Τους τελευταίους μήνες απέκτησα Game Boy (DMG), Game Boy Pocket, Game Boy Color και Game Boy Advance με backlight mod. Ποτέ δεν μου είχα κονσόλες. Πόσο μάλλον τα άνωθεν, έτυχε βέβαια να παίξω σε φίλους. Τα Advance και Pocket είχαν νέο κέλυφος και αλλαγμένους πυκνωτές ηχεία.
Το DMG μου το έδωσε ένας φίλος που το είχε και boxed από την Ελληνική αντιπροσωπεία που το είχε πάρει το 1991 και δυστυχώς πλημμύρισε το υπόγειο του με αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά cartridges, είχε πάνω από 100 τίτλους. Δεν το ήθελε πλέον και μου το χάρισε, εγώ αγόρασα τους πυκνωτές, καινούριο ηχείο και καινούριο κέλυφος και περιμένω την άφιξη τους για να γίνει ανακατασκευή. Το ίδιο ισχύει και για το Color που έχει λίγο χαμηλή ένταση και θέλει πυκνωτές και καινούριο ηχείο. Εννοείται και καινούριο κέλυφος. Θα γίνει και αυτό σαν καινούριο.
Στο etsy βρήκα και κουτιά αντίγραφα σε εξαιρετική ποιότητα και σκληρό χαρτόνι.
DMG (UK edition), Pocket (Japanesse) και Color (EU edition) και τα εγχειρίδια τους.
Το Αdvance ήρθε με αντίστοιχο κουτί Ιαπωνικής έκδοσης και το εγχειρίδιο του στα Ιαπωνικά.
Πήρα και ένα cartridge από το Aliexpress που έχει όλα τα παιχνίδια και μια χαρά. Αλλά δεν είναι να παίζεις συνέχεια.
Αγόρασα μια κονσόλα που έχει καλύτερη εικόνα από τα Game Boy (πλην του Advance). Την SF2000 της Data Frog και αξίζει. Είναι σαν χειριστήριο SNES και παίζεις παιχνίδια για NES (και Famicom), SNES, Game Boy μέχρι και Advance, ΜD, MS, GG και MAME. Ωραία εμπειρία και μόλις 17.00 €.
Αγόρασα και μια άλλη που παίζεις και PSP, PSX και N64 η οποία επίσης αξίζει, είναι open source και έχει και συνεχεία updates. Την Data Frog R35s.
Καλό το Pure Hardware Experience, αλλά δυστυχώς αν χαλάσει τι κάνεις; Από το 1998 ασχολούμαι με emulation στο PC. Ίσως αυτά τα handhelds να είναι η λύση, όχι φυσικά για DOS και Windows emulation. Δεν είναι το ίδιο.