PSN Hacked

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
@both: Στην σπουδή σας να υπερασπιστείτε την Sony μιλάτε για άσχετα πράγματα.

Αυτά που λέτε είναι άσχετα αφού η κλοπή από όσο τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι δεν έγινε στο επίπεδο της μεταφοράς των δεδομένων (εκεί άλλωστε η ζημιά θα ήταν σίγουρα μικρότερη από το 100% των μελών του PSN) αλλά κλάπηκε ολόκληρη η database. Αν εσάς σας φαίνεται λογικό μια database ΤΕΤΟΙΟΥ μεγέθους από μια εταιρία ΤΕΤΟΙΟΥ μεγέθους να μην είναι κρυπτογραφημένη και προστατευμένη ικανοποιητικά, μάλλον είμαστε σε άλλο μήκος κύματος... :xm:

Wally είπε:
Νομιζω οτι η δικαιοτερη απαντηση δωθηκε μεσα απο τις πωλησεις, τις επιδοσεις και την πορεια του PS3. Γυρισε ο τροχος, επεσε το (για πολλους) "καστρο". Εχω καλυφθει (το ιδιο και τα κοκκαλακια των Saturn και DC). :)
Εννοείς πολύ απλά οτι η Sony με το PS3, δε σάρωσε τον ανταγωνισμό όπως έκανε με τις 2 προηγούμενες κονσόλες της.

Μαζί σου σε αυτό...

Κατά τα άλλα, μια χαρά πωλήσεις έχει, όπως και specs και παιχνιδάρες...

@maddog ξαναδιάβασε τι έγραψα ή μάλλον καλύτερα ξαναδιάβασε όλο το thread για να καταλάβεις την συνέχεια.

Ααα και δώσε προσοχή στο

Αυτά όσον αφορά την unencrypted επικοινωνία που λέγαμε στις προηγούμενες σελίδες. Το άλλο θέμα που λέει ο Wally είναι η αποθήκευση των password στη βάση δεδομένων στο datacenter της SONY.
EDIT

Και κάτι άλλο μιας και ακούω συνέχεια για encyption. Maddog θες να μου δώσεις encrypted το password σου στον υπολογιστή στου? έτσι όπως το έχουν τα windows κρυπτογραφιμένο ή το root από ένα shadow αρχείο από Linux για παράδειγμα.

Είναι θέμα λεπτών να σπάσει, το πρώτο που κοιτάς σε θέμα ασφάλειας είναι η φυσική ασφάλεια. Να μην φτάσει δηλαδή κάποιος στα δεδομένα, αν μπορέσει και τα έχει είσαι χαμένος από χέρι. Το θέμα είναι ότι τους πήραν τη βάση όχι ότι τα passwords είναι unencrypted (ήταν hashed).

Επειδή για άλλη μια φορά μου μπήκε η ταμπέλα του funboy να τονίσω ότι δεν λέω ότι η Sony και η κάθε Sony δεν έχει τις ευθύνες της. Μπήκα στην κουβέντα γιατί μου δόθηκε να καταλάβω από τα γραφόμενα εδώ μέσα ότι είναι μέρες γιορτής και δικαιοσύνης προς την "κακή" εταιρία. Και ότι τα καλόπαιδα που έκαναν τη δουλειά ήταν ήρωες.

Με τον οπαδισμό που υπάρχει εδώ μέσα έχουμε γεμίσει κακές εταιρίες που περιμένουμε κάποιοι να τιμωρήσουν. Ε όχι δεν είναι έτσι. Maddog και η Sega θα είχε κάνει τις δικές της "αδικίες" που μπορεί να μην έφτασαν στα αυτιά σου. Αυτή η αίσθηση δικαιοσύνης που δίνεται από κάποιους αυτή τη στιγμή επειδή αυτή ήταν που έσβησε από τον χάρτη την Sega απλά δεν μπορώ να την καταλάβω.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@both: Στην σπουδή σας να υπερασπιστείτε την Sony μιλάτε για άσχετα πράγματα.Αυτά που λέτε είναι άσχετα αφού η κλοπή από όσο τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι δεν έγινε στο επίπεδο της μεταφοράς των δεδομένων
Μα μιση ωρα νωριτερα μας εγραψες για τη "μη ασφαλη χρηματαποστολη" ! Σε αυτο σου απαντησαμε "both". Το ασχετο που ειναι ?

