Retro gaming handhelds

Paratrooper-7

Retro Member
Joined
5 Οκτ 2020
Μηνύματα
113
Αντιδράσεις
116
https://www.indiegogo.com/projects/odin-the-ultimate-gaming-handheld#/

Δεν βρηκα καποιο θεμα ανοιχτό. Αν υπάρχει μεταφερετε το εκει.

Ασχολειται κανεις με retro gaming handhelds?? π.χ RG351p? Αυτο που σας δειχνω φαινεται πολυ ενδιαφερον και γενικα η βιομηχανια της εν λογω βιομηχανιας ανθει τα τελευταια χρονια. Εχετε καποιο στην κατοχη σας? Προτεινετε καποιο?
 
Aυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως ενώ δεν είναι κάτι προτότυπο ούτε κάτι το ιδιαίτερο (κάθε άλλο μάλιστα), ο τύπος ζητούσε 10.973 ευρώ, έχει φτάσει τώρα 347.584 ευρώ και έχουν μείνει ακόμη 43 ημέρες, που σημαίνει πως το τελικό ποσό θα αυξηθεί. Και όλα αυτά για ένα κινέζικο pcb αφμιβόλου ποιότητος (που έχει γεμίσει το ebay με δαύατα όπως το aliexrpess, το bangood κλπ). Ιps oθόνη μόνο στην pro έκδοση όπως γράφει, στα υπόλοιπα απλή οθόνη των 10 ευρώ. Όλα τα ανταλλακτικά του τα βρίσκεις πολύ φτηνά στην Κίνα.
 
Παρακολουθω την αγορα εκ του μακρόθεν και ειχα δει το συγκεκριμενο τις προάλλες. Αναφερομαι παντα στο Pro. Αμα κυκλοφορήσει θα ειναι οντως το πιο ισχυρο android handheld στην αγορα και η τιμη του ειναι λογικη για αυτο το που ειναι. Φαίνεται μια καθαρή σχεδίαση και εκτος και αν ειναι αισχος η ποιοτητα των υλικων και της κατασκευης θα ειναι μια σχετικα καλη αγορα.

Για μενα παντως, αν κανεις δεν παιζει android παιχνιδια και θελει αποκλειστικά για retrogaming, ενα PS Vita ειναι καλυτερη αγορα.

Επιπλεον ποτε και για κανεναν απολυτως λογο μην δίνετε τέτοια λεφτα σε kickstarter, indiegogo κλπ κλπ. Αφηστε να κυκλοφορησει πρωτα και αγοραστε το αφου βγουν τα reviews και ειναι αμεσα διαθεσιμο.
 
Εννοειται δεν δινω λεφτα ποτε σε καμπανιες δεν τρελαθηκα. Αλλά αυτο φαινεται καλο και με μεγαλη οθονη. Γενικα αξιζει να παρεις ενα τετοιο απο αυτα που κυκλοφορουν (οχι μαρκα π.χ σονυ)??? Η καλυτερα να παρεις ενα χειριστηριο και ενα καλο αντροιντ τηλεφωνο?
 
Ενα ενδιαφερον video που εξεταζει αυτους τους προβληματισμους:

 
Ειχα ριξει μια ματια σε μερικα handhelds οπως Retroid pocket 2, και ειδα οτι εχει στο Antutu μολις 30-35 χιλιαδες σκορ. Δηλαδη οσο ειχε ενα flagship τηλεφωνο το 2014. Και λενε οτι ειναι ανωτερο απο το RG351M σε ισχυ. Δηλαδη για κλαματα. Μετα βιας Ν64 emulation με παραχωρησεις. Με ενα μεταχειρισμενο Redmi Note 3 (60 ευρω το βρηκα απο Γερμανια και πηρα ενα να υπαρχει εφεδρικο μονο για emulation) που εχει μεγαλη μπαταρια (βασικο για αυτη την δουλεια) και ενα bluetooth χειριστηριο κανεις καλυτερη δουλεια αφου πιανει γυρω στα 100.000 στο Antutu, πιστευω ανετα θα εχει DS και N64.

kxdqy6lh9lk61.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Είναι στα σκαριά το RG552. Με μεγαλυτερη οθονη και σοβαρη αναβαθμιση. Το περιμενω για να διαβασω reviews. Εχει σοβαρη υποψηφιοτητα για αγορα. (παιζει ρολο και η τιμη φυσικα).

 
Για analogue pocket καμια γνώμη?

Η τιμη του σαν να ειναι απο χρυσαφι στο ebay...
 
