Συμφωνώ κι εγώ με το ότι οι περισσότεροι που αγοράζουν ένα μηχάνημα στο launch είναι fanboys εταιριών (και καλά κάνουν, δεν κατηγορώ κανέναν, ο καθένας όπως την βρίσκει). Οι υπόλοιποι είναι απλά πωρωμένοι gamers με πολλά λεφτά που τα αγοράζουν όλα (εγώ ανήκω στην κατηγορία των πωρωμένων χωρίς λεφτά). Το να δίνεις όμως έναν σκασμό λεφτά (που δεν σου περισσεύουν) για να αγοράσεις μία κονσόλα στην αρχή της ζωής της (που είναι και πιο ακριβή από ποτέ) χωρίς να ξέρεις πόσο καλά θα είναι τα παιχνίδια της στο μέλλον, πόσο θα πουλήσει σε σχέση με τον ανταγωνισμό, πόσο καλά θα είναι τα games σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τι τεχνικά προβλήματα θα έχει στο launch κλπ, δείχνουν μία τυφλή εμπιστοσύνη στην εταιρία που συνήθως την έχουν οι οπαδοί.
Εγώ δύο φορές στην ζωή μου το έκανα αυτό και την μία μου βγήκε ξινό. Και γενικά μου αρέσει η Nintendo περισσότερο από τους άλλους αλλά βλέπω ότι το WiiU ακόμα δεν έχει ούτε 2-3 τίτλους που θα με κάνανε να το αγοράσω οπότε αν είχα λεφτά και το αγόραζα πριν 1 χρόνο θα μου έβγαινε πάλι ξινό. Καλά, δεν μιλάω για τα PS4/XBOXone. Σίγουρα τα πιο αδιάφορα launch όλων των εποχών.
Που είναι τα μηχανήματα που έβγαιναν με 1-2 "killer apps" και δεν μπορούσες να αντισταθείς? Που είναι το SNES με το SMW και το F-Zero που έβλεπες τα mode7 εφέ? Το PS1 με τα Ridge Racer και Wipeout? Το N64 με το Mario 64 και το Turok? To Dreamcast με το Sonic Adventure (μέτριο αλλά τράβηξε τα βλέμματα) και το Soul Calibur? Και ακόμα θυμάμαι πόσο εντυπωσιακό ήταν το Rogue Leader στο Gamecube... ίσως η μόνη φορά που ένα launch game εκμεταλλευόταν 100% το hardware! Που είναι όλα αυτά τα ωραία? Αλήθεια, έχετε παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια ο όρος "killer app" έχει εξαφανιστεί και είναι πλέον retro? Είναι τυχαίο αυτό?
Τώρα όλοι έχουμε συνηθίσει να λέμε "ε, ακόμα είναι η αρχή σε κανα χρόνο να δούμε"... παλιότερα αν ένα μηχάνημα δεν είχε καλό launch παίρναμε κεφάλια, όχι αστεία. Βλέπε το Saturn με τα μέτρια arcade ports στην αρχή. Μόνο ντομάτες δεν πετάξαμε στις βιτρίνες. Και όλα τα περιοδικά το θάψανε. Αλλά ακόμα και αυτό είχε ένα Panzer Dragoon βρε αδερφέ! Τώρα τα standards έχουν πέσει τόσο πολύ που χωρίς ιδιαίτερα καλά games και ακόμα και αν τα launch hardware έχουν τεχνικά θέματα ή χαλάνε για πλάκα δεν μας πειράζει... ε, τι και αν άλλαξα το 360 δέκα φορές (και αγόρασα και 2-3 για backup) γιατί μου χάλαγε? Θα αγοράσω και το launch XBOXone γιατί έχω και τις μετοχές της Microsoft στο συρτάρι.
Πλέον βλέπω ότι μάλλον είναι πολύ καλύτερα να περιμένεις 2-3 χρόνια ώστε να μαζευτούν games, να πέσουν οι τιμές, να βγουν νέες εκδόσεις hardware, να λυθούν ότι προβλήματα υπάρχουν (πλέον τα προβλήματα είναι στανταρ), να βγουν games που πραγματικά εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των μηχανημάτων και γενικώς να υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε να αποφασίσεις ποια κονσόλα είναι η καλύτερη για σένα (εφόσον δεν τις πάρεις όλες). Και όσο περιμένεις, απολαμβάνεις τα games της γενιάς που πέρασε σε τιμές κοψοχρονιά. Ασε που τα τελευταία games κάθε γενιάς συνήθως είναι πολύ καλά.
Πλέον δεν συμφέρει να είσαι fanboy.