Retro πεποιθήσεις

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας exetlaios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Αντιδράσεις
1.163
Αρχές της δεκαετίας του 90', παρατήρησα κάτι περίεργο :

Πολλοί ( μεγαλύτεροι, 30-άρηδες, γνήσιοι αντιπρόσωποι των 80's )

όταν άκουγαν ότι σπουδάζω προγραμματιστής,

το πρώτο πράγμα που με ρώταγαν ( σοβαρά όμως ), ήταν :

ΣΟΒΑΡΑ, ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ;

ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ;

ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΚΡΗ, ΜΕ ΚΑΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΟΥΜΕ

ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΖΟΚΕΡ ;

Στην αρχή μου φάνηκε κουφό, αλλά μου είχε συμβεί κάμποσες φορες !

Προφανώς η γενιά των 80's, εππηρεασμένη από ταινίες όπως WAR GAMES κλπ,

νόμιζαν ότι οι προγραμματιστές ήταν κάτι μεταξύ Αινστάιν και υπεράνθρωπου ! :eek:

Χμ τώρα αν σου πω οτι με εμένα ηταν το αντίθετο; Οταν έμαθε ο πατέρας μου οτι θέλω να μάθω περισσότερα σε τεχνικά θέματα Η/Υ και δικτύων θυμάμαι μου έλεγε: Γιατί θες να τα μάθεις αυτά; Γιατί δεν γίνεσαι ηλεκτρολόγος ή υδραυλικός; :confused:

telonio είπε:
Χμ τώρα αν σου πω οτι με εμένα ηταν το αντίθετο; Οταν έμαθε ο πατέρας μου οτι θέλω να μάθω περισσότερα σε τεχνικά θέματα Η/Υ και δικτύων θυμάμαι μου έλεγε: Γιατί θες να τα μάθεις αυτά; Γιατί δεν γίνεσαι ηλεκτρολόγος ή υδραυλικός; :confused:
Εμένα όποτε μου συνέβαινε, ήταν με (τότε) 30άρηδες σε ηλικία.

Δηλαδή την γενιά που μεγάλωσε καθαρά στα 80's.

Τι λέτε βρε παιδιά; Εδώ ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζω τέτοιο φοβερό πρόβλημα , ιδιαίτερα από το περιβάλλον της αρραβωνιαστικιάς μου που δεν περιγράφεται, σε σημείο που έχουμε αναβάλει για χρόνια το γάμο!!!!

Φυσικά το πρόβλημά τους είναι το εξής: Τι θα λένε στον κύκλο τους όταν τους ρωτούν τι δουλειά κάνει ο γαμπρός τους!!!!!!!!!! Γιατί και αυτοί αλλά και ο "πεφωτισμένος κύκλος των ανωτέρων" που οι τύποι συναναστρέφονται δεν καταλαβαίνουν τίποτε από υπολογιστές - επεξεργαστές και τα τοιάυτα, είναι ακόμα κολημμένοι στην εποχή που ήταν "ιν" να δήλωνες στρατιωτικός, δικηγόρος ή γιατρός! Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα τέτοια μυαλά. Να προτιμούν να κάνεις ένα επάγγελμα που σου αποδίδει ένα μισθό πείνας και που σε τρέχουν άλλοι όλη μέρα πάνω κάτω σαν να είσαι λάστιχο....

Αλλά τι λέμε τώρα..... το κοινωνικό πρεστίζ πάνω από όλα.....

Καταλάβατε για ποιό κύκλο μιλάμε! Την γνωστή και μη εξαιρεταία κοινωνική ομάδα των άφραγκων wannabe αριστοκρατών που μόνο να κρίνει και να επικρίνει ξέρει, ή τους "Λώρενς της αφραγκίας" που ήταν και ρετρό ταινία.....

Τι δουλειά να λέτε ότι κάνει ο γαμπρούλης σας; Μα επιχειρηματίας φυσικά, ή ακόμα πιο συγκεκριμένα "διευθυντής επιχειρήσεως εκκενώσεως βόθρων η μυρωμένη άννοιξης"...

Νισάφι πια με τους εγγεφαλικά νεκρούς......νισάφι!!!!!!!

