PS3 120 V !

Nάταλι αν ρίχνει το αντιηλεκτροπληξιακό σημαίνει διαρροή ως προς γη. Αν ρίχνει την ασφάλεια της γραμμής σημαίνει βραχυκύκλωμα. Θες πολύμετρο με σκάλα MΩ για να το ελέγξεις. Βάλε το ένα του ποδαράκι στη γη του φις του τροφοδοτικού (είναι το κάτω-αυτό που είναι μόνο του) και το άλλο διαδοχικά στη φάση και τον ουδέτερο (αυτά που είναι στην ίδια γραμμή). Αν είναι καλά όλα, πρέπει να έχεις άπειρη αντίστασή. Οποιοδήποτε νούμερο σημαίνει διαρροή. Θέλεις ηλεκτρονικό να στο φτιάξει. Εκτός αν τα σαΐνια εδώ μπορέσουν να δώσουν λύση. Τώρα, για την μητρική, εγώ κλείνω τον υπολογιστή όταν δεν τον χρησιμοποιώ, και μάλιστα και από το πολύπριζο. Έχω ένα απλό πολύπριζο με προστασία από υπερτάσεις (όχι UPS)>
 
^D19872F1F129746361E558AD4D504E6B90998AF7B4E5255A93^pimgpsh_fullsize_distr.jpg

Λοιπον αυτο εδω ειναι το ενα απο τα δυο αμερικανικα PS3 οπου εχει ο κολητος. Το κουμπωνει κανονικα πανω διχως μετροπεις κτλ. Οπως και ολα και υπολοιπα αμερικανικα ps3, παιζουν κανονικα multi voltage.

Τωρα Kambia το καλο στην ατυχια σου ειναι πως στη χειροτερη περιπτωση, βραχυκυκλωσε η και καικε καποιο μερος του συστηματος τροφοδοσιας. Οποτε, το περισσοτερο που χρειαζεται να κανεις, ειναι να παρεις ενα αλλο οπου βρισκοντε σε πολυ καλη τιμη.
 
Hell YES δουλεύει!!!

Αφού το καθάρισα καλά καλά και έβαλα νέα πάστα είπα να το δοκιμάσω. Στην αρχή μόνο του το τροφοδοτικό με νέο καλώδιο τροφοδοσίας και χωρίς το φισάκι της μητρικής συνδεδεμένο. Όλα καλά. Τα φώτα του σπιτιού ήταν ακόμα αναμμένα!

Το έκλεισα. Κούμπωσα το φισάκι της μητρικής και πάτησα το κουμπάκι της τροφοδοσίας. Όλα καλά μέχρι εδώ. Έβαλα το HDMI και πάτησα το power. Ταραααααααααα δούλεψε!!! Εδώ και μια ώρα παίζω απροβλημάτιστα.

Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε.

Uskoke με βάση αυτό που λες, πως

αν ρίχνει το αντιηλεκτροπληξιακό σημαίνει διαρροή ως προς γη
έκανα την εξής υπόθεση. Χθες έβαλα το ps3 να πατήσει πάνω σε μια άλλη συσκευή εκτός λειτουργίας η οποία όμως όταν την εβαζα παλιά στην πρίζα θυμάμαι πως με χτυπούσε το ρεύμα κάθε φορά που έπιανα τα μεταλλικά της μέρη. Μήπως κάπου έκλεινε κύκλωμα με το ps3 και έριχνε το αντιηλεκτροπληξιακό;

Τέλος καλό όλα καλά και σας Mega thanks σε όλους σας :flower:
 
Μπραβο!! Το παρακολουθουσα σαν σηριαλ και συνεπασχα!!!!

Καλη φαση!!!!!!!!!!!!!
 
Θρίλερ θες να πεις. Μες τα μαύρα σκοτάδια βυθιστήκαμε. Και το αστείο είναι πως μετά από λίγη ώρα βυθίστηκε όλο το χωριό στο σκοτάδι και για πλάκα έλεγα "Ρε λες να το έκανε το ps3; "

Χαχαχαχαχαχα
 
Kambia είπε:
Hell YES δουλεύει!!! Αφού το καθάρισα καλά καλά και έβαλα νέα πάστα είπα να το δοκιμάσω. Στην αρχή μόνο του το τροφοδοτικό με νέο καλώδιο τροφοδοσίας και χωρίς το φισάκι της μητρικής συνδεδεμένο. Όλα καλά. Τα φώτα του σπιτιού ήταν ακόμα αναμμένα!