Το ειχαμε συζητησει εδω οταν ανακοινωθηκε.

Πρεπει να πω οτι εχει διαφορα εντυπωσιακα στοιχεια (πχ ή οθονη του), αλλα για τα λεφτα που κοστιζει (δεν εξεταζω καν ebay και αλλα τετοια αισχρα) και το γεγονος οτι θα πρεπει να προπαραγγελει κανεις τωρα και να το παρει ισως καποια στιγμη το 2023, απλα δεν εχει κανενα απολυτως νοημα.

Αν ηταν 140€ και ειχε καποια λογικη διαθεσιμοτητα, θα ηταν πολυ πιο ενδιαφερον.

Αν θες να μαθεις περισσοτερα, δυο εξαιρετικες παρουσιασεις στο youtube:


 
εχω μόνο ενα με ενα υποβρύχιο το οποιο ειναι στο βάθος της θάλασσας και με το ενα button επιλέγεις τορπίλη και με το δεύτερο κάνεις fire. Το μοναδικό που μου έχει απομείνει . Το δεύτερο που θέλω καποια στιγμή να αγοράσω ειναι το fire attack της nintendo(αλλά ειναι πανάκριβο). οταν πήγαινα δημοτικό το δάνεισα και το χάλασαν. και δεν ξέρω αν υπάρχει και emulator
 
Είδα ένα βιντεάκι το Rg552 εντάξει έχει καλες επιδόσεις, παίζει άνετα Dreamcast, N64, PS1, PSP. Η τιμή τσουχτερή λίγο στα 229$. Αρκετά ισχυρό όμως, με οθόνη 5.6 στα 1120p, και ωραία κατασκευή.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20220322-173904.png
    Screenshot_20220322-173904.png
    870,2 KB · Προβολές: 2
να το παρει ισως καποια στιγμη το 2023
Τελικα η προβλεψη μου ηταν σωστη, αφου μολις ανακοινωσαν οτι εκπληρωσαν ολες τις προπαραγγελιες τους. Τους πηρε μολις 20 μηνες. :eek:

Βεβαιως ακομα δεν εχει δει κανεις ολους τους adapters για διαφορα cartridges που ειχαν ανακοινωσει μια φορα και εναν καιρο.

Αυτο βεβαιως δεν τους σταματησε να ανακοινωσουν μια νεα περιορισμενη εκδοση της κονσολας που φωσφορίζει στο σκοταδι.
 
AYANEΟ Remake. Θα βγαλουν και τυπου Gameboy το οποιο περιμενω με αγωνια να δω τι θα ειναι και αν θα ειναι σαν το Analogue Pocket ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ.
 
Αυτη την στιγμη η διαθεσιμοτητα για το Analogue Pocket ειναι αμεση, αλλα το κοστος παραμενει υπερβολικα υψηλο.

Οσο για το Ayaneo Pocket DMG αυτο ειναι ακομα μια ιδεα, χωρις επισημη ανακοινωση, ποσο μαλλον ημερομηνια κυκλοφοριας. Και θα χρειαστει πολλα για να ανταγωνιστει το Analogue Pocket, γιατι η Ayaneo εχει εμπειρια σε συσκευες που τρεχουν software emulators, οχι FPGA.
 
Α δεν ξερω αν θα παιρνει cartiges. Μπορει να ειναι με emulators της Ayaneo. Ειναι υποθεση οτι θα παιρνει. Εξαλλου και το Analogue pocket να παρω, με emulators θα το δουλευω. Δεν εχω κανενα cartige απο αυτα που παιρνει (πλεον). Απλα θα το επαιρνα λογω ποιοτητας. Αλλο να παρεις αυτο και αλλο της Anbernic. Aν ηταν να παρω ενα "φτηνιαρικο" θα το χα παρει ηδη.
 
Α δεν ξερω αν θα παιρνει cartiges. Μπορει να ειναι με emulators της Ayaneo. Ειναι υποθεση οτι θα παιρνει.

Μην μπερδευεσαι. Το αν εχει hardware emulation (FPGA) ή οχι, δεν εχει να κανει με το αν δεχεται cartridges. Πχ το νεο Atari 2600+ δεχεται cartridges, αλλα ειναι software emulation.

Εξαλλου και το Analogue pocket να παρω, με emulators θα το δουλευω.

Εχεις μπερδεψεις τους emulators με τις roms. Μπορεις να χρησιμοποιησεις software emulation και με cartridges.

