη στο σπίτι σου και έχεις χώρο σου προτείνω να τα βάλεις εκεί!
Η πρώτη φουρνιά σπιτιών ήταν κλειστή και από τις 2 πλευρές με ή οπότε αναγκαστικά έπρεπε να βγάζεις το ένα για να το λειτουργήσεις.

Στα μεταγενέστερα που αγόρασα από τον κατάλογο εξαρτημάτων τα πράγματα έγιναν πιο πρακτικά γιατί το δεύτερο καπάκι είχε αντικατασταθεί από αυτό ή η μία πλευρά της σκεπής ήταν πλέον ανοιχτή, κατά το μοτίβο της φάρμας, της εκκλησίας, της κόκκινης βίλας, κτλ.
 
Μήπως γνωρίζετε αν μπορεί να βρεθεί ακόμα σε κανένα παιχνιδάδικο ή αποθηκη παιχνιδιών το μεγάλο κάστρο με κωδικό 3666;Είναι το απωθημένο μου από τότε που ήμουν πολύ μικρός καί τώρα που έχω τη δυνατότητα θέλω να το αγοράσω!!!!!!!!
 
3666.jpg


Είναι πολύ σπάνιο...το έχουν τα ξαδέρφια μου από παλιά,αλλά η κυκλοφορία του έχει σταματήσει εδώ και 5 χρόνια!To μόνο που κυκλοφορεί παντού είναι αυτό με κωδικό 3268,στα 200? που δεν είναι πολύ ωραίο!

Λογικά αυτό που ψάχνεις ίσως το βρεις σε αποθήκη παιχνιδιών.Κάποιο μέλος από το forum βρήκε το πιο παλιό κάστρο που κυκλοφόρησε,σε ένα ψιλικατζίδικο που του είχαν ξεμείνει μερικά κουτιά platmobil,και σε καλή τιμή 60?.
 
Το είδα το καινούριο κάστρο αλλά κι εμένα δέ μου άρεσε καθόλου...Τα παλιά playmobil ήταν πιό όμορφα τελικά....
 
thebest20 είπε:
3666.jpg

Είναι πολύ σπάνιο...το έχουν τα ξαδέρφια μου από παλιά,αλλά η κυκλοφορία του έχει σταματήσει εδώ και 5 χρόνια!To μόνο που κυκλοφορεί παντού είναι αυτό με κωδικό 3268,στα 200 που δεν είναι πολύ ωραίο!

Λογικά αυτό που ψάχνεις ίσως το βρεις σε αποθήκη παιχνιδιών.Κάποιο μέλος από το forum βρήκε το πιο παλιό κάστρο που κυκλοφόρησε,σε ένα ψιλικατζίδικο που του είχαν ξεμείνει μερικά κουτιά platmobil,και σε καλή τιμή 60.
το έχω πάρει πριν καποιους μήνες..Σε άριστη κατάσταση απο την Γερμανία. Το κακό ήταν βέβαια οτι δεν είχε το πλάνο αλλά δεν νομίζω να δυσκολευτώ να το φτιάξω..Αν κάποιος έχει το πλάνο ας επικοινωνήσει μαζί μου παντως :) Είναι πάντως απο τα πιο ακριβά αλλά είναι πολύ ωραίο γιατί μοιάζει λίγο με τα παλιά που είχε τότε η LYRA
 
Δέ ξέρω πού μπορεί να βρεθεί πλάνο αλλά η παρακατω εικόνα μπορεί να είναι αρκετά κατατοπιστική.
img
 
Πάντως σε γερμανικό κατάλογο εξαρτημάτων υπάρχουν ξεχωριστά κομμάτια από το παλιό κάστρο,και λογικά θα έρθουν και στην Ελλάδα στον κατάλογο εξαρτημάτων 2010-2011.Από ότι έχω δει το ένα κομμάτι είναι τα τείχη,και είναι στα 25?,άλλο κομμάτι είναι το σπιτάκι που έχει 45? και υπάρχει και στον ελληνικό κατάλογο εξαρτημάτων και τα υπόλοιπα είναι ο πρώτος όροφος από το σπιτάκι,το φρούριο με την κυκλική σκεπή,και το φρούριο με την τετράγωνη σκεπή.Συνολικά σου βγαίνει όλο περίπου 160?,αν έχουν τις ίδιες τιμές και εδώ στην Ελλάδα,και εφόσον κυκλοφορήσουν στον κατάλογο εξαρτημάτων του 2010-2011!

Για την ακρίβεια,στο Γερμανικό κατάλογο εξαρτημάτων υπάρχουν τα παρακάτω κτίρια-επεκτάσεις από τη μεσαιωνική σειρά:

7109.jpg


7144.jpg


7145.jpg


7122.jpg


7175.jpg


7200.jpg


7267.jpg


7288.jpg


7404.jpg


7406.jpg


7409.jpg


7420.jpg


7421.jpg


7122.jpg


Τώρα δεν βρίσκω τιμές,και δε θυμάμαι που ακριβώς τις είχα δει!Το καλό είναι ότι όλα αυτά ενώνονται μεταξύ τους ανεξάρτητα αν είναι της LYRA ή της Geobra και βοηθούν πολύ ώστε ο καθένας να βρει και νέες ιδέες!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπέρα και καλό μήνα. Είμαι νέος στην παρέα. Πάντα ονειρευόμουν να χτίσω ένα σπίτι και να φτιάξω ένα δωμάτιο το οποίο θα έχει μόνο playmobil. Να φτιάξω έναν μικρόκοσμο. Μέχρι βέβαια να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο αποφάσισα να στήσω έναν τέτοιο μικρόκοσμο στην τραπεζαριά του σπιτιού μου.

Θα στησω την σειρά με τα animal care.

Ήθελα να σας κάνω όμως μία ερώτηση και αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πραγματικά θα το εκτιμούσα.

Ένας φίλος μου ψάχνει εδώ και πολύ καιρό το κάστρο από τους Βόρειους και Νότιους. Μέχρι και στην εταιρεία έχει πάρει τηλέφωνο και του έχουν πει ότι δεν κυκλοφορεί. Μπορεί να το βρει πουθενά? Ξέρετε έσεις κάτι?

*Εννοείται μόλις το στήσω το δικό μου θα ανεβάσω φωτογραφίες.
 
Πίσω
Μπλουζα