Retro εντελώς αποτυχημένες αγορές PC hardware !

Ειχα μια καρτα γραφικων Intel 8mb στον Pentium 3 που ειχε το μαυρο της χαλι σε υποστηριξη και στα παιχνιδια,αλλα δεν ασχολιομουν γιατι ειχα και την voodoo 2 και καλυπτε ολα τα κενα στο Gaming :D μεχρι που ειχε βγει το Μyst 3 και ηθελε 32bit αναλυση και ετσι απαλαχτηκα απο την intel με μια Geforce MX
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γύρω στο 2000 είχα χρυσοπληρώσει τροφοδοτικό της πλάκας για δήθεν "400αρι που σηκώνει ότι θέλεις", μια soundblaster 128 που μου τη πούλησε για 5.1 και ένα απλό CD player για το PC...

Aλλά το epic fail ήταν αγορά video backup για Amiga γύρω στο 1993 που ο πωλητής υποσχόταν ότι "δουλεύει όπως ένας σκληρός δίσκος". Με τα ίδια λεφτά αγόραζες εξωτερικό drive και μνήμη Amiga τότε. Φυσικά το "περιφερειακό" πετάχτηκε στα σκουπίδια μετά απο μερικές μέρες.
 
Οι δικ'ες μου αποτυχημένες αγορες:

Αtari 520 STFM single-side drive.

Τον αγόρασα απο το Σύμπαν Κομπιούτερς στην Στουρνάρα το 1990-91.

Ο τύπος που μου τον πούλησε μο είπε οτι ΜΟΝΟ ενα 2% απο τα παιχνίδια που κυκλοφορούν δεν θα έπαιζαν. Μόλις τον αγόρασα είρθε ενας φίλος μου με καμια 50ρια παιχνίδια... και μόνο το Italy 90 έπαιζε.

Σαν να μην έφτανε αυτο... ο υπολογιστής που υποτιθεται είταν καινούργιος, είχε τις system diskete σε κόπιες (!!!!!) και οι γρίλιες του Ατάρι είχαν σκόνη.

Την επόμενη μέρα τον πήγα πίσω.

Στην αρχή αρνήθηκαν να τον δεχτούν πίσω, αλλα μόλις τους είπα οτι θα πάω στην αστυνομία διότι μου πούλησαν υπολογιστή με αντίγραφα δισκέττες μου τον άλλαξαν αμέσως με double-side (ενοείται οτι πλήρωσα την διαφορα) .

Είναι θλιβερό οταν μερικοί βλέπωντας ενα 15χρονο πιτσιρίκι προσπαθούν να το κοροϊδεψουν και να του δώσουν την φόλα που τους εχει μείνει απούλητη.

- JVC CD Recorder

Το αγόρασα μισό-μισο με ενα φίλο μου το 1998. Εκτώς το οτι είταν πανάκριβο 130.000 δρχ. μας κατέστραφε τα περισσότερα δισκάκια που είταν και αυτα πανάκριβα (1.200 δρχ)

Pinnacle TV Tuner Card:

Μόλις την αγόρασα έμαθα οτι το να δέις τηλεώραση στον υπολογιστή ειναι μύθος. Χάλια εικονα.


ATI Card 32MB


Απο ενα μαγαζί στην οδο Θηβών αγόρασα μια ATI Card 32MB αλλα μου πασάρανε την φθηνή 16ΜΒ. Ευτυχώς που είχα ίντερνετ το 1999, και είδα τις διαφορές απο τα 2 μοντέλα. Και εδώ ο πωλητής αρνήθηκε να την αλλάξει...αλλα επείτα απο αρκετή πίεση την άλλαξε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Fistikis είπε:
Pinnacle TV Tuner Card:Μόλις την αγόρασα έμαθα οτι το να δέις τηλεώραση στον υπολογιστή ειναι μύθος. Χάλια εικονα.
Θα διαφωνήσω ελαφρά εδώ.

Ναι μεν δεν είχε την ποιότητα μιας TV,αλλά η Pinnacle PC TV Pro μ' είχε βολέψει για μια πενταετία άνευ τηλεοράσεως στο σπίτι μια χαρά.Αλλά ομολογουμένως ήθελε ΑΨΟΓΟ καλώδιο κεραίας! ;)
 
Fistikis είπε:
Οι δικ'ες μου αποτυχημένες αγορες:
Αtari 520 STFM single-side drive.

ο υπολογιστής που υποτιθεται είταν καινούργιος, είχε τις system diskete σε κόπιες (!!!!!) και οι γρίλιες του Ατάρι είχαν σκόνη.

