Retro game packages

pitsunami

RetroAdept
Joined
22 Αύγ 2007
Μηνύματα
838
Αντιδράσεις
13
Δεν ξέρω αν έχει ανοιχτεί άλλο thread αλλά θέλω να εκφράσω το παράπονό μου κάπου! :icon_cry:

Μιας και σήμερα μου ήρθε ένα ακόμα πακετάκι με καταπληκτικά amiga games, πέρασα σχεδόν μία ώρα χαζέυοντας τα υπέροχα εξώφυλλα,τις κάρτες τις ιστορίες... Πραγματικά μου λείπουν οι εποχές που ένα παιχνίδι,ήταν πολλά παραπάνω απο ένα απλό παιχνίδι!

Σήμερα τσιμπάς ένα dvd σε dvd case,άντε και ένα τρισέλιδο manual...

attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ετσι ακριβως ειναι φιλε pitsunami σημερα πετανε το dvd μεσα στην κρυα πλαστικη θηκη με ενα ασπρομαυρο βιβλιο οδηγιων μερακι μηδεν φιλε, θυμαμαι το μεγαλο κουτι του super metroid με χαρτη μεσα του παιχνιδιου, οπως και του jaguar cd τις μικρες χαρτινες θηκες ζωγραφισμενες παντου απο μεσα.
 
Ποτέ δεν θα ξεχάσω το καταπληκτικό artwork του κουτιού του Shadow of the beast καθώς και το υπέροχο μπλουζάκι. Τότε τα παιχνίδια που αγόραζα, πρώτα κοιτούσα πόσο εντυπωσιακό ήταν το κουτί και μετά τα screenshots στην πίσω πλευρά.
 
Η τσαντίλα μου ξεκινάει από την εποχή των παιχνιδιών του Playstation και φτάνει μέχρι το Playstation 3.

Απαράδεκτο, να κοστίζουν τόσα λεφτά και να σου προσφέρουν μια θήκη DVD με ένα λιτό manual...

Ά ρε, που είναι εκείνες οι εποχές που έπαιρνα για τον ST μου, το Indiana Jones III, The Graphic Adventure και είχε μέσα από όλα τα καλούδια, το κουτί!
 
...αγαπητέ pitsunami, έχεις πιάσει ακριβώς το νόημα !!

Είμαι και εγώ δηλωμένος fan των απίστευτων κουτιών και manuals των ρετρο-παιχνιδιών (απο την εποχή που πρωτοαντίκρυσα το Elite) και η αίσθηση δεν συγκρίνεται με τίποτα με τα σημερινά δεδομένα.

Σπάνια πλέον συναντάμε καλά manuals (και αυτά μόνο σε πιό "απαιτητικά" παιχνίδια, όπως ορισμένα rpgs), ενώ οι χάρτες, οι νουβέλλες, τα diaries, τα feelies (θυμηθείτε τα απίστευτα adventures της Infocom), κλπ, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί απο το προσκήνιο.

Είναι πραγματικά άλλη αίσθηση το να ανοίγεις ένα κουτί και να βλέπεις πόσο προσεγμένο είναι, με τα διάφορα "καλούδια" του, παρά ένα ξερό DVD με ένα μίζερο φυλλάδιο που (στην χειρότερη περίπτωση) σου λέει "το manual του παιχνιδιού είναι σε μορφή PDF μέσα στο DVD"

Βλέπω πάντως ότι έχεις στην κατοχή σου μερικούς πραγματικούς θησαυρούς !!

- Πρώτη μούρη ο πάνινος χάρτης του Ultima !! (μαζί με τα διάφορα άλλα καλούδια, spell books, κλπ) ...ηδονή !!

Αν και οι παλιότεροι τίτλοι Ultima δεν είχαν παρουσιαστεί ποτέ στο Pixel, το User είχε κάνει την αρχή με μία πολύ καλή παρουσίαση του Ultima 5.

- Βλέπω τα The Pawn & Knight Orc, που έχουν και υπέροχες νουβέλλες !!

- Champions of Krynn (η γνωστή "goldbox" σειρά της SSI συνεχίζεται, με το πρώτο rpg που αυτή τη φορά μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο του Dragonlance). Kαι μόνο τα Journals (που είχαν και παραπλανητικά logs - όπως συνηθιζόταν!!), λένε πολλά !!

