PSN Hacked

Τα καναλια μιλανε για το μεγαλυτερο compromise προσωπικων δεδομενων που εχει υπαρξει.

Ονομα, διευθυνση, email, αριθμος πιστωτικης, κωδικος προσβασης 70 εκατομυριων ανθρωπων στον "αερα"...

Ψαχνω να βρω το thread που ελεγα πριν καμια 4αρα χρονια οτι η Sony βιαζεται να ανακατευτει σε κατι που ειναι πολυ βαθυ και προυποθετει προηγουμενη εξοικειωση - μιλουσα για το PSN...
 
εγώ πιστεύω ότι απλά είχανε "αράξει" στην ιδέα του άσπαστου μηχανήματος που είχανε φτιάξει... δε νομίζω να είχανε πρόβλημα να κάνουνε το psn 100 φορές πιο ασφαλές...

γι'αυτό και σκυλιάσανε μόλις τους πειράξανε το μηχάνημα... αυτά που δεν λένε τα κανάλια είναι και οι τραμπουκισμοί της sony σε συγκεκριμένα άτομα που ερευνούσανε το ps3 καθαρά για να επαναφέρουν το OtherOS , όπως ο Γερμανός graf_chokolo που του μπουκάρανε οι τραμπούκοι γερμαναράδες αστυνομικοί και του πήρανε 2 φορές τα πράγματά του... επειδή έφτιαξε loader για linux και ανακάλυπτε τα περί hypervisor.

Καλά να πάθει η κ0λ0εταιρεία. Όσο την γούσταρα για το ps2 / ps1 τόσο πέρα βρέχει φάνηκε τον τελευταίο χρόνο.

Δεν τους χάλασε που στην Νορβηγία βγήκε απόφαση αποζημίωσης 100ευρώ επειδή αφαιρέσανε το OtherOS... ούτε τώρα με το τρύπιο psn που αναγκαστήκανε να παραδεχτούνε τί έγινε, μπορεί να μην μαθαίναμε και ποτέ για την υποκλοπή και να νομίζαμε ότι απλά προσθέτανε ασφάλεια.
 
keropi είπε:
εγώ πιστεύω ότι απλά είχανε "αράξει" στην ιδέα του άσπαστου μηχανήματος που είχανε φτιάξει... δε νομίζω να είχανε πρόβλημα να κάνουνε το psn 100 φορές πιο ασφαλές...
Νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που απλά αρχίζουμε να βρίζουμε τους πάντες και τα πάντα. Όλοι σκάρτοι είναι και φυσικά με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα άχρηστοι να κάνουν το παραμικρό. Εκτός λοιπόν από 2 εταιρίες εεε χμμ μια εταιρία, όλοι οι άλλοι είναι απαράδεκτοι :)

Για να σκεφτώ....το google το χακέψανε πέρσι και κλέψανε δε ξέρω πόσους λογαριασμούς στην Κίνα. Οι Κινέζοι hackers όμως είναι καλύτεροι γιατί δεν ασχοληθήκανε με την κακιά Sony :)

Της ακατονόμαστης μιας και μου έχει "απαγορευτεί" να λέω το όνομα εδώ μέσα της έχουνε πάρει μερικά accounts από το μουσικομάγαζο σίγουρα και μιας και αυτοί είναι οι χειρότεροι από όλους, απλά "καθαρίζουν"ι τους hackers ωστε να μη μάθουμε εμείς τίποτα όπως κάνουν στην Κίνα στα εργοστάσια :)

Netfix και Hulu με μερικές δεκάδες εκατομμύρια λογαριαμούς ο καθένας απορώ γιατί υπάρχουν αφού είναι μικρές εταιρίες και δεν μπορούν να διαχειριστούν προσωπικά δεδομένα!

Ρε παιδιά ας αφήσουμε για λίγο τον οπαδισμό στην άκρη και ας καταλάβουμε ότι ο κακός αυτή τη φορά και αν θέλετε να συμφωνήσω μαζί σας για όλες τις άλλες δεν είναι το θύμα αλλά ο θύτης. Δηλαδή πραγματικά διαβάζω πράγματα και δε τα καταλαβαίνω και αν θέλετε απαντήστε μου

1.ξέρετε καμία εταιρία που αν την βάλουν στο μάτι δεν θα τη χακέψουν;

