Project άσπρισμα κίτρινων πλαστικών

10172691_560415967407872_1804656768_n.jpg

το άσπρισμα της δικής μου A500 με αυτό το προιόν $(KGrHqJHJEEFH,m18oO2BR5!u4CoJw~~60_12.JPGαπό το ebay

1148882_560415947407874_2089857152_n.jpg
 
Τζέχο, μόνο αυτό το προιόν έβαλες επάνω στην 500 και μετά το ξέπλυνες με νερό ή και κάτι άλλο; Πόλυ εντυπωσιακά αποτελέσματα αν μη τι άλλο αδερφέ μου.

Ομολογώ πως φοβάμαι να ρίξω οποιοδήποτε χημικό πάνω στην 500αρα. Δεν ξέρω, μην βγει παρδαλό ή αχνό το αποτέλεσμα όταν στεγνώσει και πάθω κάνα εγκεφαλικό.

Για την 4000 πάντως που έχει ένα ελαφρύ κιτρίνισμα, κάποια στιγμή θα ψεκάσω με σπρέι λευκό το μπροστινό καπάκι. Φυσικά θα κάνω πειράματα πρώτα σε ένα παλιό pc desktop που έχω. Γιατί τοίχους έχω βάψει, υπολογιστές ποτέ. :D
 
telonio μόνο αυτό το υλικό. το άπλωσα με ένα πινέλο αφού προηγήθηκε η αποσυναρμολόγησή της εννοείται και την τύλιξα με μεμβράνη φαγητού. την άφησα στον ήλιο για μία ώρα περίπου αν θυμάμαι καλά και ενώ δεν έβλεπα κάποια διαφορά μόλις έβγαλα την μεμβράνη και ξέπλυνα τα πλαστικά είδα πραγματικά τεράστια διαφορά όπως βλέπεις και στην φωτό. Έκανα και μία ακόμα δοκιμή με σπρέι IMG_20140420_181853.jpg και αυτοκόλλητα που παρήγγειλα για την γραμματοσειρά με εντυπωσιακό αν και όχι ρεαλιστικό αποτέλεσμα καθώς κάτασπρη amiga 500 δεν υπήρξε ποτέ... :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά τα μόνα που χρειάζονται για τη διαδικασία είναι οξυζενέ σε κρέμα (από κάποιο κατάστημα καλλυντικών) και μία λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας (black light).

Το αποτέλεσμα είναι τρομερό!
 
Δηλαδή δοκίμασες μόνο με οξυζενέ και black light και έγινε δουλειά?
 
Καλησπέρα. Σε ένα Φλιπερ που εχω έχει κάποιες πλαστικές διαφανές ράμπες και θα ήθελα να τις γυάλισω, ξέρετε κανένα καλό κόλπο? έψαξα στο Ίντερνετ και γράφουν για flame polishing, αλλά πρώτον δεν εμπιστεύομαι να το κάνω και δεν εχω και φλόγιστρο.
 
Σκεφτομουν με τι θα ασχοληθω για το επομενο μου project. Εριξα μια ματια στο πορτοφολι μου...

S47rEuqdkhESPa8DGs6DHD-1200-80.jpg

... και μετα στον τραπεζικο μου λογαριασμο.

maxresdefault.jpg

Αποφασισα λοιπον να χρησιμοποιησω κατι που ειναι δωρεαν και διαθεσιμο σε απεριοριστες ποσοτητες, ειδικα αυτη την εποχη. Τον ηλιο! :cool:

Ειπα να κανω και εγω λιγο lightbrighting (αλλιως γνωστο και σαν sunbrighting). Ειναι μια ακομα μεθοδος για να λευκανουμε τα πλαστικα απο τις ρετροκονσολες και τους ρετρουπολογιστες μας, που τον τελευταιο καιρο εχει γινει πολυ της μοδας.

Εχω το SNES μου που χρησιμοποιώντας τα καλύτερα κομμάτια απο διάφορες κονσόλες το εχω φερει σε πολυ καλη κατασταση εμφανισιακά με μονα πολυ κίτρινα κομμάτια την πρόσοψη με το logo και το περίβλημα του διακόπτη On/Off.

Πριν.

P3088273.JPG

Εξι μερες μετα.

P3148275.JPG

Δυστυχως δεν εχω προχειρο αυτη την στιγμη καποιο ασφαλες μερος που να τα βλεπει ο ηλιος για πολλες ωρες την μερα, ετσι υπολογιζω οτι ειχαν περιπου 7-8 ωρες ηλιο την μερα.

Νομιζω οτι πηγαν απο super κατακιτρινα σε κατακριτρινα, αλλα ομολογω οτι απο ολα οσα εχω δει τα τελευταια 2-3 χρονια περιμενα κατι παραπανω.

Τέλος πάντων, ειναι καλυτερα απο πριν και δεν μου κοστισε απολυτως τιποτα, οποτε γιατι οχι; :)
 
Εγώ το gameboy μου το είχα κάνει με οξυζενέ για τα μαλλιά.και τύλιγμα με μεμβρανη Σε 12 ώρες έγινε 100% αποκατάσταση συγκρίνοντας με το εσωτερικό χρώμα.
 
Ασχετο με RetroBright (του οποιου δεν ειμαι και ιδιαιτερα φιλος).
Εβλεπα εχτες το νεο YT video του απιστευτου Noel (Noel's Retro Lab) ο οποιος χρησιμοποιησε για τον καθαρισμο πολυ μπιχλιαρικων κουμπιων απο ενα επισης μπιχλιαρικο SVI328...ταμπλετες καθαρισμου μασελας!
Εβαλε τα κουμπια σε ενα γυαλινο, πεταξε μεσα 3 ταμπλετες και μετα, χωρις τριψιμο, τα κουμπια εγιναν γυαλι!
 
Πίσω
Μπλουζα