- Βλέπω και τίτλους της σειράς των Bard's Tale στις αυθεντικές αμερικάνικες συσκευασίες τους (και όχι στις μικρές jewel-case της Electronic Arts που κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη).

- Tώρα για τα υπόλοιπα παιχνίδια τι να πρωτοπούμε; King's Quest II - ένα ιστορικό adventure, Unreal, με τα εξαιρετικά γραφικά και την φανταστικά γρήγορη τρισδιάστατη κίνηση στις πίστες με τον δράκο, το Populous, το παιχνίδι σταθμός των "god-games", και βέβαια το Bloodwych !! Θυμάμαι το είχα στον Amstrad μου (γενικά σπάνιζαν τα rpg στον Amstrad, οπότε δεν χάναμε τέτοες ευκαιρίες !!), αλλά αργότερα το αναζήτησα και στην Amiga, όπου είχε βγεί και ένα expansion disk. Σε μερικά σημεία οι γρίφοι του ήταν απάνθρωπα δύσκολοι !! (για παράδειγμα, υπήρχε διακόπτης που μπορούσε να πατηθεί *μόνο* καθώς έπεφτες σε ένα pit-παγίδα, και εμφανιζόταν μόνο για ένα δευτερόλεπτο μπροστά σου !!).

Και πάλι συγχαρητήρια για τα νέα σου αποκτήματα !!
 
Ειδικά στον Spectrum μου, έπρεπε το παιχνίδι να είχε όμορφες screenshots, γιατί τις κοιτούσα αναγκαστικά επί 5 λεπτά, μέχρι να φορτώσει το παιχνίδι...

Θυμάμαι επίσης όσο ζήλευα κάποιες φορές τις screenshots από τα καλύτερα συστήματα όταν είχα τον Spectrum (μέχρι να πάρω Amiga δηλαδή).
 
Ρε παιδια θυμαστε τι συσκευασιες ειχαν τα Larry? Μιλαμε για δουλεια οχι αστεια. Αγοραζες το παιχνιδι και η χαρα αρχιζε απο το κουτι. Χρωμα, σχεδια, χιουμορ...και φυσικα τι να πει κανεις για τα (!) manual και τις διαφημησεις απο τον φανταστικο κοσμο του Larry. Τεχνη σε ολα τα επιπεδα. Το ιδιο ισχυει και για τα monkey island (1-3).

Επισης θυμαμαι το Pιrates (cpc6128) με τον χαρτη της Καραϊβικης και το απιστευτα λεπτομερες manual με την ιστορια της πειρατιας.

Δεν θα ξεχασω ποτε το αγαπημενο μου Uber Alles παιχνιδι Double Dragon στον ταπεινο Amstrad. Την εποχη εκεινη ειχε κυκλοφορησει σε θηκη τυπου DVD (ή καλυτερα λεπτης βιντεοκασσεττας) με αναλυτικο manual που εξηγουσε ολους τους χαρακτηρες.

Και η λιστα δεν σταματα εδω. Ενα ειναι το σιγουρο... τοτε οι κατασκευαστες εβαζαν αγαπη στο παιχνιδακι τους. Τωρα οι μαρκετιστες και οι οικονομολογοι το εχουν κανει "πανω απ'ολα" προϊόν. Που και που βλεπουμε απο καμια λαμψη στο σκοταδι. Οι συλλεκτικες εκδοσεις του Oblivion και του S.T.A.L.K.E.R αξιζουν τα λεφτα τους και με το παραπανω. Θυμιζουν κατι απο τα παλια.

Ο τοτε κανονας εγινε η σημερινη εξαιρεση...
 
Παιδιά,συμφωνώ σπολύτως μαζί σας,αλλά για να λέμε και τη μαύρη αλήθεια,δεν παύω να πιστεύω ότι,στα PC's τουλάχιστον,όπου τα κουτιά ήταν και το σήμα κατατεθέν των παιχνιδιών για πολλά χρόνια,οι χρήστες δεν υποστήριξαν ποτέ όσο έπρεπε,μέσω της αγοράς τους,τα πραγματικά ποιοτικά αυθεντικά games,ώστε να συνεχίζουν να συνοδεύονται από όλα αυτά τα υπέροχα καλούδια...

Πολλοί ήταν οι λόγοι γι' αυτό ασφαλώς,το ξέρουμε όλοι,αλλά δυστυχώς η ζημιά έγινε και πλέον τα πανέμορφα κουτιά των παιχνιδιών αποτελούν μακρινή ανάμνηση...

