Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Το θρυλικό και αξέχαστο σακίδιο M71 εχεχεχεχεχεχ...simonkey είπε:domniki την εχω απο το 92 και την χρησιμοποιω ακομα καθε μερα στην δουλεια μου!!!!!βλεπεις τι γραφει ε??telonie??
Εγώ πάντως δεν τις πρόλαβα... Πρώτη δημοτικού πήγα τον Σεπτέμβριο του '82 και είχαν καταργηθεί πρόσφατα. Δεν ξέρω όμως πότε ακριβώς. Ξέρει κανείς από σας πότε καταργήθηκαν οι ποδιές/στολές;Juanita είπε:Εκείνες τις θρυλικές ποδιές που φορούσαμε στο δημοτικό τα παλιά καλά χρόνια τις έχει αναφέρει κανείς;;;;
Αχ, αχ... και θέλω να διδάξω στο Λύκειο... Άντε ν' αγιάσεις εκεί μέσα.demos8enes είπε:Οσο αφορα τα μεικτα σχολεια ηταν για τα Γυμνασια και Λυκεια, αν και εμας στο Κορυδαλλο δεν ηταν η επιδειξιομανια το προβλημα.....Ηταν που ξαφνικα εμφανιστηκαν οι μινι φουστες,τα κολαν ....και τα ματια ξεκολαν
exetlaios είπε:"Τσάκισμα" στα τζήν !
Το χαρτονόμισμα των 5000δρχ έγινε πολύ μετά την κατάργηση της ποδιάς.Juanita είπε:Και στις ποδιές έπαιζε η φίρμα... Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως αν δεν ήταν Tseklenis ή Aslanis θεωρούνταν καραβόπανο και έπεφτε και ο σχετικός σχολιασμός...
Το χειρότερο ήταν πως ένας μισθωτός ή συνταξιούχος (όπως ήταν η γιαγιά μου ) για να πάρει μία ποδιά έδινε το λιγότερο πεντοχίλιαρο, τη στιγμή που μιά μακαρονάδα από την πιτσαρία της γειτονιάς δεν είχε πάνω από 15 δρχ.Και δυστυχώς έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον δύο για να μπορεί ο μαθητής να αλλάζει μεσοβδόμαδα.Καταργήθηκαν το 1982 μαζί με το πολυτονικό.