2.Σε μια τόσο μεγάλη καταστροφή που από ότι καταλαβαίνω ακόμα δεν έχουν καταλάβει από που τους ήρθε, θέλατε να βγουν την πρώτη μέρα και να μιλήσουν αόριστα; Μέχρι να δουν τι έχουν χάσει, πως θα προστατευτούν, αν υπάρχει trojan πίσω ώστε με το που σηκωθούν να την ξαναπατήσουν, αν υπάρχουν τρύπες στα δίκτυα, αν είναι εσωτερική δουλειά, κάμερες έλεγχος του κασσετών, security logs και δε ξέρω γω τι άλλο, υπάρχουν ολόκληρες διαδικασίες και εταιρίες (3rd party) που χρειάζονται χρόνο. Μέχρι να δουν τι έχουν χάσει από δεδομένα, αν έχουν αλλοιωθεί ή γίνει corrupted ή απλά copied σύγκριση με προηγούμενα backups κλπ.

Τεσπα
 
Αντωνη δεν νομιζεις οτι η Sony πηγε με τη μια "στα βαθια"?

Aκομα και η MS που η ασφαλεια και δικτυωση κτλ ειναι μερος του πεδιου ενασχολησης της, "πειραματιστηκε" πρωτα με το μικρο πρωτο Live. Μικρο λογω και της τοτε μικρης διεισδυσης της ευρυζωνικοτητας οσο και λογω του μικρου σχετικα αριθμου κονσολων. Ξεκινησε με πρωτολειες υπηρεσιες, μετρημενα πραγματα και εκανε τα βηματα προς τα μπρος.

Η Sony βουτηξε απο το μηδεν, στα 70 εκατομυρια λογαριασμους...
 
Στα πόσα χρόνια έγιναν αυτοί οι 70εκ λογαριασμοί; Εγώ έχω 4 χρόνια PS3 και θυμάμαι ότι υπήρχε από πριν. Εδώ άλλες εταιρίες που έχουν το 1/100 του μεγέθους της και έχουν περισσότερους λογαριασμούς (Netfix/Hulu).

Φαντάζομαι πιστωτική σε Ελληνικά μαγαζιά έχουμε χρησιμοποιήσει οι περισσότεροι κάποια στιγμή στη ζωή μας, κλασσικά Πλαίσιο, Eshop, supermarket κ.λ.π

Οι Ελληνικές τράπεζες έχουν κι αυτές εκατομμύρια κάρτες, ειλικρινά πιστεύετε ότι είναι πιο αξιόπιστες από την SONY?

Και τονίζω ότι ακόμα δεν ξέρουμε τι έχει γίνει, το πως τους την έπαιξαν εννοώ.
 
Shock είπε:
Οι Ελληνικές τράπεζες έχουν κι αυτές εκατομμύρια κάρτες, ειλικρινά πιστεύετε ότι είναι πιο αξιόπιστες από την SONY?
Ναι.

(10 χαρακτήρες)
 
Εγώ πάλι θα το ρίξω στην (αμπελο)φιλοσοφία και θα πω ότι η $ony διέπραξε Ύβρη μετά την επιτυχία του PS2 και το PS3 είναι η Νέμεση της. Και πολύ το ευχαριστήθηκα, τρώει απανωτές σφαλιάρες τα τελευταία 4 χρόνια.

Είμαι σίγουρος ότι μόλις έκανα τον φίλο Shock να τραβάει τα μαλλιά του. :)
 
Shock, η sony έχει κάνει πολλές χοντράδες. Εσύ μπορεί να τις αγνοείς και να μην σε ενδιαφέρει και προφανέστατα δεν τα έχεις παρακολουθήσει τα γεγονότα από κοντά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος τα έχει παρακολουθήσει και έβγαλε συμπέρασμα είναι fanboy άλλης εταιρείας. Αυτό και κλείνω με το θέμα γιατί θυμάμαι τις αηδίες που διάβαζα στον Ελληνικό "ειδικό" τύπο για τα σπασίματα και τις δικαστικές διαμάχες και με πιάνανε τα κλάματα αηδιασμένος από την παραπληροφόρηση.

Υπάρχουν posts/blogs από τους άμεσα εμπλεκόμενους στην ιστορία που μας μεταφέρουν από πρώτο χέρι τί γινότανε, όποιος θέλει τα βρίσκει άνετα και καταλαβαίνει το πόσο βλαμμένα κινείται αυτή η εταιρεία στο θέμα του PS3.
 
Άσχετα αν έχει παιχνιδάρες το PS3 βέβαια........
 