Οι γυναίκες δεν χρειάζεται να σπουδάσουν αλλά να φροντίζουν το σπίτι ή να δουλεύουν.

Τώρα αν θέλουν και κανένα πτυχίο ας το πάρουν, για να βρουν καλύτερο γαμπρό....

Ατάκα πατέρα στην κόρη του (γνωστή μου) όταν αποφάσισε να κάνει μεταπτυχιακό.

pooky(1) είπε:
Τι λέτε βρε παιδιά; Εδώ ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζω τέτοιο φοβερό πρόβλημα , ιδιαίτερα από το περιβάλλον της αρραβωνιαστικιάς μου που δεν περιγράφεται, σε σημείο που έχουμε αναβάλει για χρόνια το γάμο!!!!
Φυσικά το πρόβλημά τους είναι το εξής: Τι θα λένε στον κύκλο τους όταν τους ρωτούν τι δουλειά κάνει ο γαμπρός τους!!!!!!!!!! Γιατί και αυτοί αλλά και ο "πεφωτισμένος κύκλος των ανωτέρων" που οι τύποι συναναστρέφονται δεν καταλαβαίνουν τίποτε από υπολογιστές - επεξεργαστές και τα τοιάυτα, είναι ακόμα κολημμένοι στην εποχή που ήταν "ιν" να δήλωνες στρατιωτικός, δικηγόρος ή γιατρός! Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα τέτοια μυαλά. Να προτιμούν να κάνεις ένα επάγγελμα που σου αποδίδει ένα μισθό πείνας και που σε τρέχουν άλλοι όλη μέρα πάνω κάτω σαν να είσαι λάστιχο....

Αλλά τι λέμε τώρα..... το κοινωνικό πρεστίζ πάνω από όλα.....

Καταλάβατε για ποιό κύκλο μιλάμε! Την γνωστή και μη εξαιρεταία κοινωνική ομάδα των άφραγκων wannabe αριστοκρατών που μόνο να κρίνει και να επικρίνει ξέρει, ή τους "Λώρενς της αφραγκίας" που ήταν και ρετρό ταινία.....

Τι δουλειά να λέτε ότι κάνει ο γαμπρούλης σας; Μα επιχειρηματίας φυσικά, ή ακόμα πιο συγκεκριμένα "διευθυντής επιχειρήσεως εκκενώσεως βόθρων η μυρωμένη άννοιξης"...

Νισάφι πια με τους εγγεφαλικά νεκρούς......νισάφι!!!!!!!

Η λέξη “Respect” είναι μικρή για να περιγράψει τα παραπάνω…

Eμένα ο πατέρας μου ακόμα εξακολουθεί να μου λέει "Μην παίζεις τόση ώρα κομπιούτερ!" όταν με βλέπει μπροστά στην οθόνη. Του έχει μείνει από την εποχή του C64 :)

Επίσης η ενασχόλιση μου με τους υπολογιστές ήταν και ο λόγος που δεν έχω καμία επαφή με θείες, θείους, ξαδέρφια και το κακό συναπάντημα που ονομάζεται συγγενολόι......

Τι είχε γίνει; Απλό! Εϊχαν μάθει ότι ασχολούμαι με υπολογιστές και κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζονταν στο σπίτι με χαλασμένες τηλεοράσεις, ραδιόφωνα κασσετόφωνα και ήθελαν να τα φτιάξω!!!!!!!!! (Μάλιστα ένας από αυτούς ήθελε να πάω από το σπίτι να του κοιτάξω το ψυγείο!!!!!!!!)

Φυσικά καταλαβαίνετε την αντιμετώπιση που έτυχαν από τη δική μου πλευρά. Αν είναι δυνατόν. Μάλιστα οι δικοί μου δεν καταλάβαινανα και πολλά πολλά και θεωρούσαν φυσιολογικό να καταπιαστώ με service χαλασμένων τηλεοράσεων και δεν έχαναν ευκαιρία να τάζουν σε συγγενείς.

Όταν, όμως, ένας ενοχλητικότατος και λίαν αθυρόστομος ξάδελφος έφυγε κλωστηδόν από το σπίτι (γιατί απαιτούσε να του εγκαταστήσω ένα ραδιο-CD αυτοκινήτου που είχε πάρει με κουπόνια από εφημερίδες στην λατέρνα που οδηγούσε), έπαψαν να με ενοχλούν όλοι αυτοί οι άκρως ενοχλητικοί και επικίνδυνοι για την ψυχική μου υγεία, τύποι........