Την επόμενη μέρα τον πήγα πίσω.
το κόβω να είχε ξεμείνει σε καμιά βιτρίνα, να το πακετάρισαν και να στον έδωσαν. Τα σπρέι πεπιεσμένου αέρα δεν είχαν βγει ακόμη :p
 
Την εποχή που είχα PC 286 και ηχητική κάλυψη από τον τρανό PC speaker, είχα αγοράσει το παιχνίδι Roger Rabbit in the Hare Raising Havoc, το οποίο ερχόταν μαζί με μια εξωτερική κάρτα ήχου, την έλεγαν Disney Sound Source αν θυμάμαι καλά, δε βρήκα φωτογραφία.

Ο μονοφωνικός ήχος ενώ ήταν ωραίος, ακουγόταν άθλιος από το μεγαφωνάκι της κάρτας και έπαιζε μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, παρόλο που για να πουλήσει υποσχόταν ότι θα το υποστηρίζουν στη συνέχεια πολλά παιχνίδια.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως καλό ήταν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
audiodee είπε:
Την εποχή που είχα PC 286 και ηχητική κάλυψη από τον τρανό PC speaker, είχα αγοράσει το παιχνίδι Roger Rabbit in the Hare Raising Havoc, το οποίο ερχόταν μαζί με μια εξωτερική κάρτα ήχου, την έλεγαν Disney Sound Source αν θυμάμαι καλά, δε βρήκα φωτογραφία.Ο μονοφωνικός ήχος ενώ ήταν ωραίος, ακουγόταν άθλιος από το μεγαφωνάκι της κάρτας και έπαιζε μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, παρόλο που για να πουλήσει υποσχόταν ότι θα το υποστηρίζουν στη συνέχεια πολλά παιχνίδια.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως καλό ήταν.
Έλα ρε,αυτό δε το θυμόμουν καθόλου !!!
 
το κόβω να είχε ξεμείνει σε καμιά βιτρίνα, να το πακετάρισαν και να στον έδωσαν. Τα σπρέι πεπιεσμένου αέρα δεν είχαν βγει ακόμη
Ή δεν είχαν βρύση να τον πλύνουν. :p :p:p
 
DISNEY SOUND SOURCE!!!!!!!!!!

αγόσασα μια NOS την περασμένη εβδομάδα, είναι πολύ cult! Ιnfogrammes & Apogee είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της!
 
Fistikis είπε:
Pinnacle TV Tuner Card:

Μόλις την αγόρασα έμαθα οτι το να δέις τηλεώραση στον υπολογιστή ειναι μύθος. Χάλια εικονα.

manos426f είπε:
Θα διαφωνήσω ελαφρά εδώ.Ναι μεν δεν είχε την ποιότητα μιας TV,αλλά η Pinnacle PC TV Pro μ' είχε βολέψει για μια πενταετία άνευ τηλεοράσεως στο σπίτι μια χαρά.Αλλά ομολογουμένως ήθελε ΑΨΟΓΟ καλώδιο κεραίας! ;)
Kανενα παραπονο κι εδω, μετα απο πολυετη χρηση της Pinnacle PC TV Pro και εδω .

Εκτος απο το οχι ιδιαιτερα χρηστικο τηλεχειριστηριο μεσω serial και το μετριο software .

Αν υπαρχει κατι πραγματικα μεμπτο αφορα την μαλλον κακη υποστηριξη απο την Pinnacle σε επιπεδο drivers αλλα και software .

Αλλα το καλο το παληκαρι ....

Αλλα ετσι κι αλλιως χρησημοποιουσα το Κ!TV και το ChrisTV για παρακολουθηση Tv ,ενω το τηλεχειριστηριο μαζευε σκονες,κατι που ισχυει και για το παρων tuner της Asus.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ειχα παρει το πρωτο creative dvdrom και dvd δεν έβρισκα πουθενά... και οπως αναφέρθηκε μερικές σελίδες πίσω η κάρτα PowerVR που τότε με έπεισαν οτι σε συνδυασμό με την viper 330 8α γινόταν χαμός ..αλλα ποτε δεν ειδα καμια διαφορα στα γραφικά

v330.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To πρώτο-πρώτο μου PC το 1999... το πήρα από ένα μαγαζί στη γειτονια μοο, που πρέπει να ήταν λαθραίος, γιατί δεν μου έκοψε απόδειξη. Τελικά, η μητρική ήταν σκάρτη, γιατί είχε onboard ήχο και γραφικά, και την άλλαξα με την κορυφαια QDI Advance 9,voodoo 3 3000 + Soundblaster 128... Celeron 233, 96 MB ram, και το μηχάνημα πετούσε, είχε και σκληρό 8 γίγα(!). Θυμάμαι, είχα δώσει 100 000 για τα τρια αυτά κομμάτια, και την παλιά μητρική την είχα παρατήσει σε ένα εργαστήριο του ΤΕΙ, να την πάρει όποιος ήθελε, φυσικά τζάμπα... Τελικά κάποιο παιδί την πήρε.
 