Το έκλεισα. Κούμπωσα το φισάκι της μητρικής και πάτησα το κουμπάκι της τροφοδοσίας. Όλα καλά μέχρι εδώ. Έβαλα το HDMI και πάτησα το power. Ταραααααααααα δούλεψε!!! Εδώ και μια ώρα παίζω απροβλημάτιστα.

Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε.

Uskoke με βάση αυτό που λες, πως έκανα την εξής υπόθεση.

Χθες έβαλα το ps3 να πατήσει πάνω σε μια άλλη συσκευή εκτός λειτουργίας η οποία όμως όταν την εβαζα παλιά στην πρίζα θυμάμαι πως με χτυπούσε το ρεύμα κάθε φορά που έπιανα τα μεταλλικά της μέρη. Μήπως κάπου έκλεινε κύκλωμα με το ps3 και έριχνε το αντιηλεκτροπληξιακό;

Τέλος καλό όλα καλά και σας Mega thanks σε όλους σας :flower:
Kάμπια χαίρομαι πολύ που σου δούλεψε μπορεί να είναι αυτό που λες γιατί πήγα σε ένα σπίτι που τους χτυπούσε το ρεύμα σε όλες τις μεταλλικές επιφάνειες της κουζίνας και αποδείχτηκε ότι ήταν διαρροή από αποκωδικοποιητή αγορασμένο από γνωστή αλυσίδα ΙΤ, και φυσικά ήταν κάκιστης ποιότητας παλμοτροφοδοτικό. Έτσι μπορεί να έγινε κάτι και σε σένα. Αυτό το θέμα το είχα συζητήσει με τη Μαριάνα στην Αθήνα όταν είχατε κατέβει, την συγκεκριμένη περίπτωση δηλ.Τέλος καλό όλα καλά!
 
Μερικές φορές οι μεγάλοι ηλεκτολυτηκοί πυκνωτές όταν έχουν καιρό να χρησιμοποιηθούν αποφορτίζονται εντελώς και μόλις ξαναπάρουν τάση για κάτι χιλιοστά του δευτερολέπτου φέρονται σαν να είναι βραχυκυκλωμένοι.

Μπορεί να συνέβει το ίδιο στην προκειμένη περίπτωση.
 
Ναταλί, αμα εχεις 4.60, δε γίνεται να κάνεις αυτό που λέγαμε ;) , αλλά δεν εχει σημασία, τουλάστιχον εχεις PS3 να παίξεις.
 
ASiC είπε:
Μερικές φορές οι μεγάλοι ηλεκτολυτηκοί πυκνωτές όταν έχουν καιρό να χρησιμοποιηθούν αποφορτίζονται εντελώς και μόλις ξαναπάρουν τάση για κάτι χιλιοστά του δευτερολέπτου φέρονται σαν να είναι βραχυκυκλωμένοι.Μπορεί να συνέβει το ίδιο στην προκειμένη περίπτωση.
Δεν ήταν βραχυκύκλωμα!Για να πέσει η ασφάλεια της γραμμής πρέπει να έχεις ρεύμα πάνω από 220 Α στα 230 βολτ, και ακόμη και πυκνωτής του 1F δεν τραβάει τόσο. Άλλωστε το αντιηλεκτροπληξιακό έπεσε. Ίσως ήταν καμιά ψιλοδιαρροούλα από κάνα mosfet ή ίσως η χαλασμένη συσκευή που έλεγε η Κάμπια. Άλλωστε το αντιηλεκτροπηξιακό πέφτει στα 30mA διαρροής, που είναι ελάχιστο σε σχέση με το ρεύμα που πέφτει η ασφάλεια. Γι'αυτό υπάρχει άλλωστε.
 
Πίσω
Μπλουζα