...Στα 25 χρονια μου ειναι αδικο να νιωθω τετοια αηδια για τη χωρα που μεγαλωσα και συνεχιζω να ζω σε αυτη..Σπουδαζω Βιομηχανικο Σχεδιασμο στο Τει Κοζανης,ηταν μια καθαρα συνειδητη επιλογη μονο που δεν γνωριζα τη συνεχεια..Το επαγγελμα μου αμοιβεται αδρα στο εξωτερικο ενω εδω στην Ελλαδιτσα εμεις οι βιομηχανικοι σχεδιαστες δεν εχουμε ακομα επαγγελματικα δικαιωματα,δηλαδη με λιγα λογια δεν εχουμε το δικαιωμα της υπογραφης!!Ετσι, τη δικη μας δουλεια μπορει ανετα να την εκμεταλευτει ενας μηχανολογος με πτυχιο ισοτιμο κ ισαξιο με το δικο μας..!
Ηθελα να φυγω για το εξωτερικο και να συνεχισω τις σπουδες μου και αργοτερα να δουλεψω εκει,επειδη ομως δεν εχω πορους για να το κανω ανεξαρτητα αποφασισα να το ψαξω μεσω υποτροφιων!
Προσφατα λοιπον εμαθα οτι αν δεν εχεις καποιον καθηγητη να σε βοηθησει-προωθησει δεν πας πουθενα..Και οταν λεμε προωθηση φανταζομαι οτι καταλαβαινετε ολοι τι εννοω..!Αλλωστε ειναι συχνο φαινομενο στο Κρατικο Ιδρυμα που βρισκομαι καθηγητες/τριες να βοηθουν φοιτητριες/τες με το αναλογο αντιτιμο φυσικα...Εγω ομως Τσεκου(βλεπε dvd κλπ κλπ) ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΙ..
Φυσικα δεν λειπουν και οι μονιμοποιημενοι κομπλεξικοι καθηγητες που πραγματικα μας βγαζουν την ψυχη στο διαβασμα για να ειμαστε τελικα συμβιβασμενοι με την παγκοσμια φοιτητικη σταθερα, δηλαδη το 5!
Ενω λοιπον σε ενα χρονο απο τωρα ευχομαι και ελπιζω να εχω το πτυχιο μου αναρωτιεμαι τι να το κανω?Αφισα,καρτα η κορνιζα???Γιατι κανεις δεν προκειται να το εκτιμησει ετσι οπως ακριβως του αξιζει,γιατι και παλι απο το μηδεν θα ξεκινησω παρ' ολο που υπαρχει και αυτο κρεμασμενο σε μια κορνιζα.. :icon_cry:
Για ενα πραγμα ειμαι ικανοποιημενη και περηφανη..Οι γονεις μου δεν μου εμαθαν να συμβιβαζομαι,να γλυφω να παρακαλαω,να χτυπαω πορτες...Με εστειλαν να σπουδασω οχι για να φαω τη θεση καποιου αλλου στο δημοσιο ΑΛΛΑ για να γινω ενας μορφωμενος ανθρωπος..Και γι'αυτο τους ευχαριστω..
Συγνωμη αν σας κουρασα με την πολυλογια μου...