P.S.

/////off topic//////

Το νέο Avatar αφιερωμένο στον καλό φίλο Shadowdancer!!!! :armed:

Όταν μεγαλώσετε θα γίνετε μεγάλοι και τρανοί, επιτυχημένοι επαγγελματίες με σπίτια, αυτοκίνητα (ίσως και κότερα), με ευτυχισμένες οικογένειες.

(...απλά οι γενιές μας τα ξεκοκάλισαν όλα και δεν άφησαν και πολλά για εσάς, όσο για τις οικογένειες, πάρτε για παράδειγμα τις δικές μας)

Επίσης, οι δίκαιοι και οι καλοί άνθρωποι προοδεύουν και πάνε μπροστά. (...προς τον όλεθρό τους)

Εμπιστέψου μας.

(....ναι)

είναι ακόμα κολημμένοι στην εποχή που ήταν "ιν" να δήλωνες στρατιωτικός, δικηγόρος ή γιατρός!
Αυτή η εποχή πρέπει να ηταν καμιά πενηνταριά χρόνια πίσω, γιατί η παρέα μου που έπιασε τους και τους τρεις κλάδους, σιγά την κοινωνική καταξίωση που είχε. :biglaugh: (Ειδικά στα θυλικά μικρότερης ηλικίας :biglaugh: ). Αν δεν ανήκεις στην συνομοταξία Fameστορίτης/Fameστορίτισα (και επάγγελμα Λαμόγιο), δεν έχεις μέλλον.:biglaugh:

Στα 80's όλοι λέγαν πως τα κομπιούτερς είναι το μέλλον.

Στα 00's υπάρχουν ακόμα άσχετοι που συνεχίζουν να το λένε, νομίζοντας οτι έχουμε μείνει σε εκείνη την εποχή!

retro-πεποίθηση

Σπούδασε για να έχεις λεφτά, κοινωνική καταξίωση και να μη μείνεις στο δρόμο.

Αθήνα 21/3/2007

Τα δάνεια και οι κάρτες στέλνουν τον κόσμο στο... δρόμο. Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων από έρευνα ΜΚΟ για τους αστέγους στη χώρα μας. Το προφίλ του Έλληνα άστεγου είναι: άνδρας, γύρω στα 47 και άγαμος, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι το 10,9% εξ αυτών είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ.

news.in.gr

Σημ. δική μου: Ελλάς το μεγαλείο σου...

Κοιτα εδω που τα λεμε το ΑΕΙ στην Ελλαδα για καποιο ακατανοητο λογο ειναι το minimum για οποιαδηποτε θεση.

Ειναι επισης αξιοπεριεργο που τα 3/4 των Ελληνων πτυχιουχων εχουν Master.

Ειναι ηλιθιο η νοοτροπια του Eλληνα AEI-τζη που απο τη στιγμη που βαζει το κωλαρακι του στο Πανεπιστημιο μαχεται για να μην εξισωθουν τα πτυχια,να μην μεγαλωσει ο αριθμος των εισακτεων κτλ

Στη συνεχεια γλυφει τον καθηγητη για να παρει κανα πτυχιο ή καμια διπλωματικη και μετα γλυφει για μια θεση στο Ιδρυμα-Δημοσιο και ΜΕΤΑ περιμενει να ρεφαρει το γλυψιμο που εριξε τοσα χρονια απο τους φοιτητες του...

Η σαπιλα ξεκινα απο τα Πανεπιστημια...

theoritikos είπε:
Στα 80's όλοι λέγαν πως τα κομπιούτερς είναι το μέλλον.Στα 00's υπάρχουν ακόμα άσχετοι που συνεχίζουν να το λένε, νομίζοντας οτι έχουμε μείνει σε εκείνη την εποχή!
Είναι απίστευτο που υπάρχουν 18χρονα που συμπληρώνουν στο μηχανογραφικό πληροφορική!