Το Analogue Pocket ειναι sexy, ακριβως επειδη δεν εχει software emulation, αλλα FPGA cores. Συν αυτη την καταπληκτικη οθονη.
 
Και ποια η διαφορα hardware vs Software emulation??? Στο ματι εχει διαφορα??? Ειναι καλυτερο το πρωτο?
 
Και ποια η διαφορα hardware vs Software emulation??? Στο ματι εχει διαφορα??? Ειναι καλυτερο το πρωτο?
Μεγαλη συζητηση ανοιγεις για Κυριακη βραδυ! :fafoutis:

Θα σε παραπεμψω σε ενα σχετικο thread στο forum.

Αν θες να μαθεις περισσοτερα, γεματο ειναι το web με σχετικα αρθρα, συζητησεις και video.

Για μενα αν υπαρχει FPGA core για κατι, θα το επελεγα απο τον αντιστοιχο software emulator. Βεβαιως πανω απ' ολα θα επελεγα το αυθεντικο hardware. Οπως με ολα τα πραγματα στον κοσμο εχει κανει με το τι συμβιβασμους ειναι ετοιμος να κανει κανεις.

Αυθεντικο hardware: αριστο αλλα ακριβοτερο και αβολο.
FPGA emulation: παρα πολυ καλο και βολικο αλλα ακριβο.
Software emulation: καλο, βολικο και φτηνο.

Προσωπικα για την ωρα χρησιμοποιω αυθεντικο hardware για εκει που με παιρνει και software emulation για εκει που δεν με παιρνει, αλλα το ονειρο παραμενει να αντικαταστασω το software emulation με FPGA στο βαθμο που ειναι εφικτο.
 
Τους τελευταίους μήνες απέκτησα Game Boy (DMG), Game Boy Pocket, Game Boy Color και Game Boy Advance με backlight mod. Ποτέ δεν μου είχα κονσόλες. Πόσο μάλλον τα άνωθεν, έτυχε βέβαια να παίξω σε φίλους. Τα Advance και Pocket είχαν νέο κέλυφος και αλλαγμένους πυκνωτές ηχεία.

Το DMG μου το έδωσε ένας φίλος που το είχε και boxed από την Ελληνική αντιπροσωπεία που το είχε πάρει το 1991 και δυστυχώς πλημμύρισε το υπόγειο του με αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά cartridges, είχε πάνω από 100 τίτλους. Δεν το ήθελε πλέον και μου το χάρισε, εγώ αγόρασα τους πυκνωτές, καινούριο ηχείο και καινούριο κέλυφος και περιμένω την άφιξη τους για να γίνει ανακατασκευή. Το ίδιο ισχύει και για το Color που έχει λίγο χαμηλή ένταση και θέλει πυκνωτές και καινούριο ηχείο. Εννοείται και καινούριο κέλυφος. Θα γίνει και αυτό σαν καινούριο.

Στο etsy βρήκα και κουτιά αντίγραφα σε εξαιρετική ποιότητα και σκληρό χαρτόνι.
DMG (UK edition), Pocket (Japanesse) και Color (EU edition) και τα εγχειρίδια τους.
Το Αdvance ήρθε με αντίστοιχο κουτί Ιαπωνικής έκδοσης και το εγχειρίδιο του στα Ιαπωνικά.

Πήρα και ένα cartridge από το Aliexpress που έχει όλα τα παιχνίδια και μια χαρά. Αλλά δεν είναι να παίζεις συνέχεια.

Αγόρασα μια κονσόλα που έχει καλύτερη εικόνα από τα Game Boy (πλην του Advance). Την SF2000 της Data Frog και αξίζει. Είναι σαν χειριστήριο SNES και παίζεις παιχνίδια για NES (και Famicom), SNES, Game Boy μέχρι και Advance, ΜD, MS, GG και MAME. Ωραία εμπειρία και μόλις 17.00 €.

Αγόρασα και μια άλλη που παίζεις και PSP, PSX και N64 η οποία επίσης αξίζει, είναι open source και έχει και συνεχεία updates. Την Data Frog R35s.

Καλό το Pure Hardware Experience, αλλά δυστυχώς αν χαλάσει τι κάνεις; Από το 1998 ασχολούμαι με emulation στο PC. Ίσως αυτά τα handhelds να είναι η λύση, όχι φυσικά για DOS και Windows emulation. Δεν είναι το ίδιο.
 
Εδω εχεις υλικο για 5 threads!

Κανε παρουσιασεις ξεχωριστα και ριξε και φωτογραφιες να δουμε και εμεις...
 
Πίσω
Μπλουζα