DINO είπε:
Κατά τα άλλα, μια χαρά πωλήσεις έχει, όπως και specs και παιχνιδάρες...
Όποιος δεν έχει παίξει uncharted έχει χάσει μεγάλο μέρος της gaming διασκέδασης και δεν μιλώ καν για GT5 ή άλλους τίτλους. Ομοίως και όποιος δεν έχει παίξει HALO ή Super Mario Sunshine.

Δόξα τον God θεωρώ ότι είμαι gamer. Καμία εταιρεία δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και για το κέρδος όλες θα παίξουν με αθέμιτα μέσα. Όσο για τη SONY μπορεί να έκανε λάθος ή να τσιγκουνεύτηκε ή να μην έδωσε σημασία. Το κακό έγινε και δεν αλλάζει.

Go play Games.

GAMING RULEZZZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μαλιστα...

yvfye.jpg

210 χιλιάδες; Καλά πάμε.

+500

Για την Ελλάδα της κρίσης; Μια χαρά!!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
DINO δεν ξέρω, δεν παπαγαλίζω τα γελοία δελτία ειδήσεων. "Κρίση" my back.

Περίμενα λιγότερους από 100Κ λογαριασμούς!!! 200Κ σε ένα κράτος με 9 μίλιον κατοίκους με την νοοτροπία του Έλληνα που δεν έχει καμία κουλτούρα στα video games!!!!!

Είμαστε σε εξαιρετικό δρόμο!!!!!!!

Παιδια αυτοι ειναι οι συνολικοι λογαριασμοι. Μονο το 1/7 ειχε τελικα βαλει πιστωτικες και εκανε microtransactions.

Αρα στατιστικα στην Ελλαδα αυτοι δεν ειναι ουτε 30 χιλιαδες

Στην Ελλάδα είμαστε τόσο "κότες" σε οτιδήποτε online συναλλαγές που ούτε 3 χιλιάδες δεν θα έχουν βάλει πιστωτική. :)

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό!

Τελικά η προπληρωμένη είναι μεγάλη αβάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Αφού έβγαλα εγώ......

Τους φάγαμε τους Τούρκους!

Είσαι πολύ κακός keropi.....

Για μένα πάντως ότι έγινε-έγινε. Ασφάλεια δεν υπάρχει επαρκής έτσι και αλλιώς - πουθενά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές - , σε πόσους από εμάς μας έχουν μπλοκάρει την κάρτα στο παρελθόν για "περίεργες" χρεώσεις από τη Σουαζιλάνδη ; Δεν είναι φυσικά το ότι δεν είναι σημαντικό, αλλά στην τελική δεν πέθανε και κανένας. Όσοι φροντίζουν ελαφρά τα οπίσθιά τους, τουλάχιστον γνωρίζουν να κινούνται με χρεωστικές, και ειδικότερα στο PSN υπάρχουν οι prepaid cards οπότε μια χαρά. Για τα προσωπικά στοιχεία δεν έχω να πω κάτι, στο διαδίκτυο γίνεται χαλασμός κυρίου. Επίσης, είναι απλή κοινή λογική να μην διατηρείς τα ίδια passwords για 150 sites, δηλαδή αυτά τα πράγματα τα γνωρίζουμε από τις απαρχές του networking. Αυτή την εβδομάδα ανεβαίνει ξανά, θα μας χαρίσει και κανα δυο παιχνιδάκια, ένα μήνα PSN Plus και Ο.Κ πάμε πάλι. Και αυτή τη φορά με καλύτερη ασφάλεια, οπότε ουδέν κακό αμπιγιέζ καλού.

Είναι Foul της Sony, αναμφισβήτητα, αλλα μεγαλύτερο foul είναι των τσογλανοhacker που μας έχουν ζαλίσει με τις "μαγκιές" τους. Πότε με το μέρος μας (των καταναλωτών) , πότε με το δικό τους καθαρό συμφέρον. Αυτή η σκέψη με οδήγησε αβίαστα στην πιθανότητα εσωτερικής συνομωσίας (τύπου αντιπροπαγάνδας, οι γνωστοί-άγνωστοι που τα καίνε και είναι ασφαλίτες κλπ) τελικώς όμως γέλασα με τον εαυτό μου και έβαλα να παίξω Dirt 2 offline φυσικά για προπόνηση...

Συμφωνω με other reality!Με καλυψες κατα πολυ!!

Το PSN έπεσε με το που γράφτηκε ο Chuck Norris. Από το βάρος και από σεβασμό.

axaxxaaxxaxaxaaxaxaxxa

Πίσω
Μπλουζα