πω...εγω ειχα παρει ενα διαλομενεο creative cd rom 52x το οποιο απο την αρχη ηταν χαλασμενο δεν διαβαζε κανενα cd τιποτα απολυτως,και αλλοι μου ειπαν οτι ειχαν το ιδιο προβλημα και μαγαζατορες που ρωτησα μου ειπαν το ιδιο ηταν το μοντελο τραγωδια λιγα θα δουλευαν παγκοσμιως δεν ξερω τι εγινε εκτοτε.
 
Nemo είπε:
Eνα μεταχειρισμενο CDRW Recorder 2X της Yamaha (ειναι ζητημα αν εγραψε 10 CD) -το ρισκο του secondhand ,ειχε στοιχησει ~ 100+Ευρω σημερινα λεφτα το 98-99 ...

Απο τις λιγες φορες που δεν εκανα εστω μια στοιχειωδη ερευνα αγαρας ,ηταν πριν προβω στην αγορα του Sony DVD drive - 1621 αν θυμαμαι καλα το μοντελο-,στην πραγματικοτητα κατασκευασμενο σπο την BTC (τα ειπε ολα ποιο πανω ο Maddog) .Αν και <<λειτουργουσε>> βγηκε μετα απο λιγο απο το tower ωσπου καποια στιγμη πεταχτηκε ....

Μια ΤΝΤ2 (M64) μεσω της Fleamarket τοτε ,o πωλητης δεν ανεφερε στην περιγραφη πουθενα οτι προκειται εμμεσα ή αμεσα για (Μ64) μια κομμενη εκδοση του TNT2 ,ενω δυστηχως η αγορα εγινε και μεσω αντικαταβολης . Πουληθηκε αμεσα -ως ΤΝΤ2 Μ64- ευτυχως με μικρες απωλειες .
Αντίθετα εμένα το SCSI Yamaha 4x CD-RW που αγόρασα το '99 120.000 δρχ. έψησε πάνω από 4.500 δισκάκια! Χαλάλι.

manos426f είπε:
Τι θυμάστε να έχετε αγοράσει κατά το παρελθόν και να σας έχει βγει τελείως πατάτα,σε σημείο να μετανιώσετε φυσικά για την αγορά του ;
Εγώ μπορώ να πω ότι απέφευγα επιμελώς και για πολλά χρόνια τα "κακά μονοπάτια" του PC hardware,αλλά εντούτοις δε μπορώ να ξεχάσω:

1)Την αγορά ενός WD Caviar δίσκου,αν θυμάμαι καλά χωρητικότητας 1.2 GB,που ήταν πάναργος,σε σημείο να τον πάω πίσω για αλλαγή,να πάρω άλλον,απλά για να διαπιστώσω ότι κι αυτός ήταν εξίσου αισχρά αργός,έως ότου αρκετά αργότερα έμαθα ότι η συγκεκριμμένη σειρά είχε "θέμα" κι αφού στο μεταξύ κι ο δεύτερος δίσκος είχε φύγει,ήτοι...πωληθεί !!! :p

2)Μitsui 1x CD-ROM drive !

Απιστευτα faulty συσκευή (το είχα διασταυρώσει με φίλο μου,που την είχε επίσης) δε διάβαζε πολλά δισκάκια,ήταν συνεχώς κι όλο προβλήματα στην ανάγνωση δίσκων,και με μεγάλες καθυστερήσεις από την ώρα που εισήγαγα τα -πάσης φύσεως και μάρκας- δισκάκια σ' αυτή.

ΔΕΝ πρόλαβα καν να...την πετάξω,καθότι συν τοις άλλοις χάλασε και γρήγορα,κι επειδή δεν ήταν αγορά ακριβώς αλλά δώρο,δε μπόρεσα ποτέ να την αλλάξω !!

Νομίζω μάλιστα ότι την έχω ακόμη κρατημένη ως...ενθύμιο σ' ένα πατάρι,θα το τσεκάρω !! :)

3)Ίσως όμως η πιο ΤΕΡΑΣΤΙΑ -αν κι όχι ακόμη τόσο retro- πατάτα αγορά που έκανα ever,ακούει στο όνομα (Manli) GeForce FX 5200 !!!