Ρε τι γελάτε! Έχουν δίκιο! Για όλα φταίει ο Master Chief!!!! :p :p
 
Η Sony δεν είναι η εταιρεία που έβαζε λογισμικό στα CD μουσικής για να κάνει εγκατάσταση χωρίς την συγκατάθεση του χρήστη; Η Sony δεν τράβηξε το ρεύμα από το PS2 Linux; Δεν έβγαζε σιγά σιγά χαρακτηριστικά από το PS3, όπως το OtherOS; Επειδή δεν μπορούσε να βγάλει κέρδος από το hardware αποφάσισε ότι οι μόνοι πελάτες είναι αυτοί που αγοράζουν games. Ε, κάποια στιγμή και οι hackers θα πέρνανε την εκδικησή τους. Το παλαβό είναι επαναλαμβάνω πώς την γλύτωσε η Microsoft έως τώρα, γιατί έχει αρκετές γκάφες σε ασφάλεια. Το 80% των Updates σε Windows είναι security fixes. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια, για αυτό, καμία πληροφορία στο Live.
 
Τα βαζεις ολα σε ενα κουβα Jedah.

Η Sony δεν είναι η εταιρεία που έβαζε λογισμικό στα CD μουσικής για να κάνει εγκατάσταση χωρίς την συγκατάθεση του χρήστη;
Και οχι μονο αυτο. Φυσικα καταγγελθηκε- δικαστηκε και καταδικαστηκε.


Η Sony δεν τράβηξε το ρεύμα από το PS2 Linux; Δεν έβγαζε σιγά σιγά χαρακτηριστικά από το PS3, όπως το OtherOS;
Ναι - ειχε και εχει ομως το δικαιωμα να ορισει την ακριβη και ορθη χρηση ενος προιοντος που κατασκευαζει μονο εκεινη. Δεν σε υποχρεωσε κανεις να το αγορασεις - δεν σου εβαλε κανενα μαχαιρι στο λαιμο - σου ειπε οτι αυτο ΕΤΣΙ θα δουλευει. Αντ'αυτου εσυ (ο καθε εσυ εννοειται) αποφασιζεις οτι εχεις δικιο να χρησιμοποιεις το PS3 για να παιζεις παιχνιδια που δεν αγορασες, να χρησιμοποιεις το μηχανημα ως pc ως καφετιερα και δεν ξερω εγω τι αλλο. Δικια σου αποφαση ηταν - η SONY ηταν ξεκαθαρη οταν αγοραζες το μηχανημα - και δικαιως "τραβαει το ρευμα" και κακως ισως δεν εχει στειλει και μερικους (που νομιζουν οτι η κλοπη δικαιωματων ειναι κατι αλλο απο την κλοπη ενος αυτοκινητου) στη μπουζουρα.
Θες να αλλαξει ο νομος που δινει το δικαιωμα σε καθε εταιρεια να οριζει (εφοσον το επιθυμει) την ακριβη χρηση των προιοντων της ? Απευθυνσου στη Δικαιοσυνη - δεν εχεις τα λεφτα ή την ορεξη να το κανεις ? Μην αγορασεις το προιον - δικαιωμα σου ειναι. Η παρανομια ομως και ακομα χειροτερα η νομιμοποιηση της με επιχειρηματα τυπου Ρομπεν των Δασων, ειναι το λιγοτερο αστεια.

Μιας ομως και ανεφερες τη Microsoft - ναι, αυτη εχει μεγαλο ποσοστο συμμετοχης στη σημερινη καταντια - διακινουσε επι 2 δεκαετιες τα προιοντα της χωρις καμια προστασια απλα και μονο για να τα παρουν ολοι - και μετα το επαιζε τιμητης της νομιμοτητας.

Ξεκινα αυριο να φτιαξεις ενα παιχνιδι για το PS3 - και οταν το δεις να υπαρχει παντου πριν καν το κυκλοφορησεις επισημα - ελα να κουβεντιασουμε παλι το θεμα της "κλειστης" κονσολας, και του δικαιωματος του καταναλωτη να την "κανει" οτι θελει, αγνοωντας την πολιτικη της εταιρειας κατασκευης.

Φυσικα και δεν υπαρχουν αθωοι - η SONY δεν ειναι αγια - δεν την κλειδωσε για να μην χτυπησει κανενα παιδι την ωρα που βαζει μεσα το δισκακι με την κοπια. Αλλα μιας και νομιμα εχει το δικαιωμα να το κανει, οποιος κανει το αντιθετο ειναι παρανομος και θα πρεπει να ζησει με αυτο. Τα καλοπαιδα που τσακισαν το PSN δεν εκαναν καλα - ουτε νομιμοποιειται με κανεναν τροπο η "εκδικηση" τους. Τσαμπα μαγκες ηταν και ειναι γιατι χτυπουν την εταιρεια (την οποια εταιρεια) βαζοντας μπροστα 70 εκατομμυρια πολιτων που δεν παρανομησαν και δεν εφταιγαν σε τιποτα.