Κρίμα,πραγματικά κρίμα....
 
[edit] Dead imageshack pic [edit]

:icon_cry: :icon_cry:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πουλάκια μου! Βλέπω ξενυχτήσατε όμορφα ψες. Γιάννη, το PAWN είναι ολα τα λεφτά φίλε. Αλλά και τα υπόλοιπα adventures και το Bards tale, σπάνια. Δε με λες, απο ΕΒΑΥ να υποθέσω; Το PAWN πρέπει να σου κόστισε αρκετά καθώς είναι 20ετίας παιχνίδι και μάλιστα με τέτοια συσκευασία. Το κοστολογώ όσο μια Α500 με αρκετή προίκα.
 
Shadowdancer:

Φίλε μου, ανέφερες μερικούς πολύ καλούς τίτλους !! Μένω στο Pirates, το οποίο αποτελεί ένα απο τα πιό αγαπημένα μου παιχνίδια και το οποίο ελπίζω να έχεις κρατήσει, μιά και η συγκεκριμένη έκδοση (amstrad) είναι πλέον κάτι παραπάνω απο σπάνια !!

teflon:

Με έφτιαξες !! Το Larry 3 για pc, με postcard, κλπ.

Rygar:

Δεν νομίζω το The Pawn να πηγαίνει τόσο ακριβά !! Το κοστολογώ γύρω στα 15 ως 20 ευρώ. Μπορεί βέβαια να πάει και παραπάνω ανάλογα με τον ανταγωνισμό, (ή αν το έχει βάλει κάποιος τρελός με άμεση αγορά σε ακριβή τιμή) αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι και τόσο σπάνιο.

Υπάρχουν συγκριτικά πιό καινούρια παιχνίδια για amiga που μπορούν να πιάσουν *αστρονομικά* νούμερα - όπως το Moonstone ας πούμε...
 
billy βλέπω είσαι πολύ ενημερωμένος με τα διαμαντάκια αυτα! :clap:

Φίλε Νίκο απο evilbay τα τσίμπησα απο έναν ελληνάρα της usa. Γύρω στα 100ευρο όλα μαζί και έχασα και άλλο ένα πακέτο απτον ίδιο με πολλά rpg!:mad:

Έτσι έφτασα αισίως τα 115 amiga games!!:smile2: :happyjump:

Πραγματικά μακάρι να είχα χώρο να τα εκθέσω ένα ένα να τα βλέπω κάθε μέρα και να διαβάζω τις ιστοριούλες κτλ.
 
115 boxed amiga games; Δεν τραβάς καμία φωτογραφία να κάνουμε χάζι;
 
telonio είπε:
115 boxed amiga games; Δεν τραβάς καμία φωτογραφία να κάνουμε χάζι;
Why not έτσι και αλλιώς στα πόδια μου τα έχω...κάθε βράδυ πέφτει μελέτη! :)

Σε λιγάκι...
 
...αν είναι δυνατόν !! 115 παιχνίδια με μόνο 100 ευρώ !! :animeek:

Χάνω τον κόσμο κάτω απο τα πόδια μου...

...pitsunami δείξε μας το υλικό, αλλά λίγο-λίγο, γιατί αλλιώς θα έχουμε λιποθυμικά επεισόδια... :D
 
Οχι όλα 100ευρο!! Πού τέτοια τύχη??:biglaugh: Μόνο τα τελευταία στο πρώτο post! :)

amiga games









cd32 games



pc games



είμαι λιγάκι άρρωστος τι να κάνω?:biglaugh:



th_28467_DSC03777_123_865lo.JPG

th_28631_DSC03779_123_191lo.JPG

th_28780_DSC03781_123_778lo.JPG

th_28882_DSC03782_123_839lo.JPG

th_28954_DSC03783_123_251lo.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε pitsunami!!!! :mad: Tι θες τώρα??????:mad:

Να κατέβω στην Ιτέα και να σου σπάσω τα μούτρα.....????????

Τι μας τα πέταξες όλα με μιάς?????? Λίγα, λίγα ρε παιδί μου........ :D
 
Πες μου ότι το shadow of the beast έχει και το μπλουζάκι μέσα...
 
pitsunami ,

Βαλε πορτα ασφαλειας τωρα... ερχομαι με τον Teflon ... :D
 
Πίσω
Μπλουζα