Μιλάμε για μεγάλη φόλα κάρτα,που την γύρισα πίσω την επόμενη ημέρα που την πήρα !

Πήγα να κάνω τον...ξύπνιο και το λούστηκα,μια και την κάρτα αυτή η προηγούμενη Ti4600 Ultra που είχα (και που ακόμη βρίσκεται στα σωθικά του P3 μου) την έκανε απλά λιώμα !!

Απίστευτα κακές επιδόσεις,από μια κάρτα που υποτίθεται ότι ήταν μια γενιά μπροστά από τις 4άρες !

Μα πραγματικά ήταν...ελεεινά κακή κάρτα γραφικών ρε παιδιά !! :animlaugh: :animlaugh:

Εσείς λοιπόν τι έχετε να θυμάστε από τέτοια περιπτώσεις αγοράς ανάλογων....."διαμαντιών" ;; :rofl:
Καλά η "Μανωλή" είναι μακράν απ' τις χειρότερες μάρκες που έχω δει... Όσο για το CD-ROM "Mitsui" δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε αλλά σε πληροφορώ ότι τα CDs "Mitsui Gold" και "Mitsui Silver" που παραγγέλναμε τότε κατά 200άδες, μας βγάλαν ασπροπρόσωπους!!

Το χειρότερο που αγόρασα ποτέ; Γύρω στο 2004 έναν HDD 200άρη εσωτερικό ο οποίος ήταν ελαττωματικός. Κάθε φορά υποτίθεται πως καταλάβαινα τι έφταιγε και τον ξαναγέμιζα με υλικό, για να τα χάσω όλα ξανά και ξανά έπειτα από νέο crash... Συνολικά είχα υπολογίσει περίπου 1.5 Tb χαμένων δεδομένων. Απώλεια τότε, αν αναλογιστείς ότι είχαμε ακόμη το πολύ 2 Mbit γραμμές... Πριν 3 χρόνια τον παρέλαβε το καλέμι και το σφυρί μου.
 
Πατάτα νο 1: Εν έτοι 1999 εμπιστεύτηκα γνωστό περιοδικό του χώρου και ως πακέτο αναβάθμισης του Pentium 200MMX διάλεξα μια DFI motherboard παρέα με τον AMD K6-2 400MHz. Αποτέλεσμα: Οι drivers της motherboard να μπαινουν μόνο με τάματα και η συνολική απόδοση του συστήματος να είναι οριακά υψηλότερη από το προηγούμενο.... Τζίφος!

Μου πήρε 3 μήνες να καταλάβω ότι το motherboard ηταν η πηγή του κακού. Με το που το άλλαξα είδα περίπου 50% υψηλότερες επιδοσεις.

Πατάτα νο 2: Pinacle PCTV-FM.... όλα όσα έγραψαν οι παραπάνω.... την άλλαξα με μι Hauppage WinTV-Go και βρήκα την υγειά μου.

Πατάτα νο 3: http://www.qtec.info/products/product.htm.204.html Αυτό.

Οι κύριοι της Q-tec νομισαν οτι αν βάλουν ένα ελεεινό και επικίνδυνο τροφοδοτικό -το οποίο ηθελε πολύ φαντασία για να γίνει 400ρι- σε φανταχτερή premium type συσκευασία, θα πετύχαιναν πολλά θύματα-αγοραστές... ξέρω τουλάχιστον ένα... :xm: Ανατινάχτηκε όταν σύνδεσα το σύνδεσα στον Athlon XP 2000+, ευτυχώς χωρίς να μου κάψει τπτ άλλο.

Πατάτα φίλου: Αγόρασε κάρτα γραφικών Geforce 5200 προς 60-70 ευρώ και περίμενε οτι θα είχε υψηλότερες επιδόσεις από την geforce 4400ti (αγορασμένη 1 χρόνο πριν προς 250ευρω) ... μάλιστα καυχιόταν ότι θα έβγαζε και κέρδος πουλόντας την 4400 για 120 ευρώ..... δεν του έκοψε ότι, για να έχει η προηγούμενη του μεγαλύτερη αξία στην αγορά ακόμα, κάτι μαλλον πάει λάθος με τον συλογισμό του ... FAIL!