Οσοι σε χρησιμοποιουν για ιδίο οφελος και με (παρανομο) τροπο που δεν ενεκρινες ο ιδιος, θα πρεπει να περασουν καποιο διαστημα στη μπουζουρα και οχι να τους βαφτιζεις (σχεδον επιτιμητικα) Εκδικητες.
 
herco είπε:
Ναι - ειχε και εχει ομως το δικαιωμα να ορισει την ακριβη και ορθη χρηση ενος προιοντος που κατασκευαζει μονο εκεινη. Δεν σε υποχρεωσε κανεις να το αγορασεις - δεν σου εβαλε κανενα μαχαιρι στο λαιμο - σου ειπε οτι αυτο ΕΤΣΙ θα δουλευει.
Για πες το αυτό σε κάποιον που πήρε από τα πρώτα μηχανήματα και θέλει να τρέχει και τα παιχνιδάκια του και το linuxάκι του να βλέπει κανα νέο. Θα σε βαρέσει με παντόφλα και καλά θα κάνει.

Γιατί όταν σου λέει ΕΤΣΙ (μου αρέσει που το τονίζεις κιόλας) θα δουλεύει - εννοεί παιχνίδια+otheros - και ξαφνικά δουλέυει έτσι -otheros τότε δεν είναι το ίδιο, έτσι δεν είναι;

Η SONY διέγραψε το OtherOS πολύ πριν το σπάσιμο του ps3, μάλλον δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα. Η πειρατεία δεν είχε να κάνει ΤΙΠΟΤΑ με αυτό αφού δεν υπήρχε καν τότε για το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Πάρτο όπως θέλεις το σχόλιό μου (σταβά ή ίσια) αλλά ότι έχεις γράψει πάνω-κάτω γράφουν τα ανά τον κόσμο fanboys που κλαίνε για το psn.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
herco είπε:
Ναι - ειχε και εχει ομως το δικαιωμα να ορισει την ακριβη και ορθη χρηση ενος προιοντος που κατασκευαζει μονο εκεινη. Δεν σε υποχρεωσε κανεις να το αγορασεις - δεν σου εβαλε κανενα μαχαιρι στο λαιμο - σου ειπε οτι αυτο ΕΤΣΙ θα δουλευει.
Για πες το αυτό σε κάποιον που πήρε από τα πρώτα μηχανήματα και θέλει να τρέχει και τα παιχνιδάκια του και το linuxάκι του να βλέπει κανα νέο. Θα σε βαρέσει με παντόφλα και καλά θα κάνει.

Η SONY διέγραψε το OtherOS πολύ πριν το σπάσιμο του ps3, μάλλον δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα. Η πειρατεία δεν είχε να κάνει ΤΙΠΟΤΑ με αυτό αφού δεν υπήρχε καν τότε για το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Ναι - ειχε και εχει ομως το δικαιωμα να ορισει την ακριβη και ορθη χρηση ενος προιοντος που κατασκευαζει μονο εκεινη. Δεν σε υποχρεωσε κανεις να το αγορασεις - δεν σου εβαλε κανενα μαχαιρι στο λαιμο - σου ειπε οτι αυτο ΕΤΣΙ θα δουλευει.
 
Προσωπικά δεν κλαίω για το PSN...

Ευκαιρία να παίξω το campaign του Killzone, το οποίο δεν είναι καθόλου άσχημο!!!

Βασικά εγώ δε θέλω ούτε Linux ούτε τίποτε άλλο...

Εγώ πήρα την κονσόλα για αυτό που έιναι... κονσόλα δηλαδή. Έ, παίζω και κανένα BluRay για ψυχαγωγία...

Όσο για τους hackers, τι να πω... Κρίμα, τέτοια μυαλά να πηγαίνουν χαμένα σε τέτοιες ενέργειες...

Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για το καλό του ανθρώπου και γενικότερα του πλανήτη...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οτι θα με πουν fanboy - και ειδικα της sony - δεν το φανταζομουν :D Υποψη οτι δεν εχω αγορασει ποτε κονσολα της και φυσικα δεν ειχα λογαριασμο στο psn

Αλλα μπορει να εχεις και δικιο - αν δεν χτυπησουν τη δικια σου πορτα τα καθε λογης καλοπαιδα (και εννοω ειτε ατομικα ειτε εταιρικα) , ολα ειναι οκ. Ειναι ευκολο να μιλησεις για κλαψιαρικα fanboys, για "εκδικητες" και "κακες" εταιρειες, το δυσκολο ειναι να αντιληφθεις οτι οι καθε λογης Ρομπενς παιζουν πανω στη δικη σου πλατη.

Διαβαζω συχνα τετοιες αποψεις - για το οτι ειναι απαραδεκτο να μην αφηνει η sony πχ να σπασουν τη κονσολα - γιατι δεν αφηνουν τον κοσμο να διακινει ελευθερα οτιδηποτε στο ιντερνετ - γιατι το ενα γιατι το αλλο. Μπλεκουν εκει και το Linux ή το GNU - προφανως χωρις να εχουν ιδεα για ποιο πραγμα μιλουν. Σημεια των καιρων Keropi.
 
herco το ότι δεν έχεις κονσόλα της sony και μας λες αυτά που λες και τα πιστεύεις απλά με εντυπωσιάζει , διότι προφανέστατα αγνοείς αρκετά στοιχεία. Τεσπα.

Τα περί πειρατείας εννοείται καμοία εταιρεία δεν τα θέλει και όποιος πιστεύει ότι πρέπει έτσι να τα δέχεται χωρίς αντίδραση είναι απλά χάζος. Εκεί συμφωνούμε.

Εκεί που δεν συμφωνούμε είναι στο γεγονός ότι η Sony προβαίνει σε άθλιες κινήσεις , κινήσεις που εσύ βλέπεις σαν normal, αποδεκτές και μάλιστα επιχειρηματολογείς υπέρ αυτών. Σημεία των καιρών και αυτό, στη σειρά ρομποτάκια και ότι μας πούνε. Δεκτή η αφαίρεση ανευ αιτίας του otheros - έτσι αποφάσισε ο αρχηγός - δεκτό και το banάρισμα usb συσκευών που δεν είναι της sony - έτσι αποφάσισε ο αρχηγός, μαζί με τα stickάκια jailbreak να μην παίζουν ούτε 3rd party χειρηστήρια / με ένα σμπάρο 2 τριγώνια - δεκτό και το τρύπιο από ασφάλεια psn και όλες οι προσπάθειες να αποφύγουν να το ανακοινώσουν - έχει δίκιο ο αρχηγός, ακούς εκεί τα καλόπαιδα να πάνε να του κλέψουνε - ...
 
Το οτι κανεις οτι δεν καταλαβαινεις τι θελω να πω - δεν δικαιολογει την ολη κατασταση. Εγω μπορει να μην εχω ιδεα για τι πραγμα μιλαω, αλλα και εσυ δειχνεις οτι κατι αλλο θες να πεις και δεν το λες.

Εγω απαντησα στα σχολια του Jedah - στον οποιο απαντησε 2-3 φορες ο Shock αλλα δεν φανηκε να πιανει το νοημα. Εσυ λοιπον μου λες οτι δικαιολογεις την "επιθεση" στο psn - και το hackεμα 70.000.000 (νομιμως ανοιγμενων) λογαριασμων επειδη σου χαλασε τη μοστρα το 3rd party usb stick ?

Αν αυριο καποιοι αλλοι - με το σκεπτικο οτι τα επιτοκια ειναι ληστρικα (που ειναι) - χακαρουν τη βαση της Visa και κλεψουν 200.000.000 λογαριασμους και σε φεσοσουν και τρεχεις να καθαρισεις χωρις να εχεις καμια εμπλοκη στο παιχνιδι των εταιριων αυτων - Θα βγεις και θα πεις μπραβο στα παιδια καλα εκαναν και χτυπουν (μεσω εσου βεβαια) τα αφεντικα ?

Αν ναι - δεν εχω κατι αλλο να σου πω. Αν οχι - ξαναδιαβασε αυτα που εγραψα, γιατι περαν των λεπτομερειων που μπορει να αρνεισαι - αλλα δεν εχεις πατημα, γιατι η καθε sony γραφει ξεκαθαρα οτι το μηχανημα δεχεται μονο αυθεντικο software και περιφερειακα - κανεις δεν σε εβαλε με το ζορι να το αγορασεις. Αν βεβαια συνεβει αυτο - οκ ειναι μια αλλη ιστορια που δεν εχω απαντηση.
 
Πίσω
Μπλουζα