Λογικά έπρεπε να έχει λιγότερες θέσεις και από τις ιχθυοκαλλιέργειες. Από την άλλη το κάνεις σαν επάγγελμα μέχρι να κουραστείς ή να βαρεθείς να δουλεύεις για 3.60 και μετά αλλάζεις δρόμο.

Δύσκολο όμως.

Ο καθηγητης Πανεπιστημιου ειναι ο μονος εργαζομενος που οταν κανει απεργια πληρωνεται κανονικα,που δικαιουται καθε εξαμηνο καινουργιο εξοπλισμο (PC για το γιοκα του δηλαδη),γυρναει ολο το κοσμο τζαμπα (και καλα "συνεδρια"), δεν κανει τη δουλεια του αλλα βαζει τα γλυφτρονια του να παραδιδουν-διορθωνουν κτλ και δεν παιρνει ποτε καποια θεση στα προβληματα της κοινωνιας που μπορει να αγριεψουν τους "γνωστους-αγνωστους" και μπορει να του στοιχισει γρατζουνια στο αυτοκινητο του....

Wally δεν διαφωνώ αλλά πιστεύω ότι για όλα φταίνε οι γονείς. Αν εσύ δώσεις την κατάλληλη παιδεία στα παιδιά σου και δεν τα πιέζεις από το Δημοτικό προετοιμάζοντας τα για τις Πανελλήνιες δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Δυστυχώς όμως ζητάμε από τα παιδιά μας αυτά που δεν καταφέραμε να κάνουμε εμείς, οπότε όταν φτάσουν στο Λύκειο αρχίζουμε και κάνουμε όνειρα για Πανεπιστήμια, Δημόσιο, μεταπτυχιακά στο εξωτερικό και άλλα.

Είμαι σίγουρος ότι και εγώ θα πέσω στην παγίδα

Aντωνη η γραμματεας σε αυτο το τοπο πρεπει να εχει πτυχιο ΑΕΙ!!!

Δεν υπαρχει αλλος τροπος να πιστοποιησεις οτι γνωριζεις κατι.

Να σου θυμισω και την απατη των Δημοσιων ΙΕΚ.

Δεν ανοιξε ποτε μια θεση για τους ΙΕΚ-τζηδες στα ΑΣΕΠ!

Παρολα αυτα μπαινει αβερτα κοσμος στο Δημοσιο (και χωρις ΑΣΕΠ) ενω μιλανε για κοψιμο του ΕΦΑΠΑΞ και συνταξη στα 67.

Δηλαδη εγω που στα 55 συμπληρωνω 35 χρονια εργασιας θα πρεπει να περιμενω 12 χρονια να παρω λεφτα και μεχρι τοτε πρεπει να μαθω ακορντεον να παιζω στις πλατειες? (θα κανω συγκροτημα με τον Τακη)

Θα με παρει κανεις 55 χρονων να γραφω κωδικα?

Πάνο σε καταλαβαίνω και συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Την ίδια δουλειά κάνουμε και ξέρω ότι δε θα μπορώ να συνεχίσω έτσι μέχρι τα 67. Managers δε μπορούμε να γίνουμε όλοι, οπότε έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς.

Απλά τονίζω ότι την σαπίλα τη δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι. Για να αλλάξει κάτι θα πρέπει να δώσουμε τα σωστά εφόδια εμείς στην επόμενη γενιά.

Γ@μώ την κάλπη μου γ@μώ. Ποιος @#@*@ της ανακάλυψε

Δεν βγαινεις απο το λουκι.

Οι ιδιωτικοι υπαληλοι (AKA παιδια ενος κατωτερου θεου) εχουν παγιδευτει μεταξυ της ελλειψης θεσεων και κακων συνδικαλιστων.

Οποτε και πανε πασο με τους εκβιασμους τον αφεντικων (οταν κουβαλανε μαζι παιδια-σκυλια φυσικα) και δεν εχουν και καμια εκπροσωπηση.

Μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι το παιδι του δημοσιου υπαληλου βυζαινει 1 χρονο ++ και του ιδιωτικου 3 μηνακια το πολυ?

Γιατι δικαιουνται χαμηλοτοκα δανεια?

Γιατι δεν υποκεινται σε ελεγχο-ποινες?

...

ουφ τα πηρα κρανιο :D

Πίσω
Μπλουζα