Πατάτα ίδιου φίλου νουμερο 2: Ήθελε να κάνει pc για gaming εν έτοι 1999 και ζήτησε μια καλή κάρτα γραφικών από τον πωλητή συνοικιακού καταστήματος. Αυτός του έσμπρωξε μία ελεεινή SIS 630 με το επιχείρημα ότι έχει..... tv-out!!!!
 
enrique19 είπε:
πω...εγω ειχα παρει ενα διαλομενεο creative cd rom 52x το οποιο απο την αρχη ηταν χαλασμενο δεν διαβαζε κανενα cd τιποτα απολυτως,και αλλοι μου ειπαν οτι ειχαν το ιδιο προβλημα και μαγαζατορες που ρωτησα μου ειπαν το ιδιο ηταν το μοντελο τραγωδια λιγα θα δουλευαν παγκοσμιως δεν ξερω τι εγινε εκτοτε.
Και εγώ ακριβώς την ίδια "πατάτα" cd rom drive αγόρασα και πέταξα με συνοπτικές διαδικασίες...
 
Οθόνη (παλαιού τύπου) 18" CASPER (!!!), μαζί με computer Turbo-X, αγορασμένα από το Πλαίσιο, το 2003. Εκείνη την εποχή το κατάστημα αυτό πουλούσε ακόμα τους υπολογιστές "πακέτο" με οθόνη της επιλογής του (όχι μόνο CPU), κι ήταν τότε που πρωτοέφευγε από τις ΑΟC.

Όμως η οθονίτσα (κατασκευής Μεξικού) μας άφησε χρόνους λίγο μετά την εγγύηση, δηλαδή μιλάμε γύρω στους 18 μήνες και κάτι, και αφού είχε επισκευαστεί και κανα-δυο φορές στο κατάστημα.

Διάστημα ζωής απαράδεκτο για οθόνη, και στη φασαρία που έκανα μου είπαν ότι θα μου κάνουν μια ειδική τιμή σε όποια άλλη οθόνη επιλέξω. Τη βόλεψα για λίγο καιρό με μια δεύτερη που είχα, έχασα τελικά και το "πλεονέκτημα" με τα χρόνια, και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...(η ανάποδα; )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πληκτρολόγιο MS αγορά από το πλαίσιο το 2001: Μόλις πήγα σπίτι, διαπίστωσα ότι δεν ήταν μονταρισμένο το βίσμα στο καλώδιο. Το γύρισα πίσω και μου είπαν να το πάω στην αντπροσωπία (!!??!)!
 
Ένας φίλος μου είχε αυτό και με είχε φάει για το πόσο "καλό" ήταν...

29167935-260x260-0-0_Logitech+Logitech+Logi+CENTILITRE+Rumblepad+II+ref.jpg

Ήθελα λοιπόν και εγώ ένα gamepad, Logitech λέω είναι, ας το πάρω..

Πρώτη περιπέτεια, εδώ που μένω δεν ήξεραν καν ότι υπάρχουν gamepad για PC (Δεν κάνω πλάκα!), και που τότε internet για να ψάξω (Και ήθελα να το πάρω και από εδώ.). Τελικά μετά από πολύ κόπο καταφέρνω να το βρω.

Αποτέλεσμα.. Μετά από λίγα λεπτά το αριστερό αναλογικό αρχίζει να "χάνει" μέχρι στο σημείο που να μην το αγγίζω καθόλου και να πηγαίνει τέρμα αριστερά. Σαν χειριστήριο δεν με βόλεψε ποτέ (Τραγικό d-pad, χάλια κουμπιά, και μέτριο σχήμα.). Και το κερασάκι, την πρώτη φορά που μου έπεσε έσπασε το 1 αναλογικό..

Για επιστροφή, το είχα πάει στο μαγαζή που το είχα πάρει, το κράτησαν 15 ημέρες που κάθε μέρα "αύριο θα το έστελναν", και ακόμα το στέλνουν.. Μιλάμε για χαλαρά η χειρότερη αγορά που έχω κάνει ως σήμερα!

Και δεύτερο φιάσκο, όταν πήρα το πρώτο μου DVD-R το πλήρωσα 80?, και μία εβδομάδα μετά πήγε 45?... :cry:
 
Η πιο αποτηχημενη αγορα μου ηταν οταν πηρα μια ψυκτρα Thermaltake που την πληρωσα 70 ευρω για να την βαλω σε εναν pentium D που τον εχω μονο για mameΗ βαση της ψυκτρας δεν ηταν τετραγωνη αλλα ορθογωνια με αποτελεσμα να βρισκει σε κατι πυκνωτες και να μην καθεται καλα πανω στον επεξεργαστη.Η ψυκτρα παραμενει αθηκτη μεσα στο κουτι της μεχρι την στιγμη που θα με την καρφωσει και θα την κανω κομματια με την βαριοπουλα.
 
Πίσω
Μπλουζα